Dodaj do ulubionych

PLUSKWA DOMOWA - blagam pomocy!!!

IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 13.07.04, 12:51
Wiem ze to nie ten watek ale jestem w desperacji dziewczyny, kobiety wszyscy
ktokolwiek wie jak wyplemic to czortowstwo prosze pomozcie.Blagam, wlasnie
podpisalam kontrakt na wynajem mieszkania i tam to jest, do tego ekipa
przyjedzie dopiero za 10 dni a ja musze juz sie tam wprowadzic, moze jest cos
co zatrzyma ich z daleka od ludzkiego ciala. Kompletnie nie wiem jak z tym
walczyc. Porsze
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: PLUSKWA DOMOWA - blagam pomocy!!! IP: *.gdansk.sdi.tpnet.pl 13.07.04, 13:09
      może spróbuj na Poradniku Domowym...
      • Gość: kiwi RANY BOSKIE!!!!!!!!!!!!!! IP: *.neutron-it.com 13.07.04, 13:46
        W ubiegłym roku zostałam pogryziona przez pluskwy w Bułgarii. Przez trzy
        tygodnie leczyłam się antybiotykami, ponieważ pluskwy sa nosicielmi groźnych
        chorób (chyba duru albo tyfusu i na pewno gorączki Q). Ukąszenia szeregowe na
        udach, łokciach i pod kolanami goiły mi się z miesiąc, strupy nie chciały
        odpadać, rany jątrzyły. Przeżyłam koszmar. Do tego potworne swędzenie -
        dostawałam Clemastinum, ale to psychotrop, więc miałam miesiąc życia z
        głowy.... Wszędzie widzialam tylko pluskwy.
        PLUSKIEW NIE DA SIĘ WYTĘPIĆ. Jedynym sposobem ich zniszczenia jest wyburzenie
        domu do fundamentów i spalenie rumowiska. Oczywiście, są firmy, które obiecają
        Ci, ze wytępią pluskwy, ale to tylko czcze gadania. Pluskwa bec pożywienia może
        przeżyć nawet rok, a jaja mogą w stanie hibernacji przetrwać nawet kilka lat.
        Jeśli wynajęłaś mieszkanie z pluskwami, zwijaj się stamtąd czym prędzej i nie
        patrz na koszty, bo konsekwencje pogryzienia mogą Cie więcj kosztować niż ten
        cholerny czynsz.
        Szczerze Ci radzę zmianę miejsca zamieszkania.
        Naprawdę. I to jak najszybciej.
        • Gość: Monia Re: RANY BOSKIE!!!!!!!!!!!!!! IP: 5.3.1R* / 62.6.139.* 13.07.04, 13:56
          Boze jestem teraz przerazona, a niestety czynsz i depozyt kosztowal mnie 2167
          funtow wiec prawie 15 tys zlotych, teraz chce porozmawiac z prawnikiem itd, bo
          nie wiadomo jak od tej umowy sie wykrecic, ta firma ktora ma to wyplemiac to
          jest tzw Rada miejsca od usuwania szkodnikow i oni to traktuja jakimis bombami.
          Nie moge sie do nich dodzwonic jeszcze raz by przetlumaczyc twoj list (juz sie
          pewnie domyslilas mieszkam w Anglii) jestesm zalamana!!!!!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka