Dodaj do ulubionych

issey kwasy

15.01.13, 19:10
Witam
nie wiem gdzie powinnam napisać więc zakładam nowy watek
Rozpoczęłam kurację w domu kwasami owocowymi Clarena 35 %, mam cały zestaw serum z kwasem potem neutralizator i potem perła wyciszająca.
pojawił mi się wysyp podskórnych krostek na brodzie , wokól ust i na czole trochę, smaruje maścią z wit A. Nie wiem czy tak się skóra oczyszcza? i czy stosować coś z La roche posay np Cicaplast?
Wcześniej uzywałam kremu Synchroline Thiospot na przebarwienia, żelu Neostraty na przebarwienia i kremu acne derm z kwasem azelinowym, potem spróbowałam te kwasy. w czasie nałożenia nic mnie nie piekło, nie bylo podrażnienia ani zaczerwieniena. Doradzono mi że te kwasy nie są mocne i żeby trzymać całą noc, ale nie odważyłam się na to trzymalam około 20 minut drug raz troche dłużej. Wysypka pojawiła się 1 dzień po kuracji.
proszę o poradę, bo trochę nie wiem co i jak.
Ania
Obserwuj wątek
    • issey_miyake Re: issey kwasy 18.01.13, 15:50
      fox_girl napisała:

> Witam
      > nie wiem gdzie powinnam napisać więc zakładam nowy watek
      > Rozpoczęłam kurację w domu kwasami owocowymi Clarena 35 %, mam cały zestaw seru
      > m z kwasem potem neutralizator i potem perła wyciszająca.

Jaki był cel zastosowanej kuracji?

> pojawił mi się wysyp podskórnych krostek na brodzie , wokól ust i na czole troc
      > hę, smaruje maścią z wit A. Nie wiem czy tak się skóra oczyszcza? i czy stosowa
      > ć coś z La roche posay np Cicaplast?

Jak wyglądają te krostki i jak ogólnie wygląda skóra?

> Wcześniej uzywałam kremu Synchroline Thiospot na przebarwienia, żelu Neostraty
      > na przebarwienia i kremu acne derm z kwasem azelinowym, potem spróbowałam te kw
      > asy. w czasie nałożenia nic mnie nie piekło, nie bylo podrażnienia ani zaczerwi
      > eniena. Doradzono mi że te kwasy nie są mocne i żeby trzymać całą noc, ale nie
      > odważyłam się na to trzymalam około 20 minut drug raz troche dłużej. Wysypka po
      > jawiła się 1 dzień po kuracji.

wysypka jest swędząca?
      • fox_girl Re: issey kwasy 19.01.13, 14:25
        chciałam kuracją poprawić stan cery, żeby była bez n iedoskonałości taka promienna, świeża i oczyszczona.
        nie mam jakichś problemów duzych z cerą
        kupiłam na te krostki Avene Cicalfate i stosuję, przemywam też twarz sokiem z aloesu (jako tonik) i myję twarz mydlem aleppo 25%.
        wysypka nie jest swędząca, skóra wygląda już lepiej, to była taka kaszka wyprysków podskórnych, robiłam jeszcze peeling delikatny
        w ogole to mam mętlik w glowie odnosnie pielęgnacji. Np avene odradzano mi bo zawiera parafinę. Czy ona jest taka zła. I że kosmetyki apteczne nie są wcale takie dobre, że to tylko marketing i że lepiej stosować naturalne sklady np
        kalina-sklep.pl/zatrzymanie-mlodosci-serum-do-twarzy-do-35-lat-organiczne-p-201.html
        lub cos z kosmetyków Babci Agafii ruskich. Nie wiem co mam o tym myśleć.
        Chciałabym mieć sliczną cerę i wiem że kwasy potrafia zdziałać cuda, moze zaczęłam źle?
        czytałam jeszcze o Neostradzie i może powinnam z tej firmy kwasy dobrać owocowe małe stężęnia a potem większe
        w czerwcu mam ślub i bardzo bym chciała mieć cere lux ;)
        Issey bardzo Cię proszę o pomoc :)
        • kasha77 do fox_girl 19.01.13, 17:13
          Proszę nie wrzucaj linków do sklepów internetowych:)
          • fox_girl Re: do fox_girl 20.01.13, 13:19
            upsss przepraszam ;)
            • rikol Re: do fox_girl 07.03.13, 01:18
              podejrzewam, ze masz alergie na jakis skladnik. Ja kilka dni temu przetestowalam nowe serum sisley d-tox i nastepnego dnia na skorze bylo kilka pryszczy.
        • fox_girl UP 24.01.13, 16:46

• issey_miyake Re: UP 02.03.13, 23:56
            działa Tobie poczta e-mail gazetowa?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka