Dodaj do ulubionych

wlosy blond

16.01.13, 11:18
Dziewczyny, jeśli same farbujecie się na blond albo oddajecie się w w tym celu w ręce fryzjera - w jaki sposób przeprowadzana jest cała procedura:
a) farbę nakładana jest najpierw tylko na odrosty, a 15 min przed końcem zalecanego czasu działania farby przeczesujecie nią całe włosy,
b) farbujecie tylko odrosty, a na resztę włosów nakładacie pól-trwałą farbę/szampon koloryzujący?

Może jeszcze inaczej? Dajcie proszę jakieś rady, mój blond jest na poziomie 9, bardziej neutralny niż złoty albo popielaty. Mimo ogromnej dbałości o włosy - masek, odżywek, nieużywania suszarki i comiesięcznego podcinania końców - już następnego dnia po wyjściu od fryzjera (farbowanie) zaczynają rozdwajać mi się końce. Może farba jest złej jakości labo trzymana na włosach zbyt długo?
Obserwuj wątek
    • kasha77 Re: wlosy blond 16.01.13, 12:54
      a masz może włosy "falujące"taki ,puszące się?
    • b-b1 Re: wlosy blond 17.01.13, 09:24
      Najpierw mam nakładaną farbę na odrosty, potem przeciągnięte na 10 minut 2/3 włosów, sam dół(czyli ok 1/3) tylko na 5 minut. Używam szamponu i odżywki absolut repair , przy czym odzywkę nakładam tylko na końcówki. I staram się podcinać. Włosy się nie rozdwajają a farbuję już dłuuugo.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka