Dodaj do ulubionych

prysznic i ...

15.07.04, 19:41
byc moze kiedys juz padlo to pytanie.

ostatnio po wyjsciu spod prysznica (kiedy masuje skore taka szorstka
rekawica) skora strasznie mnie swedzi. ale to okropnie, wrecz nie do
zniesienia. macie jakis pomysl co to moze byc?
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: lelutki Re: prysznic i ... IP: *.pl / 80.50.205.* 15.07.04, 19:57
      zmień mydło!!!
    • mikams75 Re: prysznic i ... 15.07.04, 20:00
      niestety takie sa skutki cywilizacji i przemyslu - zanieczyszczona woda, chlor
      itp. Pomaga tylko dobry balsam.
    • duzamala Re: prysznic i ... 15.07.04, 20:10
      dziekuje za podpowiedzi, ale obawiam sie ze nie jest to kwestia mydla ani wody.
      tylko cos zwiazanego z ta nieszczesna rekawica. bo jak uzywam tego samego zelu
      pod prysznic i tej samej wody ;-) ale nie uzywam rekawicy to wszystko jest OK.
      • mikams75 Re: prysznic i ... 15.07.04, 20:18
        woda nigdy nie jest ta sama...
        dwa razy nie mozna wejsc do tej samej rzeki.
      • Gość: justy Re: prysznic i ... IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 15.07.04, 20:24
        być moze coś ci się zalęgło na tej rękawicy (bakterie, pleśnie, grzyby lubią
        ciepłe wilgotne środowisko)- proponuję ją na razie odstawić i zobaczyć co sie
        będzie działo.
        dodatkowo możesz zastosować olejek pod prysznic,np. nivea
        • duzamala dzieki Justy:-) 16.07.04, 00:24
          chyba faktycznie cos sie w tej rekawicy uleglo. bo jak jest nowa to wszystko
          jest OK. wiec doszlo do tego, ze juz kupuje nowa co miesiac bo pranie jej
          raczej nie ma sensu. nic to, jakos to przeboleje.
          pozdrawiam
      • Gość: Ness Re: prysznic i ... IP: *.acn.waw.pl 15.07.04, 20:24
        No, wiesz, to sprawa jest prosta - nie używaj tej rękawicy! Po co to robisz,
        skoro efekty są tak nieprzyjemne? Przecież dbanie o urodę to nie tortury świętej
        inkwizycji :))

Może twoja skóra wcale nie potrzebuje szorowania. Może w rękawicy coś się
        zalęgło i trzeba ją wyrzucić, a kupić nową. Może masz alergię na to, z czego
        rękawica jest wykonana. Tak czy inaczej, wywal ją, i powinno być po kłopocie.
    • Gość: neli Re: prysznic i ... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 18.07.04, 17:41
      Jeśli po takim masażu pojawiają sie czerwone "placki"(ale nie masz zadnej
      wysypiki ani bąbli), to nie masz się czym martwić i masuj się dalej. Swędzenie
      to po prostu efekt wzmożonego krążenia krwi (i oznaka że bardzo dobrze się
      masujesz)Ja też tak czasami mam, chociaż masuję sie plastikową szczotką(na 100%
      czystą); takie "swędzenie" dokucza też mi na rękach podczas jazdy na rowerze po
      wertepach i nierownościach-martwiłam się, że mam jakies uczulenie na gąbkę, z
      której zrobione są uchwyty kierownicy, ale lekarz mi wyjaśnił, że
      takie "trzęsawki"po prostu poprawiają mi krążenie i stąd swędzenie.Pozdrawiam.
      • Gość: o. Re: prysznic i ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.07.04, 22:09
        co miesiac?? ja zmieniam gabke pod prysznic przynajmniej raz na tydzien!!
        musialabys widziec jakie syfy mialam na plecach jak zmienialam ja co miesiac...
        teraz jest juz ok.
    • Gość: len Re: prysznic i ... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.07.04, 03:01
      Skóra szorowana taką rękawicą jest po prostu podrażniona. Nie jestem pewna, czy
      dobrze jest co dzień scierać sobie naskórek taką rękawicą, nowy nie zdąża
      narastać. Wydaje mi się, że to efekt podrażnienia, może faktycznie wody albo
      kosmetyku, którego używasz. I woda i kosmetyk łatwiej może wnikać i drażnić,
      kiedy skóra jest szorowana każdorazowo przy myciu.
      • Gość: o. Re: prysznic i ... IP: *.internetdsl.tpnet.pl 19.07.04, 08:11
        ale napisala wyraznie, ze po zmianie rekawicy na nowa, przez jakis czas jest
        ok. pamietajmy ze takie srodowisko jakie jest na rekawicy, to swietne miejsce
        nie tylko dla bakterii, ale tez pierwotniakow. bardzo niedobrze by bylo zakaizc
        sie np. lamblią
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka