Dodaj do ulubionych

drożdże-justa, proszę, odezwij się

IP: *.czestochowa.cvx.ppp.tpnet.pl 31.07.04, 15:45
Od tygodnia piję drożdże. Kłopotów z cerą nigdy raczej nie miałam, ale za to
z włosami straszne, no i dlatego, po wielu dobrych opiniach na temat
drożdży,postanowiłam spróbować i tego. I tu zaczyna się problem - dwa dni
temy wysypało mnie na czole (są to takie jakby maleńkie pęcherzyki z wodą
bardzo gęsto usiane:() Wygląda to przeokropnie i nic a nic nie znika.
Myslałam, że to może jakieś uczulenie, więc piję wapno, ale to paskudztwo
nadal jest na czole. Natknęłam się na jeden z Twoich wcześniejszych postów i
wiem, że też swego czasu wysypało Cię. Czy wyglądało to podobnie, po jakim
czasie zeszło, czy nadal pijesz drożdże? Napisz mi coś, proszę, bo nie wiem
co mam z tym robić. Będę wdzięczna za odzew.
Obserwuj wątek
    • Gość: justa Re: drożdże-justa, proszę, odezwij się IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.04, 14:41
      ej, piłam drożdże przez ponad miesiąc z kilkudniowymi przerwami. po jakimś
      czasie mnie wysypało na czole... i mimo, że drożdży już nie piję, to do dzisiaj
      nie zeszło, tylko trochę się zmniejszyła ich ilość (a wcześniej nie miałam
      takich kłopotów!). sama nie wiem, co o tym myśleć. właściwie nie wiem nawet,
      czy drożdże są tego przyczyną.
      • Gość: danula Re: drożdże-justa, proszę, odezwij się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 15:24
        Dzieki. Jednak mnie nie pocieszyłaś. Mam w tej chwili okropną cerę, a zanim
        zaczęłam pić miałam nieskazitelną - nawet żadnej podskórnej nierówności.
        Zresztą ładna cera była chyba moim największym atutem. Mam nadzieję, że mi to
        zejdzie. Co mnie do cholery pokusiło z tym piciem drożdży...?:(
        • Gość: justa Re: drożdże-justa, proszę, odezwij się IP: *.gdansk.cvx.ppp.tpnet.pl 02.08.04, 15:38
          nie przejmuj się, myślę, że to efekt oczyszczania się organizmu. te krosty
          pojawiły się u mnie w czasie jednej z tych kilkudniowych przerw, później piłam
          tylko przez parę dni i trochę tych krost zeszło. myślę, że to tak działa, że w
          czasie przerwy w piciu tak wysypuje, a dalsze picie powinno to zniwelować. przy
          kolejnych przerwach może nie będzie już tak wysypywać, aż całkiem zejdzie.
          • Gość: danula Re: drożdże-justa, proszę, odezwij się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:55
            justa, dzięki za wsparcie, ale chyba sobie jednak odpuszczę. Mnie nie wysypało
            w czasie przerwy w piciu, a raczej zrobiłam przerwę po dwóch dniach od wysypu.
            Dziś, jakby odrobinę mniejsze są te grudy, ale ogólnie moja cera jest bleeeeee.
            Na dodatek ciągle ktoś się pyta co mi się stało...zaraz zacznę gryźć!!:))
            • Gość: danula Re: drożdże-justa, proszę, odezwij się IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.08.04, 16:57
              justa, jeszcze jedno - jak przyrządzałaś te drożdże, tzn. zalewałaś ciepłą
              wodą, czy wrzątkiem?
              • justa_79 Re: drożdże-justa, proszę, odezwij się 02.08.04, 17:15
                wrzątkiem. niezabite drożdże wyżerają nam wit. K z przewodu pokarmowego.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka