Gość: Meganka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 31.07.04, 22:18 CZeść, Ostatnio dość mocno jest promowany Skinoren. Używał ktoś? Pomogło? Podzielcie się doświadczeniami. Pozdrówka MegAnka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
calineczka1 Re: Skinoren - polecacie??? 31.07.04, 22:26 Ja uzylam dopiero raz, wiec trudno mi cos powiedziec, ale pytalam niedawno o ten krem. Podaje link do watku: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=14488595&a=14488595 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: Skinoren - polecacie??? IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 14:18 kiedys mialam straszne problemy z cera i przepisano mi skonoren-wogole nie pomogl, dopiero tabletki diane 35 i picie drozdzy :( pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: Skinoren - na wągry IP: *.acn.waw.pl 01.08.04, 14:45 Skinoren=Acnederm=Hascoderm=kwas azelainowy doskonale tępi wągry, natomiast na ropne zmiany to tak średnio, przynajmniej u mnie. Ale, jak wiadomo, ropne zmiany nie biorą się z niczego, i jak już oczyścisz skórę z wągrów i odetkasz pory Acnedermem, to całościowo cera się poprawia :) W ulotce jest napisane: "likwiduje i zapobiega powstawaniu mikrozaskórników", czyli o ile rozumiem, uniemożliwia zatkanie skóry. Aha, jeszcze jedna bardzo ważna rzecz - niektóre kobietki __w ogóle nie mogą stosować__ kwasu azelainowego, salicylowego, glikolowego czy izotretinoiny, bo natychmiast wyskakują im ogromne, bolesne, ropne pryszcze. Nie wiem, czym to jest spowodowane, ale u niektórych tak jest i tyle. Moja własna siostra tak ma i zazdrości mi możliwości używania Acnedermu, biedna :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: setif Re: Skinoren - na wągry IP: *.net.pulawy.pl 01.08.04, 17:10 Używałam Skinoreniu jakieś 6 lat temu - przepisał mi to drematolog. Robiłam nawet delikatny makijaż. Mi ten krem bardzo pomógł po długiej walce innymi specyfikami. Tyle że każda twarz i każdy trądzik reaguje inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś