IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 15:21
90-60-90 to podobno idealne wymiary dla kobiety. Każdy kolega mojego chłopaka ma w głowie taki stereotyp,jesli mówią o jakiejś extra lasce ( mój stara się juz teraz nie wypowiadać) używaja tego okreslenia np: "niezła była, mówie Ci, 90 w biuście, 60 w talii ,no i te bioderka oscylujące też około 90tki." Załapalam doła.Brakuje mi do tych wymiarów wiele i raczej nigdy ( mimo diety , ćwiczeń,zupełnej rezygnacji ze słodyczy) ich nie osiagnę- mam dość mocną budowę, silne kości, szerokie ramiona i biodra--może,któraś wie, czym się wyróznia taka sylwetka i jest w stanie mnie zrozumieć. Generalnie nosze rozmiar 38 , czasem muszę kupić 40 bo w biodrach za małe...
Dziś kupiłam spódnicę, rozmiar 38, czarna z białymi paseczkami,ładnie lezy , czuje sie w niej dość szczupło, ale..czytam numerację i przeżywam szok-
Cytuję:
wielkość 34- obwód talii 62 , obwód bioder 89
wielkość 36- obwód talii 66,obwód bioder 93
wielkość 38- obwód talii 70 , obwód bioder 97...
Czyli te wszystkie "wymiarowe" kobietki noszą rozmiar 34?? Już nic z tego nie wiem:(:(:(
Obserwuj wątek
    • Gość: Madzia Re: 90-60-90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 15:22
      Taka numeracja była na metce załączonej do spódnicy.
      • Gość: tekla Re: 90-60-90 IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 21.08.04, 15:29
        A ja mam takie glupie pytanko...sama dzis chcialam zalozyc watek wlasnie o
        tytule 90-60-90, serio:) Te pierwsze 90 to biust tak? Z tymze mierzony na
        wysokoscie sutkow? Prosze o odp
    • Gość: tekla Re: 90-60-90 IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 21.08.04, 15:32
      A tak w ogole to ja niewymiarowa jakks jestem:) W talii okolo 75, biodra 96,
      gora 90 :) No i jaki to rozmiar?:) Zwykle nosze 40.
    • calineczka1 Re: 90-60-90 21.08.04, 15:36
      Gość portalu: Madzia napisał(a):
      używaja tego okreslenia np: "niezła była, mówie Ci, 90
      w biuście, 60 w talii ,no i te bioderka oscylujące też około 90tki."

Haha, jasne. Moze jeszcze powiedza, ze maja centymetr w oczach. ;)
      Nie sluchaj takich gadek, a juz na pewno sie nimi nie doluj.
      • Gość: Iga Re: 90-60-90 IP: *.poznan.cvx.ppp.tpnet.pl 21.08.04, 15:44
        Ja mam 93-66-92 i noszę rozmiar 38! W 36 wcisnę się ale oddychać mi trochę
        trudno:))) Ogólnie mimo że w tali brakuje mi całkiem sporo do 60 ( to 66 to
        rano mam, wieczorem może z 2 więcej) to wiele osób mówi o mnie "ta 90-60-90",
        wydaje mi sie że o każdej zgrabnej dziewczynie tak mowia, bo skąd oni mogą to
        wiedzieć kurde:))Modelki noszą rozmiar 34 , a mają jeszcze mniejsze wymiary (ok
        85-59-20;D)
        • Gość: Klara Re: 90-60-90 IP: *.devs.futuro.pl 21.08.04, 17:05
          Ja noszę 36/38, ale spokojnie mogę nosić 36 z jednego powodu - żeby to nosić,
          trzeba mieć góra! 83 w górze:))))))I mam 82 :))))To bzdura, każdy mężczyzna
          tyle się nasłuchał o tym 90-60-90,że nawet nie wie, jak to wygląda...Generalnie
          na 90-60-90 to w ogóle nie ma rozmiaru ...a już na pewno nie 36, bo to jest
          profilowane na 88-90 w dole i bardzo wąską górę:P
    • caprice83 Re: 90-60-90 21.08.04, 15:45
      Ja mam 94-65-96, czyli chyba nie jest ze mną tak źle.
      Ale szczerze mówiąc było mi bardzo przykro gdy poszłam casting dla modelek i
      pani powiedziała że muszę schudnąć w biodrach o co najmniej 10 cm.
      Uważam się za atrakcyjna dziewczyne i nie zamierzam na siłe się męczyć.
      Powinno się zmienić te wszystkie agencje modelek, tak żeby zatrudniali
      dziewczyny które są serio ładne a nie jakies wieszaki.
      • anula36 Re: 90-60-90 21.08.04, 16:01
        kurcze czyli wychodzi na to,ze zeby byc modelka mozna miec co najwyzej 85 w
        biodrach..troche malo:)
    • Gość: FREE :) nie przejmowac sie i pomyslec praktycznie - IP: *.tele2.pl 21.08.04, 16:04
      po pierwsz siebie zaakceptowac i pokochac
      po drugie dobrze jesli chlopak nic nie mowi na temat wymiarów a jesli mowi
      (wątpie) - olej.
      powiem ze jak czytam te metki to stwierdzam ze jestem baardzo niewymiarowa (co
      prawda na moją korzysc, powiedzmy) - ale rozmiar 38 to jest taki bardzo sredni.
      ew. szczuplejsze noszą 36, kobiety troche starsze (moja mama np.) 40.
      a ta 34 to nawet rzadko sie zdarza, wiesz?
      jesli juz oceniam wygląd czlowieka to po wygladzie a nie po numerkach:). jak
      juz powiedziały dziewczyny - chlopaki nie maja centrymetra w oczach. jak
      stwierdzą żeś seksowna to pewnie takie wymiary powiedzą.
      ja mam 65/66 w pasie a mowią wszyscy ze z 50 ;) bo taki chudy brzuch wygląda.
      • Gość: setif Re: nie przejmowac sie i pomyslec praktycznie - IP: *.net.pulawy.pl 21.08.04, 16:17
        A oni to niby modele z katalogu?
        • Gość: tekla Re: nie przejmowac sie i pomyslec praktycznie - IP: *.gdm.pl / *.gdm.pl 21.08.04, 16:19
          Ponawiam pytanie : pierwsze 90 to biust w najszerszym miejscu, na wysokosci
          sutkow?
          • zakrencik Re: nie przejmowac sie i pomyslec praktycznie - 21.08.04, 16:21
            tak.
          • Gość: Free tak tak IP: *.tele2.pl 21.08.04, 16:22
            trzeba centymetr trzymac na jednaj wysokosci (wysokosci sutkow w najszerszym
            miejscu)
    • Gość: ja Re: 90-60-90 IP: *.elpos.net 21.08.04, 16:21
      wez sie nie przejmuj to kolejny stereotyp wywolany przez facetow ze to jest ideal tak jak ten 1 o rozmiarach czlonka ze niby dlugi to super a to g..... prawda bo najlepsze sa grube a nie dlugie bo dlugie to przewaznie chude sa hehehe. a tacy faceci to i tak inna sobie panne znajda ktora bedzie miala w glowie poukladane <bez obrazy dla bliskich idealu> a nie tylko wymiary bedzie miala idealne. moj chlopak tez za takimi kiedys sie uganial a teraz ma malutka dziewczynke z malymi piersiami ale za to w gruszke hehe bo to niby na zony najleprze <"dzien świra"> :). zaakceptowalam siebie jaka jestem to co ze mam 162 waze kolo 50 i czasem ciezko ubrano dla mnie znalezc ale wazne ze na siebie patrze pozytywnie :)
      • Gość: Madzia Re: 90-60-90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 16:28
        No tak..staram się mysleć pozytywnie i się akceptowac, ale ciągle się boję, że mojemu sie kiedyś odwidzi ( też uganial się za sexbombami) i zacznie się oglądać za innymi. Chyba nie wierzę w prawdziwą miłość...:( Jestem straszną realistką:(
        A moje rozmiary są fatalne, w pasie mam około 70, dieta nie działa,kiedyś rentgen wykazał , że jestem nieco "anomalna" bo zamiast 12 par żeber mam 13...Hmm, i co ja mam zrobić;)???Pisze poważnie....
        • Gość: ewa Re: 90-60-90 IP: *.chem.uw.edu.pl 21.08.04, 16:56
          z ta numeracja to jest roznie w roznych krajach w Polsce nosze 36, we Francji
          ledwo sie wbilam w 40 a Stanach moj kolega co tu uchodzi za duuuuzego chlopaka
          szuka ciuchow w polowie wieszaka, z tych z konca wieszaka co sa XXL
          wystarczylaby mu jedna nogawka spodni ;-)

• Gość: Ness Re: 90-60-90 IP: *.acn.waw.pl 21.08.04, 18:18
          Ależ Madziu, ci faceci wcale nie widzą centymetrów, oni widzą PROPORCJE! Liczy
          się ogólny pokrój sylwetki: zaokrąglone biodra podkreślone szczuplejszą talią
          (wcięcie ma być :) a całość zwieńczona biustem. I nieważne, czy masz 100 x 75 x
          100 czy 70 x 50 x 70, i tak facet, zadoktrynowany na śmierć, powie że jesteś
          extra laska, 90-60-90 :D Serio.

Oceniam po swojej sąsiadce, co ma w biuście 110 a w biodrach niewiele mniej, a
          faceci na nią lecą niesamowicie i jest rzeczywiście piękną dziewczyną.

Ja sama mam niestety nieszczęsny kształt gitary... ale co tam. :) Grunt to się
          cieszyć życiem.
          • Gość: Madzia Re: 90-60-90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:28
            Dziękuję Ci Ness za tak fajną,budującą wypowiedź.:) Ja akurat wcięcia w talii nie mam niestety-tzn mam ale niewielkie z powodu tego 13 żebra,ale cóż.Zawsze moge sobie to tłumaczyć tym, że jestem unikatem;)
            • Gość: Ness Re: 90-60-90 IP: *.acn.waw.pl 21.08.04, 23:11
              > Ja akurat wcięcia w talii n
              > ie mam niestety-tzn mam ale niewielkie z powodu tego 13 żebra,ale cóż.Zawsze mo
              > ge sobie to tłumaczyć tym, że jestem unikatem;)

Jeszcze możesz się pocieszyć tym, że jak przytyjesz w biodrach, to ci się figura
              proporcjonalnie poprawi, a nie popsuje! :)
    • Gość: Estera Re: 90-60-90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:31
      Wiecie co, tak czytam Wasze posty i dochodze do wniosku, ze to chyba jedyne
      forum, na ktorym nie ma watkow typu "mam 178 cm wzrostu, waze 50 kg, mam
      rozmiar bistu 70E- czy jestem zgrabna (ew. czy jestem bardzo gruba)".
      Naprawde ciesze sie, ze sa jeszcze normalne dziewczyny, ktore nie uwazaja wagi
      60 paru kilogramow za skrajna otylosc :)))))))
      • Gość: Madzia Re: 90-60-90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 18:33
        Ja też jestem zaskoczona na + Estero. Sama mam 166 cm wzrostu i wagę ok. 60 kg.Jeszcze nikt nie powiedział mi,że jestem gruba,poza tym nie każda chuda,wymiarowa kobieta ma to "coś"-a to chyba najbardziej się liczy.
    • Gość: katinka glowka w gore :) IP: *.attu.pl / *.crowley.pl 21.08.04, 18:47
      i sie usmiechnij, bo jako osobka przebywajaca duzo wsrod facetow od czasow
      szkoly sredniej powiem Ci na uszko, ze oni TYLKO tak duzo gadaja, plotkuja,
      opowiadaja sobie, taka juz ich natura ;) pamietam, gdy mieszkalam w akademiku
      (akademik polibudy w Gdansku, kierunek techniczny, 600 chlopa i nas 10
      kobietek) to hoho, opowiadania urosly do marzen sennych ;) a dziewczyny tychze
      chlopakow "normalne", za to kolorowe i pogodne, majace to "cos" w oku, jakos
      nie zauwazylam wsrod nich modelek o wymiarach jak w tytule. zreszta... czy
      warto sie umartwiac jakimis tam wymiarami?? nosze rozmiar 34 (noo, czasem 36) i
      jestem nieduza, kupno fajnych spodni graniczy z cudem!, spodnice ze mnie
      spadaja, albo ciagna sie po ziemi, mam malutki biust, a piekne staniki sa od
      70B w gore ;) moj mezyk wysoki bardzo, tez w kompleksy wpadam jak nas widze w
      witrynach sklepowych ;) ale zaraz potem sobie mysle: no i co z tego! jestes
      bardzo kobieca i ciesz sie soba, a wtedy bedziesz najpiekniejsza! pozdrawiam
      serdecznie :)
    • Gość: Sitc Re: 90-60-90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.08.04, 19:22
      a ja wam nie podam moich wymiarów, bo zwyczajnie nie umiem się mierzyć :P Wiem,
      wstyd... Gdy mierze sobie obwód w biuście lub w biodrach za każdym razem
      wychodzi mi co innego, pomijając fakt że nie wiem dokładnie na jakiej wysokości
      to trzeba mierzyć. A wymiarów 90-60-90 nie mam i nie chciałabym mieć! Jestem
      drobnej budowy ciałam mam wąziutkie biodra i naprawde nie widze siebie mającej
      90 cm w obwodzie tyłka :D w tali fakt mam 62 cm, i mieszcze się spokojnie w
      rozmiar 34. Pozdrawiem inne nie 90-60-90-tki :)))
    • myslenie-szkodzi eee... 21.08.04, 21:21
      ee... przecież to chodzi o PROPORCJE.

idealne (?) proporcje u kobiety winny wyglądać tak:
      biust : talia : biodra
      3 : 2 : 3

gdybym była jak większość nastolatek to już dawno bym się pochlastała, bo
      wymiary 90-60-90 ostatnio zaobserwowałam w... 5 klasie podstawówki ;p [szybko
      dojrzewałam fizycznie ;)]

tak więc nie chodzi o te WYMIARY tylko te PROPORCJE.

pozdrawiam serdecznie
      • Gość: Anka Re: eee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 01:25
        No przepraszam w biodrach mam 88 cm talii 62<na czczo> 65 wieczorem jak sie
        najem w udach 48 i to rozmair 36 a nie 34 34 to 82 w biorach powinno byc eh
        sama juz nie wiem
        • zakrencik Re: eee... 22.08.04, 12:39
          Wszystko zalezy od sklepu. Ja mam podobnie do ciebie i czesto kupuje 34, choc
          36 tez sie zdarza. Raz w jednym klepie przymierzylam dwie spodniczki w tym
          samym rozmiarze i w jedna sie nie wcisnelam, a druga ze mnie leciala:P
          • Gość: Madzia Re: eee... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.08.04, 12:51
            Zazdroszczę Wam dziewczyny...;(;( To zart oczywiście,ale dziś chyba znów mam depresję,bo pozwoliłam sobie na obiad w postaci sałatki z dzikiego ryzu,pomidórów,jajka i sera feta oraz kawałek kurczaka:(
            Aaaaa-a przed chwilą kupiłam w sklepie Eris serię antycellulitową Lirene-ciekawe czy coś pomoże.Skończyl mi się właśnie balsam z Avonu-mialam go niecałe 2 tygodnie:(:(:(
            • Gość: ewa Re: eee... IP: *.chem.uw.edu.pl 23.08.04, 09:42
              na celulitus to nie balsam ale rower, po tygodniu rowerowych wakacji ani sladu
              ... niestety po miesiacu przy komuterze wraca ;-(
              • Gość: amberangel jestes troszke okragla? IP: *.proxy.aol.com 23.08.04, 10:31
                wstap na chwilenke!
                zaprasza:
                f.kafeteria.pl/temat.php?id_p=938513&id_f=12
    • Gość: patrywi Re: 90-60-90 IP: *.aster.pl / *.aster.pl 23.08.04, 12:28
      Dziewczyny opamietajcie sie, moje wymiary to biust -98, talia-70 i biodra-100 i
      jestem szczesliwa a wiecie dlaczego? Bo wygladam jak kobieta.
      To nie obrzydliwa i anorektyczna Kate Moss jest idealem kobiecosci a Marylin
      Monroe.
      chodza sobie po swiecie faceci dla ktorych kobieta to dupa, laska i cos tam
      jeszcze. prawdziwy mezczyzna wie co to jest kobiecosc.
      • Gość: Anka Re: 90-60-90 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 23.08.04, 13:01
        Patrywi to masz fajne wymiary i na bank wygladasz fajnie moja kuzynka ma podobne
        97-72-98 i wyglada zajebiscie ja niestety nigdy takich nie bede miec biust mi
        nie urosnie wiec jak jest maly to pasuje do niego mala dupka :]
        Madzia a ty zjadlas pyszne zdrowe jedzenie nie wiem czemu sie smutasz :]
        Nie podobaja mi sie szkielety na ulicach uwazam ze kobieta powinna miec pupe
        piers nawet maly brzuszek a nie kurde wklesly brzuch i plaski tylek plus zero
        cycka ;)kazda kobieta bedzie wygkladac peiknie jesli nie zapomnie o gimnastyce
        ja moge miec nawet 120 w biodrach tyle zeby ta pupa byla umiesniona a nie
        flaczek z cellulitem jak u 80 latki mialam w biodrach 90 cm i mialam tylerk jak
        wlasnie taka babcia bo tak sie zapuscilam a tewraz ciwcze codziennie i jeszcze
        ok 2-4 ms i bede umiesniona ladnie a nie flaczek chudy :]
    • Gość: papryczka Re: 90-60-90 IP: 212.160.106.* 23.08.04, 13:59
      Ja mam w talii 60 co prawda, ale biust na 90 to bym musiała dobrze dopompować.
      W biodrach mam 81 i noszę rozmiary 36, 38... Więc ja już nie wiem o co chodzi.
      Tym bardziej, że ostatnio kupiłam spodnie nie patrzac na rozmiar i w domu
      dopiero na metce zobaczyłam 40... Oni chyba numerują losowo.
      • pinia82 Re: 90-60-90 23.08.04, 14:29
        no właśnie, ja tam jestem przeciętna mam te 170 cm wzrostu, 90-69-94 w
        biodrach, i sie nie martwie bo wygladam ok i moj facet caly czas mi powtarza ze
        mam supr cialko, to co ze nie jestem wieszakiem? przynajmniej dbam o siebie jak
        tylko moge, mam gładzitką skórę bez cellulitu i codziennie ćwicze bo wiem ze
        warto... 3majcie sie dziewczyny!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka