Gość: er IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 19:29 jaki wg was jest najlepszy peeling enzymatyczny - skuteczny a jednoczesnie delikatny, o ladnym zapachu itd. podawajcie typy wraz z cenami Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ona19 Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 26.08.04, 21:18 ja uzywalam jedynie peelingu enzymatycznego z kwiatow polskich. byl w porzadku, ale nie mam porowanania do innych, takze sie nie sugeruj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ona19 Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: *.broker.com.pl / *.broker.com.pl 26.08.04, 21:18 kosztowal okolo 10 zl i byl delikatny:) Odpowiedz Link Zgłoś
1202ebe Re: najlepszy peeling enzymatyczny 26.08.04, 21:28 ja używam peelingu Pharmaceris Erisu z serii naczynkowej, jestem bardzo zadowolona, mam bardzo wrażliwą tłustą cerę, sprawdził się znakomicie, jest skuteczny i delikatny. kosztował chyba z 15 zeta. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:42 Sorry koleżanko, ale Eris to wg mnie tandeta. Zainwestuj w Collina SOIN GOMMANT EXFOLIATING TREATMENT. Cudo. Ale kupisz tylko w niektórych gabinetach kosmetycznych za ok 80 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: omega Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.08.04, 21:49 Dla mnie zdecydowanie najlepszy jest Dermika Meritum Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: do mileny IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 27.08.04, 09:58 zainteresowalam mnie tym pilingiem - chce sie wiec spytac czy to jest piling enzymatyczny czy typu gommage - taki 'gumujacy' naskorek? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: do Szo IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 10:27 Jest to peeling enzymatyczny chociaż się go gumkuje. Polecany jest przez kosmetyczkę zarówno do cery tlustej jak i suchej z wyłączeniem trądzikowej. W zależności do jakiej cery stosuje się go to peeling ściera się na rózne sposoby. Ja mam cerę naczynkową, problematyczną i mieszaną. Mam 34-lata i w swoim życiu miałam naprawdę dddduuużżżżooo peelingów- ale te, które polecano jako łagodne efekt miały niezauważalny dla ludzkiego oka natomiast peelingów bardziej inwazyjnych ze względu na moją cerę nie mogłam stosować. Ten jest niesamowity- po każdym zastosowaniu cera jest jak nowonarodzona i promienieje specyficznym blaskiem, mogłabym go używać codziennie. Dodam jeszcze, że dobrze znam całą serię pielęgnacyjną Collina (bo wydałam na nią już dużo kasy choć poznałam ję zaledwie rok temu - nie wiem jak to sie stało!). Jest cudowna!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: do Szo IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 27.08.04, 10:44 hmm..brzmi super! w ktorym gabinecie mozna go dostac (mam nadzieje ze w Warszawie :-)?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: do Szo IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 11:17 Niestety Szo, ja mieszkam w Gdańsku- ale podejrzewam, że w Warszawie Będziesz miała ułatwione zadanie. Ja tylko mogę podać Ci adres generalnego dystrybutora tej paryskiej firmy w Polsce, ale oni rozsyłają te kosmetyki tylko do zainteresowanych kosmetyczek. Ewentualnie mogą podać Ci odpowiedni adres gabinetu w Warszawie, który ma te kosmtyki. B&M Professional, ul.Rakoniewicka 10,60-111 Poznań, tel. (o61) 8329107,fax (061)8329139, e-mail: biuro@bimprofessinal Zapewniam, że nie będziesz żałowała zainwestowanego czasu i pieniędzy!!! Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Do Mileny! 27.08.04, 11:24 Mileno droga, ja właśnie jestem z Gdańska! I mam naczynkową cerę, konczą mi się moje peelingi, podaj mi jakieś namiary, pliz! najlepiej mi słuzy YSL, ale kosztuje tyle że po prostu nijak mam teraz tyle pieniędzy :((((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: do balbiny_alexandry IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:07 Świetnie, że jesteś z Gdańska! Najpierw powiem, że ja jako maniaczka kosmetyków też znam YSL - na pewno są to dobre kosmetyki ale nie wiem czy aż tak dobre na takie ceny. Jeszcze oceniam...Ale wydajność mają strasznie niską - przynajmniej tak mi się wydaje.Jednak do rzeczy. Kupuję wszystkie kosmeyki Collina na Przymorzu u ulubionej kosmetyczki p.Marylki - po raz pierwszy zaprowadziła mnnie mama do tego zakładu w ósmej klasie SP na oczyszczanie twarzy. I jestem Jej za to dozgonnie wdzięczna! Tak samo jak p.Marylce, która opiekuje się od tamtego okresu moją twarzą - a cerę mam naprawdę niełatwą! Nie będę dokładnie opisywała jak dojechać do tego zakładu, bo nie wiem w jakiej dzielnicy mieszkasz i z której strony będziesz tam jechała. Podam tylko,tel. do salonu "Maryla" 553 08 61, bezpośrednia kom do p.Marylki 502542718, adres gabinetu: Jagiellońsaka 2 Gdańsk-Przymorze. Strona www gabinetu: www:republika.pl/salonmaryla/index.html Jak masz pytania - pisz śmiało. Z przyjemnością udzielę odpowiedzi. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: do balbiny_alexandry IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 12:14 Dodam jeszcze, że w czwartek idę do p.Marylki na zamykanie naczynek i już się nie mogę doczekać. W zwiazku z tym zabiegiem mam duże oczekiwania - obym się tylko nie rozczarowała, że nie będę mieć takiej jasnej twarzyczki jak sobie wymarzyłam. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: do balbiny_alexandry 27.08.04, 13:03 Mileno jestes kochana! Pojadę tam w dniach najblizszych :D no ja też jestem fanką YSL ale ta cena... no po prostu coraz bardziej mnie zniechęca. Ja mieszkam na Chełmie, ale poniekąd bywam na Przymorzu z racji pracy, myślę że jakoś trafię :D NIe znam tej firmy - przyznaję... musze coś o niej poczytać bo może warto się bliżej zainteresować? Jeszcze raz bardzo dziekuję Ci za namiary, na pewno pojadę po ten peeling! Buziaki serdeczne :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: milena Re: do balbiny_alexandry IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 14:23 Jadąc z Gdańska Gł;tramwajem najlepiej 2 wysiadasz przy rynku na Przymorzu i kierujesz się w stronę morza. Kilka metrów od przystanku, przy ulicy jest budynek ze schodkami prowadzącymi na gore. Gabinet ma na tym budynku WWWIIIIEEELLLLKKKĄĄĄĄ pomarańczową reklamę - praktycznie widać ją już w momencie gdy wysiądziesz z tramwaju. Jadąc kolejką wysiadasz w Oliwie nie na Przymorzu. Na stronie internetowej jest rozrysowana mapka jak dojechać do gabinetu. Sądzę,że nie znajdziesz żadnego info na temat firmy g.m Collin bo są to kosmetyki specjalistyczne. Zapomnialam dodać, że zamawiasz u p.Marylki kosmetyk i czekasz ok 2 dni. Ona nie zawsze ma je w zakładzie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: do mileny IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 27.08.04, 12:34 dzieki za info :-) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ella Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: 157.25.152.* 26.08.04, 22:02 Eris do cery wrażliwej jest w porządku. Bardzo delikatny, równomiernie złuszcza (to mój pierwszy "enzym" wiec porównuję do zwykłego peelingu), daje ładny koloryt. Ma bardzo neutralny zapach, a w konsystencji i kolorze przypomina ajerkoniak ;-). Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: najlepszy peeling enzymatyczny 27.08.04, 10:31 ja używam Bandi drożdżowego (cena ok 15zł) oraz YSL cena ok 160 zł już chyba, niestety... Teraz chyba znów kupię Erisa ale pamiętać należy że jego mozliwości oczyszczjące są raczej średnie (w przypadku cery mieszanej, dla suchej byłby dobry). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: papryczka Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: 212.160.106.* 27.08.04, 10:58 Ja mam Estee Lauder - nie przypomne sobie nazwy, ale jak go się nakłada, to maksymalnie rozgrzewa skóre. Aż aprzy. I jest najlepszy ze wszystkich jakie używałam. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: najlepszy peeling enzymatyczny 27.08.04, 11:18 Idealist Micro D.Ale enzymatycznym bym go nie nazwała jednak, ma dość dużo drobinek ścierających. Dla osób o cerze naczynkowej niewskazany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Szo Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: *.intranet.opi / *.opi.org.pl 27.08.04, 14:09 up Odpowiedz Link Zgłoś
swanilda Re: najlepszy peeling enzymatyczny 27.08.04, 14:40 Nie wiem, czy najlepszy, ale na pewno niezły i niedrogi (coś koło 10 zł) jest peeling enzymatyczny z serii lnianej Polleny-Evy. Zapach - jak cała seria lniana. Raczej niezbyt agresywny, co może być zaletą. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: najlepszy peeling enzymatyczny IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:11 a Oceanic? Seria pomarańczowa? widze na KWC, ze jest i ze zbiera niezle oceny... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kola Re: cofam ;) IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.08.04, 15:12 przepraszam, to nie enzymatyczny Odpowiedz Link Zgłoś
blacklady3 Re: najlepszy peeling enzymatyczny 27.08.04, 18:36 najlepszy jest chyba taki bezpieczny u lekarza polecam moją lekarkę kosmetolog www.medestetica.pl , jest super ! Odpowiedz Link Zgłoś