Dodaj do ulubionych

kompakt czyli 3 in 1

IP: *.pl 03.04.02, 20:38
hej, czy używałyście kiedys kompaktów? Jeżeli tak, to jakie polecacie, jakie
zupełnie odradzacie? Ja stosowałam przez dość długi czas l'oreala - bardzo mi
odpowiadał, ładnie krył niedoskonałości, nawilżał, nie wysuszał i co
najważniejsze- miał faktycznie działanie 3 w jednym- skóra po nim sie nie
świeciła. Teraz używam max factora - tego w granatowym puzderku, jest wszystko
ok oprócz tego, że nie matowi wystarczająco skóry- lekko się świeci po
zastosowaniu, a nałożony na to puder sypki bardzo nieładnie wygląda. Więcej
doświadczeń z kompaktami nie mam- są dość drogie i szkoda kasy na eksperymenty,
może więc Wy mi coś poradzicie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Xena Re: kompakt czyli 3 in 1 IP: *.acn.waw.pl 03.04.02, 21:10
      Ja uzywałam True Illusion (Maybelline), Constance Caroll i Teint Secret Compact
      Bourjois - z żadnego nie byłam zadowolona: wszystkie wydały mi się mało wydajne
      (sporo podkładu zostawało na gąbeczce) i żaden tak dobrze nie wtapiał się w
      skórę, jak tradycyjne fluidy (zawsze miałam wrażenie tapety na twarzy, nawet
      przy bardzo oszczędnym aplikowaniu). Po tych eksperymentach doszłam do wniosku,
      że być może kompakty to wynalazek nie dla mnie - i grzecznie wróciłam do
      płynnych podkładów, z którymi nie mam żadnych problemów.

Pozdrawiam
    • yak-ona Re: kompakt czyli 3 in 1 03.04.02, 21:32
      ja wlasnie kupilam pierwszy kompakt 3 w 1- AQUASMOOTH COVER GIRL - i jestem
      strasznie zadowolona- matuje elegancko , nie sciaga , wygladza...
      kolezanka tez sbie bardzo chwali..wiec chyba cos musi w tym byc!!!
    • Gość: kasiulek Cover Girl IP: 195.145.215.* 03.04.02, 22:41
      No wlasnie, kiedys mialam SWIETNY puder prasowany Cover Girl, kupilam go w
      Londynie, bo w Polsce nie ma...:(((
      A czy moze ktos wie czy mozna kupic Cover Girl w Niemczech (nie widzialam, ale
      moze zle patrze:)))
      • yak-ona Re: Cover Girl 03.04.02, 22:54
        w wawie jest sklep gdzie mozna kupic covel girl--zapytaj dziewczyn z wawy!!!
    • Gość: Ginger Re: kompakt czyli 3 in 1 IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 00:03
      Ja wyprobowalam dotychczas 2 kompaktow i z obu bylam bardzo zadowolona Pierwszy
      to MaxFactor, ale nie ten, o ktorym piszesz tylko ten w zlotym opakowaniu. Mam
      bardzo swiecaca sie skore, a on swietnie matowil. Drugi to ten, ktorego uzywam
      obecnie - YSL w brazowym opakowaniu z wymiennym wkladem. Jest rewelacyjny,
      zwlaszcza kiedy sie spiesze znakomicie zastepuje fluid. Pieknie pachnie,
      puderniczka ma wielkie lusterko. Cos wspanialego. Natomiast na "wielkie
      wyjscia" pozostaje wierna podkladowi i pudrowi - sa dokladniejsze, przynajmniej
      tak ja uwazam. Na co dzien polecam kompakt jak najbardziej :) Pozdr. Ginger
      • yak-ona Re: kompakt czyli 3 in 1 04.04.02, 01:05
        jak dokladnie nazywa sie ten max factor w zlotym opakowaniu???????
        • Gość: aga71 Re: Chyba chodzi o Facefinity? IP: *.MAN.atcom.net.pl 04.04.02, 08:42

Tez jestem ciekawa tego kompaktu, moze ktoras z Was tez go uzywala? Jakie wrazenia, czy nie osadza sie w porach?

Aga
          • Gość: Ginger Re: Chyba chodzi o Facefinity? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 04.04.02, 18:06
            Jezu, naprawde nie wiem. Uzywalam go, byl b.dobry, ale skonczyl sie i teraz
            uzywam tego YSL. Jest tylko jeden kompakt MaxFactor w zlotym opakowaniu wiec
            nie powinnyscie mniec problemu z odnalezieniem go. Ja uzywalam koloru Natural i
            naprawde swietnie sie sprawdzil. Pozdr Ginger
            • Gość: dida Re: Chyba chodzi o Facefinity? IP: *.icpnet.pl 05.04.02, 10:56
              podejrzewam ze to facefinity. 2-ga wersja, po fluidzie. nie uzywalam compaktu
              bo ogolnie nie lubie tej kosystencji (no i nie umiem tego cholerstwa chyba
              nakladac:)) ale widzialam kiedys w sklepie. fluid facefinity byl na prawde ok.
              nawet lepszy od lasting performance. i rzeczywiscie trwaly. tyle ze to nie
              fluid z gatunku "slabe krycie".
    • Gość: ananies Re: kompakt czyli 3 in 1 IP: *.ppp.polbox.pl 04.04.02, 19:56
      Cześć, jeśli chodzi o moje doświadczenia z kompaktami: kiedyś używałam
      pierwszego Maxa Factora 3 w 1 (2, 3 lata temu?). Niezły, ale bez rewelacji, i
      rzeczywiście twarz była po nim trochę maskowata. tej zimy odkryłam kompakt
      Diora Teint Diorlift (kolor 202), i od tego czasu wiem, że zimą będę go
      używała. Nie wiem, czy wreszcie trafiłam na swój kolor, czy to konsystencja,
      ale jest super. Zużyłam go do ostatniej resztki, i teraz szukam wszędzie wkładu
      (podpbno można kupić, ale wszędzie, gdzie pytałam, nie mają) - zawsze trochę
      taniej, jak zdobędę, będę trzymała na przyszłą jesień/zimę. Baaardzo polecam!!!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka