Dodaj do ulubionych

co na solarium?

IP: *.echostar.pl 01.09.04, 19:40
Co jest najlepsze do przyspieszenia opalania w solarium?
Chodzi mi o preparaty albo sposoby.
Proszę o Wasze sugestie:)

Jaga
Obserwuj wątek
    • fairy5 Re: co na solarium? 01.09.04, 19:43
      lepiej zbieraj pieniadze na chemoterapie haha
      • Gość: jesteś żałosna Re: co na solarium? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.09.04, 19:59
        • Gość: ala Re: co na solarium? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 01.09.04, 20:13
          Ale to prawda - spalanie sie bez sensu na solarium to juz przeszlosc! Kojarzy
          sie z dresiarami caly rok lazacymi z biuetem i pupa na wierzchu, ale za to
          opalone... Skora tego nie wytrzymuje!
          • Gość: Jaga Re: co na solarium? IP: *.echostar.pl 01.09.04, 20:14
            Nie chodziło mi o głupie uwagi. Poza tym - nie jestem maniaczką solarium, tylko
            chcę poprawić koloryt skóry, bo w wakacje nie miałam czasu i okazji się opalić.
            Wszystkich, którzy lubią ubliżać, proszę o nie wypowiadanie się...
            • fairy5 Re: co na solarium? 01.09.04, 20:24
              sprobuj samoopalaczy albo spray on tan ktore sie robi w gabinetach
              kosmetycznych. mam zamiar wlasnie sprobowac podobno daje bardzo gleboka
              opalenizne...
              • Gość: Jaga Re: co na solarium? IP: *.echostar.pl 01.09.04, 20:30
                Nie wiem, gdzie w Poznaniu robią taki zabieg...
                Poza tym - nie wiadomo, jak to schodzi...
      • Gość: Brunetka24 Re: co na solarium? IP: 193.151.96.* 02.09.04, 09:10
        Śmieszne do potęgi n-tej, faktycznie...haahah...Dziewczyno, chyba nawet nie
        wiesz, co napisałaś...Z takich rzeczy się nie żartuje! Poza tym, kobitka zadała
        pytanie i nie rozumiem, skąd zaraz tyle złośliwców się tutaj zebrało. Wkurzają
        mnie teksty typu "Jak chcesz mieć skórę jak 50-latka...bla, bla ,
        bla", "solaria kojarzą się z dresami...bla, bla, bla"- Matko, co to w ogóle
        jest?!! Korzystałam z solarium przed wakacjami (w tym i w ubiegłym roku),
        żadnych dresów itp. ludzi tam nie spotkałam. Chodzą tam zwykli ludzie, normalni
        faceci i normalne kobitki w różnym wieku. Co wy wymyślacie, ludzie!! Lubię
        opalać się na słońcu-fakt, opalenizna jest ładniejsza, ale ta z solarium też
        może być. Jeśli chodzi o kosmetyki do solarium, to nie stosuję żadnych-moja
        skóra jest raczej taka śniada, łatwo się opalam, nie ulegam poparzeniom, więc
        nie muszę stosować. Najlepiej zapytaj się kobitek pracujących w solarium-
        zapytaj, na ile minut możesz iść (to zależne od skóry i koloru włosów) i jakie
        kosmetyki polecają. ja chodziłam 3 razy w tyg. na 10 lub 15 minut i było ok (I
        O DZIWO ŻADNEJ SKÓRY JAK 50-LATKA NIE POSIADAM, WYPRASZAM SOBIE WSZELKIE
        KOMENTARZE TEGO TYPU I INNE IM PODOBNE. Na początku idź sobie na 5-7 minut co
        drugi dzień. Nie wiem jednak, jaką masz skórę. Jeśli opalasz się trudno i na
        czerwono-5 minut Ci wystarczy na początek, jeśli łatwo-na początku 7 (3razy w 1-
        szym tygodniu), potem zwiększaj do 10-ciu i poprzestań na 15 minutach. Jednak
        solarium strasznie czyści kieszeń-dlatego teraz przestalam chodzić, szkoda mi
        kasy, wolę kupić sobie jakiś ciuszek. Uważaj-solarium uzależnia (tak, jak
        opalanie w ogole)-mam koleżankę, która jest non-stop opalona już od 1,5 roku.
        Chciala przestać, ale nie daje rady. Co gorsza-posiada dużo pieprzyków (są
        ciemne), mówi, że boi się, ale nie może przestać. Jesli masz dużo pieprzyków-
        radzę zrezygnować. Ja na szczęście nie mam, ale ryzyko zawsze jest. I PROSZĘ,
        ZASTANÓWCIE SIĘ, CO PISZECIE, BO TEKSY TYPU "LEPIEJ ZBIERAJ NA CHEMIOTERAPIĘ"-
        TAK, CHEMIO-, NIE CHEMO-, WCALE NIE SĄ ŚMIESZNE. WEJDZ SOBIE NA
        FORUM "PROZMAWIAJMY O CHEMIOTERAPII"-MOŻE OTWORZĄ CI SIĘ OCZY, ROZEJRZYJ SIĘ,
        ILE JEST CHORYCH LUDZI DOOKOŁA, A TY TUTAJ TAKIE ŻARTY SOBIE STROISZ. NORMALNIE
        WKURZYŁAŚ MNIE TYM TEKSTEM. Zwykle nie udzielam się na forum, ale ten tekst po
        rpostu mnie rozwalił-jak można coś takiego napisać??? W głowie mi się to nie
        mieści.
        • Gość: Jaga Re: co na solarium? IP: *.echostar.pl 02.09.04, 10:50
          Dzięki! Trafiłaś w sedno. Interesują mnie sugestie i opinie, a nie ubliżanie
          sfrustrowanych osób. Jeżeli zadaję wątek na forum, to po to, żeby dowiedzieć
          się czegoś intereującego od osób bardziej doświadczonych.
          Też jestem brunetką i mam ciemną karnację. Byłam już 3 razy i na razie nic
          strasznego sie nie stało. Chodzi mi o ładny koloryt skóry. Tylko tyle...

Jaga
    • Gość: Pytajnik Starośc nie radość IP: *.acn.waw.pl 01.09.04, 23:13
      Rozumiem że w wieku 30 lat chcesz mieć skóre jak 50-latka. Daleko w przyszłośc
      widze nie sięgasz.
    • Gość: Jaga Re: co na solarium? IP: *.echostar.pl 01.09.04, 23:58
      Pytałam o radę, a nie zgryźliwe uwagi, ale widzę, że nic mądrego się nie
      dowiem..
    • Gość: M [...] IP: 69.158.101.* 02.09.04, 00:17
      Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
      • Gość: Misia Re: mala polemika duzego plemnika IP: *.238.114.44.adsl.inetia.pl 02.09.04, 10:55
        ooo
        duże plemniki nie musza wypisywać wulgaryzmów i zobaczyc je na WŁASNE OCZY w
        ramach podniety -
        Plemniczku maleńki ;))))
    • Gość: andzia Re: co na solarium? IP: *.one.pl / *.one.pl 02.09.04, 18:17
      przed solarium stosuje przyspieszacz do opalania _dax cosmetics,na twarz z
      firmy soleo taki koktajl witaimowy w malutkim zielonym opakowaniu (nazwa mi sie
      zmazala)ale jest extra, a potem jak mam czas to w domku po przyjsciu zel
      chlodzacy avon (taki niebieski-fajny:), no i oczywiscie po wieczornym prysznicu
      duzo balsamu nawilzajacego:) Jaga solarium jest poto zeby z niego korzystac,
      ale trzeba miec umiar i nie przesadzac milutkiego opalania
    • Gość: K Re: co na solarium? IP: *.sinus.one.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 04.09.04, 07:51
      Solaria i słońce.

Pokutuje mit, że przed wyjściem na słońce dobrze jest opalić się
      wcześniej w solarium, gdyż wyniesiona stamtąd "sztuczna opalenizna" chroni nas
      przed ta prawdziwą - nie jest to prawdą. W lampach zainstalowanych w solariach
      do minimum ograniczano ilość UVB. Dominują natomiast monochromatyczne promienie
      UVA - opalają one bez oparzeń, ale mają wiele niekorzystnych właściwości.
      Docierają do głębszych warstw skóry właściwej, gdzie znajdują się włókna
      kolagenowe i elastyczne. Ulegają one zniszczeniu, w efekcie nasza skóra
      szybciej się starzeje. Poza tym długie promienie mogą uszkodzić kod genetyczny
      komórek co sprzyja tworzeniu się zmian nowotworowych. Naukowcy amerykańscy
      stwierdzili, że na najbardziej złośliwy nowotwór skóry - czemiak złośliwy -
      narażone są osoby korzystające często z łóżek opalających. Opalanie w
      solariach, tak jak na słońcu, powinno być uzależnione od wielu czynników.
      Starzejąc się, w ciągu każdych 10 lat tracimy 10-20 procent komórek
      wytwarzających barwnik melaninę. Wiele z komórek, które zostaną, nie wytworzy
      już tak doskonałego pigmentu jak przedtem. Skóra osób starszych traci około 20
      procent swojej pierwotnej grubości. Jest to spowodowane głównie utratą włókien
      kolagenowych i elastycznych - dla nich więc każde słońce może być szkodliwe.
      Sztuczne słońce podobnie jak prawdziwe, może być wrogiem dla naszej skóry,
      dlatego trzeba korzystać z niego z umiarem.

Zrodlo : luxmed

Zastanow sie gleboko zanim polozysz sie na lozeczko ...
      • Gość: Jaga Re: co na solarium? IP: *.echostar.pl 04.09.04, 12:24
        Przestałam się już przejmować tymi uwagami.
        Nowotwór to choroba, która również dotyka tych, co nigdy nie pili, palili, żyli
        na wsi i nigdy solarium na oczy nie widzieli. Wiadomo, że jest większe ryzyko.
        Ale ja jestem osobą rozważną i nie zamierzam przesadzać...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka