Gość: ? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.09.04, 16:53 kto stosował na włosy? gdzie kupić, ile kosztuje, jak długo czekać na efekty? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: zuzia Re: NAFTA IP: *.acn.waw.pl 05.09.04, 20:23 w kazdej aptece za kilkanascie zeta. ja kupilam taka z olejem rycynowym i daje super efekty juz po 1 uzyciu ale musisz sie przygotowac na zmywanie jej przez ok 20 minut :) ja musialam myc glowe chyba z 15 razy zeby zeszla wiec strasznie to upierdliwe ale efekt spoko Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ania Re: NAFTA IP: *.zgpila.com.pl / *.zgpila.com.pl 06.09.04, 11:04 A jak czesto stosujesz i jak : przed umyciem glowy smarujesz wlosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: NAFTA IP: *.acn.waw.pl 06.09.04, 16:21 raz przed umyciem i potrzymac ile sie da a nastepnym razem posmarowalam wlosy na noc i potem efekty byly lepsze. teraz juz nie stosuje bo to mycie wlosow potem mnie dobija,pozatym narazie moje wlosy sa ok, pewnie zima zaczn e znowu.mysle ze nafte mozna stosowac dosc czesto Odpowiedz Link Zgłoś
epa5 Re: NAFTA 06.09.04, 13:00 Kup sobie zamiast samej nafty odżywki z naftą i szampony. Ma takie w swojej ofercie f-ma Inter Fragrances, ja kupilam w Esentii, szampon i lotion z chlorofilem i naftą do ciemnych włosów i jestem bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jessie Re: NAFTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 07:56 Napiszcie, proszę, konkretnie jakie są efekty stosowania nafty...połysk, łatwiejsze rozczesywanie, puszystość, a może działa też na wypadające włosy? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalila Re: NAFTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 10:06 Ja stosuję 2-3 krople nafty do ostatniego płukania włosów od jakichś 15 lat i mam piękne, gęste, lśniące, długie włosy, które są obiektem zazdrości koleżanek i powodem westchnień kolegów;). A tak serio, to dzięki tej metodzie moje słabe kiedyś włosy są dziś naprawdę piękne, tyle że na efekty czekałam jakieś 2-3 lata (musiały urosnąć). No i nie jest to zbyt kłopotliwe w stosowaniu. Używam zwykłej nafty kosmetycznej, którą można nabyć w każdej drogerii czy aptece za kilka złotych. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: NAFTA IP: *.acn.waw.pl 07.09.04, 14:35 napisz dalila dokladnie jak pluczesz te wlosy bo jakos nie umiem so0bie tego wyobrazic a sposob wyglada na dobry i nie tak supierdliwy :) Odpowiedz Link Zgłoś
babeczkaa Re: NAFTA 07.09.04, 14:42 podłączam sie, chętnie też zastosuję metodę dwóch-trzech kropel, jak to robisz?nalewasz do jakiegoś dzbanka ciepłej wody,dodajesz naftę i tym społukujesz włoski? i potem suszysz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: katrina Re: NAFTA IP: 192.168.2.* / *.internetdsl.tpnet.pl 07.09.04, 22:26 up Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Dalila Re: NAFTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 08.09.04, 10:42 Mam taką małą miskę plastikową (gdzieś na ok 1,5 l wody) i wlewam do niej 2-3 krople nafty przed myciem włosów. Potem, jak już je spłuczę, to nalewam do tej miski z naftą wodę (raczej chłodną, ale to chyba nie ma aż takiego znaczenia), mieszam i wylewam to wszystko równomiernie na włosy:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuzia Re: NAFTA IP: *.acn.waw.pl 11.09.04, 16:13 dzieki!!!!wyprobuje bo metoda prosciutka! Odpowiedz Link Zgłoś
penelope_75 Re: NAFTA 09.09.04, 09:28 nie radzę trzymać nafty na włosach dłuzej niz producent zaleca. Ja, zamiast 10 minut trzymalam 3 godziny neistety poparzyło mi skórę głowy. Po nafcie włosy mają ładny połysk. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ? Re: NAFTA IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 18:22 kupie sobie tą nafte:) będe miała dłuuuugie, gęste i piekne włosy:) mimo, iż już mam gęste:P będe mieć jeszcze piękniejsze, bo włosy u dziewczyny to atut. Odpowiedz Link Zgłoś
canile Re: NAFTA 09.09.04, 18:38 a jak to sie nazywa? po prostu nafta kosmetyczna?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bacha Re: NAFTA IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.09.04, 15:42 A czy po zastosowaniu tej płukanki z naftą, nie przetłuszczają się Wam włoski? Bo mnie na drugi dzień sklejają się w straszne strąki. Odpowiedz Link Zgłoś
zuzazuzka Re: NAFTA 21.11.04, 14:50 Słyszałam kieys ze nafta zmnijesze przetłuszczanie sie wlsoów i wlasnie ciekawa jestem tego bo chetnie bym spróbowała. Odpowiedz Link Zgłoś
lahliq Re: NAFTA 23.09.04, 11:55 Nakładacie samą naftę na głowę??? Ja robię sobie maseczkę i trzymam 20-30 min. 2 zółtka + kilka kropel cytryny + 2 łyźki nafty + 1 łyżka miodu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Monika zmywanie nafty IP: *.internetdsl.tpnet.pl 22.11.04, 11:18 Można zmyć naftę za przy drugim myciu włosów, warunkiem jest wcześniejsze spłukanie włosów bardzo, bardzo ciepłą wodą, tak ciepłą jak tylko zdołacie wytrzymać. na to szybko szampon i masujemy energicznie włosy. Nafta zmywa się wtedy prawie za pierwszym razem, ja mam długie włosy, więc zabieg powtarzam. Włosy muszą być b.ciepłe aby szampon się spienił i usunął naftę. Na marginesie dodam, że to najlepsza rzecz do włosów jaką stosowałam. Włosy mięciutkie, nawilżone, błyszczące. Podobno po roku stosowania takiej kuracji znacznie gęstnieją:-)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: megan Re: zmywanie nafty IP: *.minsk-mazowiecki.sdi.tpnet.pl 25.11.04, 21:52 up Odpowiedz Link Zgłoś