Dodaj do ulubionych

Zrob to sam - pasemka- JAK?

09.09.04, 19:12
Nie mam żadnego doświadczenia.
Chciałabym kupić jakąś farbę i nałożyć to cudo w domu jako pasemka, ale czy
sobie poradzę?
Czy któraś z Was ma doświadczenie w tej materii?
Fryzjerki u nas mają jakieś słabe propozycje - albo pasemka żółtawe albo
czerwone, albo wściekle czarne, a ja bym chciała lekko rozświetlić włosy
jakimś deliktanym a nie "sztucznym" kolorem.
Obserwuj wątek
    • zuta Re: Zrob to sam - pasemka- JAK? 09.09.04, 19:14
      Aaa.. zapomniałam - mam włosy za ramiona i raczej gęste.
      Zuta
    • Gość: Agnes Re: Zrob to sam - pasemka- JAK? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.09.04, 22:16
      Mam ten sam problem, zastanawiam się, czy nie warto jednak do fryzjera, pasemka
      w domu to trudna sprawa. Ja chcialabym rozświetlić włosy zimnym blondem. Na
      pewno przydałaby ci sie farba lepszej jakości i gumowy czepek z otworami na
      poszczególne pasemka.Farbę nakładasz tak, jak normalnie, tylko że na
      wydzielone pasma. Otwory muszą być regularne, bo od tego zależy efekt. Radzę
      więcej pasemek, ale ciensze, daje to lepszy rezultat.Jeżeli chodzi o fryzjera,
      to przecież sama wybierasz kolor, nie musi to byc żółty, czerwony, czy
      czarny.Gorzej, jezeli masz fryzjera - wizjonera, który i tak Cię nie posłucha.
      Wtedy to problem. W każdym razie powodzenia i pochwal sie efektem.Sama chętnie
      przeczytałabym rady kogoś doswiadczonego, bo ja wiem tyle tylko, co podpatrzone
      u fryzjera.
    • Gość: nuala Re: Zrob to sam - pasemka- JAK? IP: 212.33.92.* 10.09.04, 08:31
      Czesc, chciałam dokładnie to samo - bardzo delikatnie rożswietlic włosy
      naturalnym kolorem, najlepiej tak, zeby wygladalo, jak naturalne efekty od
      słonca; tlumaczyłam to fryzjerce raz przed i ze dwa razy w trakcie, a ona i tak
      mi spieprzyła - wyszło jakieś takie zóltawe, odcinajace sie jak jasna cholera,
      no po prostu odjazd. Miałam przeczekac ze dwa tygodnie i jakos to zamalowac, ale
      nie wytrzymalam, polecialam do sklepu po jkaiegos Loreala (miedziany bursztyn) i
      po prostu nałozylam z grubsza na te jasne pasemka, tak jakbym farbowała odrosty,
      przytrzymalam jakies 20 minut i na sam koniec nalozylam reszte na cale wlosy, na
      5 minut dosłownie, zeby tylko zlapaly połysk. Efekt wyszedł calkiem niezły - mam
      teraz ciemny kasztan z mnostwem miedzianych pasemek, nie jest to to, co chcialam
      na poczatku, ale przynajmniej nie straszę :) Niemniej nie wiem, co Ci doradzic w
      kwestii do it yourself. Nie wiem, jaki masz naturalny kolor włosów i jaki odcień
      by Ci pasował. Jeżeli chcesz rozswietlic włosy, to chyba lepszym pomysłem bylby
      balejaz swoma kolorami, oczywiscie u godnego zaufania fryzjera. Moze balejaż
      wychodzi z mody, ale moim zdaniem wyglada lepiej niz pasemka. Zresztą o tym, ze
      wychodzi z mody, powiedziala mi ta upiorna baba, która tak spieprzyła moje
      pasemka, wiec nie mam juz do niej zaufania. Za balejaż zapłacisz duzo wiecej,
      ale efekt rozswietlajacy masz gwarantowany. Pasemka robione na czepek sa jak
      dla mnie zbyt szerokie, zeby dac taki efekt.
      Powodzenia!
      • zuta Re: Zrob to sam - pasemka- JAK? 10.09.04, 20:33
        Właśnie.. te fryzjerki, nie zawsze się trafi na dobrą,a raczej najczęściej się
        trafia na taką sobie. Mam z natury średniobrązowe włosy, też chciałam je trochę
        rozświetlić. :) Teraz mam na włosach ciemną masę, bo kupiłam szampon Palette,
        który miał być kasztanowy z nazwy, a wyszedł zdecydowanie ciemny. Buuu. Poczekam
        trochę i będę jakoś wracać do naturalnego odcienia. Szkoda, że się nie ma
        dłuuuuugich rąk i oczu z tyłu, bo samemu pewnie nieraz by się lepiej pofarbowało
        i obcięło. Fryzjerki nie mają czasem wyczucia, co komu pasuje.
        Zainteresuję się bajelażem. Pozdrowienia!!!
        • Gość: ANIA Re: Zrob to sam - pasemka- JAK? IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 11.09.04, 10:51
          A ja mam wlosy w kolorze jasno- ciemnym - jasniejacym na sloncu... I kiedys
          stwierdzialam , ze za miast pasemek u fryzjera chcialabym utrzymac taki
          rezultat- kupilam sobie takie psikadelko firmy Schwarzkopf , psika sie to cos
          na wlosy i suszy suszarka, wlosy jasnieja pod wplywem temperatury , za jednym
          posiedzeniem rozjasnia o 0,5 tonu i po 2 dniach mozna zabieg powtorzyc.... A
          ostatnio widzialam specyfik o takim samym dzialaniu firmy Wella w Rossmanie :)
          polecam ... ale oczywiscie zalezy to tez od podatnosci wlosow na rozjasniania .

Pozdrawiam
          • zuta Re: Zrob to sam - pasemka- JAK? 11.09.04, 20:09
            O, a jak to się dokładnie nazywa? Ciekawe. Możesz podać mi nazwę? Chyba że będę
            szukała po opisach działania. :))) Zuta

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka