Dodaj do ulubionych

Włosy - fatalny kolor po farbowaniu

IP: *.telnet / *.stanet.pl 20.09.04, 07:11
Dziewczyny, pomocy!!!! Zafarbowałam włosy, ale kolor, który miał być ciemnym
brązem wyszedł - na moich ciemnych włosach - fioletowo-czerwony. Wyglądam
fatalnie :-(. Co robić?
Obserwuj wątek
    • Gość: mea Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: 80.48.229.* 20.09.04, 08:54
      witaj w klubie.ja, dotychczas raczej jasne, dziś nie poznaję tej starej baby w
      lustrze z ciemnymi włosami.szkoda słów o odcieniu.
    • justa_79 Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu 20.09.04, 10:28
      z czym farbowałyście?
    • Gość: Pr Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.telnet / *.stanet.pl 20.09.04, 11:08
      Nikt mnie nie poratuje? Żeby chociaż trochę złagodzić ten kolor...
      • Gość: francuzeczka Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 11:14
        idz do fryzjera,on cie najbardziej poratuje!:)
        • Gość: Pr Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.telnet / *.stanet.pl 20.09.04, 11:29
          Nie stać mnie na fryzjera :-( ale dzięki
      • Gość: anka Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: 62.29.137.* 20.09.04, 11:14
        musisz odczekać conajmniej półtora miesiąca, zanim znowu zafarbujesz bo ci się
        strasznie zniszczą włosy. Proponuję użyć jakiś szamponów do mycia włosów które
        delikatnie koloryzują (timotay, Yves Roche). A jak długie masz włosy?
        • Gość: justyna Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.04, 12:56
          Jeśli włosy nie są zniszczone to ja bym zafarbowała na inny kolor,garnier natea to są łagodne farby i kolor zawsze mi ładnie wychodzi taki jak na opakowaniu,ja zafarbowałam włosy na inny kolor po 2 tygodniach tylko potem bardziej o nie dbałam(maseczki,odżywki)polecam
    • basia.z Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu 20.09.04, 13:45
      Może spróbować jakiejś płukanki? Kosztuje niewiele (ok 5zł), a może złagodzi
      kolorek? Takie płukanki ma Londa i Schwarzkopf.
      • Gość: dos gardenias Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.09.04, 17:11
        moze nie powinnam sie przyznawac,ale zdazalo mi sie farbowac wlosy dzien po
        dniu...brzmi przerazajaco ,ale nie jest taaakie straszne;)dodam,ze mam ladne
        ,jakby"dzieciece"wlosy,ale nie zapominam o odzywkach i maseczkach
        • Gość: Pr Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.telnet / *.stanet.pl 20.09.04, 17:46
          Dzięki wielkie, dziewczyny. Chyba zdecyduję się na kolejne farbowanie. W sumie
          mam włosy w dobry stanie, ponoć odrobinę pzresuszone, ale myślę, że to zniosą.
          Jeszcze raz dzięki za odzew!!!!
          • fanka_grzeskow_czekoladowych :-)))))))) 20.09.04, 18:52
            Moje włosy w ostatnim czasie bardzo cierpią przeze mnie =)
            Najpierw rozjaśnianie pasemek o 2-3 tony. Brak rezulatów. Wkurzona kupiłam po
            kilku dniach Garnier Color Naturals. Brak rezultatów. Tym razem obiecałam
            sobie, że to bedzie ostatni raz. Za jasne wyszły. Na drugi dzien przyciemniłam
            szamponem Londy.Hehe.
            MASAKRA.
            :-))
            Dodam, że włosy miałam zniszczone od prostownicy, jednak teraz pogodziłam się z
            moimi lokami. Polecam szampon DOVE!

Take care
    • Gość: kk Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.jci.com 20.09.04, 19:07
      - szamponetki nie rozjasnia Ci wlosow, choc moga zmienic odcien
      - po paru tygodniach mycia farnba troche splowieje 'sama z siebie' a co za tym
      idzie zrobi sie jasniejsza troche.

ja zawsze farbuje na ciemniejszy odcien (robie to b. rzadko), ale gdzies po pol
      roku jak mam spore odrosty okazuje sie ze moje naturalne wlosy sa jednak
      ciemniejsze niz te po farbowaniu. To dlatego ze barwniki sie wyplukuja, a
      zniszczona i troche utleniona struktura wlosa zostaje jasniejsza.

- w sumie najbardziej polecam zmiane nmakijazu tak zeby pasowal do nowego
      odcienia, moze kolorowe szkla kontaktowe do tego, i pobawic sie w inna palete
      kolorow przez pare miesiecy
    • Gość: Pr Re: Włosy - fatalny kolor po farbowaniu IP: *.telnet / *.stanet.pl 20.09.04, 20:09
      Nie przyjęła mi się Natea :-(

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka