Gość: czeremcha IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 23.09.04, 16:17 czy ktos mi moze powiedziec kosmetyki dr irena eris i nivea baby sa testowane na zwierzakach?? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jaga Re: testowane? IP: *.echostar.pl 23.09.04, 17:40 Eris nie testuje. Ma zresztą takie oznaczenia na swoich produktach. Co do Nivea - do dzisiaj nie wiem... BTW - może stworzymy listę kosmetyków nietestowanych??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Pr Re: testowane? IP: *.telnet / *.stanet.pl 23.09.04, 17:44 Nie wiem czy to ma sens. To, że kosmetyk, tzn. gotowy produkt ma oznaczenie, że nie był testowany na zwierzętach nie oznacza, że nie były testowane również jego składniki. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kala Re: testowane? IP: *.oceanic.domain / 195.117.155.* 24.09.04, 10:56 Aktualnie obowiązuje wymóg posiadania przez firmy kosmetyczne (produkujace kosmetyki) oświadczenia od dostawcy danego surowca, iż nie był on testowany na zwierzetach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: deanna Re: testowane? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.09.04, 14:42 Polskie kosmetyki nie testowane na zwierzętach to Farmona i Flos-lek. Eris używa składników pochodzenia zwierzęciego. Odpowiedz Link Zgłoś