Dodaj do ulubionych

poradze...pracuje w "tym":)

• Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 13.10.04, 19:55
      Dobry wieczor Ewelko!

Jakos nie mozemy sie "spotkac" na gg :((

A moze moglabys mi napisac jaki WYDLUZAJACY tusz bys mi polecila (moj
      dotychczasowy nr 1 to spectacular HR), teraz zastanawiam sie nad tuszem w
      kolorze sliwki, albo glebokiego fioletu, tak dla odmiany - one slicznie
      zalamuja swiatlo ;))

Sciskam z dunskiej wysepki
      :*

Kasia
      • marta31 Re: poradze...pracuje w "tym":) 13.10.04, 20:00
        Ewelko ogromna prosba o pomoc, mam 31 lat skore raczej sucha nigdy w zyciu nie
        uzywalam podkaladow pudrow ani korektorow nawet nie wiem w jakiej kolejnosci sie
        to kladzie na twarz:( .Teraz jest juz pora aby zaczac tego wszystkiego uzywac bo
        mam wrazenie ze skora juz nie jest taka idealna zeby nie potrzebowala korekcji.
        Musze dodac ze mam piegi nie wygladam moze jaki Pipi ale na nosie ich troche
        mam, na szczescie nie sa mega widoczne. Doradz prosze co kupic i jak to sie
        kladzie , ostatnoi bylam w Sephorze ale Pai nie wykazala checi dluzszej rozmowy
        ze mna, pokazala mi tylko z Chanela vitalumier.... cos tam cos tam(niestety nie
        znam tych nazw za dobrze) polozylam to na twarz i z jednej strony mialam
        wrazenie ze sie swiece a z drugiej ze mi skore sciaga.Takie oto bylo moje
        pierwszwe doswiadczenie z podkladem.Uratuj mi zycie i poradz , podaj mi nazwy i
        ceny produktow z tej wyzszej polki i z tej sredniej a takze doradz z czym moge
        isc na kompromis (bo kupilam samochod i musze chwilowo z kasa uwazac:)ale i tak
        bardzo chce wygladac pieknie w mojej rav4:)

• marta31 Re: poradze...pracuje w "tym":) 13.10.04, 20:09
          Wybacz Ewelko ze zadreczam Cie tym pytaniem ale po wizycie u wizazystki i to w
          Londynie efekt byl tak koszmarny(wygladałam jak czlowiek w masce, takze jej
          nawet nie pytalam jak uzyskac ten efekt ze powrocilam do nie korzystania z
          wszelkiego rodzaju pudrow a bardzo bym chciala uzyskac efekt aksamitnej
          skory:)poradz wiec co uzywac. Kocham sie w perfumach i na nie moge wydawac
          majatek(teraz kupilam sobie Dior me dior me not- cudenko:), ale na te wszystkie
          eksperymenty pudrzane poki co nie chce tracic majatku poradz mi wiec cos ze
          sredniej polki(chce sie najpierw przekonac ze to ma sens:) i ze dam sobie z tym
          rade. Dziekuje z gory i przepraszam za namolnosc:)
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 20:17
          Marto.
          Mysle ze powinnas najpierw wyprobowac jakies podklady(np. te wymienione
          ponizej).Jeesli dolozysz do tego puder i korektor mozesz czuc dyskomfort-
          zwlaszca ze nigdy sie nie malowalas.
          Zdecydowanie z polki gornej plecam:
          Color Clone H.R-ok230zl
          Diorkin Diora-ok200zl
          Eclat Satin Clarinsa-ok230zl
          Polka srednia:
          Clinique-Perfect fit-ok 200zl
          Polka nizsza:
          Translucid-L'oreal-ok50zl
          Fresh&matt-Maybelline-ok30zl

Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 20:07
        Zdecydowanie polecam Ci Lash XL lauder-jest tam fajny sliwkowy tusz.Eentualnie
        Dior Ultimeyes-naprawde rewelacyjnie wydluza i rozdziela rzesy.Godny polecenia
        jest tez Extracils Chanel(fiolet i blekit w ofercie)...Kasienko,czekam z
        ustesknieniem na gg:)

pzdr.
        • Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 13.10.04, 20:21
          Z tego "zdecydowania" to wyszly CI az trzy tusze... haha... no i co ja teraz
          mam z tym zrobic???
          :)))))))))))))

• kobietka_jm Do Kasi i Eweli :) 13.10.04, 20:54
            Dziewczyny to znowu ja Joann, ta od problemów z maskarami :) i nie tylko
            po Waszych radach i sugestii Kasi kupiłam HR Spectacular (3 dni używam i jestem
            zadowolona) ale jak sobie przypomniałam komentarze Eweli o High Impact Clinique
            to nie mogłam się oprzeć :))....i również kupiłam

tak więc Kasiu uważaj, żebyś nie zakupiła od razu 3 maskar, bo Ewelka to
            kusicielka :))

ja teraz zastanawiam się jaki kremik na noc sobie kupić, bo dotychczas używam
            Clinique Anty gravity ale jak czytam porady Ewelki do już myślę, że coś
            mocniejszego na noc by się przydało ( niestety już trochę po trzdziestce i cera
            sucha )

pozdrawiam ciepło
            Joanna
            • Gość: ewela Re: Do Kasi i Eweli :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 21:09
              Kasiu:)
              Ktos Cie kusic musi prawda:).
              Co do kremu pod oczy...hmmm...ja jestem za Happylogy Guerlaina albo za Capture
              Diora.Oba przeznaczone dla twojej grupy wiekowej i zwalczajace "pierwsze"
              zmarszki-bardzo dobre produkty.

Sciskam:*
              • kobietka_jm Re: Do Kasi i Eweli :) 13.10.04, 21:27
                Ewelko ! ja to dzisiaj mocno rozgarnięta jestem :))
                chodziło mi o kremik na twarz....ale faktycznie pod oczy też anty gravity
                używam :) tak jak i na bużkę :))

dziękuję
                Joanna
                • Gość: ewela Re: Do Kasi i Eweli :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 21:37
                  :))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))
                  Do buzi tez jak najbardziej Happylogy.Wyprobuj tez koniecznie Hydra
                  Genious.Jest naprawde bardzo dobry!Super nawilza,delikatnie zluszcza,nie
                  walkuje pod podkladem-czegoz trzeba wiecej:)

buziaki
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 21:05
            Kasiu!Wez Chanel:)
            • Gość: Kasia z rana :) Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.lec.dk 14.10.04, 07:11
              Znaczy tusz??? Haha! Mam Twoja gwarancje??? A jak kolor fioletowy? Gleboki i
              polyskliwy, ze bede "lapac" meskie spojrzenia???

:)))

Sciskam...z pracy...ups!
    • Gość: maggie Ralph IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 13.10.04, 20:26
      Podciągam mój wątek, bo chyba sie zawieruszył wcześniej:)

Czy moge poprosić o rade? Znajomy ma możliwość przywiezienia mi z Anglii
      perfum, przysłał mi kilka możliwości do wyboru i wszystkie są mi znane poza
      zapachem RALPH Ralpha Laurena. Nie mam możliwości powąchania go. Czy możesz mi
      napisać jaka to kategoria zapachowa, jakie ma opinie u klientek, czy warto?
      • Gość: ewela Re: Ralph IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 21:06
        Maggie
        Zapach ten mozna zakwalfikowac jako owocowo-kwiatowy.Bardzo dobrze sie
        sprzedaje,jest bardzo swiezy i niezobowiazujacy.Dlugo si eutrzymuje na skorze i
        nie jest "z najwyzszej" polki.Najlepiej pobiegnij do najblizszej perfumerii i
        poprostu...powachaj:)
    • Gość: tez sprzedawca Sadzisz ze jak pracujesz w najwiekszej perfumeri t IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.10.04, 20:42
      Sadzisz ze jak pracujesz w najwiekszej perfumeri to Ci rozumu przybylo i mozesz
      porad udzielac?
      • kobietka_jm Re: Sadzisz ze jak pracujesz w najwiekszej perfum 13.10.04, 20:56
        Gość portalu: tez sprzedawca napisał(a):

> Sadzisz ze jak pracujesz w najwiekszej perfumeri to Ci rozumu przybylo i
        mozesz porad udzielac?

ktoś tu chyba dziecinnie zazdrosny o powodzenie wątku Ewelki się odezwał :)))
      • marta31 Re: Sadzisz ze jak pracujesz w najwiekszej perfum 13.10.04, 21:02
        Tez sprzedawco po co to Twoje wystapienie?? Nie prowokuj bo tu jest fajnie bez
        pyskowek.
        A tobie Ewelko bardzo dziekuje powiedz mi prosze czy te podklady sa mocno
        kryjace bo chyba lepiej by mi przychodzilo przyzwyczajac sie na tych lzej
        "tapetujacych". Bardzo Cie prosze nie reaguj na glupie zaczepki, lepiej trac swa
        cenna energie na dobre rady:) Pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: Sadzisz ze jak pracujesz w najwiekszej perfum IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 21:07
        A wiesz ze mi przybylo!....a tak przy okazji-juz nie pracuje.
        pozdrawiam
    • hratli Re: poradze...pracuje w "tym":) 13.10.04, 21:07
      Ewelko mam kolejne pytanie. napisalam je wczesniej, ale chyba umknelo w tym
      ogromie pytan i opinii :))) co zrobic z podkrazonymi oczami - jak wstaje
      to mam straszne since. brrrrrr. ten moj jasko daje mi ostro popalic w nocy ;//
      musze cos z tym zrobic bo wygladam nieciekawie - mam dosc osob, ktore sie nade
      mna lituja :)) chodzi mi o jakis preparat, no i dobry korektor
      pozdrawiam cie serdecznie
    • Gość: ewela to juz 500!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 13.10.04, 21:49
      Moje Drogie...
      To juz 500 postow jakie pojawily sie w tym watku:).W zwiazku ztym chciałabym
      Wam podziekować za to...ze mogłam Wam pomóc:)i ze tak bardzo mi ufacie...
      Wszystkie jestescie cudowne..
      Buziaki:*
      ewela
      • Gość: Kss Re: to juz 500!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 13.10.04, 22:00
        To my dziekujemy Ewela, i to ty jestes cudowna.Pozdrawiam
        • Gość: monika Re: to juz 500!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.10.04, 00:53
          Ewelo, dołączam się do pozdrowień i słów uznania dla Ciebie za fachowośc i
          życzliwość:)
          Najgorsze że mężowi L'air się nie podoba (jako pierwszy zapach kenzo:() ale
          wypróbuje inne:)
          Papapa i nie uciekaj nam Ewelo:)

PS zazdrośnicy niech spadają i nie wtrącają się do naszego wątku...
          • Gość: ewela Re: to juz 500!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 01:06
            Dzieki wielkie:)To Wasza zasluga ze w nowej pracy rosne..i rosne:)
    • Gość: czarek11 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.uz.zgora.pl 14.10.04, 07:57
      chciałabym zapytać czy warto kupić perfumy w dionecie. znalazłam tam
      swoje ulubione i są tańsze od tych w douglasie o 40 złotych. Czy to są
      oryginały? Chodzi mi o wodę perfumowaną Lanvin Eclat d'Arpege. Jeszcze jedno
      czy długo się ten zapach trzyma? A czy może znasz podróbkę tej wody. Będę
      wdzięczna za odpowiedź
      • madzia773 Do Eweli 14.10.04, 08:42
        Ewelo, nie jestm w stanie czytać wszytskich wątków więc może już odpowieadałas
        na to pytanie, ale ....GDZIE W KOŃCU PRACUJESZ?? Nie zrozumiałam do końca czy w
        gal Mokotów a jak tak to gdzie konkrretnie? w Sephorze? W Superfarm? W sobotę
        przybywa moja koleżanka i idziemy na zakupy kosmetyczne więc chętnie wybierzemy
        się do Ciebie. Ale gdzie???

Pozdrowienia i podziw za cierpliwośc w odpowiadaniu..
        PS Ewelo, nie mogę nigdzie dostać fioletowego tuszu Bourjois? Moze Ty wiesz
        gdzie? Sprawdzałam w Galerii Centrum na Marszałkowksiej i w sabyda BM w
        Sephorze..
        • Gość: ewela Re: Do Eweli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:36
          Z fioletowym tuszem bedziesz miala problem-chwilowy-bo zmienija opakowania-i
          przez jakis czas nie bedzie dostaw do sklepow.A ja ....nie pracuje juz nigdzie
          gdzie mozna kupic kosmetyki:).Zmienilam zupelnie branze....Ale chetnie Wam
          kogos polece w wawie kto jest sympatyczny i duzo wie na ten temat:)

pozdro
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:34
        Mysle ze smialo mozesz kupic ulubiony zapach w necie(szansa na to ze to
        podrobka jest chyba zadna)-nie spotkalam sie z podrobkami Lanvin.A zapch jest
        trawly i sliczny....mysle ze bedziesz zadowolona:).
    • Gość: asia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.bait.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 14.10.04, 09:10
      Ewelu..a ja mam pytanie jakie tusze dajace wyrazisty,mocny efekt bys polecila?
      Od dluzszego czasu uzywam double extension L'oreala..rzeczywiscie daje
      teartalny efekt ale pierwsze tygodnie uzytkowania to byl koszmar..strasznie
      sklejal rzesy i nakladalo sie na nie zdecydowanie za duzo tuszu.Po paru
      tygodniach uzytkowania tusz zmienil sie na lepsze.Teraz mi sie konczy i jednak
      wolalabym jakis tusz z ktorego bede zadowolona od samego poczatku.Z gory
      dziekuje za odpowiedz.
      Pozdrowienia
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:38
        Widze ze oscylujesz raczej w "sredniej" polce wiec smialo mozesz wyprobowac
        More Lashes Max'a Factor'a(naprawde super tusz,pieknie rozdziela i daje iscie
        teatralny efekt).Ewentualnie nowosc Maybellinie Turbo Boost(za taka cene super
        efekt-dostepny tylko czarny).
        pozdrawiam
        • asiulek1 Re: dzieki:) 15.10.04, 09:13
          ewelu..serdecznie dziekuje za odpowiedz..w takim razie kupuje more
          lashes..zapytam jeszcze co sadzisz o tuszu hypnose lancome?
          • Gość: ewela Re: dzieki:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 11:14
            Wbrew opiniom nie oczekuja "rzes z reklamy" owszem pogrubia,rozdziela ale malo
            wydluza dlatego u pan z krotkimi rzesami moze wygladac smiesznie-zdecydowanie
            bardziej polecam amplicils(nr 1 w lancome)
    • Gość: MM jaki krem na zimne ale suche dni IP: *.netia.pl 14.10.04, 09:28
      Cześć.
      Krótki opis: cera mieszana, teraz jest spoko. Wiek niewiele ponad 30-tke.
      Pracuje w klimatyzowanym pomieszczeniu, ogrzewanie w domu, ogrzewanie w
      samochodzie i wiadomo co sie niedługo bedzie działo, przesuszona cera, zmeczona.
      Wy,usliłam, ze na noc krem odzywczo-regenerujący p-ciw zmarszczkowy a na dzień,
      no właśnie jaki krem na dzień polecasz? Żeby i nawilżał i działał p-c
      zmarszczkowo no i zeby nie był zbyt drogi tak do 100 zł.Pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: jaki krem na zimne ale suche dni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:41
        Spokojnie mozesz sprobowac Visible results L'oraela
        (opk.79zxl).Nawilza,regeneruje,zweza pory,ma wysoki SPF no i ogolnie poprawia
        kondycje skory-uwaam ze warto.Jesli chodzi o krem na noc mysle ze odpowiedni
        dla Ciebie bedzie nutrrisime L'oreaal(ok.40)-super odzywczy krem na noc.

pozdro
        • Gość: MM Re: jaki krem na zimne ale suche dni IP: *.netia.pl 14.10.04, 14:12
          bardzo dziękuje za odpowiedź,jeszcze jedno pytanie ponieważ mam nietknięta
          serie CD First Capture fluid do twarzy i pod oczki to czy dobrym pomysłem jest
          stosowanie tego kremu do twarzy właśnie na noc a na dzień l'oreala?
          No chyba ze ten dior spełni będzie "dobrze się sprawował" przy klimatyzowanych
          pomieszczeniach i niskich temperaturach na zwenątrz
          • Gość: ewela Re: jaki krem na zimne ale suche dni IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 14:44
            Pod oczy jak najbardziej mozesz go stosowac jednak wszystko zalezy od tego jak
            duzo wilgoci potzrebuje twoja skora-mysle ze mozesz sprobowac..ale na zimowe
            dni polecalabym Ci cos mocniej odzywczego i zwiekszym spf(mozesz np.stosowac go
            pod krem-jesli stwierdzisz ze to za bardzo ni obciaza twojej skory).

pzdr.
    • geene Re: poradze...pracuje w "tym":) 14.10.04, 10:08
      Hej,
      Naprawdę cieszę się, że znalazła się na tym forum taka osoba jak Ty.
      Zastanawiam się który zestaw korektorów lepiej kupić: Palette touch Guerlain
      czy Pro Correcteur Chanel.
      Pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 13:43
        Zdecydowanie polecam Chanel(sama uzywam) ale mozesz tez zerknac na paletke
        Lancome-bardzo fajny zestaw kolorystyczny.A Chanel polecam rowniez dlatego ze
        jest niesamowicie wydajny i nie tworzy "skorupek" w miejscu nakladania:)

pzdr.
        • Gość: Kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 14.10.04, 15:27
          Ja tez polecam Lancome! :)))
        • geene Re: poradze...pracuje w "tym":) 15.10.04, 14:42
          Dzięki :-)
    • Gość: Arunia Puder sypki z drobinkami? IP: *.ols.vectranet.pl 14.10.04, 13:53
      Przepraszam,że się powtarzam,ale moje pytanie gdzieś przepadło i nieznam twojej
      opinii.Szukam pudru sypkiego z drobinkami,takiego żeby było można użyć do całej
      twarzy ,a nie tylko podkreślić wybrane partie.Szukałam Gentle Light,ale w moim
      mieście nigdzie nie ma,a jakie jeszcze możesz polecić?
      • kalooo Re: Puder sypki z drobinkami? 14.10.04, 13:56
        no ewelcia,widzisz? nie tylko ja mam taki problem;) I chętnie posłucham jakiś
        propozycji!;)
        pzdr!
      • Gość: ewela. Re: Puder sypki z drobinkami? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 14:40
        Z tanszych odpowiednikow moim faworytem jest puder sypki Inglot(daje efekt
        identyczny jak Gentle Light)lub translucide L'oreala.Z drozszych podobny efekt
        uzyskasz stosujac puder sypki Illumination H.R lub Poudre Univerasl Libre
        Chanel (ale tylko nr.30 ma drobinki).
        mam nadzieje ze znajdziesz cos fajnego dla siebie:)
        pzdr
        • Gość: Kasia Re: Puder sypki z drobinkami? IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 14.10.04, 15:22
          Przepraszam, ze sie wtracam ;) ale ja mam Chanel nr 50 - peche i w nim tez sa
          drobinki a puder - REWELACJA! Ciesze sie, ze dalam sie namowic wizazystce
          Chanel, bo jest super, twarz nabiera zupelnie innego wymiaru :)))

zaraz wychodze i znow sie nim "popacykuje" :)))

POzdrawiam
          Kasia
          • Gość: Kasia Re: Puder sypki z drobinkami? IP: *.naenxx9.adsl-dhcp.tele.dk 14.10.04, 15:30
            No i jeszcze jedno - mimo, ze to byl wiekszy wydatek to starczy na pare lat...
            W dodatku odkad go mam to Meteoryty poszly w odstawke :))
            • Gość: ewela Re: Puder sypki z drobinkami? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 15:42
              Kasiu
              Ale mowisz o pudrze ktory nie jest chyba w stalej sprzedazy(owszem jest super
              wydajny-sama ma go jeszcze troszke).Natomiast odnosnie pudru Chanel to
              faktycznie wszystkie maja drobinki ale nr.30(moim zdaniem) ma ich wiecej i
              najlepiej sie sprzedaje.Zreszta pudry Chanel zawsze dobrze sie sprzedawaly:).A
              i jeszcze jedno...przypomnialo mi sie ze eket rozswietlenia(podobny do gentle
              light) mozna uzyskac za pomoca rozsiwetlacza YSl(puder nr.1 z serii Poudre
              compact)-naprawde super-a jesli uzywasz go w domu wystarczy ze kupisz sam wklad
              (o ok 90 zl tanszy niz z puderniczka).
              pzdr.
          • kobietka_jm Re: Puder sypki z drobinkami? 14.10.04, 16:14
            Kasiu :) widzę że nie tylko kremik biothermu mamy ten sam ,ale i puder sypki :))
            i kolorek ten sam, ale....w nim drobinki nie są takie jak w gently light
            chociaz dla mnie efekt super przy Chanel to dziewczynom moze chodzic o bardziej
            widoczne drobinki
            Joanna
            • wapniaczek i znow perfumki 14.10.04, 17:50
              Ewelko! przeczytalam ponad 500 wypowiedzi twojego watku zrobilam notatki i
              poszlam do perfumerii w poszukiwaniu ulubionego zapachu. Niestety zabraklo mi
              juz ciala do spryskiwania kolejnymi perfumkami a spisalam ponad 25 zapachow i
              tak sobie mysle ze jesli bede chciala wybrobowac wszystkie i sie w tym nie
              pogubie to chyba nie dam rady w ciagu tygodnia a zalezy mi na nowym nabytku
              dosyc szybko.Wiec tak napewno podobal mi sie Gucciego Envy Me(ten najnowszy),
              Cacharela Amor Amor i ode Eden(sory za pisownie).
              Niepodobal mi sie Escada Magnetism, Diora Addict Ean Fraiche, Armani Sensi,
              Naomi Cambell Sunset.
              Doradz mi prosze z tych co podalam albo jeszcze co innego,zalezy mi na takim
              zapachu zeby dzialal na facetow,na otoczenie zeby byl w miare uniwersalny czyli
              wszystkim sie podobal ale zeby nie byl slodki albo jakis ciezki.
              Moze Bulgari Ean The Blanc,Ricci Love In Paris, Lanvin Eclat d"arpege,
              Pleasures?
              Zalezy mi bardzo na tym nabytku(ewentualnie jakies 2)poniewaz nie stac mnie na
              kupowanie tak drogich perfum wiec chce wydac z pozytkiem te pieniadze ktore
              sobie teraz przeznaczylam.
              Jeszcze chcialam zapytac ktore to twoje ulubione perfumki(z ktorymi ci sie
              ciezko rozstac)
              • Gość: ewela Re: i znow perfumki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 18:17
                :).
                Widze ze mialas ciezki orzech do zgryzienia:).Moim zdaniem powinnas jednak
                skusic sie na Bulgari Eau the Blanc(jest cudny!) albo Amor Amor-bardzo podoba
                sie facetom.Jesli nie mozesz sie zdecydowac ..poprostu kup dwie butelki
                (oczywiscie najmniejsze pojemnosci).Osobiscie odradzam Pleasures-pachie nim
                duzo osob...
                A co do moich ulubionych perfum to mam czterech "ulubiencow"-w zaleznosci od
                pory roku:)
                Na zime:
                Zdecydowanie nr.1 to dolce vita Diora
                nr.2 Chep&Chic Moschino(szkoda ze juz go nie ma na rynku....)
                nr.3Coco Mademoisele
                nr.4(rzadko ale tez lubie) Cristobal balenciaga
                Na lato natomist
                absolutny nr1 Dolce Gabbana Light Blue
                2.In to the blue Givenchy
                3.Aqua di Gio Armani
                4.(ewentualnie)FCUK

pozdrawiam i zycze udanego zakupu:)
                • wapniaczek Re: i znow perfumki 14.10.04, 19:12
                  Ewelcia jestes expresowa dziewczyna!
                  Sliczne dzieki!!!
                  Nie znam cie osobiscie ale juz cie bardzo lubie za te twoje wypowiedzi
                  Prosze cie wykorzystaj swoj talent!
                  Caluski i pozdrowienia
                  kasia

• Gość: meteorytka cienie,cienie,cienie:)) IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 14.10.04, 22:03
                    Ewelko...:)nie mam slow uznania.Kupilam pomadke o ktorej pisalas ,puderek
                    brazujacy.Wszystko co zasugerowalas jest fantastyczne i idealnie dobrane do
                    karnacji.Wielkie dzieki:).Jak znajdziesz chwilke czasu bardzo prosilabym abys
                    zapropoowala jaki kolorek cienia zaproponowalabys 32 letniej kobiecie o
                    szaroniebieskich oczach,jasnej cerze i zlotoblond wlosach.
                    Serdecznie prosze o odpowiedz. Pozdrawiam goraco,zyczac wszystkiego dobrego.
                    • Gość: ewela Re: cienie,cienie,cienie:)) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 22:40
                      Meteorytko:)
                      Mysle ze powinnas wyprobowac cos w odcieniach raczej cieplych(wyjatkiem jes
                      bialy i stalowy).Zdecydowanie moimi faworytami sa cienie Shseido(nie pamietam
                      numeru ale jest tylko jeden zestaw bezow) oraz Chanel(odcienie Spices z serii 4
                      les ombres,Natural).Z tanszych odpowienikow najlepsze sa cienie maxa factora
                      (earht spirit)-odcienie wink white,almond i cobalt to moje ulubione.Unikac
                      powinnas napewno fioletow,blekitow,zolci i kolorow khaki.Jesli lubisz
                      kontorowki to wybiesz kolor grafitowy albo czekoladowy(polecam maxa
                      Factora:)).Smialo mozesz sobie pozwolic na odrobine "rozswietlacza" na gornej
                      powiece-moze to byc np.bialy cien lub cos w kremie(np.E.Lauder).

Zycze powodzonka w poszukiwaniach:)
                  • Gość: ewela Re: i znow perfumki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 14.10.04, 22:41
                    dziekuje Ci bardzo:)
                    swoj "talent" narazie wykorzystuje tylko tutaj..branza kosmetyczna mnie nie
                    doceniala:)dlatego ja zmienilam...

pzdr.
    • ryjek1 Re: poradze...pracuje w "tym":) 15.10.04, 15:08
      Hej,czy Miracle to ladny zapach?
      Widzialam rowniez jego odmiany?
      Jak uwazasz?
      :)
    • Gość: kasia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 16:09
      Drga Ewelo !!!Mam małe pytanko....Właśnie kończy mi się mój ulubiony zapach
      ROMANCE-L.rauren'a i chciałabym nabyć coś nowego.Chciałabym prosić o
      podpowiedzenie zapachów, które oscylują wokół Romance......
      Czy nowy Miracle- So Magic rzeczywiście jest takim cudownym zapachem ????
      Z góry dziekuje za odpowiedż i pozdrawiam.....
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 21:49
        Moim zdaniem nowy Miracle niewiee rozni sie od poprzedniego...ale to kwestia
        gusty:).
        Polecilabym Ci np.Burrbery Touche,Oscar dela renta Intrusion,Escada
        Sentiment,Bulgari femme....duzo jest takich "przepysznych" kwiatowych
        zapachow...moze Sensi?

pozdrawiam
        • Gość: monika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 22:14
          Nasza ukochana Ewelko!!!
          No to żeby nie "marnować" Twojego talentu mam jeszcze do Ciebie kilka
          kosmetycznych pytań:
          1. Rozszerz prosze tą wypowiedz o korektorach, tzn musiałabym sobie jakiś kupić
          ale absolutnie nie mam pojęcia czy lepszy jest taki w palecie, czy może tylko
          flamaster dobrany do karnacji. i oprócz wczesniej wspomnoianych Chanel i
          lancome co jest jeszcze godne polecenia?
          2. Poszukuję na zimę szminki (latem raczyłam się błyszczykami chanel i juicy
          tubes lancome) ,chodzi mi o jakąś mocno rozświetlającą, delikatnie kryjacą
          szminkę. Co myślisz i HR stellars nr338, a może coś innego byś mi poleciła?

Narazie tyle żeby Cię nie zarzucić pytaniami, pozdrawiam serdecznie i życzę
          miłego weekendu:)))
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 15.10.04, 22:21
            Moniczko!
            1.Wszystko zalezy od tego co chces zukryc i jak bardzo lubisz "bawic sie co
            rano".Jesli chodzi Ci o przykrycie podkowek po oczami lub ewentualnych
            niedoskonalosci to wybierz cos w pisaku(najlepszy-YSL ,Chanel,Clinique)jesli
            twoim problemem jest np.szara cera,zaczerwienienia,naczynka-to zdecydowanie
            wybierz palete.
            2.tak spokojnie mozesz wyprobowac stellars-godne polecenia sa tez Chanel
            Hydrabase oraz pomadki Shiseido(szczegolnie te z nowej kolekcji).Albo pomadki
            Dior Addict ultra-shine...

pozdrawiam cieplo:)

• Gość: monika Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.04, 23:36
              Niestety często i szara cera i zaczerwienienia, ale niekiedy nie mam nic do
              ukrycia, wszystko zależy od dnia (a bardziej nocy) i humoru mojej 8 miesięcznej
              córeczki:)
              Dlatego chyba paleta będzie bardziej wszechstronna:)

Dziękuję za porady, pozdrawiam.Monika

Acha czy pomadki kanebo są faktycznie takie dobre? Bo cenowo znacznie
              przewyższają te z "górnej" pólki???
              • wapniaczek BULGARI Ean the blanc 16.10.04, 01:45
                Ewelcia! kupilam sobie w koncu amor amor,poniewaz "BULGARII ean the blanc nie
                ma u mnie w perfumeriach", ale jakbys mogla mi napisac jeszcze co to za zapach
                (ten bulgarii) kwiatowy, slodki czy orientalny, delikatny albo mocny czy
                swiezy ?i jakie ma skladniki
                Jesli wiesz to bede wdzieczna za odpowiedz !
                kasia
                • Gość: monika Podkład dla teśćki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.10.04, 11:26
                  Ewelko droga!
                  No to do wczorajszych pytań dołaczę jeszcze jedno,bo mam twardy orzech do
                  zgryzienia i jakoś mnie chyba zmroczyło przecież już dawno mogłam Cie o to
                  zapytać;

otóż moja teściowa ma za kilka dni urodziny, chcielibyśmy jej kupić podklad, bo
                  kiedyś mnie o to pytała, przy czym cenowo zdecydowanie ze średniej albo niższej
                  półki, nie dlatego że jesteśmy sknery:) ale dlatego że ona chyba dostałaby
                  zawału gdyby dowiedziała się że kupuję kosmetyk za np 150 zł.
                  Ma 56 lat, jaśniutką karnację z rozszerzonymi naczynkami, ale włosy czarne i
                  narzeka że większość podkładów robi jej smugi na twarzy, a oprócz tego trudno
                  jej dobrać kolor. Dodam że jest nauczycielem akademickim więc większość czasu
                  spędza w aucie na dojazdach, albo na uczelniach i w sumie poza jest domem cały
                  dzień.
                  Myslałam może o La roche posay, albo yves roches, ale może coś innego
                  niedrogiego co mogaby sobie później sama kupić????
                  Z góry dziękuję za pomoc, całuski Monika
                  • Gość: zuza Płatki kolagenowe pod oczy i inne IP: *.chello.pl 16.10.04, 12:21
                    Ewelu, podziwiam Cię za wytrwałość w odpowiadaniu na wszystkie zapytania i za
                    ogroooomną wiedzę za zakresu kosmetologii!!!!
                    Pozwól,że i ja poproszę o poradę w 2 kwestiach:
                    1. Które z dostępnych na rynku płatków kolagenowych pod oczy mogłabyś śmiało
                    polecic 30-letniej osobie z b. suchą skórą, momentami skłonną do podrażnień:
                    Estee Lauder, Shiseido, Thalgo, Viviean, Sorayi, czy może Pulanny?
                    2. Poleć też proszę jakiś dobry kremik na dzień i na noc (wyższa półka).
                    Dodam,że mam tak suchą skórę, że nawet Diora Hydra Move nie jest w stanie
                    zlikwidować uczucia suchości i napięcia skóry (zwłaszcza teraz kiedy powietrze
                    w pomieszczeniach jest b.suche).
                    3. Poleć mi proszę kogoś z perfumerii Douglas na terenie Warszawy (Wola Park
                    lub GM), o podobnym zakresie wiedzy do Twojej, u kogo można by otrzymać
                    wyczerpujące informacje o produktach i która pomoże w wyborze właściwego
                    produktu, a nie tylko przeczyta informację dostępną na jego opakowaniu:-(
                    Z góry dziękuję Ci za odpowiedź
                    Pozdr.

• Gość: ewela Re: Płatki kolagenowe pod oczy i inne IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 00:27
                      Droga Zuzo:)
                      1>odnosnie platkow pod oczy moim faworytem jest zdecydowanie Shiseido
                      (najladniej wygladza skore,odpreza, regeneruje-i nie jest to bynajmniej eket
                      na "5 minut") bardzo fajne 9ale juz nie tak:))sa platki E.Lauder.
                      2.Mysle ze spokojnie na dzien mozesz sprobowac kremu Moisture on line-Clinique
                      (nawilza skore przez 24 godziny i daje niesamowite uczucie
                      komfortu,lagodzi,chroni,pielegnuje) lub Hydramax Chanel dla bardzo suchej
                      skory.Na noc zaproponowalabym Ci cos silnijeszego np:Capture Diora(dla suchej
                      skory)-super krem!Naprawde polecam-juz sama konsystencja Cie zachwyci(ja
                      podobnej nie znam:))Krem niweluje pierwsze drobne zmarszki,odzywia,chroni skore
                      przed przedwczesnym starzeniem sie skory).No i pamietaj o maseczkach(najlepsze
                      Lancome Nutri Intense i Biotherm Aquasource) oraz kremie pod oczy(Hydra zen
                      lancome lub Baume poure les yeux Clarina).
                      3.niestety trudno mi jest polecic Ci kogokolwiek bo ja poprostu nikogo tam nie
                      zanm...:(owszem mialam tam pracowac ale wszystko potoczylo sie w zupelnie innym
                      kierunku:)

pozdrawiam.
                  • Gość: ewela Re: Podkład dla teśćki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 00:31
                    Mysle ze najlepszym wyborem bedzie podklad Loreala Visible Lift(znana
                    marka,niewygorowana cena,praktyczne "eleganckie"pudeleczko z dozownikiem):)
                    zdecydowanie polecam odcien 15 lub 16 ale wszysko zalezy od tego jaki odcien
                    skory ma twoja Tesciowa(przy baaardzo jasnej karnacji 15).Jesli jednak wydatek
                    ten (60zl) pozwala Ci jeszcze na dokupienie jej jakiegos drobiazgu to mysle iz
                    jakas praktyczna puderniczka(np z tej samej serii co podklad) pozowli jej
                    wykonywac poprawki makijazu w ciagu dnia.Caly zestaw nie powinien przekroczyc
                    ceny 120 zl..a napewno "mama" sie ucieszy:).

pozdrawiam
                • Gość: ewela Re: BULGARI Ean the blanc IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 00:33
                  Bulgari to zapach...czystej bialej herbaty.Jest delikatny i bardzo ulotny ale
                  jednoczesnie oduza swiezoscia-bardzo oryginalny i zmyslowy.Mi nie podobaja sie
                  raczej zapachy "lekkie" ale ten mnie urzekl:).POLECAM!!!

:)
              • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 00:33
                Odnosnie kosmetykow Kanebo i Sisley trudno jest mi sie wypowiadac:).Uwazam ze
                sa porownywalne ...z tymi za 200-300zl:)
            • ryjek1 Re: poradze...pracuje w "tym":) 16.10.04, 12:08
              Ewela, ostatnio nabylam baze pod makjaz Chanel rozswietlajaca.
              Myslisz, ze to dobry wybor?
              Przyznam , ze jeszcze jej nie wyprobowalam.

:) :)
              • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 17.10.04, 00:28
                Super wybor(chociaz moim nr.1 jest Shiseido:)).pamietaj ze baza ta
                jest "uniwersalna)mozesz stosowac ja pod podklad ,wymieszac ja z podkladem lub
                stosowac ...na podklad jako rozswietlac-punktowo.Omijaj okolice oczu:)
                pozdarawiam
                • Gość: milka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 17.10.04, 08:38
                  Czy krem pod oczy Absolut Lankome wystepuje w pojemności 20ml, bo jest
                  sprzedawany na Allegro i nie wiem czy to czasem nie podróbka?? Dzięki.
                  • Gość: Sandra do Ewelki ;-) IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 17.10.04, 09:26
                    Hej, mam pytanko: slyszalam, ze na dniach ma wyjsc, lub juz wyszedl jakis nowy
                    eyelinero-kredko-cień, który daje efekt rozmytej, mokrej kreski-cienia nad
                    okiem. Nie pamietam dokladnie firmy, ale byla to któras z selektywnych, Chanel
                    lub Dior, ale nie pamietam na 100%. I byla w postaci jakby olowka z grubymi
                    koncowkami.
                    Jesli nie kojarzysz tego, moze podpowiesz mi, jaki produkt daje taki rozmyty,
                    mokry efekt? Chodzi mi o czarny lub szary odcień.
                    calusy, będe wdzieczna za odpowiedź
                    Sylwia
    • Gość: Magda DO EWELKI IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:10
      Ewelko, w związku ze pilnie potrzebowalam czegos uspakajającego cerę do
      stosowania pod makijaż, w piątek zakupiłam serum BIOTHERMU Biosensitive anti-
      redness soothing concentrate. Kupiłam go w GC. Według tego co mówiła o nim
      sprzedawczyni, spełniał wszystkie wymagane przezemnie parametry. Miałam też
      zaufanie do tej pani, widuję ją tam od lat i o ile poleca coś z kosmetyków
      ZAWSZE one się sprawdzają. Jednak po przyjściu do domu zaczęłam mieć poważne
      wątpliwości-może dlatego, że nigdy nie kupuję kosmetyków z wyższej półki w GC
      tyko w Douglasie bądź Sephorze. Poza tym na kartoniku tego preparatu jest
      bardzo lakoniczna informacja a mnie zainteresowało czy to serum nie zatyka
      porów ( ma w składzie niepokojąco dziwne składniki ) i czy rzeczywiście nadaje
      się do cery mieszanej i mogę go stosować nie ciągle ale doraźnie. Pozdr.
      • Gość: Magda Re: DO EWELKI IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 11:13
        Aha, na kartoniku i na butelce tego serum jest zielony pasek.
        • Gość: Magda Re: DO EWELKI IP: *.dew.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 17.10.04, 15:26
          Jeszcze mam prośbę, poradź mi jaki wybrać krem pod oczy. Mam 34 lata i
          poszukuję kremu pod oczy na noc silnie regenerującego, odżywiającego,
          nawilżającego. Wiem, że w moim wieku powinnam zainteresować się jakimiś
          przeciwzmarszczkowymi ale dziwne tylko silnie odżywcze rozjaśniają mi
          spojrzenie i otwierają oko. A ile razy kupię liftingujący strasznie cierpi na
          nim skórka pod oczami aż mi jej zal-robi się taka wysuszona i pomarszczona.
      • Gość: Iwona Ewelko - JA TEŻ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.10.04, 14:45
        Och ja tez prosze o porade!
        Mam 24 lata i cere mieszana, sklonnosc do zaskorniakow.
        Do tej pory najlepszy krem jaki znalazlam to był vichy normaderm- wiem, wysusza
        ale ja mimo wszystko swietnie sie po nim czulam, wlasnie sie skonczyl, a ze
        mialam inny krem pod reka...czysta skora garniera...to nie to. Ja szukam kremu
        tak ze sredniej polki nawilzajacego ale leciutkiego, takiego coby nie zostawial
        uczucia warstwy na skorze- bardzo tego nie lubie. I tak sie zastanawiam do tej
        pory uzywalam pudru w kamieniu, ale rzadko, bo malo sie maluje i nie znalazlam
        nic coby mi pasowalo. Chodzi mi o podklad- cos w zastepstwie pudru sypkiego tez
        leciutkie, najlepiej malo widocznego tylko by nieco wygladzil cere i pory...
        Jestem blondynka, raczej ciemniejszy blond wpada w sloncu w rudy, a cere mam
        taka przecietna nie za jasna , ale nie ciemna, przezroczysta przed oczami.
        Duzo siedze przed komputerem i w pomieszczeniach z suchym powietrzem...

Poradz nasze wielkie Guru.

Ps. Naprawde to niesamowite ile wiesz na ten temat.... nawet nie przypuszczalam,
        ze w jakims sklepie mozna bylo trafic na kogos o takiej wiedzy...niech żałuja
        straty!!!
        • Gość: tella puder matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.10.04, 22:39
          witam Cię serdecznie Ewelo
          chciałabym zapytać o to jaki puder prasowany poleciłabyś dla skóry raczej
          tłustej ale jednocześnie wrażliwej i skłonnej do podrażnień? kryjący średnio
          lub niewiele bo priorytetem jest jednak mat? a może polecisz puder matujący
          bardziej kryjący i puder matujący kryjący mniej? za jakąkolwiek odpowiedź a
          właściwie poradę będę wdzięczna
          • Gość: ewa droga ewelo IP: *.udn.pl 21.10.04, 09:51

na poczatku gratuluje nowej pracki :-) to fantastyczne, że mozna wkoncu
            zasiegnac opini osooby, ktora zna sie na rzeczy...mam pytanie o nazwe nowego
            zapachu lancolma i zapach który ma w swoim bukiecie
            zapach zielonego jabłka, cytryny a końcowa nutka jest słodkawa lekko idełem
            była by laura biagotti - laura i przebijajacy sie zapach zielonego jabłka...
            nieswiadomie zmieszalam kiedys laure z z zapachem zielonego jablka i wyszlo cos
            niesamowicie pieknego prosze o jakis zapach trwaly moze podobny do tego co mi
            wyszlo...ostatnie pytanie zapach lolity lempickiej ten slodkawy czy jest
            trwaly? z gory dziekuje i pozdrawiam
            ps. mam jeszcze pytanie w jakij cenie jest podklad clinique superbalanced
            makeup zamierzam go kupic poradz czy warto? dodam ze mam mieszana cere
    • Gość: magia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.10.04, 12:30
      teraz ja

pytań jest mnóstwo i zapewne tekie problemy jak moje były poruszane,ale..
      -wiek ok.40
      -skora mieszana /głowny problem,naczynka i rozszerzone pory-rano jest ok ale
      wciągu dnia robią się bardziej widoczne i drażnią mnie/

poszukiwany
      -podkład
      -puder
      -krem dzień i noc

bardzo dziękuje za pomoc
      • primary5 Re: poradze...pracuje w "tym":) 21.10.04, 13:14
        Czytam ten wątek od jakiegoś czasu, szukam w sklepach, ale bez skutku.
        Do rzeczy: szukam 1)bardzo jasnego podkładu, w odcieniu różowym (zółtawe
        odcienie mnie poszarzają i postarzają). Chciałabym żeby był lekki, nie tworzył
        maski i był dobry dla suchej cery.
        2) dobrego kremu do wrażliwej, przesuszonej cery. Jak na razie tylko niektóre
        kremy Avene nie powodują u mnie łuszczenia sie skóry na czole i nosie. Ale mam
        wrażenie, że są za słabe, że nie ciągle nie mogę nawilżyć skóry tak żeby dac
        jej ulgę. Klimatyzacja, wiatr i zimno mnie dobijają.
        3) małego czary-mary które rozślietliło by mi twarz.

Dziękuję i pozdrawiam ciepło w zimno jesienny dzień,
        prim.
        • Gość: monika Do Ewelki IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 19:08
          Ewelko, dziękuję bardzo za pomoc w wyborze podkładu dla mojej teściowej:) Co prawda mąż zdecydował się jednak na perfumy Dune, ale dzisiaj wezmę w Sephorze próbki loreala, jezeli będą pasowały to sama sobie kupi:)

W sprawie szminki o którą kiedyś pytałam, zanim zobaczyłam naocznie, byłam pewna co do HR stellars, ale po pomalowaniu, te drobinki brokatu nie wydają się takie drobne i mam wrażenie są nieco tandetne:(
          Za to zainteresowała mnie Chanel Aqualumiere, co myślisz o tym wyborze??? Przypomnę że chodzi mi o szminkę na dzień taką zamiast błyszczyka,i nie wypróbowałam jeszcze Diora Addict, podobno niezła, wiesz coś na jej temat???

Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: ewela Re: Do Ewelki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 12:23
            Zdeecydowanie sklanialabym sie ku chanel...zdecydowanie bardziej subtelna i
            nawilzajaca(no i ma filtr SPF).Dior moze dawac efekt podobny do HR -powinnas
            jeszcze zobaczyc pomadki Clarinsa-to nowosc mocno nawilzajace,transparentne,
            lub YSL Rouge Poure Transparent-tez ciekawe...
            Pozdrawiam.
            • Gość: tella puder matujacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:52
              nie zauważyłaś mojego postu wcześniej Ewelko ale moze jednak coś mi doradzisz?

• Gość: ewela. Re: puder matujacy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 16:04
                Witaj.
                Umknal mi gdzies Twoj post...:(
                Nie powiedzialas jaka "polka" cenowa Cie ionteresuje ale cos wymysle.
                Kryjacy bardziej(mniej matujace):
                Tansze:Cream Puff Max Factor,Sephora All Over Color
                Droższe:Poudre Mattite YSL,Double Mat E.Lauder.
                Kryjace mniej(baaardzo matujace):
                Tansze:Matt&Fresh Maybelline,Ideal Balanced T-Zone L'oreal
                Drozsze:Clinique Stay-on (zdecydowanie nr.1!),Double Agent H.R.
                Sklanialabym sie jednak do Clinique lub ewentualnie L'oreala....

Mam nadzieje ze troche pomoglam.
                pzdr
                • kalooo Puder PUPA 26.10.04, 21:06
                  Witaj ewelko,jak tam zdrówko?;)
                  Mam pytanko-czy puder w kamieniu,prasowany PUPA,nr.04 jest wycofywany/ wycofany?
                  • Gość: ewela Re: Puder PUPA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 21:14
                    Witaj:>
                    Zyje jeszcze i mam sie dobrze.
                    Tak pudry pupy wogole beda wycofywane-ma je zastapic cos innego...
                    pzdr.
                    e:)
                    • kalooo Re: Puder PUPA 26.10.04, 21:19
                      Ojej no...;(
                      No nie no,ja to mam pecha z tymi pudrami,ehhh...;/ Wszędzie mają tylko w
                      testerach,a produktu to już człowiek nie uświadczy...;(

A poza tym cieszę sie,że u Ciebie wszystko OK.3maj sie ciepło!;*
                      Pozdrawiam serdecznie!
                      • kalooo Re: Puder PUPA 26.10.04, 21:21
                        Aha! Zapomniałam podziękować za b.szybką odpowiedź!;***DZIĘKUJĘ!!!
                        ;)

A tak wogóle to co ma byc zamiast Pupy teraz???
                        • Gość: ewela Re: Puder PUPA IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 22:21
                          jeszcze nie wiadomo ale znajac zycie zmienia opakowanie i wypuszcza jako
                          nowosc:>.Podobno za 2 mc ma byc wiadomo co i jak...ale nic jeszcze nie wiem....
                          Pozdrawiam Cie serdecznie:*

• Gość: tella Re: puder matujacy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 27.10.04, 16:55
                  trochę pomogłaś? genialnie wprost pomogłaś tzn doradziłaś! szczególnie sie
                  cieszę z tego że clinique polecasz bo lubię wybiórczo ale jednak niektóre ich
                  kosmetyki i tak właśnie o jakimś ich pudrze myślałam tylko nie wiedziałam który
                  chcę a skoro tak zachwalasz stay-on to zdecydowanie jego nabędę
                  i tylko mam jedna wątpliwość bo nie znalazłam na ich stronie żadnego produktu o
                  nazwie stay-on wiec może po prostu stay-matte miałaś na myśli?
                  ale jestem już tak zadowolona dzięki Twojej poradzie że nie musisz nawet
                  odpowiadać :) jeszcze raz dziekuję bardzo
                  • Gość: ewela Re: puder matujacy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 18:02
                    :) racja.Kiedys ten puder nazywal sie stay on a potem stay -mat.Moj
                    nieprofesjonalny blad:)Wybacz.
                    pozdrawiam.
                    ewela
    • Gość: maja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.10.04, 20:37
      ewela ! masz wielką wiedzę, ale racji co do Gentle Light Powder And Brush nie
      masz racji. Został wycofany definitywnie z Plskiego rynku jakieś 2,3 miesiace
      temu (moja siostra jest konsultantką Clinique) chyba, że warszawa jest
      wyjątkiem ...
    • Gość: anula Noa contra Naomi IP: *.rokiet.am.poznan.pl 21.10.04, 22:42
      Po pierwsze podziekuje, ze taki laik jak ja moze sobie poczytac profesjonalne
      wypowiedzi nt. kosmetykow.

Po drugie moja prosba dotyczy perfum Noa cacharel (w bialym opakowaniu) i Naomi
      Campbell (nie wiem jaka to nazwa ani sunset ani mystery- takie pudelko w
      kawoawym kolorze, kiedys byly plakaty reklamowe z naga Naomi, wszystko wlasnie
      w tych odcieniach). Moj problem polega na tym, ze nigdy nie mialam zadnego
      drozszego zapachu. Moj wech zadawalal doslownie przez 5 lat zapach mgielki
      zapachowej rozanej firmy Coty i po prostu nigdy nie musialam niczego
      poszukiwac, bo byl to zapach dla mnie wymarzony.
      Teraz jednak chcialabym w koncu miec cos, czego nie musialabym rozpylac na
      sobie kilka razy dziennie.
      Moj wybor padl na te 2 w/w zapachy. Nie wiem jednak czy wybrac wode perfumowana
      Naomi, czy w tej samej pojemnosci wode toaletowa Noa. Naomi jkby z nizszej
      polki- 50 ml wody toalet. kosztuje tyle co 30ml Noa. Czy to oznacza, ze one sa
      mniej trwale? Bardziej sklaniam sie ku wyborze zapachu Noa, wiec jesli mnie
      utwierdzisz w przekonaniu, ze to dobry wybor, to tez bedzie super. Czy ten
      zapach (Noa) jest chetnie wybierany- w koncu chyba kazdy lubi byc troszke
      oryginalny?

Jesli bedzie Ci sie chcialo odpowiadac na tak banalne pytania, to bardzo
      dziekuje!! moze dzieki temu dolacze do bywalcow perfumerii :)
      • Gość: ewela Re: Noa contra Naomi IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 12:20
        Mysle ze problem juz w sumie sie sam rozwiazal-"sklanialabym sie ku Noa"- i tak
        powinnas zrobic.Noa jest delikatna,otulajaca wiec napewno nie bedzie dla Ciebie
        zbyt ciezka a i oyoczenie nie bedzie "razil" Twoj nowy zapach..Naomi jest
        raczej woda dosc mocna i orientalna(ta woda nie ma nazwy to poprostu..Naomi
        Campbell ).Zdecydowanie polecam Noa lub Noa Fleur...:)
        pozdrawiam
    • Gość: sonia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 10.203.2.* 22.10.04, 11:04
      Czesc,
      mam sporego pecha, bo ilekroć wynajdę fajny zapach i przyzwyczaję się do niego,
      po roku już go nie ma. Zdarzyło mi się to już 5 razy. Ostatnio np. z Prive, a
      poprzednio z Venezia Laury Biagiotti. Tego ostatniego szczególnie mi szkoda.
      Czy jest jakiś zapach na rynku zbliżony do Venezii? Choć trochę....
      • mijka czy taka jest butelka Eternity 30ml?? 22.10.04, 23:31
        Zawsze używałam Eternity 50ml (kupowane w Sephorze), gdzie nie było wkładanej
        na buteleczkę nakrętki. Teraz zaś kupiłam na allegro 30 ml i tam była
        buteleczka z nią. Czy to jest OK?? Nie mam teraz jak tego sprawdzić.
        • Gość: ewela Re: czy taka jest butelka Eternity 30ml?? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 12:14
          tak tak jest w pojemnosciach 30ml...
          Wszystko ok to napewno oryginal:)

pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 12:17
        Dobra wiadomosc! I Venezia i Roma powinny byc dostepne na Polskim rynku od
        polowy listopada..dostepne tez beda lzejsze wrsje romy(dla kobiet i dla
        mezczyzn) a jesli zalezy Ci aby kupic Venezie "juz" sprawdz perfumerie w C.H
        Wilenska /wawa.
        pozdrawiam
    • Gość: maja308 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.uwm.edu.pl 23.10.04, 17:04
      Prosze i poradę w sprawie wyboru delikatnych i subtelnych perfum. Dziękuję
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 12:15
        Mysle ze powinnas wyprobowac np.Kenzo Le monde est beau lub delikatny i
        kwiatowy Champs Elysse.Z "nowosci" napewno spodoba Ci sei Gucci III oraz
        Lacosta for women.

pozdrawiam
        • Gość: tella puder matujący IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.10.04, 14:57
          nie zauważyłaś mojego postu wcześniej Ewelko ale moze jednak coś mi doradzisz?
          • madzia773 AA DHEA 26.10.04, 19:43
            Ewelo, tym razem chcę cię zapytać czy nowa seria AA DHEA nadaje się do skóry po
            50 tce bardzo suchej i ze zmarszczkami? czy to będzie za słabe?

Mama używała wcześniej Eliksiru Dermiki.
            • Gość: bunia Re: super podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 21:29
              Hej Ewela!
              Mam 19 lat i szukam dobrego podkladu.ogolnie nie mam problemow z cera ale chce
              zeby zawsze wygladala super.Co mozesz mi polecic?Mam tez pytanie dotyczace
              pielengnacji:moja kolezanka ma blizny potradzikowe i czy istnieje krem ktory
              moze to w jakis sposogb zmiwelowac?Jesli nie to prosze o nazwe jakiegos fajnego
              dobrze kryjacego podkladu-kolezanka ma 26 lat.

Bardzo prosze o odpowiedz.
              • Gość: ewela Re: super podklad IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 22:29
                Witaj
                Jesli chodzi o kosmetyki "na blizny" to polecam...dermatologa i cos na recepte.
                Natomisast podklad chetnie poradze:
                Bardzo dobry i godny polecenia jest Lasting Peformace Maxa factora ale
                generalnie musisz bardzo ostroznie dobierac kolor bo utlenia sie on po okolo
                minucie i wtedy sprawdz.
                Z drozszych generalnie polecam na taki "problem" Teint Idole Lancome-rewelacja
                pod kazdym wzgleme...

Pozdrawiam
                • Gość: Iwona Bardzo prosze o porade:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 23:26
                  Mam 24 lata i cere mieszana, sklonnosc do zaskorniakow.
                  Do tej pory najlepszy krem jaki znalazlam to był vichy normaderm- wiem, wysusza
                  ale ja mimo wszystko swietnie sie po nim czulam, wlasnie sie skonczyl, a ze
                  mialam inny krem pod reka...czysta skora garniera...to nie to. Ja szukam kremu
                  tak ze sredniej polki nawilzajacego ale leciutkiego, takiego coby nie zostawial
                  uczucia warstwy na skorze- bardzo tego nie lubie. I tak sie zastanawiam do tej
                  pory uzywalam pudru w kamieniu, ale rzadko, bo malo sie maluje i nie znalazlam
                  nic coby mi pasowalo. Chodzi mi o podklad- cos w zastepstwie pudru sypkiego tez
                  leciutkie, najlepiej malo widocznego tylko by nieco wygladzil cere i pory...
                  Jestem blondynka, raczej ciemniejszy blond wpada w sloncu w rudy, a cere mam
                  taka przecietna nie za jasna , ale nie ciemna, przezroczysta przed oczami.
                  Duzo siedze przed komputerem i w pomieszczeniach z suchym powietrzem...
                  • Gość: ewela Re: Bardzo prosze o porade:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 26.10.04, 23:36
                    Witaj
                    Jesli chodzi o krem do twarzy do zdecydowanie wyprobuj L'real Visible Results
                    (pieknie maskuje pory,nawilza,wygladza,delikatnie napisa i ogolnie poprawia
                    wyglad skory-ma SPF).jesli chodzi o podklad to mysle ze zdecydowanie lepiej sie
                    sprawdzi niz puder(szczegolnie zima)-polecam Hypersmooth maxa factora lub
                    Fresh&mat maybelline.Z drozszej polki najlepszy bedzie dla Ciebie Pure Ligh
                    Diora.pamietaj o kremie pod oczy(moze byc z tej samej linii co Loreal-lub krem-
                    zel pod oczy aa eye expert).
                    pozdrawiam.
                • Gość: bunia Re: super podklad IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.10.04, 11:19
                  dzieki!
    • mamabruna Re: poradze...pracuje w "tym":) 27.10.04, 16:21
      No to może ja :-)) Ewela, szukam od dawna kremu na noz z Rtionelem i dobrze
      byłoby, zeby miał też AHA. Co mogłabyś polecić na noc dla 30 latki?
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 18:01
        Witaj
        Takie polaczenie moze byc zabojcze dla skory:).Albo to albo to.Krem z retinolem
        na noc to :Power A H.R albo Idealist(serum),natomiast z kwasami aha bedzie
        latwiej:Fruction Extra-E.lauder,Bio-performance(polecam) Shiseido.,Force c
        premium H.R.Z tanszej polki najlepszy bedzie chyba Revitalift L'oreala9tak,tak
        ma retinol)....z mniej selektywnych trudno mi cos polecic bo dobrych kosmetykow
        z retinolem badz kwasami w tej grupie cenowej poprostu nie ma...
        pzdr.
        ewela
        • mamabruna Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.10.04, 09:22
          bardzo dziękuję za sugestię, Pytałam o takie zestaienie, poniewaz kiedyś
          używałam kremu ROC, który miał taki skład i krem mi bardzo służył, chociaż
          wycofali go ze sprzedaży :-((
    • Gość: Sandra wklejam ponownie ;-) IP: *.233.233.94.devs.futuro.pl 27.10.04, 18:05
      Hej, mam pytanko: slyszalam, ze na dniach ma wyjsc, lub juz wyszedl jakis nowy
      eyelinero-kredko-cień, który daje efekt rozmytej, mokrej kreski-cienia nad
      okiem. Nie pamietam dokladnie firmy, ale byla to któras z selektywnych, Chanel
      lub Dior, ale nie pamietam na 100%. I byla w postaci jakby olowka z grubymi
      koncowkami.
      Jesli nie kojarzysz tego, moze podpowiesz mi, jaki produkt daje taki rozmyty,
      mokry efekt? Chodzi mi o czarny lub ciemnoszary odcień.
      calusy, będe wdzieczna za odpowiedź
      Sylwia
      • Gość: ewela Re: wklejam ponownie ;-) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 27.10.04, 18:38
        Nic o tym nie slyszalam..Lauder ma niedlugo wprowadzic jakies nowe-cudowne
        sypkie eyelinery-moze to to.Jesli zalezy Ci na uzyskaniu mokrej kreski to
        najlepszy bedzie ..cien aplikowany na mokro(najlepiej sprawdza sie Max Factor i
        lancome).Najlepiej jesli bedzie z opilkami lub poswiata.pamietaj ze cien
        stosowany na mokro daje bardziej wyrazisty efekt niz ten sam stosowany na
        sucho.Jesli jednak chcesz siegnac po eyeliner-bezkonkurencyjny jest Bourjoise i
        L'oreala(silver black).
        pozdrawiam
        • Gość: Ania Issey Miyake L'Eau d Issey Femme IP: *.zetosa.com.pl 28.10.04, 00:07
          Ewa,

Kupiłam kilka tygodni temu wodę toaletową Issey Miyake L'Eau d Issey Femme i
          jestem bardzo rozczarowana jej trwałością! Zastanawia mnie dlaczego już po
          godzinie zupełnie jej nie czuje, zapytane osoby też zupełnie nie czuja zapachu.
          Długo się zastanawiałam, testowałam ją kilka razy i TESTER trzymał się bardzo
          długo! Opakowanie, buteleczka wygląda oryginalnie....cena zresztą też!
          Nie wiem dlaczego az taka różnica pomiędzy testerem, a zakupionym perfumem?

Z góry dziękuje za odpowiedz, a może mogę je zareklamować?
          Ania
          • Gość: Ewela Re: Issey Miyake L'Eau d Issey Femme IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 00:25
            Jak najbardziej reklamuj jesli nie jestes zadowowlona.W wiekszosci przypadkow
            taka reklamacje odrzucaja ale moze bedziesz w mnijeszosci:)Ten zapach sam w
            sobie jest nietrwaly dlatego w sumie mnie to nie dziwi....Jednak mysle iz
            powinnas np.spryskac jeden nadgarstek swoja woda a drugi owym testerem(wez
            butelke jak bedziesz szla na zakupu-i koniecznie do tej samej perumerii).Jesli
            dalej bedziesz czula roznice to pokaz to konsultantce...sprzedawczyni.....
            Powodzenia
            • Gość: a Re: Issey Miyake L'Eau d Issey Femme IP: *.zetosa.com.pl 30.10.04, 22:49
              Wielkie dzieki za odp. po swietach z pewnością się tam wybiore.:)
              Ania
    • kurczak1976 Jaki wybrac roz? 28.10.04, 16:49
      Ktore roze z gornej polki sa warte plecenia?
      Chodzi o to aby dawaly ladny, delikatny efekt.
      I wogole to na jaki kolor sie zdecydowac aby wszystko wygladalo naturalnie.
      (moja tonacja jest chlodna, jasna cera, wlosy blond)
      • Gość: Ewela Re: Jaki wybrac roz? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 09:49
        Mysle ze najlepszy bedzie dla Ciebie roz Chanel(ze wzgledu na to ze jest on w
        formie "wypiekanej" a nie pudrowej czy sypkiej)-napewno uzyskasz delikatny
        kolor i naturalny efekt.Godne polecenia sa rowniez Rich texture Blush Clinique-
        ze wzgledu na bardzo fajna ..struktur(potocznie nazywane sa marmurkowymi)-
        wybor kolorow nie jest wielki(bodajze 4-5kolorow) ale dwa najjasniejsze mysle
        ze beda dobre.No i reweleacyjna jest poczworna pryzma rozy YSl(wybor kolorow
        ogromny kazdy niepowtarzalny)to polaczenie czterech kwadracikow kolorow w jednym
        (perla,mat,opilki,satyna)-Blush variation.CO do kolorkow to najchetniej
        widzialabym Cie w odcieniach zimnego rozu(nawet fioletu),delikatnego
        bezu,czekolady ,lososia-napewno nie w czerwieniach,karminach czy pomaranczach.
        Pozdrawiam
        • kurczak1976 Re: Jaki wybrac roz? 29.10.04, 10:17
          Dziekuje za odpowiedz!
          Wlasnie te roze Chanel bardzo przyciagnely moja uwage ostatnio.
          Chyba sie skusze:o)
    • Gość: kate Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 28.10.04, 16:58
      Śledze watek podkładów bardziej matujących-mniej krjących. Po odstawieniu
      leczenia, problemy cery nawet nie wróciły ale to swiecenie!!!Juz sie szykowałam
      na Double Agent a tu piszesz o Clinique:staneło na Stay-Mat(po Stay-on) ale jego
      tez nie ma...Może chodzi o stay-true (jedyny w Clinique do cery tłustej,
      beztłuszczowy). I czy ew. możesz polecic kremik na twarz który by matowił ale
      nie wysuszał!!!Ew.taki który moge nałożyc na Hydraphase XL LRP i by
      zmatowił(teraz uzywam Biodermine)-rzecz apteczna, ale nie jest idealny...:(
      Dziekuje z góry za odpowiedź. :)
      • Gość: meteorytka Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 28.10.04, 17:47
        Ewelko,skarbie raz jeszcze zwracam sie do Ciebie z pytaniem w sprawie doboru
        cieni.Czy najlepsze sa cienie typu beze,brazy,klasyczne i ponadczasowe.Czy
        metalizujace,ze zlotymi refleksami.Na pewno kupie les 4 ombres Chanel,takze
        pytanie dotyczy cieni tej firmy.Dodam ze mam 32 lata i jestem osoba dosc
        ascetyczna jesli chodzi o ciuchy i dodatki.
        Pozdrawiam serdecznie i gratuluje chyba,a raczej na pewno najdluzszego watku.:))
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 09:53
          Zdecydowanie zlote i opalizujace zostaw sobie na wieczor-na dzien dla Ciebie
          idealne kolory to kolory ziemi(biel,czern,bez,braz,ciemna
          zielen,khaki,szary.....);Jesli jestes stonowana osoba to nie ma co wariowac z
          makijazem bo bedziesz sie poprostu zle w nim czula.Jesli jednak chcesz nie
          wygladac monotonnnie mozesz uzywac naprzyklad blyszczyka w intensywnym
          kolorze,zrobic kreske np.rozowa kredka..wszystko w granicach estetyki i tak
          abys sie czula dobrze.Cienie Chanel jak najbardziej polecam-dodam iz mozna je
          stosowac takze na mokro(wtedy kolor jest duzo bardziej intensywny i trwaly) ale
          ten sposob zalecany jest tylko czy robieniu nimi "kreski".....Zycze powodzenia.
          Pozdrawiam.
          • kalooo Ewelka!!!;) 29.10.04, 10:01
            Normalnie jak dojdzie do 1000 postów,to stawiam Ci ogroooomne piwo...;)
            • Gość: ewela Re: Ewelka!!!;) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 10:05
              Kaloo kochana trzymam Cie za slowo..bo bez rekordu to chyba nici ze spotkanaka;)
              Sciskam serdecznie.
              ewela.
              • kalooo Re: Ewelka!!!;) 29.10.04, 10:18
                No ja myślę,że i bez rekordu się da...;)
              • Gość: frutelka a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 30.10.04, 13:29
                nei wpisuje sie ale czytam namietnie ten watek:)

dzieki ci :)
                • Gość: ewela Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 19:24
                  kallo...inicjatorko...co Ty na to?!
                  pozdro.
                  ewela:*
                  • kalooo Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) 31.10.04, 13:55
                    No ja to z Warszawy...Ewela też...;)
                    No-a że widzę,że zbliżamy się do magicznej liczby coraz bardziej,to trzeba by
                    się już zacząć zastanawiać nad miejscówką...;)
                    • Gość: wyidealizowana Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 08:55
                      no ja to też z wawy:) i też chcem...
                      a tego łobuza ewelke to znam osobiście ;), a resztę chętnie poznam...:)
                      kalooo czy ty przypadkiem nie byłaś pod koniec sierpnia w Egipcie w
                      SunRisePalacio?:)
                      • kalooo Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) 02.11.04, 10:21
                        Hmmm.No niestety,nie byłam w Egipcie i co więcej moje tegoroczne wakacje nadal
                        przede mną...;/
                        No więc drogie panie-zbieramy ekipę na piwo!!;) <bezalkoholowe,oczywiście...;) >
                        • kalooo Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) 02.11.04, 10:42
                          A co się działo w Egipcie,że myślałaś,że tam byłam...?;)
                          • Gość: wyidealizowana Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.11.04, 16:59
                            a to mi sie z jakimś innym znanym i często występującym tu na forum nickiem
                            musiało pomylić:)
                            ale piwo dalej aktualne:)
                        • Gość: ewela Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 00:14
                          Kaloo kochana...
                          Ja to na piwo umowie sie z Toba jak "dobije" do 700ok?
                          ;)

pozdro!!!
                      • Gość: ewela Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 04.11.04, 00:13
                        A skad mnie zansz:)))))????
                        Bo ja jakos Ciebie nie moge skojarzyc...
                        pozdro.
                        • Gość: wyidealizowana Re: a skad jestescie? gdzie na to piwo?:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 14:38
                          hm... a ja to ta "młoda" jestem ewelko ;)...
    • agmusz Re: poradze...pracuje w "tym":) 28.10.04, 18:24
      Witaj Ewelka,
      jesteś po prostu boska. To jakiś cud, że Cie znalazłam:)
      Oto moję pytania:
      1. Czy przy cerze suchej ze skłonnościami do pękających naczynek polecasz
      Repairwear Clinique? Czy może coś lepszego? Teraz używam 3-steps+ pod oczy all
      about eyes+weatherever. Nadmieniam, że mam 31 lat:). Czy myślisz, że wrto na
      allegro kupić ten repairwear- 50 ml kosztuje 169 a 30ml 129, czy to nie za
      tanio i czy nie podróby?
      2. Moimi ulubionymi zapachami są Montana- ten stary granatowy, co go już chyba
      w Polsce nie ma. Ogólnie lubie zapachy mocne np. Coco Mademoiselle, Chique-
      yardley'a, Paloma Picasso itp. Co byś poleciła w tej tonacji? Podoba mi się
      równiez Kenzo Jungle ze słoniem i Karan Black Cashmire.
      3. Czy do mojej skóry podkład Soft Finish Makeup Clinique jest ok? A jaki inny
      bys poleciła- żeby niebył za bardzo kryjący, ale też nie przezroczysty? Jaki
      korektor- czy ten Airbrush czy coś takiego Clinique będzie ok?
      Dziekuję i
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 10:00
        Witaj
        1:repairwear polecam jak najbardziej1Dobrze zrobi Twojeje skorze przed zima
        anaczynek napewno nie uszkodzi ani nie podrazi.osobiscie nie bykla bym pewno co
        do kremow na allegro zwlaszcza ze oryginalnie Clinique nie foliuje ani w zaden
        inny sposb nie zapewnia swoim produktom "oryginalnosci".Wiec jesli go kupisz
        przez internet-moze ale nie musi sie okazac ze kupilas krem...nivea.Mysle ze
        takie rzeczy warto kupowac w sklepach(moze pposzukaj jakiegos zestawu z
        miniproduktami albo poczekaj jeszcze tydzien dwa a z do perfumerii wejda
        pierwsze zestawy gwiazdkowe;).
        2.Moze Nu YSL,albo Mont Blanc lub ArdenBeauty....
        3.Korektor Clinique bedzie jak najbardziej ok(dziala i wyglada jak Touche-eclat
        YSL a kosztuje 30% mniej),Powinnas sie zdecydowac na ten podklad Clinique-
        dobrze bedzie Ci sluzyl w chlodne dni,a buzia bedzie nawilzona,oddzywiona i nie
        uzyskasz efektu maski...

Pozdrawiam.
    • Gość: Ala Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 11:53
      Witam!
      Moze mi także moglabys doradzic w sprawie podkladu....
      Moja cera jest sucha, czasami zdarza sie jej troche blyszczec na czole, raczej
      w dobrym stanie, bez przebarwien i niedoskonalosci.
      Poszukuje dobrego podkladu ze sredniej polki.Zastanawialam sie nad Colour Adapt
      MF, ale nie wiem czy bylby odpowiedni do mojej cery.
      Moze poradzisz mi cos z Loreala,MF lub Bourjois?
    • Gość: Ala Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.gliwice.sdi.tpnet.pl 29.10.04, 11:54
      Przepraszam ze jeszcze raz pisze, ale zapomnialam wczesniej zapytac.
      Czy Sensi White Notes Armaniego wystepuje w innej pojemnosci niz 75 ml?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka