Dodaj do ulubionych

poradze...pracuje w "tym":)

• Gość: Kate Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.10.04, 16:56
      Ja jeszcze raz z moimi pytaniami bo umknęły na poczatku :)

Śledze watek podkładów bardziej matujących-mniej krjących. Po odstawieniu
      leczenia, problemy cery nawet nie wróciły ale to swiecenie!!!Juz sie szykowałam
      na Double Agent a tu piszesz o Clinique:staneło na Stay-Mat(po Stay-on) ale jego
      tez nie ma...Może chodzi o stay-true (jedyny w Clinique do cery tłustej,
      beztłuszczowy). I czy ew. możesz polecic kremik na twarz który by matowił ale
      nie wysuszał!!!Ew.taki który moge nałożyc na Hydraphase XL LRP i by
      zmatowił(teraz uzywam Biodermine)-rzecz apteczna, ale nie jest idealny...:(

Dziekuje z góry za odpowiedź. :)
      • Gość: zuza DOBRY PODKŁAD DO BARDZO SUCHEJ i WRAŻLIWEJ CERY IP: *.chello.pl 30.10.04, 12:50
        Ewelko, proszę doradź mi jakiś naprawdę dobry podkład do bardzo suchej i
        wrażliwej cery (30 lat). Próbowałam już Qlinique, Estee Lauder (So Ingenious),
        Diora i wciąż nie jestem zadowolona z efektu. Zależałoby mi, aby fluid w miarę
        długo się trzymał, wyglądał dobrze w świetle zarówno naturalnym, jak i
        sztucznym, nie podkreślał drobnych zmarszczek mimicznych, a przede wszystkim
        nie wysuszał mojej i tak suchej cery. Czasami zdarza się, że podkład jakościowo
        i konsystencjonalnie mi odpowiada, ale kolory zupełnie mi nie pasują lub na
        odwrót. Obecnie używam Diorskin nr 200, ale czas na zmianę.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam
    • jazza.nova Re: poradze...pracuje w "tym":) 30.10.04, 15:47
      Hej Ewela, oooo, jak dobrze, moze mi poradzisz, poniewaz szukam perfum dla
      siebie. Taka ze mnie wybredna bestia, ze wsrod damskich zapachow dlugo nie
      moglam sobie wybrac Tego Jedynego i przez lata nosilam meskie: Kenzo klasyczne
      i Herrera 212 i swietnie sie w nich czulam, potem zaczelam nosic Issey Myake
      (klasyczny damski), Romance Laurena i Dolce Vita Diora. Ale ja lubie zmieniac
      zapachy i mam ochote na cos.. no wlasnie... oryginalnego, niepokojacego...
      hehehe, poradzisz cos? Dzieki! Dodam tylko, ze nie przepadam za damskimi
      wersjami Kenzo, podoba mi sie Light Blue D&G, ale za duzo babeczek go nosi,
      podobnie jak Angel Muglerra ;-)))
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 19:22
        Witaj..
        Skoro podobaja Ci sie meskie zapachy powinnas zdecydowanie sprobowac Angela
        Schlessera Femme(sliczny,nietuzinkowy i oduzajacy zapach),albo Lacosta Femme
        (klasyczna) lub Bulgari White.Mysl jednak ze spodoba Ci sie Schlesser ....tak
        jak mi.:)
        pzdr.
        • jazza.nova Re: poradze...pracuje w "tym":) 01.11.04, 11:54
          Dzieki Ewelko!
          Hehehe, ja juz robilam raz podejscie do Angela Schlessera, hehehhee,
          ale wydawalo i sie, ze jest dos nietrwaly. Ale przyznaje, ze mnie totalnie
          zauroczyl!!! To bilo jakies 1,5 roku temu. Na pewno zrobie jescze jedno
          podejscie, dzieki serdeczne!!
          Jazza
    • Gość: Gosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 82.150.72.* 30.10.04, 22:05
      Witaj Ewelko, chcialabym prosic o rade na temat poczwornych cieni Chanel. Jest mi dobrze w zimnych
      kolorach. Obecnie mam numer 90 PLANETES, a chcialbym jeszcze jeden zestaw. Ktory bys mi
      zaproponowala?
      Pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 22:17
        Mysle ze powinien spodobac Ci sie odcien z ostatniej kolekcji Spices...bardzo
        naturalne,klasyczne kolory-sliczny odcien brazu...Godny polecenia jest tez
        odcien Frizzons...troszke bardziej "zwariowane" ale sliczne..
        pozdro.
        • Gość: Gosia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 82.150.72.* 30.10.04, 22:36
          Wielkie dzieki :-)
          Pozdrawiam
        • Gość: zuza Re: Do Eweli - jeszcze jedna prośba IP: *.chello.pl 30.10.04, 23:41
          Ewelko,
          Może się powtarzam i ktoś już o to pytał, ale jakoś nie mogę się doszukać:
          proszę doradź mi jakiś naprawdę dobry podkład do bardzo suchej i wrażliwej cery
          (30 lat). Próbowałam już Clinique, Estee Lauder (So Ingenious),Diora i wciąż
          nie jestem zadowolona z efektu. Zależałoby mi, aby fluid w miarę długo się
          trzymał, wyglądał dobrze w świetle zarówno naturalnym, jak i sztucznym, nie
          podkreślał drobnych zmarszczek mimicznych, a przede wszystkim nie wysuszał
          mojej i tak suchej cery. Czasami zdarza się, że podkład jakościowo i
          konsystencjonalnie mi odpowiada, ale kolory zupełnie mi nie pasują lub na
          odwrót. Obecnie używam Diorskin nr 200.

Z góry bardzo dziękuję za odpowiedź i pozdrawiam

• Gość: ewela Re: Do Eweli - jeszcze jedna prośba IP: *.aster.pl / *.aster.pl 30.10.04, 23:49
            Mysle ze powinnas sprobowac ktoregos z tych produktow:
            -Lancome Photogenic ultra naturel-kryjace,delikatnie rozswietlajacy
            podklad.Nawilza,wygladza skore-bardzo ladnie wyglada na twarzy,ma wysoki filtr
            (kolor najlepszy to chyba 03)
            -YSL Teint energie-nawilzajacy z wit.C i woda rozana-naprawde cudowny
            produkt.Dostosowuje sie do mimiki twarzy(fajnie nie?!:) i nie tworzy maski-
            rozswietla i wygladza przez co zmarszki sa mniej widocze.
            -ewentualnie Color Clone H.R-sama kiedys uzywalam i bylam bardzo zadowolona-
            wyglada tak jakby go nie bylo ale jednak ukrywa niedoskonalosci i dobrze
            nawilza.
            Z dolnej polki zdecydowanie polecam Hypersmooth(podklad na Twoje "problemy")-
            sproboj-moze sie sprawdzi(odcien natural lub golden)

pzdr.
            • Gość: zuza Re: Do Eweli - jeszcze jedna prośba IP: *.chello.pl 31.10.04, 13:18
              Bardzo dziękuję spróbuję chyba YSL, który polecasz.

• agmusz Re: Do Eweli - jeszcze jedna prośba 31.10.04, 13:26
              Ja rowniez dziekuje za porade.
              • Gość: Ewa Re: Do Eweli - jeszcze jedna prośba IP: *.udn.pl 31.10.04, 14:16
                mam pytanie o nazwe nowego
                zapachu lancolma i zapach który ma w swoim bukiecie
                zapach zielonego jabłka, cytryny a końcowa nutka jest słodkawa lekko idełem
                była by laura biagotti - laura i przebijajacy sie zapach zielonego jabłka...
                nieswiadomie zmieszalam kiedys laure z z zapachem zielonego jablka i wyszlo cos
                niesamowicie pieknego prosze o jakis zapach trwaly moze podobny do tego co mi
                wyszlo...ostatnie pytanie zapach lolity lempickiej ten slodkawy czy jest
                trwaly? z gory dziekuje i pozdrawiam
                ps. mam jeszcze pytanie w jakij cenie jest podklad clinique superbalanced
                makeup zamierzam go kupic poradz czy warto? dodam ze mam mieszana cere, kończąc
                zapytam jeszcze o jakiś dobry krem do twarzy dla juz prawie 25 - latki
    • yes22 Re: poradze...pracuje w "tym":) 04.11.04, 15:18
      Witam
      Kilka dni temu przy próbie zakupu szminki wygładzającej Bourjois nr 11
      dowiedziałam się w GC, że około pół rokutemu ta linia została wycofana.. Czy są
      jakieś szanse znalezienia tej pomadki gdzieś w Warszawie?

dzieki za odp.
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:53
        O wycofaniu tych pomadek kraza plotki-sa one jednak w niektorych sklepach
        dostepne w pelniej kolorystyce...Jesli jestes z Wawy do wstap do Sephory w King
        Cross Praga albo Sadyba.Z tego co wiem tam jest spory wybor:>.

pozdrawiam
    • Gość: detoxy Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 5.2.* / *.chello.pl 04.11.04, 19:22
      Droga Ewelo-pomóż!
      Własnie wracam z Gdańskiego Douglasa, pisałam do Ciebie w sprawie fajnego
      kryjacego podkładu, do dery mieszaneji odpisałaś "Z podkladow moim faworytem w
      dziedzinie "krycia bez maski" jest Teint Idole
      lancome,ale uwazaj z kolorami-czasami potrafia sie smiesznie utlenic na
      skorze:)),albo So Inginouse Lauder(ladnie kryje ale dostosowuwuje sie do
      natezania swiatla i "mimiki" twarzy przez co nie zostaje w zaglebieiach skory a
      twarz wyglada naturalnie i promiennie:)" Pani w perfumerii powiedziała.że So
      Inginouse nie jest do mieszanej cery,że ze mnie spłynie.Dodam że próbowała mi
      wcisnąć cokolwiek- nie zważająć na ciemny kolor np( mam jasną cerę) i poradziła
      mi fachowo.
      Maxymalnie wkurzona wyszłam!
      Poradź mi jaki kolor dla jasnej buzi i utwierdź,że ten właśnie bedzie dobry ;-)
      lub poleć jeszcze inny w którego gamie kolorystycznej jest jakis jasny-taki
      normalny kolor. Pliiss
      • Gość: asia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.11.04, 21:59
        oj Ewelo, ale strasznie dużo pytań do Ciebie :)
        to i ja sie skusze
        moim ulubionym zapachem jest hugo boss czerwony tzn. nie deep red, ale ten
        starszy :)
        czy moglabys mi polecić jakiś podobny zapach tylko bardziej trwały??
        z góry baaaaardzo Ci dziękuje i serdecznie pozdrawiam.
        Asia
        • Gość: meteorytka EWELKO...Po raz kolejny puderek IP: *.biaman.pl / 217.153.182.* 06.11.04, 16:56
          Ewelko...Twoim zdaniem,ktory z puderkow brazujacych jest lepszy.Irreelle
          Soleil,czy Soleil Lumiere?Mam jeszcze jedno pytanie...serdecznie prosze,abys
          podala jaki kolorek do cery bardzo jasnej.Chcialabym tylko bardzo delikatnie
          przyciemnic twarz.
          Bardzo serdecznie dziekuje za wszystkie odpowiedzi i trafne propozycje,ktore od
          Ciebie uzyskalam.
          Gorace pozdrowienia...wszystkiego najlepszego
          • Gość: ewelka Re: EWELKO...Po raz kolejny puderek IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 20:01
            Moja Droga:>
            Zdecydowanie Irrele Soliei(odcien Tundra lub Sahara).Pamietaj ze musisz
            sprawdzic kolor na TWARZY teoretycznie dla jasnych cer sa przeznaczone jasne
            odcienie-jednak niekiedy moze on wygladac na twarzy pomaranczowo.Musnij jeden
            policzek jednym kolorem a drugi drugim..Odczekaj az "dojdzie" i ocen w ktorym
            wygladasz korzystniej-Odradzam uzywanie dolaczonych pedzli,gabeczek itp.Kup
            sobie duzy,dobry pedzel i nim aplikuj puder
            Pozdrowionka i buziaki
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:58
          A moze Versace Glam couture lub Givenchy Hot Coutere(czarny) lub Verry
          irresistible...Bardzo zblizony jest rowniez Chep&Chic Moshino(trwaaaaaaly....)
          albo nowa Lacosta Pink.

pozdrawiam
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 06.11.04, 19:57
        :)
        Wiesz jak to jest..kiedy klientka wie wiecej od sprzedwcy nie mozna wyjsc na
        durnia i trzeba trwac przy swojej "fachowej" opinii.Moim zdaniem sprawdzi sie
        So ingenious ale jesli sie wahasz to moze Double Agent HR(sa tam dwa jane
        odcienie) albo Diorkin mat(3 lub cztery "normalne" kolorki).Jednak moze
        powinnas poprosic o probke do so ing.(kolor 01 peeble).
        Sprobuj....
        pozdro.
    • Gość: ewa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dip.t-dialin.net 08.11.04, 23:14
      Czesc!
      Chcialam Ciebe prosic zebys mi polecila jakis dobry podklad ( najchetniej w
      kompakcie, moze byc z gornej polki)dla tlustej cery z rozszerzonymi porami!!!
      (Tak aby nie wchodzil w pory i matowal tluste partie i nie wysuszal skory).
      Z gory dzieki za pomoc
    • a_netka21 Re: prośba do eweli 02.12.04, 10:50
      ewela!! jesteś świetna w tym co robisz :) przeczytałam wiekszą część tego wątku
      i jestem pod wrażeniem twojej wiedzy..
      Może wiec i mi pomożesz. Od jakiś 3 lat używam davidoff-cool water i są to moje
      codzienne perfumy, ale mam ochote kupić sobie coś "na wieczór", coś zmysłowego,
      kuszącego, ale nie mdłego i duszącego. Jestem dość wybredna i bardzo
      przywiązuję się do zapachów dlatego wśród tak dużego wyboru cięzko mi dobrać
      coś co będzie pasowało do mnie .. Sądzę że nuta kwiatowo-owocowa w moim wypadku
      najlepiej się sprawdza, oprócz cool water bardzo podoba mi się hugo boss-woman
      (z czerwona tasiemką), także miracle(choć bardziej na kimś niż na mnie), z
      troszke niższej półki-sun(oriflame), masumi(ze srebrną nakretką), sunflowers..z
      męskich-aqua di gio, quazar(niebieski)..
      Może pomożesz mi określić wspólną nutę która łączy te zapachy, to "coś" co
      decyduje o tym że własnie te konkretne mi się podobają, nie wiem może to frezja
      albo irys a moze jeszcze coś innego?(żebym wiedziała o co pytać ;)
      Mam nadzieję, że mi pomożesz w wyborze choć widzę ze ostatnio wątek przycichł:(
      pozdrawiam serdecznie
      • Gość: ewela Re: prośba do eweli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 16:35
        Witam
        Mysle ze najrosadniej bedzie jak poprosisza by wskazano Ci zapachy z gorna nuta
        swieza,morska a potem bardziej kwiatowe(wsyztskie zapachy opisane przez Ciebie
        sa z jednej rodziny-poza Miracle-swieze owocowo-kwiatowe).Koniecznie wiec musi
        byc "morska nuta" z przebiciem kwiatow lub owocow.Mysle ze z nowosci
        najbardziej powinien Ci przpasc do gustu Tommy Hilfinger True stra..ale to
        kwestia gustu;Cartier eau ,Bulgari blanc...a moze zapoznaj sie z meskimi
        zapachami...mi osobiscie bardzo podoba sie Jil Sander sun men(jest swietny i
        osobiscie bym go widziala po "damskiej" stronie:).ZYcze powodzenia!!
        pozdrawiam
        :>
        • a_netka21 Re: prośba do eweli 10.12.04, 13:50
          serdecznie dziękuję za odpowiedź i pomoc :)coś w tym jest bo ostatnio właśnie
          poczytałam o nutach zapachowych i wniosek nasunął mi się identyczny-to musi być
          zapach owocowo-kwiatowy, ale podpowiedziałaś mi jeszcze jedno o czym nie miałam
          pojęcia.. iż musi być także morska nuta.. myślę ze to mi bardzo pomoże w
          wyborze ;) no i nie musze już wąchać całej perfumerii.
          Pozdrawiam serdecznie
          • Gość: ewela Re: prośba do eweli IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 12:23
            Zycze udanych "morskich" łowow:)
            pozdrawiam
    • Gość: Tonia kosmetyki do cery tłustej IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.12.04, 13:24
      Cześć.
      Przepraszam, jeśli moje pytania powtórzą się z tymi, które zadawano Ci
      wcześniej, ale miałam czas przeczytać tylko dwie pierwsze strony tego wyjątkowo
      długiego wątku.
      Bardzo proszę o rady. Mam 29 lat.
      1. Mam bardzo tłustą skórę. Widziałam, że przy takiej polecałaś z reguły
      Lancome'a Pure Focus. Czy mogłabyś napisać, jakie kosmetyki wchodzą w skład tej
      serii? I ile orientacyjnie kosztują?
      2. A może polecisz coś jeszcze dla takiej cery? Też z cenami, pliz.
      3. I jeszcze pytanko o krem pod oczy. Pojawiły mi się pierwsze zmarszczki. I
      mam wieczne sińce. Poradź, proszę, jakiś preparat stosowny do moich 29 lat
      (czyli nie tak silny jak np. dla 50 lat).
      Z góry serdecznie dziękuję za odpowiedzi.
      • Gość: tralalala pytanie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 02.12.04, 18:11
        Ewelo jaka jest twoja opinia o cieniach sypkich Pupy?

czy mozesz mi polecic jakas super trwala i nawilzajaca szminke? wszystko
        zjadam :(

no i czy podklad Givenchy Sublime jest dobrym podkladem? jakies info o nim?

dzieki :)
        • Gość: ewela Re: pytanie IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 16:45
          Cienie sypkie Pupy ...hmmm...trudno mi cos na ich temat powiedziec..ja ogolnie
          nie przepadam za tego rodzaju kosmetykami..ale zadnych negatywnych opinii nie
          slyszalam
          Nawilzajaca i trawla szminka.Istnieje cos takiego?!;).Mysle ze powinnas
          sprawdzic Velvet pulse HR(numer 1) natomist z tanszych zdecydowanie najlepsze
          sa poamdki Bourjoise ...
          Odnosnie podkladow Givenchy uwazam iz wszystkie kosmetyki z nowej serii sa
          rewelacyjnie..o niebo lepsze od starych.I nie jest prawda iz zmienily sie tylko
          opakowania..wszystko jest inne-sklady,kolory,konsystencje...godne polecenia jak
          najbardziej:)
          pozdrowionka
      • Gość: ewela Re: kosmetyki do cery tłustej IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 16:40
        Witaj
        1.Pure focus naprawde swietnie sie sprawdza i jak narazie slyszalam same
        pozytywne opinie.w sklad serii wchodza:fluid(ok190),krem(260) zel do mycia tarzy
        (90),tonik w dwoch pojemnosciach(90,160) maseczka(140) i peeling rozgrzewajacy
        (140).
        2.Bardzo dobre sa tez kosmetyki Shiseido z serii Purness(szczegolnie zel do
        twarzy,tonik i chusteczki oczyszcajace a no i maseczka rozgrzewajaca)ceny od 90
        do 190zl
        3.Jesli chodzi o krem pod oczy wszystkoz alezy od tego co lubisz-
        konsystencja,firma,cena...Ja bardzo lubie krem capture Diora(ok220zl)
        nawilza,koryguje,uelastycznia..dl akobiet po 25roku zycia labo YSL Contoure
        capture d'oleil(zel).super na since i pierwsze drobne zmarszki(ok160)

pozdrawiam serdecznie:)
    • Gość: Mada Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.elartnet.pl / 62.233.196.* 08.12.04, 18:14
      ewelo, czy możesz mi doradzć którą kupić maskarę: diora Maximeyes nr 183 maxi-
      purple czy moze HR extrawagant kolor 4 aubergine czy lepiej Lash Queen nr 4
      purple mink???
      Mam ładne rzęsy, chodzi mi głównie o kolor
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 08.12.04, 20:36
        Stawialabym na Lash Queen zdecydowanie najlepiej wyglada na oku a efekt jest
        sztucznych rzes dodatkowow wzmacnia kolor...jak najbardziej polecam:).Zobacz
        tez maskare Amplicils Lancome w kolorze sliwki..tez slicznie wyglada na rzesach
        poniewaz zawiera "minidrobinki" ktore rozswietlaja spojrzenie..brzmi kosmicznie
        ale wyglada slicznie.
        pozdrawiam
        • Gość: ewwa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.visp.energis.pl 09.12.04, 06:18
          poradź, poradź, b. prosze:)
          obiecałam mamie krem pod choinkę, ona mówi "taki dla starych bab", mama ma 61
          lat, cerę raczej dobrą jak to kobieta przy kości, ale skłonnosci do uczeleń,
          więc róźnie z tymi kremami bywało - jak kupiłam dwa na dzien i na noc to
          okazywało się, że za dużo dobroci i był problem, jeden krem wystarczał. Mam
          mieszka w domku więc tak nie grzeje, nie ma więc problemów z wysuszeniem skóry,
          Poradź
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.12.04, 11:22
            :).Z kremow "dla starych bab" masz bardzo duzy wybor...Wszytsko zalezy od tego
            ile masz kasy do wydania na ten prezencik i co lubi Twoja
            mama.Najprawdopodobniej polskie kosmetyki(jak wiekszosc Pan w tym wieku).Mysle
            ze powinnas skupic sie bardziej na kremei na dzien i na noc(jesli owego nie
            bedzie w linii smialo bierz na dzien ktory spokojnie mozna stosowac tez na
            noc).Polecalabym Ci cos np.z AA albo Erisa(seria Fortessimo).Krem ujedrniajacy
            i zwiekszajacy gestosc skory albo wygladzajaco odzywczy..Wybor jest naprawde
            ogromny.Jesli jednak chcesz zrobic mamie jakis super prezent i budzet Cie nie
            ogranicza zobacz Shiseido Benefiance revitalizing cream-typowo dzienno-nocny
            krem-"robi" wszystko czego skora potrzebuje i nie ma dzialania super liftingu
            ale pielegnuje i odzywia dojrzala skore.Rozjerzyj sie tez za zestawami
            swiatecznymi ktorych jest full w perfumeriach..zawsze cos
            gratis..miniatury,drugi produkt...
            Zycze powodzonka:)
            buziaki
            • Gość: gość Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 09.12.04, 14:22
              jeśli już jesteśmy w temacie kremów to może mogłabyś doradzić mi krem pod oczy
              dla pani po czterdziestce? nie wiem jaki wybrać bo nie bardzo orientuję sie w
              tym temacie a obawiam sie jakichś podrażnień przy złym wyborze? myślałam o
              czymś z apteki ale to tylko dlatego że sie nie orientuję w temacie a wybó jest
              ogromny
            • Gość: ewwa Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.visp.energis.pl 10.12.04, 20:39
              Dzięki, jak swieta to swięta, więc może rzeczywiscie ten z górnej półki. Mam
              upatrzoną perfumerię, ekspedientki dają furę gratisów przy nawet jednym zakupie
              i są kompetentne, a więc do dzieła
    • Gość: anusia Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.makolab.pl / 193.28.230.* 09.12.04, 14:35
      Hej Ewela
      a co myslisz o Kezno ca seant beau? i czym rozcieńczyć olejki perfum
      (przywiozłam sobie z Gizy)a może nie bawić sie bo to nic z tego?
      • Gość: Kriti Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.u.mcnet.pl 10.12.04, 14:12
        Ewela, może cos doradzisz. szukam 'ciepłych' perfum. kiedyś uwielbiałam Kenzo
        Tiem for peace - już ich nei mozna u nas kupić - i od tamtej pory nic mi się
        nie podoba. Marzą mi się ciepłe, słoneczne, o zapchu rozgrzanej ziemi - ale nie
        słodkie i duszące..... obwąchalam juz pół perfumeri... ratuj.
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 12:22
          :).No to moze Chopard Trouble?!Bardzo przyjemny i kobiecy zapach...Mi osobiscie
          podoba sie tez Burberry London i on dokladnie pachnie jak "rozgrzana
          ziemia"...Powinnas tez zapoznac sie z "czterema porami roku" Van Clef'a-cztery
          zapachy o roznych nutach zapachowych gdzie kazda jest inna od kwiatowych po
          mocne i korzenne...a no i zdecydowanie Jil Sander Senstaion:)
          pozdrawiam serdecznie
          • Gość: mf69 Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: 213.25.30.* 11.12.04, 16:07
            poprosze o nazwy perfum dla kobiety odważnej, i o nazwy perfum które
            najbardziej podobają się mężczyzną? (oczywiscie zapach dla kobiet).Pozdrawiam
            • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.12.04, 18:26
              Dla kobiety odwaznej?!:)dla mnie takie perfumy to "provocative woman"
              Arden ,Kenzo Jungle i Sensi Armaniego.
              Natomiast jesli chodzi o preferencje Panow to chyba wszystkim podobaja
              sie :Coco Mademoiselle Chanel, Eclat de Arpage Lanvin, Givenchy Organza.
              pzdr.
              • Gość: martkaok Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.238.103.123.adsl.inetia.pl 11.12.04, 23:52
                Ewela, jesteś wspaniała. Kilka godzin czytałam Twój wątek. Ja też mam pytanie.
                Doradź mi jakiś krem - ostatnio używałam fresh look kupiony u kosmetyczki ale
                mimo że dla młodej cery to buzię miałam ściągniętą i trochę piekło. Mam 27 lat,
                vichy oligo 25 jest dla mnie za lekki, a la roche possay za tłusty. Szukam
                czegos raczej nawilżającego. Z góry dzięki.Pozdrawiam
                • Gość: gość Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.12.04, 18:25
                  a czy moje pytanie Ci umknęło? jeśli byś jednak zechciała top ponownie:
                  "jeśli już jesteśmy w temacie kremów to może mogłabyś doradzić mi krem pod oczy
                  dla pani po czterdziestce? nie wiem jaki wybrać bo nie bardzo orientuję sie w
                  tym temacie a obawiam sie jakichś podrażnień przy złym wyborze? myślałam o
                  czymś z apteki ale to tylko dlatego że sie nie orientuję w temacie a wybó jest
                  ogromny"
    • Gość: enja Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.dclient.hispeed.ch 12.12.04, 19:10
      witaj!

Mam 29 latek i pierwsze mimiczne zmarszczki pod oczami. Poszukuje wiec jakiegos
      dobrego kremu pod oczy, ktory by jednak nie byl dla mnie za mocny.
      Przetestowalam kremy biothermu i lancaster i po nich mam wrazenie jakby skora
      byla wysuszona po zastosowaniu kremu bardziej niz gdybym nie uzyla ich wcale.
      Zainteresowaly mnie anty-gravity clinique, LRP z wit. C i z tanszych
      ewentualnie aa eye perfect zachwalane przez forumowiczki (mialam wczesniej zel
      z serii pomaranczowej i byl calkiem calkiem). Aha, clarins tez ma cos pod oczy
      w swojej ofercie...
      Ktory z tych produktow polecilabys mi? A moze cos zupelnie innego?

pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedz :-)
    • Gość: kamaboro Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.gdynia.mm.pl 13.12.04, 12:13
      witaj Ewela. Używam podkładu EL double wear-mam przebarwienia po trądziku i
      blizny.Wg. mnie jest b. dobry, dobrze kryje i matuje. Używam nr 02, ale wszyscy
      mi mówia,że wyglądam blado. Czy wystarczy "pociemnić"twarz pudrem brązującym,
      czy zakupic lepiej następnym razem o ton ciemniejszy? Z tego co pamietam kolory
      DW są w pozostałości duzo ciemniejsze lub b. jasne. A może jest inny podkład
      kryjący równie dobry? dziękuje z góry za odpowiedz
      • Gość: ania Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 16.12.04, 22:42
        Jaki krem na dzień do cery mieszanej 50-letniej do 200 zł. poleciłabyś mi dla
        mojej mamy? Chodzi mi o jakiś dobry nawilżający kremik, porpawiający wygląd i
        koloryt skóry.
        Pytanie drugie - co sądzisz o kremie Dermiki na dzień z serii Eliksir z
        fitochormonami?
        Z góry dziękuję za odpowiedzi i pozdrawiam.
    • martynat79 Chipie Coty 13.12.04, 12:56
      hej!poszukuje zapachu podobnego do Chipie Coty.czy jest cos podobnego na naszym
      rynku?ja i moj mąż mamy wielki sentyment do tego zapachu.uzywalam go 6 lat temu
      jak zaczynalismy sie spotykac z moim przyszlym meżem.
      z gory dziekuje za pomoc.
      pozdrawiam :)
    • madziar5 Re: poradze...pracuje w "tym":) 17.12.04, 13:30
      Witam!
      chciałabym równiez skorzystać z Twojej rady jesli mogę:) Ostatnio skończył się
      mój ukochany zapach Salvador Dali "Dalimania", ale nigdzie nie moge go dostać
      czy to możliwe, że go wycofali??? może wiesz cos na ten temat, będe wdzięczna.
      Natomiast jesli moge to chciałaby sie zapytać gdzie w Warszawie moge dostac
      zapach, Guerlain "Winter Delice". Z góry dziekuje za rady. pozdrawiam
    • hana0 Re: poradze...pracuje w "tym":) 17.12.04, 17:58
      witam ...kiedys latem wyszlam na balkon i poczulam baardzo przyjemny zapach co
      to bylo dokladnie nie pamietam ale podejrzewam ze mieszanka kwiatow moze
      jasmin , trawa ogolnie bardzo swiezy lekko kwiatowy i bardzo letni zapach ...sa
      moze takie perfumy o podobnym letnim zapachu??
    • Gość: moni Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 18.12.04, 23:24
      a ja poprosze o podpowiedz jak wymawiać te trudne nazwy :P wiem, że ich duzo,
      ale straszan jezykowa ze mnie łamaga, zupelnie pozbawiona pamięci fonetecznej,
      a więc:
      DKNY, YSL, Shiseido, Boucheron, Cacharel, Carolina Herrera, Dolce & Gabbana,
      Estee Lauder, Gabriela Sabatini, Givenchy, Guerlain, Laura Biagiotti, Nina
      Ricci, Sonia Rykiel, Tommy Hilfiger, Yohji Yamamoto
      Z góry diękuje wszystkim za podpowiedz
      • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 21.12.04, 14:08
        nie tylko Ty masz chyba ten problem:
        dkny(nic innego jak donna karan new york-"dekaenłaj")
        ysl(iwsąlorą)
        shiseido(sziseido)
        boucheron(buszerą)
        cacharel(kaszarel)
        carolina herrera(karolina herrera-jak widzisz:))
        dolce&gabbana(jak widzisz)
        estee lauder(isti loder)
        g.sabatini(jak widzisz)
        givenchy(żiwenszi)
        guerlain(gerlę)
        l.biagiotti(jak widzisz)
        n.ricci(nina riczi)
        s.rykiel(jak widzisz)
        t.hilfinger(jak widzisz)
        y.yamamoto(jośi jamamoto)

ja tak byłam uczona wymawiac ale co kraj i region to obyczaj;)
        pozdro...
        • Gość: Lacerta Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.core.lanet.net.pl / *.core.lanet.net.pl 26.12.04, 16:47
          Hej Ewela! Twoje forum jest naprawdę rewelacyjne, choć trochę się gubię w
          gąszczu tematów. Jednak proszę o radę - potrzebuję podkładu, dla cery niezwykle
          jasnej (rude włosy, niebieskie oczy), nieco kryjącego i wyggładzającego, a mam
          cerę z problemami + mieszana, świecącą, ale nie w klasycznej strafie T, tylko
          bardziej na policzkach. Chciałabym uzyskać maksymalnie naturalny efekt i
          przyjemny efekt. Dotychczas nie znalazłam ideału, a testowałam już milion
          podkładów, teraz mam L'Oreal Cashmere Perfect, ale nie jestem z niego
          zadowolona. Z góry dziękuję.
          • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.04, 00:15
            Mysle ze powinnas wyprobowac cos z Clinique(maja naprawde bardzo ladne kolory
            jasnych podkladow).Moim faworytem dla Ciebie bedzie chyba Perfect skin("druga
            skora" matujaco nawilzajacy..bardzo naturalnie wygladajacy) lub wygladzajacy z
            tej samej serii-jednak moze byc on troszke za "mokry"(bardzo
            nawilza)..Wyprobuj!!jedyny sposob-najjasniejsze odcienie nazywaja sie..poprostu
            ivory:).Godny uwagi jest tez Equalizer Lauder(kolor porcelain) matujaco-
            nawilzajacy..bardzo trwaly i naturalny.
            pzdr.
            ewela
      • Gość: iza nazwy IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.12.04, 16:28
        No chyba tu miałaś wytłumaczone:
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=18724148&a=18737110
    • Gość: tereza_batista podkład dla suchej skóry IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 10:52
      Hej,
      uzywam Clinique Soft Finish, ale niestety jest za ciemny dla mnie. Mam
      rozszerzone naczynka na twarzy i jasną, ale nie bardzo jasną cerę.
      Chciałabym jakiś podkład, który kryłby przywoicie, nie wysuszał i tak suchej
      skóry i nie tworzył maski. Jakie proponujesz produkty, może coś z EL albo
      innego, raczej średnia i górna półka. Do tego ew. jaki korektor?
      Śliczne dzięki i pozdrawaiam naszą wyrocznię:)
      Pozdrawiam
      Tereza Batista wojowaniem zmęczona
    • Gość: lilaróż Fire & Ice IP: *.aster.pl / *.aster.pl 29.12.04, 13:02
      Ewela, fajnie, że założyłaś ten wątek. Mam pytanie o perfumy REVLONu Fire &
      Ice. Kiedyś były w Polsce, ale od kilku lat ślad po nich zaginął. Czy są w
      ogóle produkowane? Przy okazji zapytam też o Wenecję Laury Biagiotti (o ile nie
      przekręciłam). Nie ma śladu w żadnej perfumerii:-(
    • jumbala Lancome pure focus fluid 02.01.05, 20:09
      Mam pytanie o ten kosmetyk, czy jest on przeciwzmarszczkowy , czy też nadaje sie
      do skóry 25latki(cera mieszana, po próbce było super tylko nie wiem bo słyszałam
      że są to kosmetyki dla kobiet powyżej 35lat...) Widziałam , że polecałaś
      dziewczynom:)
      Ps Mam cerę mieszaną strefa T i suche policzki ale jeszcze bez naczynek
      • Gość: ewela Re: Lancome pure focus fluid IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 17:18
        cos gdzies dobrze slyszales-ten krem jest dla skory po 30-ale KREM.Cala reszta
        serii(czyli fluid tez) przeznaczona jest dla kobiet wkazdym wieku.Tak wiec
        smialo uzywaj-jest naprawde rewelacyjny!!
        pzdr.
        • Gość: jumbala Re: Lancome pure focus fluid IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 20:59
          Wobec tego kupuje bo jest super a zobacze jak bedzie przy dluzszym stosowaniu-
          mnie matuje na 8-10h a dotychczas nic tego nie potrafilo dokonac- dla mnie
          rewelacja- ale ocena tylko po probce wiec jeszcze nie obiektywna i nie pelna:)
          Dzieki bardzo!!!
    • Gość: achus gdzie? IP: *.cable.ubr06.newt.blueyonder.co.uk 02.01.05, 20:33
      czesc
      czy przypadkiem nie wiesz gdzie mozna kupic w radomiu baze pod makijaz
      Lumene,albo na jakiej stronie www mozna to zakupic, (bo niestety nie jestem w
      RP, a w radomiu mieszka moja kolezanka!) pa pa
      jakie sa twoje ulubione twoje perfumy.bo ja chyba powinna pojsc na odwyk w
      zwiazku z zakupem perum.mam juz okolo 10 duzych butelek...i wciaz uwielbiam
      tysiac innych zapachow.ostanio zachwycam sie Pink of touch-lacoste oraz chanel
      chance...ale niestety ceny w polsce nadal sa szokujace
      dzieki za wszytko
      pa
      • Gość: ewela Re: gdzie? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 16:37
        Czesc
        Niestety nie wiem gdzie mozna kupic ta bazę lumene...probowalas na Allegro?
        Co do moich ulubionych perfum ti hmmm....latwiej powiedziec ktorych nie
        lubie;).Ale zdecydowani faworyci to :Escada Magnetism,Eclate de Arpage,Jil
        Sander Pure,Angel Schlesser Femme,Bulgari Eau de Blanc,Burrbery
        London,Ultraviolet Paco Rabbane...
        Pozdrowionka
    • Gość: Patryx Cabotine - jak to kupić... IP: *.wroclaw.sdi.tpnet.pl 02.01.05, 22:40
      Używam perfum Cabotine (buteleczka z koniczynką, perfumy zielone). Niestety nie
      ma ich w perfumeriach. Czy producent wycofał się z rynku? Czy może przestali je
      produkować? Ostatnią butelkę mam z Włoch i trochę się martwię, ten zapach jest
      dla mnie ważny, ale jak go kupić.
      • Gość: Misia Re: Cabotine - jak to kupić... IP: *.pronet.lublin.pl 02.01.05, 23:32
        czesc Ewela:) sluchaj od jakiegos czasu poszukuje perfum dla mojego faceta,
        chodzi mi o cos nie typowo meskiego i ostrego, ale raczej delikatnego. nie wiem
        czy kojarzysz zapach z nizszej polki Mexx Diversity- przez jakis czas go uzywal
        ale ostatnio mexx wycofal ten zapach. chodzi mi wlasnie o cos takiego. ostatni
        berdzo spodobala mi sie tez taka pomaranczowa woda kolonska clinique, ale
        strasznie to nietrwale:(poza tym jeszcze puma jasnoniebieska-cos z gornej polki
        ale w stylu tych zapachow. dzieki:*
        • Gość: Misia Re: Cabotine - jak to kupić... IP: *.pronet.lublin.pl 04.01.05, 11:58
          up:)
        • Gość: ewela Re: Cabotine - jak to kupić... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 16:42
          HEj
          Kojarze Mexx'a bardzo dobrze..wycofany niestety...Mysle iz powinnas zobaczyc
          np.Ultraviolet Paco Rabbane(bardz swiezy,delikatny ale zarazem meski i
          zmyslowy).Mi osobiscie bardzo podoba sie zapach Jean Luc Amslera Priv(jest
          bardzo podobny do Mexx'a ale odrobinke ostrzejrzy),Kenzo Air,Mont Blanc
          Individuel,Lacosta Style in Play..wybor ogromny:).
          pozdrowionka
          • Gość: Misia Re: Cabotine - jak to kupić... IP: *.pronet.lublin.pl 07.01.05, 17:53
            dziekuje ślicznie:)
            • Gość: ewela Re: Cabotine - jak to kupić... IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 00:20
              proszę bardzo:)
      • dori7 Re: Cabotine - jak to kupić... 13.02.05, 13:23
        Sa do kupienia w sieci Perfumerii Francuskich - niedawno byla nawet niezla
        wyprzedaz, pisalismy o tym na forum "O perfumach", za buteleczke 15ml dalam
        29zl :))
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=15707&w=19560700
    • t.nina Błyszczyk 03.01.05, 13:34
      Uff, przeczytałam 400 i nie znalazłam, nie mam już sił więc pytam:
      Potrzebuję błyszczyka, w jasnym różu, może być brudny róż.
      Kolor nie tak istotny (byle jasny). Zależy mi by błyszczyk był gęsty, kryjący w
      miarę trwały (jestem świadoma ulotności błyszczyków). Sugerując się opiniami z
      wizażu myślałam o Chanel, kolor 25 volage.
      Chciałabym wiedzieć o co pytać.
      Coś gęstszego od EL Pure Color Gloss.
      • Gość: ewela Re: Błyszczyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 07.01.05, 17:16
        heJ
        Sama uzywam blyszczykow Chanel i powiem Ci iz jestem z niego nawet
        zadowolona..Jefnak ani gestosc ani tym bardziej krycie nie swiadczy o
        trawlosci!!Mam rowniez blyszczyk Shiseido Gloss i pomimo tego iz jego
        konsystencja jest woda w prownaniu do Chanel to kolor i polysk utrzymuja sie
        dokladnie tyle samo...Tak wiec jesli zalezy Ci przedewszystkim na
        trwalosci..musisz probowac.Zobacz Blyszczyki Lancome oraz HR.Godne polecenia(z
        bolem serca to mowie;))sa tez blyszczyki w tubce Sephory(bardzo
        trwale,bardzo!!).
        pozdrawiam
        • Gość: enja Re: Błyszczyk IP: .1.* / 200.213.155.* 07.01.05, 20:30
          Mam 29 latek i pierwsze mimiczne zmarszczki pod oczami. Poszukuje wiec jakiegos
          dobrego kremu pod oczy, ktory by jednak nie byl dla mnie za mocny.
          Przetestowalam kremy biothermu i lancaster i po nich mam wrazenie jakby skora
          byla wysuszona po zastosowaniu kremu bardziej niz gdybym nie uzyla ich wcale.
          Zainteresowaly mnie anty-gravity clinique, LRP z wit. C i z tanszych
          ewentualnie aa eye perfect zachwalane przez forumowiczki (mialam wczesniej zel
          z serii pomaranczowej i byl calkiem calkiem). Aha, clarins tez ma cos pod oczy
          w swojej ofercie...
          Ktory z tych produktow polecilabys mi? A moze cos zupelnie innego?

pozdrawiam serdecznie i z gory dziekuje za odpowiedz :-)
          • Gość: anja Konwalia IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 08.01.05, 13:29
            Poszukuje perfum z nuta konwaliowa Do tej pory uzywalam Diorissimo ale
            chcialabym je zmienic czy mozesz mi cos polcic DROGA Ewelo :)
            • Gość: ewela Re: Konwalia IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 00:16
              Konwalie znajdziesz w O Qui Lancome,Donna Sergio Tacchini i nowej Mani.
              pzdr.:)
          • Gość: ewela Re: Błyszczyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 00:19
            Mysle ze smialo mozesz sprobowac Anti-gravity Clinique-krzywdy sobie napewno
            nim nie zrobisz,a napewno poprawisz wyglada i "kondycje" skory.Godny polecenia
            jest tez baume contour des yeux Clarinsa0puszysty,delikatny,doskonale nawilza i
            delikatnie napina skore(na caly kontur oka).Z tanszych produktow moim numerem
            jeden zawsze bedzie(chyba juz 50 raz o tym pisze;))Visible results Loreala-krem
            cudo-naprawde polecam!!
            pozdrowionka!!
        • t.nina Re: Błyszczyk 09.01.05, 16:51
          Dziękuję za odpowiedź, kupiłam Chanela przede wszystkim przez wzgląd na kolor
          jakiego szukałam (volage 25). Niestety strasznie się poirytowałam biegając po
          perfumeriach ponieważ miałam ogromny problem z korzystaniem z testerów, których
          po prostu nie ma!!! Przykładowo - zastanawiałam się nad nowym Guerlain
          KissKiss, ale mogłam skorzystać tylko z 3 testerów, a o ile wiem kolorów jest
          więcej. Do tego panie w sklepie nie wiedzą zupełnie jakie jeszcze są dostępne,
          właściwie nic nie wiedzą. Testery HR i Lancome też tylko po 5-6 kolorów do
          sprawdzenia, wszystkie ciemne. Sytuacja taka sama w Sephorze i Douglasie.
          Wrrrrrrrrrrrr, jak mnie to złości...
          Z pomadkami to samo...
          • Gość: ewela Re: Błyszczyk IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 00:15
            hehe..ciagle to samo,nic sie nie zmienilo:)testerow jest tak malo wystawionych
            poniewaz:albo sklep kieruje sie zasada "wystawiamy to co mamy"-czyli jest
            szminka jest tester,nie ma szminki tester do szuflady;albo testerow po prostu
            nie ma (okres inwentaryzacji);albo pokradli;).Mam nadzieje ze bedziesz
            zadowolona z Chanel-dobrze go dokrecaj:).
            pozdrawiam
            • Gość: Salja Re: Błyszczyk IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 12.01.05, 00:21
              Hej Ewelo, slyszlam, ze w styczniu ma wejsc na polski rynek nowy krem
              Biothermu, czy orientujesz sie moze jaki to bedzie kremik i kiedy powinien byc
              juz w sklepach? Jaka maseczke nawilzajaca polecasz do cery mieszanej, ale
              troszke przesuszonej przez klimatyzacje i jeszcze jaki krem pod oczy (skora
              dosc sucha i since-"od urodzenia":) Dziekuje za odpowiedz
    • Gość: tereza_batista podkład dla suchej skóry:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 13:48
      Hej,
      uzywam Clinique Soft Finish, ale niestety jest za ciemny dla mnie. Mam
      rozszerzone naczynka na twarzy i jasną, ale nie bardzo jasną cerę.
      Chciałabym jakiś podkład, który kryłby przywoicie, nie wysuszał i tak suchej
      skóry i nie tworzył maski. Jakie proponujesz produkty, może coś z EL albo
      innego, raczej średnia i górna półka. Do tego ew. jaki korektor?
      Śliczne dzięki i pozdrawaiam naszą wyrocznię:)

Tereza Batista wojowaniem zmęczona
      • Gość: Salja Re: podkład dla suchej skóry:) IP: *.multicon.pl / *.multicon.pl 12.01.05, 00:20
        Hej Ewelo, slyszlam, ze w styczniu ma wejsc na polski rynek nowy krem
        Biothermu, czy orientujesz sie moze jaki to bedzie kremik i kiedy powinien byc
        juz w sklepach? Jaka maseczke nawilzajaca polecasz do cery mieszanej, ale
        troszke przesuszonej przez klimatyzacje i jeszcze jaki krem pod oczy (skora
        dosc sucha i since-"od urodzenia":) Dziekuje za odpowiedz
      • Gość: ewela Re: podkład dla suchej skóry:) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.01.05, 00:24
        Owszem EL to dobry wybor-a skoro sama o niegopytasz to znaczy ze masz na
        niego "ochote";).Polecam zatem albo Equalizer(bardzo ladnie kryje,dajac
        naturalny efekt,nawilza i matuje tam gdzie trzeba) albo So Ingenious-bardzo
        dobrej jakosci produkt-sprawdza sie i na dzien i na wieczor-mozna
        modelowac "krycie" poprzez nakladnanie kilku warts kosmetyku,dostosowuje sie do
        swiatla,nie zatyka porow..rewelacja.Ale uczulam na dobieranie kolorow-wyprobuj
        kilka i poczekaj az sie utlenia bo EL ma to do siebie ze lubi robic
        niespodzianki-kolor z buteleczki na skorze moze wygladac
        przetragicznie...:).Natomist jesli chodzi o korektory to najlepsze sa w
        pedzelku zdecydowanie-polecam(z bolem serca ;)) korektor Sephory w pedzelku 01
        albo El..Lucidity w aplikatorze-gabeczce-swietnie sie rozprowadza i kryje
        wszystko przyzwoicie.
        pozdrawiam serdecznie
        • Gość: ania Re: podkład dla suchej skóry:) IP: 212.244.242.* 12.01.05, 12:38
          Ewela , czy możesz coś poradzić na wiotczejącą skórę na twarzy????...co w
          perfumerii cieszy się dużym powodzeniem??...tylko nie za cenę 500zł plis :o)
          dzieki!!
    • dordulka Lolita Lempicka - różnica między EDP a EDT 16.01.05, 16:10
      Help. czym, poza zapewne trwaloscia, roznia sie obie wersje??????
      • Gość: dordulka Re: Lolita Lempicka - różnica między EDP a EDT IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 22:31
        Up, up, up, bo mi sie watek zagubi :-)
        • Gość: ewela Re: Lolita Lempicka - różnica między EDP a EDT IP: *.aster.pl / *.aster.pl 19.01.05, 00:24
          Tak naprawde poza trwaloscia i wygladem flakonu
          niczym..zupelnie...serio.Troszk e zmieniona jest tylko gorna nuta zapachu ale
          kiedy "rozwinie sie" na skorze jest praktycznie niewyczuwalna zmiana dla kogos
          kto uzywa tego zapachu.Jednak czasami kobiety twierdza iz edt robi sie "gorzki"
          na skorze,jednak jak to zwykle bywa w przypadku zapachow jest to kwestia
          indywidualna.
          pzdr.
          ewela
    • Gość: gosc Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 20.01.05, 15:18
      czesc ewela,
      czy masz może informacje, kiedy w Polsce beda dostepne kosmetyki MAC? Wczesniej
      pisalaś coś o grudniu, ale chyba nic sie nie wydarzyło... Bardzo zależy mi na
      informacji, bo to podobno świetne kosmetyki i ogromny wybor kolorow, a ja jestem
      totalna maniaczką cieni do powiek...
      pozdrawiam serdecznie
      moni
      • transgresja4 Re: poradze...pracuje w "tym":) 20.01.05, 20:47
        Vitaj Evella//
        Od dłuższego czasu usiłuje gdzieś znaleźć kolorówkę firmy PATRICIA MILTON..
        Czy nie wiesz gdzie w Warszawie mogą byc osiągalne te kosmetyki... ??
        A moze w innym mieście???
        Maja wspaniałe podkłady, zwłaszcza z linii hydra..
        Kiedys byli w Katowicach.. ale teraz przepadli jak kamień w wodę..
        Pozdrawiam i z góry dzięki
        /świetne profesjonalne przygotowanie-bravo!!!!/
        • Gość: ewela Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 20.01.05, 23:44
          niestety nie mam bladego pojecia gdzie kupic kolorowke opisanej przez Ciebie
          firmy..tradycyjnie polecam juz "google";)
          pozdrowionka
          ewela

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka