Dodaj do ulubionych

samoopalacz a opalanie na sloncu

26.07.06, 09:56
czt ktoras z Was zauwazyla fakt, ze skora opalona samoopalaczem opala sie na
sloncu o wiele wolniej? Bo ja slyszzalam takie opinie, wlasnie
jestem "samoopalona" i sie zastanawiam czy jest sens isc na slonce
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: samoopalacz a opalanie na sloncu 26.07.06, 10:21
      jedno z drugim nie ma nic wspólnego, to tylko złudzenie optycznie. jesteś
      brązowa od samoopalacza, więc nie widzisz, że skóra jest opalona również od
      słońca. nie wiem, dlaczego niektórzy oczekują, że opalenizna od samoopalacza i
      od słońca będzie się sumować :D
      • mikams75 Re: samoopalacz a opalanie na sloncu 26.07.06, 18:00
        haha, ale jednak powinna sie sumowac, bo jesli posmarujemy jasna skore
        samoopalaczem to bedzie nadal jasniejsza niz ciemna posmarowana samoopalaczem.
        Tylko w przypadku murzynek nie mozna sumowac, bo czarnego nie mozna bardziej
        uczernic.
        Natomiast jesli sie najpierw wysmarujemy samoopalaczem a pozniej bedziemy opalac
        a w tym czasie samoopalacz bedzie bledl (swoja droga - kolory bledna na sloncu,
        ciekawe czy samoopalaczowe tez ;-)) to w efekcie po opalaniu moze sie wydawac,
        ze sie jest jasniejszym niz przed opalaniem.
        • justa_79 Re: samoopalacz a opalanie na sloncu 27.07.06, 11:27
          mikams75 napisała:
          > czarnego nie mozna bardziej uczernic.

można :D czarnoskórzy również się opalają i mają np. ślady od kostiumu :)
    • d.blue Re: samoopalacz a opalanie na sloncu 26.07.06, 17:49
      mi babka w solarium powiedziała, że po samoopalaczu trudniej jest się opalić
      czy to na słońcu czy na solarium...; niewiem ile w tym prawdy...; może wciskała
      mi ciemnotę bo miała lampy do wymiany ....
    • cleo80 Re: samoopalacz a opalanie na sloncu 26.07.06, 18:33
      Ja mam bardzo jasną karnację i moja skóra na słońcu opala się naprawdę słabiutko
      i to na różowo. Gdy posmarowałam ją balsamem brązującym, zauważyłam , że
      opaliłam się nie dość , że dużo szybciej to na dodatek od razu na brązowo.

fafulek.ovh.org/fab/
      www.faberlic.pl/fl_main.php
      • slodzik1986 Re: samoopalacz a opalanie na sloncu 27.07.06, 16:04
        opalajac sie "majac na sobie" ze tak powiem samoopalacz:) opalenizna dluzej się
        trzyma!
    • graceabiks Re: samoopalacz a opalanie na sloncu 03.06.19, 08:27
      Tak jest !! Slyszalam to wiele razy i sama zaobserwowałam u siebie ... posmarowalam sie balsamem stopniowo brązującym i mgiełką samoopalającą ale mam ciemną karnację i efekt tych kosmetyków był mały wczoraj wyszłam na słońce na którym opala mnie bardzooo szybko i od razu na ciemny brązowy kolor po 4h nic... ani nie mam odbiacia ramiączek od stanika hahaha
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka