Gość: kaloo IP: *.internetdsl.tpnet.pl 28.09.04, 15:53 no przecież to zakrawa na paranoję!!!aaaa... Ruda_80!Widzisz to???Justa i reszta forumowiczek,co Wy na to???Brrr... pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ziereal Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 28.09.04, 15:56 ano ja widze. zgroza:) Odpowiedz Link Zgłoś
ziereal Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! 28.09.04, 15:58 przerazajace. :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:04 To chyba prowokacja!Nie, nie wierzę,żeby wykształcone kobiety były językowymi troglodytkami. :-((( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 28.09.04, 16:06 haha uwierz, polowa maturzystow ma problemy ze zrozumieniem tekstu oraz czytaniem, o poprawnej pisowni i gramatyce nie wspomne... to straszne Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! 28.09.04, 16:08 Ehhhhh ręcę opadają.... :( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sweetndanger Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.09.04, 16:19 eee, czepiacie sie. 'perfum' nie jest przynajmniej dla mnie tak irytujacy jak slawna 'perfuma', hehe jest taki meski ;) za to do pasji mnie doprowadza jak ktos powie, ze idzie sie 'okompac' wrrrr... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ness Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.acn.waw.pl 28.09.04, 17:19 Ja nie widzę, i Bogu dzięki, bo by mnie chyba krew zalała... Co tu się dziwić maturzystom, skoro dzieci od małego są uczone błędów stylistycznych za pomocą różnych pomocy naukowych i tablic informacyjnych (słynne warszawskie "proszę ustąp mi miejsce" wywieszane uparcie w metrze... albo pomoce historyczne z napisami w stylu "10 październik"!!!) Eh, zgroza. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.softlab.gda.pl 28.09.04, 19:35 Głowy nie dam, ale wydaje mi się, że forma kogo? czego? perfum jest poprawna. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: chicarica Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.softlab.gda.pl 28.09.04, 19:38 Ha! Oczywiście że jest! Zawsze byłam chodzącym słownikiem ;) sjp.pwn.pl/haslo.php?id=42982 "flakon perfum" Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ines Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: 81.15.189.* 28.09.04, 19:53 Oczywiście, że forma kogo? czego? perfum jest poprawna, bo to nie mianownik, Ale w linku jest "1200 perfumów". Nie do wiary:-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kss Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.lama.net.pl / *.lama.net.pl 28.09.04, 19:41 Dziewczyny jestem nauczycielką i często słyszę od moich uczennic (szkoła średnia)takie stwierdzenie : my to czasami chodzimy do Sephory fuknąć się jakimś perfumem. Powiedzcie czy tez coś takiego słyszałyscie czy tylko ja jedna mam ubogi zasób słownictwa i takowych nie uzywam. Proszę mnie oświecić bo tracę kontakt z młodzieżą licealną :-) Odpowiedz Link Zgłoś
colleen_1 Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! 29.09.04, 12:27 Nie tylko w linku. Na stronach tej perfumerii tez uzywaja slowa "perfum" jako mianownika. Nie wiem jak wy, ale ja bym w takim sklepie nic nie kupila. Kojarzy mi sie to z allegro i z handlarzami podrobami, ktorzy wrecz uwielbiaja ta forme. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reggie Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.09.04, 12:37 A ja nie widze linka:( a moze i lepiej... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.09.04, 13:02 Jest w tym linku na górze forum SOREA.PL czy coś tam...;/ Wrrr.... Na pewno na to nie wejdę!!! pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! 29.09.04, 15:18 Ja pierniczę, co za półmózg to pisał... Też bym nic tam nie kupiła. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! 30.09.04, 15:46 widzę i grzmię ;) myślałam, że zauważą ten wątek i poprawią błąd, ale nic z tego ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! 05.10.04, 14:38 chyba znaleźli wątek albo ktoś im doniósł, bo w końcu zmienili napis :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Hahaha!!!HURRRAAAA!!!!;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:50 NIE MA TO JAK ZWYCIĘSTWO!!! Siła opinii publicznej!!!;) No w końcu...Ufff... Więc jak widzicie kochane dziewczęta-nasze wysiłki w tępieniu językowego buractwa nie idą na marne...;)Hurrra,hurrra,hurrra!!! pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Ok,Pyrrusowe...;/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 14:53 zobaczcie co z kolei zakwitło w wątku eweli-słów brakuje...;( pzdr. Re: poradze...pracuje w "tym":) IP: *.alfa / *.internetdsl.tpnet.pl Gość: Alicja 05.10.2004 14:49 + odpowiedz Witam:) Ja przymierzam sie do kupna perfumu. Z tych co znam bardzo mi odpowiada Miracle, Light Blue, Issey Miyake. Szczegolnie ten ostatni mi bardzo przypadl do gustu, wiem ze jest dosyc drogi, czy sa moze jakies promocje odnosnie tego perfumu albo jakis tanszy odpowiednik? I czy z tych trzech wymienionych Issey jest najtrwalszy? Pozdrawiam:) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Ok,Pyrrusowe...;/ 05.10.04, 15:30 kaloo, ten błąd jest chyba niewytępialny ;) co chwilę pojawia się taki kwiatek. Ty mi powiedz, jak mam własną przyjaciółkę uświadomić, coby jej nie urazić... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: Ok,Pyrrusowe...;/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.10.04, 15:33 Hehe,no właśnie...;) Mi w wątku o arbuzie dziewczyna też poradziła z dobrymi chęciami perfum..;/ Odpowiedziałam jej jakie to perfumY. Ale nie wiem,nie wiem...Oj,ciężkie życie! A tak poza tym to skąd w ogóle ta forma się wzięła?!? Mi przez myśl nigdy nie przeszło,żeby tak odmieniać.. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Ok,Pyrrusowe...;/ 05.10.04, 15:53 też nie mam pojęcia, skąd ta forma. bo na ten przykład jeden nożyczek czy jeden drzew to raczej nie uświadczysz ;) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mango Re: Ok,Pyrrusowe...;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:30 Justa, nie obraź się, ale "na ten przykład" to też błąd językowy,choć lżejszego kalibru niż koszmarny "perfum". Rzadko reaguję na takie kwiatuszki, mimo że na forum jest ich co niemiara, bo nie lubię się wymądrzać. W sprawach poprawności językowej jestem dobrze zorientowana z racji wykształcenia, ale nie chcę uchodzić za cerbera i zrzędę. Dziwią mnie natomiast posty, których autorki obrażają się za zwrócenie im uwagi - no bo to przecież tylko "makijaRZ",to co, że z ohydnym ortografem?! W końcu to wszystko, jedno - i tak wiadomo, że chodzi o malowanie, prawda? Czy taka postawa nie jest wyrazem językowego buractwa? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Sonia Re: Ok,Pyrrusowe...;/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 18:40 Osobiście wydaje mi się że pławienie się w swojej niesamowitej inteligencji i znajomości form gramatycznych jak również stawianie się ponad innymi jest "wyrazem buractwa". Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kaloo Re: Ok,Pyrrusowe...;/ IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 09:14 Nikt nie pławi się "w swojej niesamowitej inteligencji i znajomości form gramatycznych" tylko zwraca po raz n-ty uwagę na fakt niewytępialnych byków językowych...A to jest różnica. OK-być może taka forma istnieje na Śląsku,ale to jest gwara miejscowa i nie zmienia to faktu,że w języku polskim taka forma po prostu nie istnieje i bronienie jej wszelkimi siłami jest czystą formą "buractwa"-bo jeśli robię błąd,to na siłę nie staram się zmienić całego języka polskiego pod tą odmianę i naprawdę nie ma się o co obrażać,tylko po prostu wypada zacząć używać poprawnej formy. A używanie tak ewidentnego błędu w linku do profesjonalnej perfumerii z ekskluzywnymi perfumami nie jest bynajmniej wyrazem dobrego smaku... pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Ok,Pyrrusowe...;/ 06.10.04, 09:44 Gość portalu: Mango napisał(a): > Justa, nie obraź się, ale "na ten przykład" to też błąd językowy Mango, nie mam się za co obrazić, bo użyłam tego celowo, jako zabarwienie humorystyczne ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Ok,Pyrrusowe...;/ 06.10.04, 09:53 To nawet ja obczaiłam,że to JOKE...;) pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agnieszka Re: No nieee!!!Nawet w linku jest PERFUM!!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 05.10.04, 19:32 mam kolezanke ze Slaska i u nich tak sie po prostu mowi.. dla slazakow to nie jest zaden blad, a mieszkancy innych regionow moga na to zwracaj uwage jak na kazde inne slowo ktore w innej gwarze brzmi "dziwnie" i wydaje mi sie ze bynajmniej nie jest wyrazem buractwa...ehh Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 podnoszę wątek 26.10.04, 15:13 jakiś czas temu szanowna perfumeria sorea.pl zmieniła opis - myślałam, że dzięki temu wątkowi. a jednak dziś znów jest ten sam opis z tym samym błędem. widocznie trzeba im przypomnieć ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: podnoszę wątek 26.10.04, 15:23 no właśnie...Boooooożeeee!!!!!;( Idę się napić kawy,bo znowu mam doła...;/ Ojej. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: podnoszę wątek 26.10.04, 15:25 kaloo, to ja Ci łopatkę pożyczę, żebyś mogła ten dół zasypać ;) głowa do góry, to wszystko przez tą jesień ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: podnoszę wątek 26.10.04, 15:35 Oj dzięki Justa,wiedziałam,że moge na Ciebie liczyć...;) ;* Ale jak tu nie złapać doła nawet najładniejszą pogodę,jak ktoś jawnie do "perfumów" zachęca...Ehh..Wrrr!!!;/ A już było tak blisko..Jak widać nic co piękne nie trwa długo.. No,ale co tam...;) Odpowiedz Link Zgłoś
lotoss to jak to jest wlasciwie z tymi perfumami:) 26.10.04, 16:24 Dziewczyny, bo sie zgubilam:). To jaka powinna byc poprawna odmiana tego slowa? Perfumy to slowo podobne do drzwi na przyklad, nie mam racji? 'Przelecialam' przez wszystkie posty i naprawde nie znalazlam konkretnej odpowiedzi, poniewaz wszystko jest poprzeplatane ironia i sarkazmem. Moze powinno byc cos w stylu '1200 rodzajow perfum'? 'Perfumow' to dla mnie wyjatkow zle brzmiace slowo:). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: to jak to jest wlasciwie z tymi perfumami:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.10.04, 16:34 1200 perfumów to by było, gdyby był 1 perfum. a nie ma. są te perfumy - więc 1200 rodzajów perfum (tak samo, jak par drzwi czy nożyczek). Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: to jak to jest wlasciwie z tymi perfumami:) 26.10.04, 21:01 Otóż to.Nić dodać nic ująć...;) Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: to jak to jest wlasciwie z tymi perfumami:) 27.10.04, 09:20 lotoss napisała: > Dziewczyny, bo sie zgubilam:). To jaka powinna byc poprawna odmiana tego slowa? Tu masz odpowiedz na swoje pytanie: lotoss napisała: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=16071795&a=16071795 Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: to jak to jest wlasciwie z tymi perfumami:) 27.10.04, 10:13 Aha-do wszystkich którzy się mnie czepiali-OSTRZEGAŁAM...;) vide-link,który dała ruda_80. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Hahaha!!!HURRRAAAA!!!!;) 27.10.04, 11:02 ZMIENILI W LINKU...!!!!!!!!!!!!!!!!! ;D siła perswazji...;) Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Hahaha!!!HURRRAAAA!!!!;) 27.10.04, 11:15 Nasze zdrowie!;) ;D Cheers!;* Odpowiedz Link Zgłoś