Gość: arta IP: 217.153.29.* 04.10.04, 20:58 znacie? stosujecie? jakies efekty uboczne? w jakim wieku zaczelyscie? prosze o odpowiedz, z gory dziekuje:) pozdrawiam!!! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mmm Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: 62.111.185.* 05.10.04, 00:24 To chyba nie do końca jest fajna sprawa. Pytałam się o nie swojego lekarza, bo niby fajna sprawa, nie trzeba codziennie pamiętać, ale stanowczo mi odradził. Dość często występują efekty uboczne w postaci silnych bólow głowy, mdłości, wymiotów. A jak taki zastrzyk sobie zaaplikujesz to ten okres przez który on działa musisz przecierpiec :( Podobno są zalecane gdy nie można stosować pigułek. A może plasterki?... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arta Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: 217.153.29.* 06.10.04, 14:59 dzieki za odpowiedz! moze ma ktos jeszcze jakies sugestie? czy polecilybyscie atykoncepcje hormonalna (m.in w zastrzykach) osobom rozpoczynajacym zycie intymne??? z gory dzieki za info!!:) pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: imoe Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: *.aster.pl 06.10.04, 15:48 ja jak rozpoczynałam współżycie to pierwsze co przed tym zrobiłam to pozłam do ginekologa i tobie radze to samo. lekarz najlepiej ci doradzi i zrobi odpowiednie badania poza tym antykoncepcja hormonalna działa różnie na różne organimy więc to że jakaś dziewczyna tu poradzi ci takie czy inne pigułki nic ci nie da. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: arta Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: 217.153.29.* 06.10.04, 19:33 dzieki za rade,ale mi nie chodzi o mnie... na zajecia mam przygotowac temat o skutecznej antykoncepcji dla osob rozpoczynajacych wspolzycie.. i trafily mi sie zastrzyki hormonalne..i do tego mi te informacje potrzebe, nie dla siebie:) ale mimo to, dzieki za dopowiedzi! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kati Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.10.04, 10:52 Witaj! Stosowałam zastrzyki. Wzięłam trzy. W zasadzie znosiłam je dobrze. Wygodny był brak okresu, zero napieć przedmiesiączkowych. Minusem było baaardzo obniżone libido, czasami zdarzało się plamienie. Niestety powrót do normalnych cykli jest utrudniony, Ja dostałam okres po pół roku, słyszałam o przypadkach o wiele dłuzszych (1,5-2 lata). Odpowiedz Link Zgłoś
kiku.san Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! 07.10.04, 11:58 Absolutnie nie polecam. Jak karmiłam piersią to lekarz powiedział mi, że to jest jedyna metoda, którą można stosować w czasie karmienia, ale sam powiedział, że jest b. dużo skutków ubocznych - jest to ogromna dawka hormonów, występują ogromne zaburzenia cyklów itd. Trochę chaotycznie to opisałam - sorki:) Odpowiedz Link Zgłoś
kiku.san Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! 07.10.04, 11:59 A poza tym - to rozumiem, że piszemy o Depo-proverze? Bo ja przynajmniej o tym piszę... Odpowiedz Link Zgłoś