Dodaj do ulubionych

ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!!

IP: 217.153.29.* 04.10.04, 20:58
znacie? stosujecie? jakies efekty uboczne? w jakim wieku zaczelyscie? prosze
o odpowiedz, z gory dziekuje:)
pozdrawiam!!!
Obserwuj wątek
    • Gość: mmm Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: 62.111.185.* 05.10.04, 00:24
      To chyba nie do końca jest fajna sprawa. Pytałam się o nie swojego lekarza, bo
      niby fajna sprawa, nie trzeba codziennie pamiętać, ale stanowczo mi odradził.
      Dość często występują efekty uboczne w postaci silnych bólow głowy, mdłości,
      wymiotów. A jak taki zastrzyk sobie zaaplikujesz to ten okres przez który on
      działa musisz przecierpiec :( Podobno są zalecane gdy nie można stosować
      pigułek. A może plasterki?...
    • Gość: arta Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: 217.153.29.* 06.10.04, 14:59
      dzieki za odpowiedz! moze ma ktos jeszcze jakies sugestie? czy polecilybyscie
      atykoncepcje hormonalna (m.in w zastrzykach) osobom rozpoczynajacym zycie
      intymne??? z gory dzieki za info!!:)
      pzdr
      • Gość: imoe Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: *.aster.pl 06.10.04, 15:48
        ja jak rozpoczynałam współżycie to pierwsze co przed tym zrobiłam to pozłam do
        ginekologa i tobie radze to samo. lekarz najlepiej ci doradzi i zrobi
        odpowiednie badania poza tym antykoncepcja hormonalna działa różnie na różne
        organimy więc to że jakaś dziewczyna tu poradzi ci takie czy inne pigułki nic ci
        nie da.
        • Gość: arta Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: 217.153.29.* 06.10.04, 19:33
          dzieki za rade,ale mi nie chodzi o mnie... na zajecia mam przygotowac temat o
          skutecznej antykoncepcji dla osob rozpoczynajacych wspolzycie.. i trafily mi
          sie zastrzyki hormonalne..i do tego mi te informacje potrzebe, nie dla siebie:)
          ale mimo to, dzieki za dopowiedzi!
          • Gość: Kati Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 07.10.04, 10:52
            Witaj! Stosowałam zastrzyki. Wzięłam trzy. W zasadzie znosiłam je dobrze.
            Wygodny był brak okresu, zero napieć przedmiesiączkowych. Minusem było baaardzo
            obniżone libido, czasami zdarzało się plamienie. Niestety powrót do normalnych
            cykli jest utrudniony, Ja dostałam okres po pół roku, słyszałam o przypadkach o
            wiele dłuzszych (1,5-2 lata).
            • kiku.san Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! 07.10.04, 11:58
              Absolutnie nie polecam. Jak karmiłam piersią to lekarz powiedział mi, że to
              jest jedyna metoda, którą można stosować w czasie karmienia, ale sam
              powiedział, że jest b. dużo skutków ubocznych - jest to ogromna dawka hormonów,
              występują ogromne zaburzenia cyklów itd. Trochę chaotycznie to opisałam -
              sorki:)
              • kiku.san Re: ANTYKONCEPCJA - ZASTRZYKI!!! 07.10.04, 11:59
                A poza tym - to rozumiem, że piszemy o Depo-proverze? Bo ja przynajmniej o tym
                piszę...

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka