Dodaj do ulubionych

problem "paznokcie"

IP: *.onocable.ono.com 06.10.04, 19:22
Dziewczyny, blagam pomozcie! od jakis 4 miesiecy maluje bez przerwy paznokcie
bez uzywania zadnych podkladow i wlasnie teraz, po zmyciu lakieru, zauwazylam
ze sa strasznie przesuszone. Ale tak, ze wygladaja jakby mi schodzila z nich
skora!!! Sa pozadzierane - ale tak od powierzchni, i przy przyklejaniu
plastrow do french manicuru schodzila mi wierzchnia warstwa wraz z
plasterkiem!!! Jestem zalamana. Moze znacie jakies sposoby na uratowanie ich?
Jakies kosmetyki, lakiery wzmacniajace/reperujace albo jakies naturalne
sposoby? Blagam pomozcie! Dzieki z gory.
Obserwuj wątek
    • Gość: Agata Re: problem "paznokcie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 19:39
      po 1 radze Ci przestac malowac paznokcie i uzywac wszelkich zmywaczy ktore
      niszca plytke paznokcia. po 2 mozesz moczyc pazniokcie przez ok 10-15 min w
      lekko podgrzanej oliwie z oliwek- bardzo dobrze dziala na paznokcie, powtzarzaj
      to co kikla dni. mozesz tez moczyc w cieplej wodzie z cytryna , ale to bardziej
      pomaga na skore rak-aby byla gladka, moze na paznokcie tez pomoze(nie wiem):) a
      poza tym moze pojdz do maniciurzystki ona oceni twoj stan i moze cos doradzi.
      kremuj tez rece i paznokcie. musisz dac im odpoczac!! pozdrawiam!! zycze
      powrostu "do zdrowia"!!
      • Gość: biedronka Re: problem "paznokcie" IP: *.onocable.ono.com 06.10.04, 20:01
        Dzieki! Zastosuje sie do rad i mam nadzieje, ze sie poprawi. A jak juz to
        nastapi, to bede zawsze nakladac podklad przed malowaniem lakierem.
        • Gość: Agata Re: problem "paznokcie" IP: *.internetdsl.tpnet.pl 06.10.04, 20:05
          tez mam nadzieje ze szybko wroca do normy! ale radze Ci na jakis czas nawet po
          unormowaniu troche przystopowac. jakos ja nie ufam tym podkladom. tez czesto
          malowalam. teraz probuje przestac.jakos mi nie dzie ale... jak mowilam daj im
          troche odpoczac od tej chemii.... buzka
    • Gość: zgaga Re: problem "paznokcie" IP: 195.57.165.* 07.10.04, 10:15
      Ja bym ci radzila isc do manikiuzystki - ona najlepiej bedzie wiedziala jak ci
      pomoc. A o malowaniu paznokci najlepiej zapomnij na jakis czas.
      Pozdro
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka