Gość: francuzeczka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:18 witam dziewczyny!czy wiecie czym moge wyczyscic srebrne kolczyki, ktore troszke zmatowialy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaloo Re: Srebrne kolczyki IP: *.internetdsl.tpnet.pl 12.10.04, 14:27 soda oczyszczona podobno działa. Mi mama w pracy czyści ultradźwiękami i jest ok.Ale są w sklepach specjalne preparaty do czyszczenia srebra itp. po których są podobne rezultaty. pzdr! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: len Re: Srebrne kolczyki IP: *.aster.pl / *.aster.pl 12.10.04, 15:18 Ja mam 6 dziurek i w każdej srebrny bardzo mały sztyft, który ciężko się czyści. Polecam moją metodę czyszczenia - dla leniwych i niecierpliwych, można tak wyczyścić różne srebrne drobiazgi za jednym zamachem :) Wrzucam sztyfty do słoika, dodaję mleczko palmolive albo pastę do zębów (w ilości takiej, jak do jednorazowego mycia rąk/zębów), dolewam ciepłą wodę - ok. 3/4 słoika, zakręcam i bełtam :) Potrząsam i kręcę biżuterią tak długo, aż zacznie błyszczeć a zaśniedzenia ustąpią. Kiedy biżuteria jest już czysta, w ten sam sposób kilkakrotnie płuczę ją samą wodą. Cały proces trwa pewnie około 10 minut. Preparatów do czyszczenia srebra nie polecam używać do czyszczenia biżuterii. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Ula Re: Srebrne kolczyki IP: 83.238.4.* 12.10.04, 16:32 Ja osobiście od dawna uzywam preparatu do czyszczenia srebra kupionym u jubilera (ok 25 zł). Uzywam od dawna i jestem bardzo zadowolona: szybko, dokładnie... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: mia Re: Srebrne kolczyki IP: *.bater.net.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 13.10.04, 17:30 najpierw je umyc pasta do zebow a pozniej wrzucic do letniej wody z kilkoma kroplami octu... zwyklego octu. lsnia pozniej jak nie powiem co ;P naprawde polecam ten sposob i wcale bizuterii nie szkodzi pzdr Odpowiedz Link Zgłoś