katija1 18.10.04, 09:05 Mam skóre normalna, do tej pory używałam Revlona. chciałabym sie przerzucić na któryś z tych podkładów. Który polecacie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: inez Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: 82.197.48.* 18.10.04, 10:20 powiem Ci tak...mam skore mieszaną,zawsze wybieralam podklady beztluszczowe,takie mi najlepiej "lezaly"Divinorę kupilam bo na wizazu miala rewelacyjne opinie..takze wsrod mających taką cerę jak ja.Niestety,porazka...podklad jest ciezki,bardzo intensywnie pachnie,mazia sie,swieci jak latarnia i wygląda na twarzy nienaturalnie:(Probowalam z nim kombinacji...na baze,bez,na krem taki siaki..bez kremu..niestety:(Skoro masz cerę normalną to byc moze będzie Ci sie podobac...najlepiej wyprobuj przed zakupem...Co do EL to kupilam niedawno i chyba nie trafilam z odcieniem...ale cos do konca i tak mi w nim nie pasuje...twarz wygląda tak jakos dziwnie..sztucznie...bardzo widac go na buzce...Uzywalam kiedys Revlona i mam do niego sentyment choc dokladnie nie pamietam jak sie sprawowal...wczoraj w drogerii poprosilam o zrobienie probeczki,powiem Ci tylko tyle,ze jestem zachwycona(trafilam jescze na tą starsza wersje)i chyba go pobiegnę dzis kupic...dla mnie o niebo lepszy niz EL,buzia jest po prostu miodzio...Jesli chcesz wyprobowac EL to kup Cosmo,ponoc jest probeczka:)Pozdrawiam poszukiwaczki idealnych podkladow:) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.10.04, 10:23 to są dwa zupełnie różne podkłady double wear będzie podobny do revlonu. guerlain jest duzo lżejszy, gorzej kryje i daje bardziej rozświetlajacy efekt. na zimę to raczej double wear. na lato raczej guerlain. ale weź próbki i sama sprawdź. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Lenka Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: *.chello.pl 18.10.04, 10:35 Jeśli chodzi o wychwalana Divinorę to miałam okazję jedynie sprawdzać na ręku. Nie dopowiadała mi zdecydowanie. Od niedawna mam fluid EL Double Wear(wcześniej używałam colorstay natural make up)i uważam że to wspaniały podkład dla mojej mieszanej cery.Jest troche podobny do Colorstaya,z tym że EL się lepiej rozprowadza i chyba jest jednak dużo lżejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
katija1 Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 10:38 dziekuje! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: 82.197.48.* 18.10.04, 10:39 na lato divinora?!jest ciezka,kremowa i na pewno na tą pore roku sie nie nadaje..predzej na zimę...tyle,ze divinorka wystepuje w dwoch wersjach,jest ta kremowa i oil free...tej drugiej nie uzywalam ale pierwsza wersja na cieple dni zdecydowanie odpada..chyba ze ktos lubi jak wszystko mu po twarzy splywa podczas upalów... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.10.04, 10:43 myślałam o tej w tubce (oil-free, bodajze). zgodzisz się chyba jednak, że divinora (niezależnie od rodzaju) jest lżejsza od double wear. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: inez Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: 82.197.48.* 18.10.04, 10:56 jasne,masz calkowitą racje...dzieczyny na wizazu zachwalaja EL ,powiedz szczerze,pasuje Ci pod kazdym względem?Mi osobiscie cos w nim nie pasuje...kupilam,pare razy uzylam i stoi na półce...jakos nie mam ochoty go uzywac..nie wiem czemu..a tak jak pisalam,uzylam wczoraj probki Revlona i uwazam ze jest swietny...mam wrazenie, mimo i ze podobny do EL ,nie robi maski,wygląda bardzeij naturalnie.. Odpowiedz Link Zgłoś
annaba1 Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 14:10 Witajcie! Ja kupilam niestety Guerlain Divinora. Pisze niestety, poniewaz to najgorszy podklad jaki w zyciu mialam. Twarz wyglada jak maska, pory sa bardzo podkreslone, juz po 1 godzinie twarz swiecila mi sie strasznie. Bardzo zaluje tych wyrzuconych w bloto pieniedzy. Odpowiedz Link Zgłoś
sajanna77 Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 23:21 dobra inwestycja jest baza pod podklad np chanel badz YSL, do tego jakis lzejszy podklad- nowy Dior jest rewelacyjny. Ja mialam juz chyba wszystkie mozliwe lux podklady i dopiero jestemmax happy kiedy zaczelam uzywac bazy pod podklad. Odpowiedz Link Zgłoś
balbina_alexandra Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 23:45 Oba podkłady Guerlaina są oil free - pewnie masz na myśli ten trwały Silky Smooth. Jest jeszcze płynny i delikatny Ultra Fluid (mój ulubieniec). Może nie powinnam się wypowiadać w tym watku - nie znosze trwałych, revlonowatych podkladów. Bardzo nie lubię Double Wear i nie rozumiem zachwytów nad tym podkładem. Dla mnie t straszny średniak, w dodatku okropnie widoczny na twarzy. Divinora Silky Smooth jest ciut lepsza, bardziej niewidoczna, ale dla mnie za ciężka, i szybko mi się swieci na skórze. Nie lubię zadnego z tych podkładów. Preferuję lekkie podkłady - Divinorę Ultra Fluid i Ideal Matte EL. Chciałam jeszcze dodać że wszystmie trwałe podkłady, te zastygające koszmarnie psują mi cerę... wysyp pryszczy gwarantowany. Gdybym miała coś komus polecić z takich podkładów, moge zarekomendować tylko jeden, najnowszy YSL, teint Mat Purete, bardzo dobry, sama się skusiłam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: em Re: Estee L. Double Wear czy ... IP: *.kp.pl 19.10.04, 09:26 "YSL, teint Mat Purete, bardzo dobry" - nie znam, bardzo jestem ciekawa, potrzebuje czegoś kryjącego niestety :( a DW maskowaty bardzo. Możesz opisac podkład YSL? Moim marzeniem jest lekki, kryjący, nawilżający, nie musi być matujący. A mam do czynienia ze skrajnościami albo tapeta-maska, albo rozświetlająca mgiełka do cer idealnych - to estetyczne, ale nie dla mnie. Zbankrutuje w końcu na eksperymentowaniu. Odpowiedz Link Zgłoś