Dodaj do ulubionych

Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora?

18.10.04, 09:05
Mam skóre normalna, do tej pory używałam Revlona. chciałabym sie przerzucić
na któryś z tych podkładów. Który polecacie?
Obserwuj wątek
    • Gość: inez Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: 82.197.48.* 18.10.04, 10:20
      powiem Ci tak...mam skore mieszaną,zawsze wybieralam podklady
      beztluszczowe,takie mi najlepiej "lezaly"Divinorę kupilam bo na wizazu miala
      rewelacyjne opinie..takze wsrod mających taką cerę jak
      ja.Niestety,porazka...podklad jest ciezki,bardzo intensywnie pachnie,mazia
      sie,swieci jak latarnia i wygląda na twarzy nienaturalnie:(Probowalam z nim
      kombinacji...na baze,bez,na krem taki siaki..bez kremu..niestety:(Skoro masz
      cerę normalną to byc moze będzie Ci sie podobac...najlepiej wyprobuj przed
      zakupem...Co do EL to kupilam niedawno i chyba nie trafilam z odcieniem...ale
      cos do konca i tak mi w nim nie pasuje...twarz wygląda tak jakos
      dziwnie..sztucznie...bardzo widac go na buzce...Uzywalam kiedys Revlona i mam
      do niego sentyment choc dokladnie nie pamietam jak sie sprawowal...wczoraj w
      drogerii poprosilam o zrobienie probeczki,powiem Ci tylko tyle,ze jestem
      zachwycona(trafilam jescze na tą starsza wersje)i chyba go pobiegnę dzis
      kupic...dla mnie o niebo lepszy niz EL,buzia jest po prostu miodzio...Jesli
      chcesz wyprobowac EL to kup Cosmo,ponoc jest probeczka:)Pozdrawiam
      poszukiwaczki idealnych podkladow:)
    • Gość: justy Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.10.04, 10:23
      to są dwa zupełnie różne podkłady
      double wear będzie podobny do revlonu.
      guerlain jest duzo lżejszy, gorzej kryje i daje bardziej rozświetlajacy efekt.
      na zimę to raczej double wear. na lato raczej guerlain.
      ale weź próbki i sama sprawdź.
      • Gość: Lenka Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: *.chello.pl 18.10.04, 10:35
        Jeśli chodzi o wychwalana Divinorę to miałam okazję jedynie sprawdzać na ręku.
        Nie dopowiadała mi zdecydowanie.
        Od niedawna mam fluid EL Double Wear(wcześniej używałam colorstay natural make
        up)i uważam że to wspaniały podkład dla mojej mieszanej cery.Jest troche
        podobny do Colorstaya,z tym że EL się lepiej rozprowadza i chyba jest jednak
        dużo lżejszy.
        • katija1 Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 10:38
          dziekuje!
      • Gość: inez Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: 82.197.48.* 18.10.04, 10:39
        na lato divinora?!jest ciezka,kremowa i na pewno na tą pore roku sie nie
        nadaje..predzej na zimę...tyle,ze divinorka wystepuje w dwoch wersjach,jest ta
        kremowa i oil free...tej drugiej nie uzywalam ale pierwsza wersja na cieple dni
        zdecydowanie odpada..chyba ze ktos lubi jak wszystko mu po twarzy splywa
        podczas upalów...
        • Gość: justy Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 18.10.04, 10:43
          myślałam o tej w tubce (oil-free, bodajze).
          zgodzisz się chyba jednak, że divinora (niezależnie od rodzaju) jest lżejsza od
          double wear.
          • Gość: inez Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? IP: 82.197.48.* 18.10.04, 10:56
            jasne,masz calkowitą racje...dzieczyny na wizazu zachwalaja EL ,powiedz
            szczerze,pasuje Ci pod kazdym względem?Mi osobiscie cos w nim nie
            pasuje...kupilam,pare razy uzylam i stoi na półce...jakos nie mam ochoty go
            uzywac..nie wiem czemu..a tak jak pisalam,uzylam wczoraj probki Revlona i
            uwazam ze jest swietny...mam wrazenie, mimo i ze podobny do EL ,nie robi
            maski,wygląda bardzeij naturalnie..
    • annaba1 Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 14:10
      Witajcie!
      Ja kupilam niestety Guerlain Divinora. Pisze niestety, poniewaz to najgorszy
      podklad jaki w zyciu mialam. Twarz wyglada jak maska, pory sa bardzo
      podkreslone, juz po 1 godzinie twarz swiecila mi sie strasznie.
      Bardzo zaluje tych wyrzuconych w bloto pieniedzy.
      • sajanna77 Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 23:21
        dobra inwestycja jest baza pod podklad np chanel badz YSL, do tego jakis
        lzejszy podklad- nowy Dior jest rewelacyjny. Ja mialam juz chyba wszystkie
        mozliwe lux podklady i dopiero jestemmax happy kiedy zaczelam uzywac bazy pod
        podklad.
    • balbina_alexandra Re: Estee L. Double Wear czy Guerlain Divinora? 18.10.04, 23:45
      Oba podkłady Guerlaina są oil free - pewnie masz na myśli ten trwały Silky
      Smooth. Jest jeszcze płynny i delikatny Ultra Fluid (mój ulubieniec). Może nie
      powinnam się wypowiadać w tym watku - nie znosze trwałych, revlonowatych
      podkladów. Bardzo nie lubię Double Wear i nie rozumiem zachwytów nad tym
      podkładem. Dla mnie t straszny średniak, w dodatku okropnie widoczny na twarzy.
      Divinora Silky Smooth jest ciut lepsza, bardziej niewidoczna, ale dla mnie za
      ciężka, i szybko mi się swieci na skórze. Nie lubię zadnego z tych podkładów.
      Preferuję lekkie podkłady - Divinorę Ultra Fluid i Ideal Matte EL.

Chciałam jeszcze dodać że wszystmie trwałe podkłady, te zastygające koszmarnie
      psują mi cerę... wysyp pryszczy gwarantowany. Gdybym miała coś komus polecić z
      takich podkładów, moge zarekomendować tylko jeden, najnowszy YSL, teint Mat
      Purete, bardzo dobry, sama się skusiłam.
      • Gość: em Re: Estee L. Double Wear czy ... IP: *.kp.pl 19.10.04, 09:26
        "YSL, teint Mat Purete, bardzo dobry" - nie znam, bardzo jestem ciekawa,
        potrzebuje czegoś kryjącego niestety :( a DW maskowaty bardzo. Możesz opisac
        podkład YSL? Moim marzeniem jest lekki, kryjący, nawilżający, nie musi być
        matujący. A mam do czynienia ze skrajnościami albo tapeta-maska, albo
        rozświetlająca mgiełka do cer idealnych - to estetyczne, ale nie dla mnie.
        Zbankrutuje w końcu na eksperymentowaniu.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka