Dodaj do ulubionych

Szukam dobrego peelingu enzymatycznego.

20.10.04, 00:37
Polećcie mi jakiś... Używam z avene takiego z czerwonymi drobinkami, ale
zauważyłam, że moje naczynka źle go znoszą - przez jakiś 2,3 dni po zabiegu
sa podrażnione i bardziej widoczne. Chyba musze zmienić go na cos
delikatniejszego. Może coś z kosmetyków aptecznych? Czekam na propozycje. Mam
skóre mieszaną, naczynkową i generalnie wrażliwą. Czy te peelingi
enzymatyczne działają równie mocno jak te z drobinkami?
Obserwuj wątek
    • vitalia Re: Szukam dobrego peelingu enzymatycznego. 20.10.04, 09:49
      www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/ns/polishing-peel.shtml
      Ja niekoniecznie proponuję,ale czy o coś takiego Ci chodzi?.I niedrogi.
    • Gość: mała Re: Szukam dobrego peelingu enzymatycznego. IP: *.klc.vectranet.pl / 80.48.255.* 20.10.04, 10:47
      Polecam peeling firmy eris z serii Pharmaceris N z enzymem keratynolitycznym,
      arniką i chlorofilem. Jest to peeling enzymatyczny, przeznaczony do skóry
      naczynkowej. Kosztuje ok 18 zł i jest świetny.
    • porahora Re: Szukam dobrego peelingu enzymatycznego. 20.10.04, 10:49
      Mam podobne problemy ze skórą, więc odpowiedam: peeling enzymatyczny WYDAJE się,
      że nie daje takiego efektu jak drobinki, jadnak gdy spróbowałam zbyt często go
      używać to moja skóra zaareagowała podrażnieniem.
      Miałam różne, najmniej odpowiedał mi z Yves Rochera a najlepszy jest z Guinota -
      ma konsystencję emulsji, która wchodzi w reakcję ze skórą i zamienia się w
      pachnącą oliwkę :) cudo!! kosztuje ok. 70 zł
      • vanillka Re: Szukam dobrego peelingu enzymatycznego. 20.10.04, 10:55
        Hej, dzieki za wieści, le czy możesz mi napisac coś więcej na temet tego
        peelingu Guinot? Bo niestety nie znalazłam go na stronie Wizażu. Dzięki
      • Gość: Ina Re: Szukam dobrego peelingu enzymatycznego. IP: 217.17.35.* 20.10.04, 11:18
        Jaka jest dokładna nazwa tego peelingu Guinota??? Zaineresowałaś mnie tym :)
        • vanillka do: Ina. 20.10.04, 11:47
          Własnie staram się namierzyć porahorę, ale z kiepskim skutkiem. Może zajrzy tu
          za jakiś czas. Specjalnie założyłam nowy wątek, ale na razie cisza. Też się
          napaliłam, heheh. W takie razie jest już nas dwie i czekamy na odzew. Pozdrawiam
          • porahora Re: do: Ina. 20.10.04, 12:28
            Teraz jestem w pracy i nie moge sprawdzić, ale obiecuję, że jutro napiszę o nim
            wszystko co się da :)
            Pozdrawiam
            • porahora Re: do: Ina. 21.10.04, 08:56
              Witam ponownie :)
              Ten peeling z Guinota nazywa się Gommage biologique - przeznaczony do wszystkich
              typów skóry , również wrażliwej. Nakłada się go na twarz i szyję (to taka
              perłowa emulsja) i kolistymi ruchami masuje, aż do momentu gdy zamieni się w
              płynny żel (tak tu jest napisane, ale moim zdaniem to bardziej oliwka). Zmywać
              wodą. Ja ścieram wacikiem i przemywam tonikiem.
              W cenniku napisane mam, że kosztuje 80 zł - mam 10% zniżkę u mojej kosmetyczki
              dlatego zapamietalam, ze kosztuje ok. 70 zł.
              Aha, i moja kosmetyczka powiedziała, że mogę go nakładać również pod oczy i na
              usta!!!

jak macie jeszcze jakies pytania to chetnie odpowiem, choć na pewno nie od razu,
              bo jestem w pracy :)
              Pozdrawiam
              • porahora Re: do: Ina. 21.10.04, 10:32
                up
                • vanillka do porahora 21.10.04, 10:38
                  Dzięki bardzo. Czyli mozna go zakupić wyłącznie w salonach kosmetycznych? A daj
                  jeszcze znać, jakie masz po nim efekty - i również jaki masz typ skóry -
                  żebyśmy wiedziały jak wyglada jego działanie. Miłej pracy. Pozdrawiam
                  • porahora Re: do porahora 21.10.04, 11:12
                    Mam 30 lat, skórę mieszaną - boczne partie wiecznie przesuszone, wrażliwą na
                    niektóre kosmetyki i na zimno, przy nosie widoczne naczynka. Miałam już kilka
                    kosmetyków z Guinota, ale nic rewelacyjnego, zwłaszcza jeśli chodzi o kremy
                    (wolę Preventi Dermiki), ale tym peelingiem jestem zachwycona. Skóra staje się
                    swieża - może nie tak wygładzona jak po peelingach z drobinkami (ale nie mogę
                    ich używać do twarzy), ale za to taka mięciutka i jednorodna ;)
                    A kosmetyki Guinota mozna kupić chyba tylko w salonach kosmetycznych niestety...
                    Pozdrawiam
                    • vanillka Re: do porahora 21.10.04, 12:04
                      Dzięki za wieści, bedę w taki razie musiała się rozejrzeć.
                      • Gość: vanillka up IP: *.smrw.lodz.pl 21.10.04, 14:44
                        no może jeszcze jakiś peeling>
                        • eclat Re: up 21.10.04, 14:46
                          YSL enzymatyczny jest b.fajny,ale niestety drogi.;(
                          A ten Guinot wydaje sie być bardzo fajny,gdzie go można kupić w Warszawie?
    • Gość: Monika Kanebo IP: 5.3.1R* / 195.75.14.* 21.10.04, 15:06
      Ja polecam enzymatyczny peeling Kanebo. Ma konsystencje pudru, a po zmieszaniu
      z woda wyglada jak pianka, ktora masuje sie delikatnie twarz. To najlepszy i
      najdelikatniejszy piling, jakiego uzywalam - jest naprawde dobry!
      Niestety drogi, nie wiem nawet, ile moze ksoztowac w Polsce...

Kosultantki Kanebo mowia, ze starcza na rok - ma dozownik, ktory wyrzuca tyle
      pudru, ile potrzeba. Ja uzywam mniej wiecej raz na tydzien, czasami na dwa i
      mnie starcza na o wiele dluzej niz rok (ilosc z dozownika jest dla mnie za
      duza). Pozdrawiam
      • Gość: vanillka Re: Kanebo IP: *.smrw.lodz.pl 22.10.04, 12:55
        up up up jeszcze jeszcze jakiś peeling
        • nathi Re:Polishing Peel 22.10.04, 13:26
          Witaj
          zapoznałaś się z tym,który jest w linku? powyżej,przejżałaś wszystkie
          odpowiedzi. Pracuję na takich kosmetykach więc mogę powiedzieć że to
          profesjonalny peeling a nie wiem czego ty właściwie szukasz?
          • vanillka do nathi 22.10.04, 15:09
            Mam cerę mieszaną, na dana chwile przesuszoną i niestety z popękanymi
            naczynkami. Uzywam peelingu z avene z drobinkami, ale jak juz pisałam - moja
            skóra chyba nie przepada za nim, bo jakieś 2-3 dni po takim zabiegu naczynka po
            prostu wychodza mi na wierzch! Więc szukam czegoś delikatniejszego, co dałoby
            efekt oczyszczenia skóry, a przy okazji nie zrujnowałoby moich i tak kruchych
            naczynek. Rozumiem, że jako ekspert polecasz ten peeling Guinota? Czy możesz
            opisać efekty, jaki powinien dać po zabiegu? Dzięki.
            • nathi Re: do nathi 22.10.04, 15:26
              vanillka napisała:

> Mam cerę mieszaną, na dana chwile przesuszoną i niestety z popękanymi
              > naczynkami. Uzywam peelingu z avene z drobinkami, ale jak juz pisałam - moja
              > skóra chyba nie przepada za nim, bo jakieś 2-3 dni po takim zabiegu naczynka
              po
              >
              > prostu wychodza mi na wierzch! Więc szukam czegoś delikatniejszego, co dałoby
              > efekt oczyszczenia skóry, a przy okazji nie zrujnowałoby moich i tak kruchych
              > naczynek. Rozumiem, że jako ekspert polecasz ten peeling Guinota? Czy możesz
              > opisać efekty, jaki powinien dać po zabiegu? Dzięki.

ja ,owszem znam Guinota,ale nie o tym myślałam.Chodzi mi o Polishing Peel który
              jest w linku w poście drugim od góry.Ja pracuję w Berlinie ale w Polsce
              zaopatruję się w niektóre preparato Nu Skin.Biorę przedewszystkim maskę z mułu
              polodowcowego jeszcze inną liftingującą i także ten peeling do
              mikrodermabrazji.Ten peeling jest chyba tańszy od Guinota,dlatego kupuję go w
              Polsce bo tu jest droższy.Myślę że nadaje się do cery naczynkowej ,bo mam
              klientki z takimi problemami i nic złego się nie dzieje.On zawiera enzym z
              dyni,który "rozpuszcza"naskórek i powoduje jego mzłuszczenie.Po takiej kuracji
              skóra jest jak nowa.
              • vanillka Re: do nathi 22.10.04, 15:40
                Z firmą Nu Skin zetknęłam się wyłacznie na tym forum, więc jakoś się nie
                zainteresowałam - szczerze mówiąc - bo nic mi ta nazwa nie mówi, ale skoro jako
                kosmetyczka ją polecasz to chyba będę musiała uważniej przeczytać o tym. Dzięki
                • nathi Re: do nathi 22.10.04, 15:50
                  vanillka napisała:

> Z firmą Nu Skin zetknęłam się wyłacznie na tym forum, więc jakoś się nie
                  > zainteresowałam - szczerze mówiąc - bo nic mi ta nazwa nie mówi, ale skoro
                  jako
                  >
                  > kosmetyczka ją polecasz to chyba będę musiała uważniej przeczytać o tym.
                  Dzięki

Ja mieszkam w Polsce na stałe ale pracuję w Berlinie i tu się zetknęłam z tą
                  firmą/Poszukałam tutaj na forum konsultantki i teraz mam wszystko jeszcze
                  taniej.Raz w miesiącu przyjeżdżam i ona mi teraz będzie załatwiać wszystko
                  czego mi będzie trzeba.Nie znam wszystkich kosmetyków ale potrzebuję tylko
                  niektóre. .Teraz będę kupować aparat do gawanizacji u nich.Myślę że warto się
                  popytać i zainteresować
                  Pozdrawiam Natalka
                  • Gość: soniuta Re: do vanillki IP: *.mlyniec.gda.pl 22.10.04, 22:16
                    Mogę Ci rownież z czystym sumieniem polecić Polishing peel.Używam go od paru
                    tygodni i jestem bardzo zadowolona z efektów.Jest delikatny i nie podrażnia,mam
                    cerę mieszaną z widocznymi koło nosa naczynkami.Po zastosowaniu PP moja skora
                    zrobiła się bardzo gładka,bardziej zdrowsza.W pierwszym tygodniu stosowalam go
                    3 razy,teraz dwa razy na tydzień.Jeśli chodzi o cenę to 50ml kosztuje 50zł(cena
                    katalogowa).Ja jednak jako kons.NuSkin zapłaciłam za niego ok.30%mniej.
                    Serdecznie pozdrawiam
    • pout Re: Szukam dobrego peelingu enzymatycznego. 22.10.04, 23:50
      ysl, bardzo dobry tylko kosztuje ok.150zl
      pout
    • Gość: asiek_asiekowaty Re: Szukam dobrego peelingu enzymatycznego. IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 23.10.04, 13:42
      Jakos nigdy nie wierzyłam w skuteczność peelingów enzymatycznych, jednak miałam
      okazję wypróbować Meritum z Dermiki i powiem szczerze, że buźka ejst po nim
      faktycznie gładsza.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka