zoey7 01.11.04, 10:50 Witam. Od pewnego czasu wydaje mi się, że na szczotce zostaje mi więcej włosów... Moja Mama ma podobny problem :( Co byście poleciły? Niekoniecznie produkty o najwyższej cenie... Z góry dziękuję. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: aga (inecita) Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.chello.pl 01.11.04, 10:58 niestety skuteczna kuracja kosztuje. Próbowałąm wzsystkiego bo mam ten problem od wielu lat, najskuteczniejszy był taki zestaw przez minimum pól roku: 1. herbatka ze skrzypu 3 razy dziennie ohyda lecz działa - cały czas 2. Doustnie multisal + sylimarol (dla wchłaniania)+ merz (po jednej), czasem zamienić multisal na zincas forte + magne B6 (co 2 m-ce) całość przez 4 m-ce 3. Ducray Anastim do wtarcia (1 butelka) 4. Szampon ducray lub vichy na wypadanie Po tym musi byc lepiej Odpowiedz Link Zgłoś
zoey7 Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( 01.11.04, 11:05 Dzięki! ;-) Ale długa droga przede mną... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: natka Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:25 Też miałam taki problem.Polecam: 1. Vitapil - 60 tabletek, cena ok. 35 zł 2. Silica - 100 tabletek, cena ok. 25 zł Oba produkty bardzo skuteczne. Po jakimś pół roku zażywania moje włosy zrobiły się nie poznania. Są jedwabiście gładkie, lśniące, zgęstniały a najważniejsze przestały całkowicie wypadać. Nawet koleżanki pytają, co zrobiłam z włosami, że są takie piękne ... :)) POLECAM !!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Jaga Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.icpnet.pl 01.11.04, 16:17 A na jakim tle miałas wypadanie wlosów? Odpowiedz Link Zgłoś
renia30 Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( 01.11.04, 17:06 W aptece kup Loxon 2% - to jest płyn do wcierania, zawiera lek minoxidil ale jest bez recepty. Stosuj 2 razy dziennie - jak zużyjesz 1 opakowanie - powinny przestać wypadać - przynajmniej na mnie tak zawsze działa. Cena ok 25 zł. Potem bardzo szybko odrastają, najlepiej zużyć 3 opakowania po kolei, później nie powinien być ci potrzebny :o)) Powodzenia r Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: 195.116.38.* 02.11.04, 14:55 a czy ten Loxon ma może nieprzyjemny zapach ? jestem na zapach bardzo wrażliwa szczególnie jak trzeba go stosować na noc :-( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kate Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:01 niestety mi silica nie pomogła, brałam ją przez parę miesięcy i nic nie pomogło. teraz łykam wyciąg ze skrzypu polnego i wcieram tonik garniera. mam nadzieję, że pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: AB Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: 195.116.38.* 02.11.04, 15:08 ja tez kiedys brałam Silicę, poprawy nie widziałam, wzmocnily mi sie paznokcie , ale włosy nie, teraz biorę Skrzyp polny - dłuuugo - włosy nadalbez zmian ale biore nadal bo mi sie poprawiła przemiana materii ;-) ponawiam pytanie czy ten Loxon 2% ma przyjemny zapach ? i co jeszcze dodać do skrzypa polnego żeby było widać efekt również na włosach ? Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( 02.11.04, 16:03 odżywka Wax i szampon Dermena, płukanie włosów po myciu naparem z pokrzywy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: maja Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.msl.lk.bonet.se 02.11.04, 16:36 Jestem lekarzem ale sama mialam potworne problemy z tym. Na pielegnacje wlosow wydalam pewnie z 1000 zlotych.Efekt bym mierny! Po roku poszlam do kolezanki- bardzo dobrego dermatologa-zrobila badanie wlosa i stwierdzilam ze mam to co najczesciej u mlodych kobiet wystepuje- wypadanie wlosow na tle zaburzen hormonalnych. Dostalam na recepte preparat Alpicort E- z kwasem salicylowym, estrogenem i prednizolonem do wcierania w skore glowy , bezzapachowy, cena ok 50 zlotych. Mialam przykazane uzywanie 2 buteleczek. Po pol pierwszej butelki- wlosy przestaly calkowicie wypadac i stan ten utrzymuje sie 2 lata. Mama nadzieje ze moja rada pomoze tym co w potrzebie. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś