Dodaj do ulubionych

WYPADANIE WŁOSÓW :(

01.11.04, 10:50
Witam. Od pewnego czasu wydaje mi się, że na szczotce zostaje mi więcej
włosów... Moja Mama ma podobny problem :( Co byście poleciły? Niekoniecznie
produkty o najwyższej cenie... Z góry dziękuję.
Obserwuj wątek
    • Gość: aga (inecita) Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.chello.pl 01.11.04, 10:58
      niestety skuteczna kuracja kosztuje. Próbowałąm wzsystkiego bo mam ten problem
      od wielu lat, najskuteczniejszy był taki zestaw przez minimum pól roku:
      1. herbatka ze skrzypu 3 razy dziennie ohyda lecz działa - cały czas
      2. Doustnie multisal + sylimarol (dla wchłaniania)+ merz (po jednej), czasem
      zamienić multisal na zincas forte + magne B6 (co 2 m-ce) całość przez 4 m-ce
      3. Ducray Anastim do wtarcia (1 butelka)
      4. Szampon ducray lub vichy na wypadanie
      Po tym musi byc lepiej
      • zoey7 Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( 01.11.04, 11:05
        Dzięki! ;-) Ale długa droga przede mną...
    • Gość: natka Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 01.11.04, 11:25
      Też miałam taki problem.Polecam:
      1. Vitapil - 60 tabletek, cena ok. 35 zł
      2. Silica - 100 tabletek, cena ok. 25 zł
      Oba produkty bardzo skuteczne. Po jakimś pół roku zażywania moje włosy zrobiły
      się nie poznania. Są jedwabiście gładkie, lśniące, zgęstniały a najważniejsze
      przestały całkowicie wypadać. Nawet koleżanki pytają, co zrobiłam z włosami, że
      są takie piękne ... :)) POLECAM !!!
      • Gość: Jaga Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.icpnet.pl 01.11.04, 16:17
        A na jakim tle miałas wypadanie wlosów?
        • renia30 Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( 01.11.04, 17:06
          W aptece kup Loxon 2% - to jest płyn do wcierania, zawiera lek minoxidil ale
          jest bez recepty. Stosuj 2 razy dziennie - jak zużyjesz 1 opakowanie - powinny
          przestać wypadać - przynajmniej na mnie tak zawsze działa. Cena ok 25 zł.
          Potem bardzo szybko odrastają, najlepiej zużyć 3 opakowania po kolei, później
          nie powinien być ci potrzebny :o))
          Powodzenia
          r
          • Gość: AB Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: 195.116.38.* 02.11.04, 14:55
            a czy ten Loxon ma może nieprzyjemny zapach ?
            jestem na zapach bardzo wrażliwa szczególnie jak trzeba
            go stosować na noc :-(
            • Gość: kate Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.internetdsl.tpnet.pl 02.11.04, 15:01
              niestety mi silica nie pomogła, brałam ją przez parę miesięcy i nic nie
              pomogło. teraz łykam wyciąg ze skrzypu polnego i wcieram tonik garniera. mam
              nadzieję, że pomoże
              • Gość: AB Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: 195.116.38.* 02.11.04, 15:08
                ja tez kiedys brałam Silicę, poprawy nie widziałam,
                wzmocnily mi sie paznokcie , ale włosy nie,
                teraz biorę Skrzyp polny - dłuuugo - włosy nadalbez zmian ale biore nadal bo
                mi sie poprawiła przemiana materii ;-)
                ponawiam pytanie czy ten Loxon 2% ma przyjemny zapach ?
                i co jeszcze dodać do skrzypa polnego żeby było widać efekt również na włosach ?
    • justa_79 Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( 02.11.04, 16:03
      odżywka Wax i szampon Dermena, płukanie włosów po myciu naparem z pokrzywy.
    • Gość: maja Re: WYPADANIE WŁOSÓW :( IP: *.msl.lk.bonet.se 02.11.04, 16:36
      Jestem lekarzem ale sama mialam potworne problemy z tym. Na pielegnacje wlosow
      wydalam pewnie z 1000 zlotych.Efekt bym mierny!
      Po roku poszlam do kolezanki- bardzo dobrego dermatologa-zrobila badanie wlosa
      i stwierdzilam ze mam to co najczesciej u mlodych kobiet wystepuje- wypadanie
      wlosow na tle zaburzen hormonalnych.
      Dostalam na recepte preparat Alpicort E- z kwasem salicylowym, estrogenem i
      prednizolonem do wcierania w skore glowy , bezzapachowy, cena ok 50 zlotych.
      Mialam przykazane uzywanie 2 buteleczek. Po pol pierwszej butelki- wlosy
      przestaly calkowicie wypadac i stan ten utrzymuje sie 2 lata. Mama nadzieje ze
      moja rada pomoze tym co w potrzebie. Pozdrawiam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka