Gość: Ell IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 01.05.02, 17:01 Co polecacie do opalania z nie duzym filtrem? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Karolina Re: środki do opalania z filtrem IP: *.chello.pl 01.05.02, 22:41 A mnie interesują też preparaty z większym filtrem, bo wybieram się na urlop do Egiptu. Proszę doradźcie coś, bo nie chcę wrócić z przebarwieniami na skórze. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: środki do opalania z filtrem IP: *.rasserver.net 01.05.02, 22:53 Jeśli mamy zamiar się opalać to raczej nie warto sięgać po niskie filtry, żaden faktor nawet 60 nie chroni przezd słońcem w 100 % tak więc zawsze mamy szansę się opalić, a dzięki wyższej ochronie uzyskamy bardziej bezpieczną opaleniznę, która nie zejdzie po kilku dniach. Na wyjazd do Egiptu to radziłambym wybierać krem o faktorze conajmniej 40-45 nie niżej. Dobrą ochronę dają kremy zawierające Mexoryl XL i SX najlepiej żeby występowały razem, takie kremy oferuje Vichy, La Roche-Posay, L'Oreal, Garnier, dobre są też kremy ze słonecznej serii Eris (także te z serii Pharmaceris A) oraz Oceanic, one zawierają filtry mineralne także dobrze chroniące, podobne filtry oferuje Avene. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: środki do opalania z filtrem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 17:46 Basiu1 wielkie dzięki za wyczerpujące informacje.A ty jakiego środka używasz? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: środki do opalania z filtrem IP: *.rasserver.net 02.05.02, 17:52 Chodzi ci o konkretną nazwę czy rodzaj filtra i faktor? Tak na codzień to używam kremu z SPF 15, zawsze szukam, żeby krem zawierał filtry chroniące przed UVA czyli musi zawierać albo parsol 1789, dwutlenek tytanu lub tlenek cynku lub mexoryl SX lub XL. Natomiast jeśli mam zamiar spędzić więcej czasu na słońcu to zawsze używam wysokiego faktoru minimum SPF 30, ostatnio miałam krem z serii Capital Soleil Vichy SPF 45, używałam go na twarz i ciało, dobrze się sprawdził i ochronił. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: środki do opalania z filtrem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 19:40 chodziło mi o firmę jakiej używasz,myśle,że i ja kupie Vichy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: środki do opalania z filtrem IP: *.rasserver.net 02.05.02, 19:43 Jako krem do opalania Vichy jest dobrym wyborem, szkoda, że nie bardzo nadaje się na codzień, bo jest zbyt tłusty, dobre są też kremy Anthelios La Roche- Posay Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: środki do opalania z filtrem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 20:00 Jak myślisz,na takie miejskie opalanie pod domem,jaki filtr mi potrzebny,tak żebym się ładnie i bezpiecznie opaliła? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: środki do opalania z filtrem IP: *.rasserver.net 02.05.02, 20:09 Myślę,że SPF 30. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: basia Re: środki do opalania z filtrem IP: *.rasserver.net 02.05.02, 20:13 Ell wiesz tak pomyślałam, że już SPF 20- 25 też powinno wystarczyć, w końcu nie masz zamiaru opalać się pół dnia, najlepiej unikaj godzin między 11 a 14, łądniejszej opalenizny można nabrać albo wcześniej rano lub po południu np powyleguj się po obiadku:)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ell Re: środki do opalania z filtrem IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 02.05.02, 23:18 Bardzo,bardzo Ci dziękuje.Mam problem z głowy,tylko zakupy i opalanko! Odpowiedz Link Zgłoś