niunka20 14.11.04, 21:08 Wyrzucić puder do kosza czy przez okno? www.pwsz.krosno.pl/~henroz/toksyny.htm Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
niunka20 Re: Szok. Nawet talk jest rakotwórczy! 14.11.04, 21:10 Talk Badania prowadzone od 20 lat dowodzą, że talk posiada właściwości fizykochemiczne odpowiedzialne za powstawanie nowotworu. Ponadto talk z łojem, potem i kosmetykami tworzy izolującą mazistą substancję zaburzającą oddychanie i czynności wydzielnicze skóry. Może przyczyniać się do rozwoju stanów zapalnych oraz ropnych gruczołów apokrynowych i łojowych Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Szok. Nawet talk jest rakotwórczy! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.11.04, 21:11 jeśli będziesz go długo wdychać, to być moze tak. Odpowiedz Link Zgłoś
paputerek Re: Szok. Nawet talk jest rakotwórczy! 14.11.04, 21:47 Justy, czyli puder bez talku jest mniej zatykający niz z talkiem? czy wielkiej róznicy nie ma? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Szok. Nawet talk jest rakotwórczy! IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 14.11.04, 21:50 o ile mi wiadomo, to od talku w pudrach bardziej zatykająca jest skrobia Odpowiedz Link Zgłoś
martaross Re: Depresja..... 14.11.04, 21:19 Chyba w depresję popadnę... Szukam kosmetyków naturalnego (i tylko naturalnego) pochaodzenia. Czekasm na propozycje z waszej strony. Potrzebny: krem, krem pod oczy, tonik, mleczko do demakijażu. Z kolorowych: podkład, sypki puder, cienie, tusz do rzęs. Cera mieszana, wiek 25 lat. Marta Odpowiedz Link Zgłoś
niunka20 Re: Depresja..... 14.11.04, 21:25 Mam zamiar napisać maila do tego prof. Różańskiego, bo jestem w kropce. Odpowiedz Link Zgłoś
martaross Re: Depresja..... 14.11.04, 21:28 niunka, zapytaj przy okazji co by mi polecił. Potrzeby moje znasz. No nie wyobrażam sobie dalszego życia pez tych produkt ów.... Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
niunka20 Re: Depresja..... 14.11.04, 21:28 Ciekawe jaki krem zaproponuje. Jezu, nawet taka poczciwa gliceryna wypija nam wodę z głębszych warst skóry i powoduje przedwczesne starzenie. Mamooo Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Szok. Nawet talk jest rakotwórczy! 15.11.04, 14:16 niunka, po prostu kupuj puder bez talku: www.nuskin.com/eu/pl/polish/products/ns/nu-colour-finishing-powder.shtml Odpowiedz Link Zgłoś