Dodaj do ulubionych

odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze

IP: 213.155.166.* 17.11.04, 13:51
cześć,
witam i pytam,
czy możecie mi polecić jakies profesionalne odzywki i szampony do włosów (te
do kupienia u fryzjera lub w sklepie dla fryzjerów)????
Byłabym bardzo zobowiązana :))))
Wczoraj kupiłam sobie odzywke w piance i serum z serii SELECTIVE PROFESIONAL
i szczerze mówiąc nawet jeszcze nie wypróbowałam, bo boje się, że nie będę
zadowolona, a wydałam na to 85 zł.
A może ktoś miał te kosmetyki i wie czego mam się spodziewać :)
POZDRAWIAM BAAAARDZO SERDECZNIE
Obserwuj wątek
    • Gość: kaloo Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.internetdsl.tpnet.pl 17.11.04, 13:59
      ja najbardziej w życiu byłam zadowolona z pianki S.P. Welli 3.2,niezła jest też
      Power Mask.
      A i tak najlepszy jest Wax;)

pzdr
      • madllen Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze 17.11.04, 14:39
        Genialna, zachwalana na tym forum nie raz, maska Masqintens Kerastase- droga
        ale warta ceny.
        Ale i tak najlepszy jest Wax!;)

Pozdrawiam:)
        • Gość: yoanna Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: 213.155.166.* 17.11.04, 21:38
          hmmmm...
          no właśnie, wszyscy zachwalacie wax, a wg mnie jest okropna i niczym nie różni
          sie od timotei. Oczywiście jednym pomaga innymi nie :(((( ja miałam po niej
          włosy takie jak po zwykłej odżywce z supermarketu.
          szkoda
          Czy ktoś jeszcze ma jakieś pomysły?????
          • Gość: ziereal Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.cf.pl / 80.55.131.* 17.11.04, 21:54
            polecany nizej K-pak rekoncstructor, z Joico.Cena ok 100zł (tyle kosztuja po
            promocyjnej cenie w internetowym sklepie joico):)
    • balbina_alexandra Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze 17.11.04, 22:13
      Dla mnie to przede wszystkim wspomniana przez Madllen Masquintense Kerastase -
      mój ukochany produkt do włosów. Mam od niedawna maskę Age Recharge, ale jeszcze
      nie udało mi się jej ani razu nałożyć hehe :) Oprócz Masquinteque polecam Aqua
      Oleum tej firmy, bomba.

Zaraz po Kerastase jest profesjonalny Schwarzkopf Bonacure - wspaniałe
      niedoceniane kosmetyki - miałam wszystko, oczyszczający, volume, do blondu przy
      bależaju, cały czas mam nawilżający itd. Ale królem tej serii jest linia
      repair, po prostu dla suchych poszarpanych włosów takich jak moje jest idealna.
      Zawsze mam małe nawilżające odżwyki w tubkach z linii Moisture i maskę Repair.

Zaraz potem stawiam świetny balsamik z serii Gaj Oliwny (Medipharma) - 10
      zł/100 ml. W ogóle to moje odkrycie. Mam strasznie suche i łamliwe włosy - od
      połowy długości. Dla mnie ta odżwyka to objawienie. Naprawdę moije włosy mniej
      się strzępią, nie są takie koszmarnie suche...

Dopiero potem jest Loreal Intense Repair, a potem Wella Power Mask. Też niezłe,
      ale u mnie w prywatnym rankingu są niżej.
      • Gość: yoanna Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: 213.155.166.* 18.11.04, 13:14
        Odzywki które mam sa firmy GRADUAL i rzeczywiście włosy lepiej wyglądają, są
        śliskie i miekkie, ale efekt nie był piorunujący.
        Pozostało jeszcze zlikwidowanie tych połamanych, skręcających się włosków na
        powierzchni czupryny, czy a to też coś jest? No i co????
        • Gość: edyta Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.11.04, 14:30
          zdecydowanie opisywany juz K-Pak firmy Joico - cała seria jest swietna, ale
          serum i rekonstruktor to produkty ktore odbuduja każde zniszczone i polamane
          wlosy!!! www.sklep.joico.pl - tam jest taniej niz w salonach fryzjerskich
          • Gość: yoanna Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.btsnet.pl 24.11.04, 15:52
            Dzieki dziewczyny!
            mam jeszcze pytanie - produkty K-Pak sa dość drogie, czy efekt ich stosowania
            jest dużo lepszy od shwarzkopfa na przykład???
            • Gość: westa Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.11.04, 22:43
              to jest zupelnie inna jakosc - jak np eris i la prarie(wiem co mowie bo
              testowalam milion firm).wejdz na sklep internetowy www.sklep.joico.pl i
              poczytaj recenzje.ja zamowilam w sklepie rekonstruktor i powiem szczerze ze
              jestem zachwycona.wczoraj kupilamn w ich salonie,bo tam chodze do fryzjera,
              nowy lakier k-pak i jest bomba.to jest to!z reka na sercu.pozdrawiam.aha-drogie
              ale bardzo wydajne.rekonstruktor mam miesiac a w tubce pelno.
              • Gość: kiwi Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.238.76.131.adsl.inetia.pl 25.11.04, 09:32
                1)odżywka nawilżająca do każdego rodzaju włosów "INDOLA" , nakłada sie ja na
                mokre włosy po myciu głowy czeka 2-3 minuty i spłukuje. cena ok 30 zł.
                2) i zachwalany tutaj przezemnie olejek na końcówki "CEHKO" olejek z nasion lnu
                w czerwonej buteleczce , niestety trudno dostępny i zamniast niego używam
                teraz "SEMI DI LINO" też olejek z nasion lnu ale troszke gorszy od "cehko" cena
                ok 80 zł za 50 ml.
                kiwi
                • Gość: joanna Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 26.11.04, 00:31
                  Gdzie można kupić INDOLE w Wawie?
                  Mam żel prostujacy, ale si ekonczy niestety :(
              • Gość: Kornelia Re: do Westy IP: *.rajskanet.pl / *.rajskanet.pl 25.11.04, 09:47
                Zachwalasz nowy lakier z serii k-pak, jaki on jest, jaki daje efekt? dobrze
                trzyma fryzurę? Miałam kiedys swój ulubiony lakier do włosów Joico, uzywałam go
                bardzo długo, ale przestali go produkować :-(. I jeszcze jedno czy zachwalana
                odżywka rekonstruktor nie obciąża włosów? Bo zastanawiam się nad kupnem, ale
                mam cieńkie włosy i boje się, że może je za bardzo obciążać.
                • Gość: westa Re: do Westy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.11.04, 23:31
                  zdecydowanie nie obciązy jesli bedziesz go uzywala malutko i na zniszczone
                  konce, raz w tygodniu.natomiast moje kolezanki uzywaja na cienkie wloski
                  moisturizer-mocno nawilzajacej odzywki i mowia ze jest swietna. a jesli
                  chodzzi o lakier - dobrze utrwala, bardzo chroni przed wilgocia! i ma
                  dzialanie odzywiajace.pieknie pachnie - moj facet mowi ze tak powinny pachniec
                  wlosy kobiety.buziaki.
                • Gość: ziereal do Korneli IP: *.swic.dialup.inetia.pl 26.11.04, 01:00
                  napisz do joico i popros o probki, mnie wyslali- :), nie bede kupowac kota w
                  worku
                  pzd
                  • Gość: kiwi Re:"Indola" IP: *.238.71.174.adsl.inetia.pl 26.11.04, 09:22
                    "Indole" kupuję na ulicy koszykowej w sklepie fryzjerskim , tam też mają mase
                    innych nie sprawdzonych przezemnie produktów profesjonalnych.
                    pozdrawiam
                    kiwi
                  • Gość: olo Re: do Korneli IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.11.04, 20:37
                    a testowalas juz te probki?jaki efekt?i co dostalas.napisz koniecznie!
                    • Gość: kiwi Re: "INDOLA" IP: *.238.75.86.adsl.inetia.pl 30.11.04, 16:51
                      właśnie byłam w sklepie na ul.koszykowej i okazało sie że tej odżywki "Indola"
                      już nie produkują ale zamiast tego jest goldwell'a też nawilżająca do włosów
                      naturalnych nie farbowanych , a z "indola" jest teraz jakaś nowość balsam
                      bardziej wygładzający i cięższy , do używania max. raz na tydzień , ale to nie
                      to samo bo może lekko zwiększać przetłuszczanie sie włosów .
                      kiwi
                      • Gość: yoanna Re: "INDOLA" IP: 213.155.190.* 22.12.04, 14:22
                        Wypełniłam ankiete na stronie joico i poprosiłąm o próbki K-Pak. Po niecałych 2
                        tygodniach pzysłali recostructor (5-minutowy) i odzywkę (1-minutową).
                        Przyznam się, ze jeszcze nie wypróbowałam....
    • justa_79 Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze 22.12.04, 14:29
      polecam rekonstruktor do włosów Lanzy - na początku nie widziałam efektów i
      byłam rozczarowana, bo jest dosyć drogi. ale chyba zaczął działać, bo włoy
      wyglądają lepiej. miałam dosyć zniszczone pasemkami, strasznie wysuszone, teraz
      są gładsze, ładnie błyszczą i łatwiej je rozczesać.
      • Gość: kiku.san Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.neonet.gliwice.pl 22.12.04, 15:02
        Trochę jestem zdziwiona, że nikt nie poleca kosmetyków Cosmetici Dora. Genialne
        recenzje na wizażu, niska cena i wcale nie trudne do zdobycia (tak mi ktoś
        sugerował). Dostanę pod choinkę i już się nie mogę doczekać:)
        • justa_79 Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze 22.12.04, 15:25
          no chyba jednak trudne do zdobycia - zobacz sobie spis punktów sprzedaży na ich
          stronie firmowej - w wielu województwach w ogóle ich nie ma!
          • Gość: kiku.san Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.neonet.gliwice.pl 22.12.04, 15:30
            Ale ta lista chyba nieaktualna jest:)
            W sieciowych aptekach myślę, że jest, a ostatnio w aptece w M-1 widziałam
            promocję - do każdego kosmetyku Dora dodawano wybrany film DVD.
            • justa_79 Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze 22.12.04, 15:32
              no jeśli jest nieaktualna, to czekam na informację, gdzie można kupić w
              Gdańsku...
              • Gość: kiku.san Re: odzywki profesjonalne do włosów-najlepsze IP: *.neonet.gliwice.pl 22.12.04, 15:41
                ja Ci takiej informacji nie udzielę:) Ale uwierz mi, że od kiedy je odkryłam to
                jestem wyczulona na ich obecność w aptekach i zawsze pytam o nie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka