Dodaj do ulubionych

DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM.....

IP: *.tpnet.pl / *.tpnet.pl 18.11.04, 20:14
Hej!
Mam włosy kręcone ale moje loki bez pomocy różnych preparatów "podkręcających"
są brzydkie :( niekształtne i napuszone. Dlatego kupe forsy wydaje na te
reóżne kremiki, płyniki i inne cuda na polepszenie loków.
Napewno macie jakieś swoje doświadczenia w tej sprawie... napiszcie, doradźcie
co dobre na takie kłopoty.
Jak dotąd wypróbowałak
Krem Wella High Hair - drogi, lepi włosy, niemiło usztywnia oceniam na +3
Goldwel lagoom (czy jakoś tak) do loków, zapach średni, efekt znośny 4
Joanna brylantyna w żelu efekt taki jak po goldwel, tylko cena niższa...
co dalej? Radzcie! Oglądałam na allegro jakieś specyfiki ale ich nie znam,
krem z lnu Alfapark i jeszcze Artista galaretka - używał ktoś? warto?
pozdrawiam
kaska
Obserwuj wątek
    • Gość: Amy Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.pl / *.lublin.enterpol.pl 18.11.04, 21:32
      up
      • Gość: mmaleńka Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.dolsat.pl / *.dolsat.pl 19.11.04, 10:24
        jedyne czego uzywam zeby moje loki trzymały skret to zelu do wlosów firmy blue
        bo inne zele po wyschnieciu albo powoduja efekt mokrej włoszki albo tworza
        skorupe. do tego włosy trzymaja mi sie ok 3 dni. oprócz tego zawsze spłukuje
        odżywke do włosów bo powoduje ona obciązanie włosów.
        3maj sie pa
        • Gość: aga Re: DO mmaleńkiej:) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 10:40
          MMaleńka napisz proszę gdzie kupić ten zel do wlosów firmy blue bo- i jak on
          się nazywa(bo blue bo to firma tak?)i czy on jest w tubie czy w słoiku. Dzięki,
          pozdrawiam
    • Gość: madusiak Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.aster.pl 19.11.04, 12:20
      a ja po prostu uzywam suszarki z nasadka rozpraszajaca...i zwyklej pianki
      zielonej nadajacej puszystosc Tafta
      • Gość: Tami Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 16:21
        od urodzenia męczę się z moimi puszystymi, kręconymi włosami, które po
        rozczesaniu na sucho(broń sie Boże;) robiły mi z głowy małego pudelka. Ale w
        tym roku prawdziwą rewelacją okazał się dla mnie nabłyszczacz z odrobiną oleju
        ALLWAVES Julien d'Irvy. Rozpyla się go na wilgotne włosy i dają cudowny, mocny
        i błyszczący skręt, a włosy wyglądają rewelacyjnie, takie mięsiste i lekko
        mokre. REWELACJA:) Jest on do kupienia tylko w hutowniach dla fryzjerów, ja
        sprowadzam go od fryzjerki u która zaproponowała mi ten oto cudny specyfik.
        Nadaje sie on wyłącznie do włosów puszystych i raczej suchych, bo optycznie
        zmniejszą te napuszone główki;) Trzyma się parę dni na głowie i nie trzeba
        dziewczyny codziennie ich układać i marudzic przed lustrem ;)
        Oprócz tego polecam tez wodę dyscyplinującą do włosów kręconych Garnier Fructis
        Style do kupienia w każdym supermarkecie. Zwsze zazdrosciłam dziewczynom, które
        miały prościuchy;) a teraz dzięki mojemu kochanemu nabłyszczaczowi praktycznie
        nic z nimi nie musze robić;) bye, bye puszku!;)
        • laura27 Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 20.11.04, 19:47
          A czy po rozczesaniu, np. na drugi dzień to też się tak fajnie dalej układają,
          bo z mojego doświadczenia to jest tak, że wszystko jest ok. do pierwszego
          czesania a później znów sianko bez formy. I jeszcze jedno pytanko: czy ten
          nabłyszczacz nie przetłuszcz strasznie włosów?
          Pozdrowionka
          • Gość: Tami Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.11.04, 20:47
            Po pierwsze, po ułożeniu włosów juz ich nie rozczesuję, bo pięknie same sie
            skręcają,a na drugi dzień można jeszcze raz je spryskać, ale już znacznie
            mniejszą ilością i nie rozczesywać, bo jeśli chcę mieć ładny, gruby skręt to
            jak najmniej operuje grzebieniem. Ba, ja używam grzebienia tylko by rozczesać
            włosy po umyciu;) Oczywiscie zależy to od długości i ścięcia włosów. Mam 22
            lata i muszę się przyznać, że tak naprawdę poszłam do fryzjera pierwszy raz rok
            temu(nie liczę czesania na studniówke, gdy natapirowano mnie i zużyto na moje
            włosy tone lakieru, a wiadomo, że kręcone włosy + lakier = natapirowany
            pudelek;) I jak wróciłam zapłakana od fryzjerki to powiedziałm never again;)
            Zawsze mama podcinała mi włosy;) az nie poszłąm do bardzo fajnej, młodej
            dziewczyny, chyba nawet początkująca i pokazałam pełna obaw(w związku z moim
            przeżyciem studniówkowym;) fryzurkę jaka sobie wybrałam, która była super i
            okazało się, że z moimi grubymi, puszystmi, niesfornymi lokami mozna zdziałać
            cuda. Głowa zmniejszyła mi sie o połowę i pojawiła się grzywka;) Na uczelni
            część znajomych mnie nie poznała;)
            cięcie, cięciem, ale ten nabłyszczacz..., to dzieki niemu wróciłam do domu
            odmieniona, dopiero wtedy cieszyłam się że mam kręcone, ba byłam z nich dumna i
            jestem;) Fakt, że ten nabłyszczacz nadaje się tylko do włosów kręconych,gęstych
            i suchych i niezbyt długich, ale nie ma efektu tłustych włosów. Nie wiem jak to
            napisać, poprostu wygladają troche na wilgotne(bo nawilżają), są takie mięsiste
            i błyszczące i są pooddzielane poszczególne kosmyki, nie ma jednej kopy siana;)
            Dodatkowym plusem jest to, ze jak idę na dyskotekę i troche poskaczę, to
            fryzurka mi sie ciagle trzyma. Przepraszam, że tak się rozpisałam, ale cieszę
            się z moich loczków, a pomysleć, że jeszcze niedawno je prostowałam;)
            • laura27 Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 21.11.04, 18:21
              Tmi!
              Mogłabyś jeszcze zdradzić ile kosztuje ten specyfik i czy loki jakie po jego
              użyciu otrzymujesz to sprężynki czy raczej fale?
              Dzięki
              • Gość: Tami Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.11.04, 22:03
                Specyfik mój kosztował(bo kupowałam ostatni raz w styczniu 3 sztuki) 20 zł;)
                TANIOCHA-jak za takie cudeńko, a do tego bardzo wydajne;) u mojej fryzjerki,
                która juz rozwiązała zakład i martwię się co dalej;( Myślę, że może jest jakis
                sklep z artykułami dla fryzjerów, gdzie zwykły śmiertelnik może coś dla siebie
                kupić, chociaż nie wiem gdzie. A włosy po popsikaniu tym cudeńkiem nabierają
                swojego prawdziwego kształtu(część jest spiralek, a część falowanych;), zależy
                od cięcia, jak dłuższe to spiralki, a jak wycieniowane i krótsze, to robia się
                fajne falo-pazurki;) Ja mam tak na czubku głowy, a im niżej to świderki ;)
                pozdrawiam
                • enaka Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 22.11.04, 13:21
                  gdybys miala problem ze znalezieniem nablyszczacza allwaves, to mozesz go
                  znalezc tutaj:
                  amstar.bazarek.pl/kat.php/kid,1437/ap,1133
    • magda-fl Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 20.11.04, 20:28
      Ja polecam właśnie ten krem wygładzająco-nabłyszczający Alfaparf z serii Semi
      di Lino. Mimo, że z nazwy jest wygłądzający świetnie nadaje się do podkreślania
      loków - poprawia i utrwala skręt, nawilża, nabłyszcza. Szkoda tylko, że
      kosztuje jakieś 35zł i u mnie z wielkim trudem wystarczył na 2 miesiące.
      Wcześniej miałam fluid Schwarzkopf'a z serii Ossis, który baaardzo wysuszał i
      mleczko Sunsilk'a, które w sumie jak za tą cenę złe nie jest. Teraz testuje
      krem do loków Faberlic'a i w sumie na razie źle nie jest - loki podkreślone,
      nie puszą się, ale jednak pierwszego dnia po nałożeniu kremu są nieco za
      sztywne - a ja lubię takie miękkie. Lepszy będzie dla włosów krótszych niż
      moje - ja mam prawie do pasa :) Może i trochę gorszy od kremu Alfaparf, ale też
      i tańszy - ta sama pojemność (150ml) za26zł, czyli prawie 10zł mniej :)
    • enaka Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 22.11.04, 12:52
      hej,
      a moje, kiedys krecone, raczej normalno-suche wlosy ostatnio staly sie okropne:-
      ( nie dosc, ze sie bardzo szybko przetluszczaja (nawet w ciafu 24h, a kiedys i
      po 4 dniach nei wygladaly na tluste), to jeszcze w zime ledwo sie faluja; gdy
      jest cieplo i wilgotno, to jeszcze nie jest tak zle, na deszczu bardzo szybko
      sie skrecaja, ale w pomieszczeniu, zwlaszcza ogrzewanym, po kilku godzinach
      jest juz tragedia:-(

moze moglybyscie mi cos doradzic??
      bardzo bym byla wdzieczna:-)
      pozdrawiam
      • Gość: Tami Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 14:09
        dzieki za adres;)
        a moze poprostu powinnaś iśc do fryzjera(nie wiem jakia masz fryzurkę, ale
        napewno pomoże jakby troszkę ich ubyło z główki-serio;) Ja tez tak kiedys
        miałam, że zarówno w lato tragedia jak i jak było wilgotno, to jeszcze gorzej,
        bo pod spodem mnóstwo mokrych włosów a na górze siano-sianowate;) Trochę
        dziwne, że masz kręcone i przetłuszczające(na ogół kręcone mają suche;), może
        to wina skóry głowy i cos się tam dzieje niedobrego. W każdym razie polecam
        fryzjera, ale nie jakiegoś niedoświadczonego młokosa z tych sieci salonów (Jean
        Loui's Davi - czy jakos tak;) tylko zakład prowadzony przez nasze rodaczki,
        które napewno mają większe doswiadczenie i napewno nie zaproponuja Ci specyfku
        np.wyjątkowej pianki za 100 zł(tak jak mojej koleżance-by tylko zarobić;)
        pozdrawiam serdecznie
        • enaka Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 22.11.04, 14:32
          w tej chwili mam wlosy tak prawie prawie siegajace ramion, pol roku temu byly
          duzo krotsze, ale wtedy to mnie fryzjerka skrzywdzila:-( co prawda zalu do niej
          nie mam, bo sie bardzo starala, tylko fryzura, ktora mi zrobila nadawala sie do
          wlosow prostych

co do mojego przetluszczania sie, do powoli przekonuje sie, ze to wina ciaglego
          farbowania (ostatnio prawie co miesiac, bo moje myszowate odrosty bardzo widac
          po rudej farbie)

niby farbowanie powinno przesuszac wlosy, ale moje jak zwykle zachowuja sie
          tak, jak im sie podoba

pzdR
          • Gość: Tami Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 15:21
            no to sama sobie odpowiedziałaś, tym farbowaniem najprawdopodobniej troszke
            zniszczyłas sobie włosy, może powinnaś robić to rzadziej;) a może inną farbą.
            Jak napisałaś to wcześniej miałaś suche włosy, mogłaś je myć co 3-4 dni, a
            włosy suche są o wiele bardziej narażone na niszczenie, bo cebulka wytwarza
            mniej tego płaszczyka tłuszczowego;) który właśnie ma chronić włosy. Ale
            farbowanie co miesiąc to rzeczywiscie dużo, szczególnie, że farbujesz odrosty a
            to działa na skórę głowy. może pomóc ktoś doświadczony, ale widzę, że juz masz
            przeżycia z fryzjerami, ja też tak miałam i przez parę lat mamcia strzygła mnie
            w domu;) ale może w końcu dasz komus szansę tak jak ja - i nie zawiodłam się;)
            a jeszcze ważne, by przy kręconych włosach dać tym pod spodem oddychać, ja
            jestem za cieniowaniem i przezedzaniem jak najbardziej, by nie hodować szopki,
            w której mógłby zginąć grzebień;)
            pozdrówka
            • Gość: sniegotka Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 22.11.04, 15:49
              Tami czy ten Allwaves to nablyszczacz 300 ml? W nazwie nie ma nic o oleju.
              Stosujesz na wilgotne czy suche wlosy??? Czy jest to spray? No i najwazniejsze -
              czy ma w skladzie alkohol denat?????

• Gość: Tami Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 16:37
                tak to jest 300ml a do tego jest bardzo wydajny, wystarczy raz spryskać i juz
                widac efekt. Tak to jest w sparyu, taki błyszczący baaaardzo nawilzający i z
                małą iloscią oleju, ale to jest chyba to co ma nabłyszczac i napewno nie daje
                efektu jakbys wylała na siebie butelke kujawskiego;) według mnie to jest
                kosmetyk bardzo profesjonalny i bardzo go polecam szczególnie do suchych
                sianek, bo naprawde daję piekny efekt. z tego co przeczytałam na opakowaniu, to
                jedyne z alco to jest isopropyl alcohol, nie wiem co to jest.A nakładam go na
                wilgotne włosy, bo wtedy moje włosy się same fajnie zwijają a nabłyszczacz
                ztrzymuje ten proces i dodatkowo fajnie sie błyszczą i wyglądają na zdrowe i
                silne;) Moda na afro już dawno przeszła.U mnie też
                PS. jedna buteleczka starczyła mi na 2-3 m-ce przy częstym nawet nadużywaniu;)
                Po spryskaniu włosy zmieniją troche odcień na ciemniejszy, bo jak juz wcześniej
                napisałam włosy wyglądają na lekko zwilżone. Dla mnie rudej BOMBA;)
                Pozdrwaiam serdecznie

A jak się nim psikam to lecą na moją głowę takie srebrne drobnitkie kuleczki
                i fajnie pachnie;)
                acha, nie jest testowany na zwierzętach i jest 'ozone friendly';)
                • Gość: sniegotka Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 22.11.04, 17:15
                  Bardzo dziekuje za odpowiedz - bede na to polowac :)
                  Galaretki Artistee - nie polecam - baardzo zwieksza puszystosc wlosow - nie
                  moglam wyjsc z domu majac to na glowie bo wygladalam jakby piorun w miotle
                  strzelil. Za to moja mama, ktora ma bardzo grube wlosy za to malo byla
                  zadowolona. Nie polecam rowniez Alfaparf Smoothig Cream - moje wlosy prostuje
                  rekordowo i strasznie cuchnie plynem do mycia naczyn. Ladne loczki mam po Citre
                  Shine - takim zoltym zelu i piance Phytodess z glinka do kreconych.
                  • magda-fl Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 22.11.04, 18:08
                    sniegotko, możesz opisać bardziej szczegółowo te kosmetyki? Cena, firma,
                    pojemność, forma (krem, pianka itp)?
                • fanka_grzeskow_czekoladowych Okropne ogrzewanie...! 22.11.04, 18:37
                  Kocham swoje kręcone włosy, bo jak mawia moja koleżanka "trudno mnie nie
                  zauważyc, gdy idę korytarzem".

Tylko najgorzej jest zima, gdy włączone jest ogrzewanie ! Stają się jakieś bez
                  życia, przesuszone, a z tyłu praiwe w ogóle sie nie chcą kręcić! :-( Koszmar.

Dzisiaj kupiłam odzywke Gliss Kur z jedwabiem. Kiedys pomogła, zobaczymy jak
                  będzie tym razem.

Pzdr :*
                • enaka Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... 22.11.04, 21:02
                  znalazlam ten specyfik w sklepie dla fryzjerow, ale pani powiedziala, ze to nie
                  jest specyfik do skrecania loczkow i ze moze przetluszczac wlosy:-( no i teraz
                  juz nie wiem, czy na moje wlosy moge to zaryzykowac (zwlaszcza ze sezon
                  czapkowy:-( juz sie zaczal
                  pzdR
                  • Gość: Tami Re: DO DZIEWCZYN Z KRĘCONYMI WŁOSAM..... IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 22.11.04, 21:48
                    jeśli mówisz o nabłyszczaczu, to sprawa indywidualna, moje loczki są tak suche,
                    że naprawdę świetnie to na nie działa i naprawdę suuuuper układa je w fajne
                    spręzynki a fale robi pazurkowate;) Oprócz tego sie suuuper błyszczy. Moim
                    zdaniem na loczki jest super;) a może warto zaryzykować? na jakąś impreskę ten
                    specyfik w sam raz, gorąco polecam. dzięki niemu kocham swoje niesforne
                    sprężynki;) i wyróżniam się w śród prościuchów
                    serdecznie pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka