Gość: szalona IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.12.04, 18:52 Przeczytałam o wspaniałych właściwościach glinki zielonej Argizletz. Niestety nigdzie nie moge jej kupić. Czy jest tu ktoś na forum, kto wypróbował ją i może coś o jej rezultatach napisać ? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
schaetzchen Re: glinka Argiletz 07.12.04, 18:59 Glinki można kupić na esentii, poza tym - nie wiem skąd jesteś, ale jest w Warszawie w drogerii na Świętokrzyskiej - farma coś tam, przepraszam, nazwa wyleciała mi z głowy - jak idziesz od Nowego Światu, to po lewej stronie, niedaleko. Sama używam glinki białej i różowej, zielona nie dla mojej skóry. Jestem bardzo zadowolona, skóra jest gładka, nawet jakby nieco mniejsze pory... chociaż to pewnie siła sugestii :) Ale ładnie wygładza, napina. Ciężko się zmywa i dosyć trudno jest wytrzymać z taką maską na twarzy, nakładam ją sobie w kąpieli, bo łatwiej ją zmyć nie babrając wszystkiego wokół. Acha, ja używam takiej w tubie (pasta), są jeszcze w proszku, do rozrabiania wodą. Ale leniwa jestem z natury, więc wybrałam pastę :)) Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: glinka Argiletz 07.12.04, 19:00 Polecam wyszukiwarkę, po wpisaniu hasła "glinka" wyszło np. to: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=211&w=17998093&a=17998093 Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Agnes Re: glinka Argiletz IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.04, 21:24 Glinki Argiletz dostępne są w sklepie internetowym www.pachnidlo.pl. Moim zdaniem na cerę mieszaną - rewelacja! Mało tego, że oczyszcza skórę to jeszcze bardzo wygładza skórę oraz działa trochę przeciwzmarszczkowo. Sklep ma dobra obsługę i o ile pamiętam oferuje kilka rodzajów glinek - biala, zieloną (ja tą kupuję), czerwoną, żółtą i różową. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: fruzia Re: glinka Argiletz IP: *.pai.net.pl / 195.69.80.* 07.12.04, 21:40 Ja dostałam bez wiekszych problemów w aptece, ale niestety tylko małe opakowanie, które starcza na 2 razy, kosztuje 4-5 zł. Stosowałam zieloną, dopiero 3 razy, więc nie zauważyłam porażających efektów, ale zaznaczam, że mam dość zanieczyszczoną skórę. Jak narazie nieźle oczyszcza. Odpowiedz Link Zgłoś
monika.sp Re: glinka Argiletz 08.12.04, 17:14 używam zielonej glinki (pasta); nakładam 1-2 x w tygodniu-cera jest wygładzona,napięta, lekko zwężone pory i niespodzianke mniej na buźce; używam glinki także miejscowo ale sprawdza się tylko w sytuacji gdy czujesz,że lada moment cos wyskoczy;smaruję wówczas w miejsce potencjalnej eksplozji-na noc- i rano nie ma śladu.polecam do cer miesznych z problemami Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sue a moze wiecie jaka glinka do cery suchej ale... IP: *.chello.pl 08.12.04, 17:44 duzo dobrego sie nasluchalam o glinkach ale zielona wysusza mi skore, wiecie moze jaka glinka do cery suchej ale z wypryskami??? dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
schaetzchen Re: a moze wiecie jaka glinka do cery suchej ale. 08.12.04, 21:01 Ja mam cerę mieszaną, policzki bardzo suche, zaczęłam od najłagodniejszej, białej, teraz używam też różowej. Nie wysuszają, nie wiem jak z wypryskami, bo nie mam (tzn od czasu do czsu coś się niestety trafi, ale generalnie jest OK). A może zieloną punktowo na wypryski, a na resztę łagodniejszą? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dziewczyna Re: glinka Argiletz IP: 217.153.88.* 09.12.04, 12:36 Hej, ja mam 25 lat i tłustą cerę z rozszerzonymi porami. Używawm glinkę zieloną w postaci maseczek (mieszanina glinki z wodą) - od około 2,3 tygodni, 2-3 razy tygodniowo. Skóra jest nieco milsza w dotyku - wizualnie nie dostrzegłam różnic. Glinkę Argiletz - francuskiej firmy kupiłam w dużym - 1000 gramowym opakowaniu w postaci granulatu. Dodatkowo używam regulrnie tonik oraz brevoxyl. Przed nałożeniem glinki z reguły stosuję peeling (enzymatyczn Dermiki). Nie mam problemów z pryszczami ani wągrami, natomiast nie mogę zmniejszyć(zauważalnie) rozszerzonych porów. Odpowiedz Link Zgłoś