Dodaj do ulubionych

oczyszczanie wkońcu tak czy nie

IP: *.238.74.177.adsl.inetia.pl 08.12.04, 08:46
jak to w końcu jest czy oczyszczanie twarzy u kosmetyczki jest wskazane czy
nie ?
ja już sama nie wiem , kiedyś chodziłam regularnie na oczyszczanie twarzy a
teraz z braku czasu (już 2 razy odwołałam wizyte) nie chodzę zbyt często .
podobno oczyszczanie powoduje nadmiernie otwieranie sie porów i potem na
twarzy zostaną takie duże wymęczone pory , to co robić kiedy na twarzy jest
dużo mały czarnych wągrów (a fe) , i nie powinno sie (a może jednak) ich
wyciskać , przecież inaczej sie nie da.
chodzę czasem do gabinetu Bella w warszawie , może wiecie jakie inne zabiegi
są warte skóry z przebarwieniami i rozszerzonymi porami ?
bo przecież powinnam wiedzieć na jaki zabieg powinnam sie zapisać oprócz
oczyszczania.
30 latka
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: oczyszczanie wkońcu tak czy nie 08.12.04, 10:27
      oczyszczanie - tak, mechaniczne - nie ;)
      • ma-j-ka Re: oczyszczanie wkońcu tak czy nie 08.12.04, 12:06
        słyszałam, ze dobre efekty daje peeling kawitacyjny.poszukaj troche w necie
        jest sporo info.
        • Gość: 30 Re: oczyszczanie wkońcu tak czy nie IP: *.238.72.168.adsl.inetia.pl 08.12.04, 21:12
          a jak oczyszcza sie twarz nie mechanicznie ? bo ja jakaś tępa jestem w tym
          temacie , jak sie nie wyciska to jak usunąć "czarne kropki"?
          30
      • Gość: p j justa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 10.12.04, 04:39
        justa_79 napisała:

> mechaniczne - nie ;)

a czytalas co na ten temat sadzi Paula B.? ;))
        • justa_79 Re: justa 14.12.04, 15:03
          wiesz co, czytałam wiele artykułów Pauli B. i są one moim zdaniem tendencyjne.
          weź pod uwagę, że sprzedaje ona własne kosmetyki - i jakimś trafem wszystkie
          jej artykuły zachwalają to, co zawierają jej kosmetyki, a ganią to, co
          produkuje konkurencja. właściciel firmy kosmetycznej nie jest dla mnie
          obiektywnym autorytetem. ale wystarczy napisać kilka modnych książek, by być
          pseudo-wiarygodnym.
          • Gość: sniegotka Re: justa IP: *.wprost.pl / *.wprost.pl 14.12.04, 16:20
            Zgadzam sie z Toba justa, moze jestem zbyt subiektywna, ale dla mnie kosmetyki
            Pauli sa co najwyzej przecietne. Krytykuje kilka firm, ktore uwazam za objawienie
            (pielegnacja - Sage, kolorowka Chantecaille) i uwazam ze do piet nie siega im
            swoimi recepturami.
            Natomiast kilka pomyslow Pauli sprawdzilo sie na mojej skorze np. zeby
            niepotrzebnie nie nawilzac cery jesli nie jest ona typowo sucha, ja od wielu
            kremow dostaje tradziku (czasem mysle ze od wszystkich nawilzajacych), dlatego
            jesli nie mam akurat fazy "kwasowej" jako nawilzacza uzywam toniku i twarz
            wyglada o niebo lepiej. Oczywiscie filtr na dzien obowiazkowo, wiec to nie jest
            tak ze obrazam sie na wszystkie kremy, ale cos w tym jest.

• Gość: p j Re: justa IP: *.icm.edu.pl / *.icm.edu.pl 14.12.04, 23:03
            no tak, ale watek byl o mechanicznym oczyszczaniu ktoremu ty mowisz nie
            • Gość: justa Re: justa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:37
              ja mówię nie, a Paula mówi tak? każdy ma zdrowy rozsądek i wie, czym się
              kierować. mnie wystarczy, że wielu dermatologów i kosmetologów w kraju i
              zagranicą odchodzi od mechanicznego oczyszczania skóry, w niektórych
              cywilizowanych krajach w ogóle już się go nie wykonuje. ale jeśli Ciebie
              przekonują akurat argumenty Pauli, to nie widzę problemu.
    • Gość: perelkaa Re: oczyszczanie wkońcu tak czy nie IP: *.elpos.net 14.12.04, 17:22
      oczywiscie ze tak. ja dzieki temu wielu problemow sie pozbylam zwiazanych z cera. teraz chodze na oczyszczanko 1 na 3/4 miechy. zamiast podkladu stosuje krem z duzym filtrem i dolegliwosci sie zmniejszyly

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka