Dodaj do ulubionych

Puder z perłą.

13.12.04, 10:54
Czesc.
Poszukuje pudru (sypki lub w kulkach ) rozswietlajacego, najlepij z perlowymi
drobinkami.Niestety na wizazu nie znalazlam interesujacych propozycji. Moze
Wy mi pomozecie.
Obserwuj wątek
    • Gość: Iwa Sephora ma taki puder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:20
      Sephora ma taki puder, perlowy- prasowany, dwa odcienie: jasny i ciemniejszy,
      bardzo ladnie rozswietla i kosztuje 36 zloty
    • zuziarozia Re: Puder z perłą. 14.12.04, 09:53
      A może coś z górnej półki polecicie. Czyżby nie było takiego pudru.
      Pozdr.
      • kalooo Re: Puder z perłą. 14.12.04, 09:56
        Lucidity Estee Lauder-w dodatku nie ma talku i pięknie rozświetla,bardzo
        delikatnie,nie brokatem tylko taką perłą właśnie.Nie jest b.drogi jak na taki
        puder-139zł w sephorze.
        • Gość: zuziarozia Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:39
          Jest dobry? Barszo mi zalezy na rozswietleniu twarzy, gdyz ostatnio po
          nieprzespanych nocach nie wygladam najlepiej. A w swieta chciałabym "zablysnąc".
          dzieki.
          • annika_vik Re: Puder z perłą. 14.12.04, 10:59
            Taki puder w przepięknej puderniczce ma Estee Lauder. Nazwywa się to Vintage -
            jest złoty, perłowy, cudo. Kosztuje jakieś 160.

• kalooo Re: Puder z perłą. 14.12.04, 11:03
            IMHO Lucidity jest bdb.Matuje delikatnie i jednocześnie pięknie
            rozświetla,jakby 'ożywia' twarz,bardzo maleńkimi drobinkami i daje to
            prześliczny efekt świeżej i wypoczętej buźki.Z tego co pamietam ma na wizażu
            świetne opinie.Ja miałam dylemat między tym a SoIngenious,ale ten wygrał,bo nie
            ma talku.Niezły jest też Illumination HR,ale jak dla mnie ma za duzo prawie
            brokatowych drobinek.
            • Gość: zuziarozia Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:40
              Dziękuje kaloo. raczej jestem zdecydowana na lucidity, chociaż kusi mnie
              jeszcze HR. Cena podobna w necie. niestety nie mogę sprawdzić różnicy na żywo,
              w moim mieście nie ma sephory i takie cudeńka mogę kupić tylko w innym mieście
              lub w necie. Może ktoś może mi pomóc w wyborze pomiędzy tymi dwoma pudrami. Na
              wieczór pewnie fajny byłby HR . A jak sie spisuje na twarzy?
              Pozdrawiam.
      • Gość: Iwa Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:15
        ale nad półką na której leżał ten puden, nie ma już wyższej ;-))
        w Sephorze akurat Lancome, HR, Dior i inne pudry są ułożone na niższych półkach

a tak na poważnie, to czy naprawdę uważasz, ze tylko to co droższe jest dobre?
        Ja np mam puder Lancome i ten rozswietlajacy Sephory, i wole ten drugi.
        Podobnie z cieniami Diora mimo, ze maja cudowna konsystencje to scieraja sie
        szybciej niz Isa Dory czy Sephory, a kosztuja 3 razy wiecej. Nie mowiac juz o
        lakierach do paznokci "z gornej pólki", ktore nadaja sie chyba tylko na dlonie
        kobiety, ktora lezy i pachnie i sie nawet nie myje, bo podczas kapieli niestety
        odprysnie
        • Gość: zuziarozia Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:35
          Iwa, to nie była z mojej strony zlośliwość. Po prostu w mieście w ktorym
          mieszkam nie ma sephory i zamawiam na truskawce. Poza tym to mój jeden z
          nielicznych kosmetyków z górnej półki ( mąż chce mi zrobić prezent na gwiazdkę,
          za to, że od pół roku siedze w domu z dzieckiem ). generalnie używam kosmetyki
          polskie, mialam kilka selektywnych (prezenty). Przepraszam jesli cie uraziła
          moja uwaga. pewnie gdybym miała możliwosć to kupilabym ten puder sephory.
          sorry za literowki, ale nie laptop mi szwankuje.
          pozdr.
          • Gość: Iwa Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:45
            nie odebralam tego jako zlosliwosc, tylko czasem mam ochote z przekora zapytac,
            czy co drozsze musi byc lepsze.
            Pamietam jak kiedys wlasnie w Sephorze kupowalam sobie jakis blyszczyk sredniej
            klasy (półka Loreal) i jakies panienki skomentowaly, ze one by sie "brzydzily
            czyms takim pomalowac". Może jestem mało tolerancyjna ale drazni mnie taka
            postawa.
            Ciesze się, ze masz męza, który chce Ci zrobic "luksusowy" prezent. Oby robił
            Ci jak najwięcej takich prezentów i nie tylko na gwiazdke, tego Ci życzę.
            pozdrawiam

• Gość: zuziarozia Dziękuję Iwa IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 08:50
              • kalooo Iwa!Który to jest ten puder sephory? 15.12.04, 09:19
                Czy to jest ten ?
                • Gość: zuziarozia EsteeLauder czy HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:05
                  Dzis wieczorem musze podjac decyje EL czy HR . Sama nie wiem, szkoda ze nie
                  moge ich zobaczyc w rzeczywistoci. Dziewczyny moze uzywalyscie tych pudrow i
                  wiecie ktory jest trwalszy.
                  Pozdr.
                  • kalooo Re: EsteeLauder czy HR 15.12.04, 11:41
                    no faktycznie szkoda,ze nie mozesz sama zobaczyc ich,bo to troche trudno tak na
                    odległość oceniać.Ale ak jak wspominałam,ten HR jest bardziej brokatowy,tzn,ma
                    więcej tych drobinek i są bardziej widoczne,poza tym jest droższy-ok.180zł.Mi
                    podpasował Lucidity przez bark talku,poza tym jest tak delkatnie matujący i
                    jednocześnie ożywia twarz,nie zasypując drobinami.
                    A co do tego pudru co poleca iwa to tez go mam i jest całkiem niezły,ale ma
                    widoczne drobinki,w świetle bardzo jes widać-nakładam duzym pędzlem.Ale jest
                    całkiem OK.Nie wiedziałam,że są 2 odcienie,bo ja mam go z tej kolekcji zimowego
                    makijażu sephory i stał tylko 1 kolor.Ale ten 2gi to pewnie brązujący,nie?
                  • Gość: lalique Re: EsteeLauder czy HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:09
                    Kiedys Avon mial w swojej ofercie taki perłowy puder, wchodził on w linię black
                    little dress. Można go jeszcze kupic na allegro. Niedrogi i ma ładne,
                    eleganckie opakowanie.

---
                    Jude Law rozebrany do rosołu... www.lalique.blox.pl
                    • Gość: justa Re: EsteeLauder czy HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:37
                      teraz Avon ma puder rozświetlający w kulkach.
                • Gość: Iwa Re: Iwa!Który to jest ten puder sephory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:14
                  ten
                  tyle, ze dostępne są dwa odcienie, jeden jasny a drugi brązujący albo do
                  ciemnej karnacji
                  daję bardzo dobry efekt, tylko na początku trzeba nauczyć się go nakładać.Na
                  początku stosowania byłam rozczarowana, nie umiałam nałożyć go odpowiednio, by
                  podkreslić urode, ale po kilku eksperymentach jestem z niego bardzo zadowolona.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka