zuziarozia 13.12.04, 10:54 Czesc. Poszukuje pudru (sypki lub w kulkach ) rozswietlajacego, najlepij z perlowymi drobinkami.Niestety na wizazu nie znalazlam interesujacych propozycji. Moze Wy mi pomozecie. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Iwa Sephora ma taki puder IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 13.12.04, 11:20 Sephora ma taki puder, perlowy- prasowany, dwa odcienie: jasny i ciemniejszy, bardzo ladnie rozswietla i kosztuje 36 zloty Odpowiedz Link Zgłoś
zuziarozia Re: Puder z perłą. 14.12.04, 09:53 A może coś z górnej półki polecicie. Czyżby nie było takiego pudru. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Puder z perłą. 14.12.04, 09:56 Lucidity Estee Lauder-w dodatku nie ma talku i pięknie rozświetla,bardzo delikatnie,nie brokatem tylko taką perłą właśnie.Nie jest b.drogi jak na taki puder-139zł w sephorze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuziarozia Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 10:39 Jest dobry? Barszo mi zalezy na rozswietleniu twarzy, gdyz ostatnio po nieprzespanych nocach nie wygladam najlepiej. A w swieta chciałabym "zablysnąc". dzieki. Odpowiedz Link Zgłoś
annika_vik Re: Puder z perłą. 14.12.04, 10:59 Taki puder w przepięknej puderniczce ma Estee Lauder. Nazwywa się to Vintage - jest złoty, perłowy, cudo. Kosztuje jakieś 160. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Puder z perłą. 14.12.04, 11:03 IMHO Lucidity jest bdb.Matuje delikatnie i jednocześnie pięknie rozświetla,jakby 'ożywia' twarz,bardzo maleńkimi drobinkami i daje to prześliczny efekt świeżej i wypoczętej buźki.Z tego co pamietam ma na wizażu świetne opinie.Ja miałam dylemat między tym a SoIngenious,ale ten wygrał,bo nie ma talku.Niezły jest też Illumination HR,ale jak dla mnie ma za duzo prawie brokatowych drobinek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuziarozia Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 17:40 Dziękuje kaloo. raczej jestem zdecydowana na lucidity, chociaż kusi mnie jeszcze HR. Cena podobna w necie. niestety nie mogę sprawdzić różnicy na żywo, w moim mieście nie ma sephory i takie cudeńka mogę kupić tylko w innym mieście lub w necie. Może ktoś może mi pomóc w wyborze pomiędzy tymi dwoma pudrami. Na wieczór pewnie fajny byłby HR . A jak sie spisuje na twarzy? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:15 ale nad półką na której leżał ten puden, nie ma już wyższej ;-)) w Sephorze akurat Lancome, HR, Dior i inne pudry są ułożone na niższych półkach a tak na poważnie, to czy naprawdę uważasz, ze tylko to co droższe jest dobre? Ja np mam puder Lancome i ten rozswietlajacy Sephory, i wole ten drugi. Podobnie z cieniami Diora mimo, ze maja cudowna konsystencje to scieraja sie szybciej niz Isa Dory czy Sephory, a kosztuja 3 razy wiecej. Nie mowiac juz o lakierach do paznokci "z gornej pólki", ktore nadaja sie chyba tylko na dlonie kobiety, ktora lezy i pachnie i sie nawet nie myje, bo podczas kapieli niestety odprysnie Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuziarozia Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 19:35 Iwa, to nie była z mojej strony zlośliwość. Po prostu w mieście w ktorym mieszkam nie ma sephory i zamawiam na truskawce. Poza tym to mój jeden z nielicznych kosmetyków z górnej półki ( mąż chce mi zrobić prezent na gwiazdkę, za to, że od pół roku siedze w domu z dzieckiem ). generalnie używam kosmetyki polskie, mialam kilka selektywnych (prezenty). Przepraszam jesli cie uraziła moja uwaga. pewnie gdybym miała możliwosć to kupilabym ten puder sephory. sorry za literowki, ale nie laptop mi szwankuje. pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Puder z perłą. IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 14.12.04, 22:45 nie odebralam tego jako zlosliwosc, tylko czasem mam ochote z przekora zapytac, czy co drozsze musi byc lepsze. Pamietam jak kiedys wlasnie w Sephorze kupowalam sobie jakis blyszczyk sredniej klasy (półka Loreal) i jakies panienki skomentowaly, ze one by sie "brzydzily czyms takim pomalowac". Może jestem mało tolerancyjna ale drazni mnie taka postawa. Ciesze się, ze masz męza, który chce Ci zrobic "luksusowy" prezent. Oby robił Ci jak najwięcej takich prezentów i nie tylko na gwiazdke, tego Ci życzę. pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zuziarozia EsteeLauder czy HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:05 Dzis wieczorem musze podjac decyje EL czy HR . Sama nie wiem, szkoda ze nie moge ich zobaczyc w rzeczywistoci. Dziewczyny moze uzywalyscie tych pudrow i wiecie ktory jest trwalszy. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: EsteeLauder czy HR 15.12.04, 11:41 no faktycznie szkoda,ze nie mozesz sama zobaczyc ich,bo to troche trudno tak na odległość oceniać.Ale ak jak wspominałam,ten HR jest bardziej brokatowy,tzn,ma więcej tych drobinek i są bardziej widoczne,poza tym jest droższy-ok.180zł.Mi podpasował Lucidity przez bark talku,poza tym jest tak delkatnie matujący i jednocześnie ożywia twarz,nie zasypując drobinami. A co do tego pudru co poleca iwa to tez go mam i jest całkiem niezły,ale ma widoczne drobinki,w świetle bardzo jes widać-nakładam duzym pędzlem.Ale jest całkiem OK.Nie wiedziałam,że są 2 odcienie,bo ja mam go z tej kolekcji zimowego makijażu sephory i stał tylko 1 kolor.Ale ten 2gi to pewnie brązujący,nie? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lalique Re: EsteeLauder czy HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:09 Kiedys Avon mial w swojej ofercie taki perłowy puder, wchodził on w linię black little dress. Można go jeszcze kupic na allegro. Niedrogi i ma ładne, eleganckie opakowanie. --- Jude Law rozebrany do rosołu... www.lalique.blox.pl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justa Re: EsteeLauder czy HR IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 12:37 teraz Avon ma puder rozświetlający w kulkach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Iwa Re: Iwa!Który to jest ten puder sephory? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.12.04, 11:14 ten tyle, ze dostępne są dwa odcienie, jeden jasny a drugi brązujący albo do ciemnej karnacji daję bardzo dobry efekt, tylko na początku trzeba nauczyć się go nakładać.Na początku stosowania byłam rozczarowana, nie umiałam nałożyć go odpowiednio, by podkreslić urode, ale po kilku eksperymentach jestem z niego bardzo zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś