Dodaj do ulubionych

Yves Rocher - nowe zapachy

IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 18:10
Dziewczyny! Moze juz wszystkie o tym wiecie, a moze nie? Bylam dzis pierwszy
raz od dluzszego czasu w sklepie YR i wlasnie wprowadzaja nowa serie zapachow,
zapachy kwiatow: roza, bez i lilia. Sa wody toaletowe, zele pod prysznic i
dezodoranty w kremie z tej serii. Woda kosztuje teraz (w promocji) chyba 34 zl,
lilia bardzo przypadla mi do gustu (wlasnie testuje jej trwalosc), roza mniej,
a bzu skonczyl sie tester :( a strasznie jestem go ciekawa, bo zapach bzu po
prostu ubostwiam. Jak wyprobujecie, podzielcie sie wrazeniami!
Obserwuj wątek
    • anexxa Re: Yves Rocher - nowe zapachy 14.05.02, 18:18
      Gos´c´ portalu: kasica napisa?(a):

> Dziewczyny! Moze juz wszystkie o tym wiecie, a moze nie? Bylam dzis
      pierwszy
      > raz od dluzszego czasu w sklepie YR i wlasnie wprowadzaja nowa serie
      zapachow,
      > zapachy kwiatow: roza, bez i lilia.

dzis moja kolezanka z pracy zapachniala lilia, rzeczywiscie, lilia jak zywa, ale
      YR ma talent do tego. dobre perfumy na wakacje, na lato, takie nienachalne.

a jak lubisz bez, kasica, to w serii zeli i dezodoratnow "fkulce" YR juz od
      dawna ma cos dla ciebie. lilac de bretagne po francusku, pachnie
      oszalamiajaco (nie chce sie wyjsc spod prysznica, tam sie ten zapach
      kondensuje:)), a dezodorant fkulce dlugo chroni. w odroznieniu od
      dezodorantu cytrynowego z tej samej linii YR, godzina i czesc, a nie mam
      puszczy pod pacha ani nadczynnosci gruczolow potowych.

xx.
      • Gość: kasica Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 18:22
        Lilac de Bretagne zel - znam i stosuje :) a dezodorantow do tej pory sie balam,
        ze nieskuteczne. Jak mi sie skonczy Herbina, to sobie sprawie na probe. dzieki
        za rekomendacje :-)
    • rossa_ Re: Yves Rocher - nowe zapachy 14.05.02, 18:19
      Lilia i bez są nieziemskie- stałam przy półce i wąchałam do nieprzytomności :))
      Ale obawiałam się, że jako zapach na dzień będą jednak duszące i uciążliwe
      nawet dla mnie (że nie wspomnę o otoczeniu), więc nie zaryzykowałam kupna.
      Ale na żel pod prysznic chyba jednak się skuszę- chociaż zawsze żałuję, jak
      kupię coś ładnie pachnącego zamiast 2w1 silnie nawilżającego :))
      • Gość: kasica Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 14.05.02, 18:26
        Nie wiem jak bez, ale lilia na skorze zachowuje sie dosc leciutko, a ja nie
        lubie ciezkich zapachow, na pewno bym sie zdenerwowala :-) Ale moze ja po
        prostu bardzo lubie lilie. Samych kwiatow nie bardzo moge wachac, bo zaraz
        kicham, wiec te zapachy to dla mnie mnostwo radosci.
        • kasiulek Re: Yves Rocher - nowe zapachy 14.05.02, 22:01
          A ja kupilam mamie cala serie rozana i wyglada na to, ze bardzo sie jej podoba
          ten zapach. Ale dodam, ze moja mama jest wielka fanka roz:)
          • Gość: A27 Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: *.proxy.aol.com 15.05.02, 06:13
            A wachala ktoras z was IRYA - ja wlasnie dalam to tesciowej na Mother's Day i
            jest zachwycona. Mnie tez ta IrYa strasznie wziela.
            • Gość: em Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: 62.148.83.* 15.05.02, 08:30
              jednym z atutów YR jest to, że zapachy typu bez, lilia, róża nie są ciężkie i
              duszące, nie są też specjalnie trwałe i nie zmęczymy nimi otoczenia
              jest taka wąska granica między kwiatową świeżością i tandetą - i tutaj YR jej
              nie przekracza to samo dotyczyło konwalii z innej serii
              dezodorant w tubce/krem mnie w pełni stysfakcjonuje (nie brudzi ubrań)
              polecam bez i "starą" konwalię - zastanawiam się nad lilią
              konwalia "nie gryzie się" z użytym np. rano Diorissimo
              wiosną te zapachy są szczególnie urocze (na marginesie - czy ktoś używa jeszcze
              słów w rodzaju "urocze"? ...)
              • Gość: kasica Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 15.05.02, 20:30
                Ja uzywam, ale ja jestem starej daty :-) Zapachy sa urocze. Z lilia bylo mi
                super (nie jest zbyt trwala, ale tez nie przesadnie nietrwala), mialam dzis
                wpasc do YR w celu degustacji bzu, ale nie starczylo mi czasu :( Nie wiecie,
                czy ta promocja trwa do Dnia Matki?
                • Gość: em Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: 62.148.83.* 16.05.02, 08:24
                  a ja chyba skuszę się na lilię - lubię tradycyjne, damskie, kwiatowe zapachy
                  nie odpowiadają mi sportowe i unisexy (może należę to dla tych z nosami "starej
                  daty" jak pisze Kasica)
                  rok, dwa lata temu wszystko "nowe" pachniało cytrusami: grejfrut i lemonka -
                  nie mogłam rozróżnić zapachów choć firmy były różne

• Gość: just. Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: 212.160.236.* 16.05.02, 09:00
                    Poszłam wczoraj powąchać te kwiatki. No naprawdę, są super. Róża może nie dla
                    mnie, ale bez i lilia suuuuuuuper. Fajny prezent na Dzień Matki - cały zestaw:
                    woda + krem + żel... Mniam mniam mniam
                  • Gość: kasica Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 18.05.02, 00:19
                    Ja wprawdzie zazwyczaj stronie od bardzo tradycyjnych zapachow, ale potrafie
                    sama siebie czasem zaskoczyc pod tym wzgledem. Upodobania to dziwna rzecz :)
                    A wracajac do tematu, wyprobowalam ten bez i na mnie jest on wyraznie mniej
                    trwaly od lilii, tj. po kilku godzinach lilia dalej jest liliowa, a bez
                    kompletnie traci indywidualnosc - czuje, ze mam na nadgarstku jakies perfumy,
                    ale czym one wlascwie pachna, trudno wyczuc. Za to wkrotce po uzyciu zapach
                    jest fantastyczny, naprawde bzowy.
            • goga.74 Re: Yves Rocher - nowe zapachy 15.05.02, 22:04
              Gość portalu: A27 napisał(a):

> A wachala ktoras z was IRYA - ja wlasnie dalam to
              tesciowej na Mother's Day i
              > jest zachwycona. Mnie tez ta IrYa strasznie wziela.

Podoba sie bardzo mojej mamie. Mnie sie wydaje to troche
              zapach dla starszych pan, nie obraz sie, pytalas o opinie :-)
              • Gość: A27 Re: Yves Rocher - do goga IP: *.proxy.aol.com 18.05.02, 03:06
                Nie obrazam sie. Tez nie odwazylam sie sama tego nosic i dlatego dostalo sie
                tesciowej.
    • Gość: Xena Re: Yves Rocher - nowe zapachy IP: *.acn.waw.pl 18.05.02, 14:30
      A czy któraś z Was już skusiła się na antyperspiranty w kremie z tych nowych
      linii zapachowych? Generalnie nie przepadam za takimi typowo
      kwiatowymi, "naturalistycznymi" zapachami, ale te dezodoranciki bardzo
      subtelnie i delikatnie pachną na skórze i dobrze się rozmarowują, więc raczej
      nie będzie problemu z brudzeniem ubrań. Zastanawiam się tylko, czy są skuteczne
      i jak z ich funkcjonalnością - trzeba je bowiem wyciskać z tubki jak krem do
      twarzy, co na dłuższą metę może być niewygodne.
      • Gość: em Re: Yves Rocher - dezodorant IP: 62.148.83.* 20.05.02, 08:08
        "dezodorant w tubce/krem mnie w pełni stysfakcjonuje (nie brudzi ubrań)"- tak
        napisałam parę dni temu, używam go codziennie, w pełni zbezpiecza na cały
        dzień, poprzednio stosowałam Lumene w kulce
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka