Dodaj do ulubionych

Algi, zioła

IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 22:45
Dziewczyny doradźcie mi proszę, czym rozpulchnić skórę twarzy jeśli
chciałabym ją mechanicznie oczyszczać(ręcznie), ale nie może być to peeling
enzymatyczny (nie mam dostęu do vapozonu). Czy są może dostępne jakieś zioła
o takim działaniu?
Obserwuj wątek
    • kragmel Re: Algi, zioła 19.12.04, 23:29
      no to może vapozon własnym sumptem, czyli zwykła parówka z ręcznikiem na
      głowie. ja się specjalnie nie znam, ale chyba działa tak samo.
      • Gość: Marta Re: Algi, zioła IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:31
        Dobry pomysł. Zawsze o najprostrzym się nie pomyśli. Dzięki :) A ja tu chciałam
        kombinować jak koń pod górkę
        • kampysia Re: Algi, zioła 19.12.04, 23:38
          Do tej wody parowkowej chyba dobrze jest wrzucic ze dwie torebki herbaty
          rumiankowej (moze jedna tez wystarczy, ale kiedys gdzies czytalam, ze dwie).
          Ale jak masz naczynka, to nie rob zadnych parowek, moze ci wiecej popekac...
          • Gość: Marta Re: Algi, zioła IP: *.local.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 19.12.04, 23:44
            wiem wiem , naczynek nie mam kruchych ale słyszałam że są jakieś ziołowe maski
            rozpulchniające ale nie wiem do czego je przłatać bo są to chyba kosmetyki
            profesjonalne
            • kragmel Re: Algi, zioła 19.12.04, 23:53
              Gość portalu: Marta napisał(a):

> wiem wiem , naczynek nie mam kruchych ale słyszałam że są jakieś ziołowe
              maski
              > rozpulchniające ale nie wiem do czego je przłatać bo są to chyba kosmetyki
              > profesjonalne

są. takie mi kładli u kosmetyczki. więc raczej są pro. ale co jest w środku to
              nie pamiętam, gdyż u kosmetyczki zwykłam przysypiać ;)
            • kalooo Re: Algi, zioła 20.12.04, 09:28
              W domowych warunkach lepiej ci rozpulchni właśnie parówka,bo maski
              rozpulchniające są właśnie do gabinetów,i działają w połączeniu z vapozonem.W
              konsystencji są podobne do półtłustego kremu przez co pod wpływem temperatury
              silnie zmiękczją skórę.Są też stosowane papki ziołowe,ale w domowych warunkach
              postaw na smą parówkę,z dodatkiem właśnie ziółek,czyli zastosuj gorący napar z
              wybranego zioła,.
              ps.A dlaczego chcesz rozpulchniac skórę?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka