envi 25.12.04, 17:04 Mam problem, ufarbowałam włosy na blond,a wyszły mi żółte. Zna ktoś jakieś sposoby żeby to naprawić? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: iwka Re: żółte włosy IP: *.wroc.zigzag.pl 25.12.04, 18:21 Hej, albo zastosuj szampon neutralizujący żółty kolor np Regenal, albo farbę ( jakąś łagodną) bardzo jasny blond o odcieniu popielatym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: żółte włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.12.04, 18:29 Najlepiej udaj sie do dobrej fryzjerki, moze zafarbuje ci na inny kolor...chociaż napewno włosy na tym ,,ucierpią'' Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: envi Re: żółte włosy IP: *.internetdsl.tpnet.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 25.12.04, 19:05 hej,dzięki, trochę pogrzebałam i poczytałam o tym Regenalu, albo jakiejś płukance srebrnej i chyba to zastosuję.Włosów nie będę już męczyć farbowaniem chyba że nie będę mieć wyjścia. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olka Re: żółte włosy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.12.04, 00:17 Regenal jest bardzo dobry, można też machnąć tonerem Lariche Directions(takie dzikie kolorki w słoikach, są u fryzjera), jest bardzo łagodny, są odcienie i biały i srebrny. a jeśli chodzi o farbowanie i żeby nie było żółtka - polecam zacząć od pasemek na włosach, tak 70%-80% włosów, przez czepek, wtedy fryzjerka może dać mocniejszy rozjaśniacz, który normalnie poranił by skórę głowy ( ale nie przez czepek ;). Pasemek jest wystarczajaco dużo a mają ładny odcień platyny. Następne rozjaśnianie to taki odcień blondu jaki się tylk wymarzy ;) pozdrawiam (ciężko doświadczona przez przygody z blondem Olka) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: magda Re: żółte włosy IP: *.intertop.pl / *.intertop.pl 26.12.04, 21:29 Możesz spróbować Regenalem albo płukanką niebieską, fioletową. Jeżeli są żółte, to nie polecam farbowania popielatym blondem bo jest duża szansa na zielone włoski. Jeżeli nie chcesz do fryzjera (najlepsze wyjście!)a włosy są w dobrym stanie, to może zrób blond supreme l'oreala 001(najmocniejszy, naturalny blond). Jest to farba rozjaśniajaca i chyba jako jedyna nie robi z włosów suchego siana. Przynajmniej u mnie... powodzenia:) P.S. Może jednak fryzjer;) Odpowiedz Link Zgłoś