Gość: asiek_asiekowaty IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 27.12.04, 16:24 Czy macie swoje ulubione firmy kosmetyczne, którym ufacie i co do których macie pewność, że ich produkty na pewno nie są tylko rozreklamowanymi bublami? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: monia Re: Firmy, którym ufacie IP: *.u.mcnet.pl 27.12.04, 16:28 jesli chodzi o polskie firmy - ufam aa oceanic, lubie prawie kazdy kosmetyk z tej firmy. natomiast z zagranicznych marek ufam i lubie clinique Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: rs Re: Firmy, którym ufacie IP: *.net / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.12.04, 17:23 AA Oceanic, La Roche Posay, i zwykly krem NIvea- sprawdza sie zawsze na spierzchniete usta. Odpowiedz Link Zgłoś
asiek.tur Re: Firmy, którym ufacie 27.12.04, 20:05 Ja polecam wszystkim polskiego INGLOTa i tusze do rzęs z Maybelline, jeśli chodzi o krem to najlepsze są z NIVEA Polecam - bo sprawdziłam ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
truscaveczka Re: Firmy, którym ufacie 27.12.04, 23:09 Kolorówka: Inglot Pielęgnacja ciała i twarzy: Lirene dr Eris Włosy: Avon, Sunsilk Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: a Re: Firmy, którym ufacie IP: *.chello.pl 28.12.04, 11:31 sunsilk i avon pozostawiły na mojek głowie pobojowisko!!! Dobre jest jedynie serum von na końcówki Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Firmy, którym ufacie IP: *.chello.pl 28.12.04, 11:34 apteczne: - włosy : klorane, na łupież nizoral, neril , DUCRAY!!!- wzsystko - ciało: svr !!!, avene, dermedic - twarz: avene, dermedic - kolorówka: unifiance LRP - inna kolorówka: isa dora, bourjois - inne, kremy pod oczy clarins, matis. szampony i odżywki revlon i goldwell Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Firmy, którym ufacie 27.12.04, 23:21 Twarz:apteczne i do wrażliwych/delikatne,ewentualnie wcześniej wypróbowane.Tu akurat jestem ostrożna.Nie mam ukochanej marki,zdradzam jak sie da,gdy trafi sie lepszy kąsek..hehe..;P Ciało:nawilżanie-cokolwiek,Antycell:Lirene i Avon; Natłuszczanie-oliwka J&J Włosy-wiekszośc mam profesjonalnych,ale w ciemno moge kupowac Sunsilki i L'oreal. B.lubie też Garniera. Higiena:intymne-Ziaja(za melona ;P); Ogólnie: Nivea-olejek cuuudoo i piankowy żel.No i mnóstwo innych ale te w/w są moimi faworytami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Firmy, którym ufacie IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 27.12.04, 23:26 Byłabym wdzięczna za wymienienie firm tych aptecznych, szczególnie które mają dobre kremy i ewentualnie żele do mycia buźki. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: Firmy, którym ufacie 27.12.04, 23:35 Ja z aptecznych bardzo cenię Avene-m.in.żel,który męcze juz bodaj 7 miesiąc i z łaski swej zużył się w 30%... Z kremów bez recepty godny polecenia jest właśnie Avene Cleanance K i Cleanance,oraz Effeclar K.IMHO do cery tłustej,z wypryskami są bdb. Z poważniejszych preparatów to na pewno Skinoren(zamiennie z Acne Derm,można też Hascoderm spróbowac-maja to samo stężenie,ale ja tylko Skinoren i Acne Derm używałam). Ewentualnie z nadtlenkiem benzoilu:ja mam Akneroxid-cos jak maseczka i brevoxyl.Są OK. Natomiast jeśli chodzi o nawilżanie(a ja także nawilżam)-świetny jest Dermedic.Naprawdę godna polecenia firma.I Acne Expert i Hydrain pięknie nawilżają i IMO sa cudowne.A koszt-połowa ceny Vichy,kóre same wiecie jak czasem potrafi dać w kość..;/ Aha-i jeszcze moje ostatnie odkrycie: Hydraphase LRP pod oczy(Yeux)!No po prostu świetny!Mój drugi ulubiony nawilżacz pod oczka,zaraz po Pharmaceris A Eris. A tak wogóle to od aptecznych na pewno więcej pomoże nasza wspaniała i niezastąpiona Justy.;) Odpowiedz Link Zgłoś
fruttini Re: Firmy, którym ufacie 27.12.04, 23:26 z kosmetyków kolorowych wszystkie jakie posiadam są marki Rimmel i nie zawiodłam się nigdy:) Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: Firmy, którym ufacie 28.12.04, 00:41 - AA Oceanic - podświadomie ufam markom aptecznym (oprócz Vichy, parę razy się zaawiodłam), zwłaszcza tym przeznaczonym dla wrażliwych, atopowych skór (bo chyba muszą mieć mniej chemii i świństw, ale to tylko moje podejrzenie). Odpowiedz Link Zgłoś
madzia773 Re: Firmy, którym ufacie 28.12.04, 13:03 1.w sprawie paznokci i cieni do powiek-Inglot 2.tusze-Bourjois 3.kremy-Ziaja 4.kremy do rąk-Avon 5.szampony-Dove Odpowiedz Link Zgłoś
yoolcia20 Re: Firmy, którym ufacie 28.12.04, 14:10 Ziaja - głównie w kwesii balsamów Lumene - podkłady, bazy, pudry Eveline - tusze, cienie LRP - kremy do pielęgnacji twarzy Wella - lakiery to chyba tyle, pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiek_asiekowaty Re: Firmy, którym ufacie IP: *.wola-duchocka.sdi.tpnet.pl 29.12.04, 15:57 Wwypowiedziach pojawia sie Oceanic, ale ja nie wide nic dla siebie w ich ofercie. Czekam na dalsze propozycje super-firm. Odpowiedz Link Zgłoś