wyindywidualizowana 28.12.04, 14:20 jak w temacie: coś okropnego :/ takie małe, czerwone krostki wyskakujące po depilacji - co z tym robić? jak się tego pozbyć? mam tego dość i nie wiem, co począć :/ pomocy :( Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: ya21 Re: coś okropnego :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:23 golic z wlosem a ne pod wlos /nie wierzylam az nie sprobowalam!/ Odpowiedz Link Zgłoś
wyindywidualizowana Re: coś okropnego :/ 28.12.04, 14:29 nie w tym rzecz (golę z włosem raczej) ktoś kiedyś tu napisał, że depiluje się maszynką, a później "poprawia" pęsetką - ja też tak robię i nie wiem, czy to nie od tego :/ a czy jest jakiś sposób, żeby te krostki zniknęły? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya21 Re: coś okropnego :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:35 wiesz co? to ja wole sobie co dwa dni golic niz siedziec sto godzin i poprawiac niedorobki... poza tym jak to musi bolec? nie wyobrazam sobie wyrywania wloskow np w pachwinach czy pod pachami czy na udach. bol jak cholera na bank!! ja sie gole tak: wymaczam sie w wannie, potem peelinguje a potem w ciagu 3 minut raz raz maszynka i nie musze nic poprawiac. a jak sie spiesze to nawet bez wymaczania sie w wannie tylko standardowy prysznic + szybki peeling. pomaga, jestem bez krostek i innych pasuctw typu krwawiace ranki czy inne zaciecia:D Odpowiedz Link Zgłoś
wyindywidualizowana Re: coś okropnego :/ 28.12.04, 14:37 ale to wcale tak nie boli:) a później włoski wolniej odrastają :P tylko czasem zamiast włoska złapię kawałek skóry i...ale to się rzadko zdarza :) i kurcze...próbuję to załatwić maścią z witaminą A - pomoże czy raczej nie? :/ Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: ya21 Re: coś okropnego :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:43 powinno pomoc ale nie licz na cud - od razu na pewno nie... wiesz, nie wazne czy jest to krostka czy strupek - w kazdym razie to jest podraznienie skory jaies tam wiec nawet najlepsze 'regeneracja' nie pomoze od razu. niestety, nie ma cudow, organizm to jedna wielka maszyna... Odpowiedz Link Zgłoś
wyindywidualizowana rany! chyba się powieszę :/ 29.12.04, 18:19 teraz jeszcze się pojawiają grudki wypełnione białym płynem - bleee :/ i co ja mam z tym robić? nie wycisnę, bo boli i będzie wyglądać gorzej, a zostawiać nie chcę, bo paskudnie wygląda :( ratuuuunku ;( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: reni Re: coś okropnego :/ IP: *.autocom.pl 03.01.05, 19:53 radzę iść do dermatologa bo to może być zapalenie mieszków włosowych Odpowiedz Link Zgłoś