Dodaj do ulubionych

coś okropnego :/

28.12.04, 14:20
jak w temacie: coś okropnego :/
takie małe, czerwone krostki wyskakujące po depilacji - co z tym robić? jak
się tego pozbyć? mam tego dość i nie wiem, co począć :/
pomocy :(
Obserwuj wątek
    • Gość: ya21 Re: coś okropnego :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:23
      golic z wlosem a ne pod wlos /nie wierzylam az nie sprobowalam!/
      • wyindywidualizowana Re: coś okropnego :/ 28.12.04, 14:29
        nie w tym rzecz (golę z włosem raczej)
        ktoś kiedyś tu napisał, że depiluje się maszynką, a później "poprawia" pęsetką -
        ja też tak robię i nie wiem, czy to nie od tego :/
        a czy jest jakiś sposób, żeby te krostki zniknęły?
        • Gość: ya21 Re: coś okropnego :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:35
          wiesz co? to ja wole sobie co dwa dni golic niz siedziec sto godzin i poprawiac
          niedorobki... poza tym jak to musi bolec? nie wyobrazam sobie wyrywania wloskow
          np w pachwinach czy pod pachami czy na udach. bol jak cholera na bank!! ja sie
          gole tak: wymaczam sie w wannie, potem peelinguje a potem w ciagu 3 minut raz
          raz maszynka i nie musze nic poprawiac. a jak sie spiesze to nawet bez
          wymaczania sie w wannie tylko standardowy prysznic + szybki peeling. pomaga,
          jestem bez krostek i innych pasuctw typu krwawiace ranki czy inne zaciecia:D
          • wyindywidualizowana Re: coś okropnego :/ 28.12.04, 14:37
            ale to wcale tak nie boli:)
            a później włoski wolniej odrastają :P
            tylko czasem zamiast włoska złapię kawałek skóry i...ale to się rzadko zdarza :)
            i kurcze...próbuję to załatwić maścią z witaminą A - pomoże czy raczej nie? :/
            • Gość: ya21 Re: coś okropnego :/ IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 28.12.04, 14:43
              powinno pomoc ale nie licz na cud - od razu na pewno nie... wiesz, nie wazne
              czy jest to krostka czy strupek - w kazdym razie to jest podraznienie skory
              jaies tam wiec nawet najlepsze 'regeneracja' nie pomoze od razu. niestety, nie
              ma cudow, organizm to jedna wielka maszyna...
              • wyindywidualizowana rany! chyba się powieszę :/ 29.12.04, 18:19
                teraz jeszcze się pojawiają grudki wypełnione białym płynem - bleee :/
                i co ja mam z tym robić? nie wycisnę, bo boli i będzie wyglądać gorzej, a
                zostawiać nie chcę, bo paskudnie wygląda :(
                ratuuuunku ;(
    • justa_79 Re: coś okropnego :/ 03.01.05, 15:12
      smaruj Sudocremem.
      • Gość: reni Re: coś okropnego :/ IP: *.autocom.pl 03.01.05, 19:53
        radzę iść do dermatologa bo to może być zapalenie mieszków włosowych

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka