zibi62 29.12.04, 11:00 Poszukuje kremu dpo cery naczynkowej, nie mam juz siły, mimo stosowania róznych specyfików cera nie wygląda lepiej. Co polecacie? Cena nie gra roli. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: wawa Re: Krem na naczynka IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 29.12.04, 11:27 Próbowałaś apteczne np. Metroruboril z 1%metronidazolem, powinien pomóc ze względu na ten metronidazol, ok 60zl Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: zibi62 Re: Krem na naczynka IP: 81.15.254.* 29.12.04, 15:10 dzięki, ale czy jest to krem, czy raczej jakas maśc lecznicza? Bardziek zalezy mi na kremie pielęgnacyjnym. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: nowy Re: Krem na naczynka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 15:19 a może spróbuj Anandy firmy LEIM, mi to pomogło Pozdrowienia Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: izzy-pop Re: Krem na naczynka IP: *.bentom.pl / *.bentom.pl 29.12.04, 16:39 spróbuj pharmaceris firmy eris.używam kremu odżywczo-regenerującego od ok. 2 tyg i mam wrażenie,że skóra jest mniej podatna na podrażnienia i zaczerwienienia.krem jest dość gęsty,więc świetnie chroni twarz zwłaszcza zimą.z tej samej serii są jeszcze:krem nawilżający i dwa kremy lecznicze z wit.k (takie chyba raczej do stosowania na noc).do tego peeling enzymatyczny,tonik i żel do mycia twarzy.myślę,że używanie całej serii może trochę wzmocnić naczynka. powodzenia pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatka Re: Krem na naczynka IP: *.wroclaw.mm.pl 29.12.04, 21:03 Ja mam Avene creme antirougers riche i bardzo polecam oraz maseczke kojaco- nawilzajaca. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: Krem na naczynka IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:07 Iwostin wypuścił na rynek coś takiego. Krem jest leciutki, ma zielony (maskujący) kolorek (nie widać go na twarzy, nie bój się) i jak dla mnie jest fajny. Cerę mam mieszaną. Popatrz sobie tu jeszcze: www.iwostin.pl/prod.id_33.html Możesz też poprosić o przysłanie próbki. Niestety dość długo się czeka; spróbuj więc poszukać w aptekach. Mnie ten krem się b. podoba. aha, to NA PEWNO krem pielęgnacyjny. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: aga Re: Krem na naczynka IP: *.chello.pl 29.12.04, 22:00 Diroseal(jakoś tak)Avene, a jeszcze lepszy i chyba najlepszy jest Lierac Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mito Re: Krem na naczynka IP: *.biol.uw.edu.pl 30.12.04, 13:19 Ja dostałam taki przepis od dermatologa na walkę z rozszeżonymi naczynkami: Do mycia twarzy - Physiogel Krem Rozex - rano i wieczorem zamiast innych kremów - byłam wyjątkowo zaskoczona - oprócz "szpitalnego" zapachu (jedyna wada) krem jest świetny - świetnie nawilża, wygładza skórę, no i naczynka się zmniejszaja. Ja do tego mam cerę mieszaną i uważam, że buzia mi się mniej świeci. Witamina PP - 2 x 2 tabletki / dzień Witamina B2 - 3 x 2 tabletki / dzień Venoruton - 2 x 1 tabletka / dzień Gdy wychodzę na dwór - obowiązkowo podkład i puder - bariera izolacyjna od zimna. Stosuję tę kurację dopiero 2 tygodnie i już widzę efekty:) Wcześniej używałam serię Eris Pharmaceris - i jestem niezadowolona - buzia była wciąż czerwona i świecąca - to już lepiej się zachowywała gdy stosowałam kosmetyki dla cery mieszanej tej firmy a nie naczynkowej. Generalnie polecam wizytte u dermatologa. Ja dlugo probowalam likwidowac naczynka za pomoca kosmetyków kupowanych w drogeriach na własną rękę i to był błąd. Zaoszczędziłabym sobie czasu gdybym poszłą wcześniej do lekarza. Powodzenia w walce z naczynkami. Odpowiedz Link Zgłoś
justa_79 Re: Krem na naczynka 03.01.05, 15:56 kremy tylko zapobiegają powstawaniu kolejnych naczynek, a nie likwidują tych istniejących. jeśli zależy Ci na poprawie, to wybierz raczej coś leczniczego, a nie pielęgnacyjnego, np. Ruboril czy Rosaliac. plus Cerutin doustnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Krem na naczynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 09.01.05, 23:43 Czy Rosaliac ma filtry? Przy naczynkach jest to konieczne. A Ruboril? Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Krem na naczynka IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.01.05, 08:55 rosaliac nie ma filtrów. ruboril ma troche (dwutlenek tytanu). krem z filtrem jest wygodny na dzieńa, ale na noc nie powinno się go już nakładać. w tej chwili najlepszym rozwiazaniem wydaje sie stosowanie kremu na naczynka bez filtra 2 razy dziennie, a na dzień na niego dodatkowo jeszcze porządny krem z filtrem od spf15 w górę. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Joanna Re: Krem na naczynka IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 10.01.05, 16:22 Niestety moja skóra nie zniesie dodatkowego kremu. Używałam kremu na naczynka z filtrem Avene. Możesz podać jakiś krem, który jest lekki i można go nakładać na Rosaliaca lub krem na naczynka z filrami? POzdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: justy Re: Krem na naczynka IP: *.ynet.pl / 213.241.34.* 10.01.05, 21:51 no coż, z porządnym filtrem to albo Avene Antirougeus legere spf10 albo Bioderma Photoderm Flush SPF50. reszta ma albo za niskie spf, albo nie chroni przed pełnym spektrum UV. z lekkiech dobrych filtrów: eris Y&U doskonalący spf25 (ALE moze uczulić lub podrażnić ze względu na zawarość olejków eterycznych), LRP Anthelios Fluide extreme spf60 (jest lekki, ale nie daje matowego efektu, lekko się błyszczy), SVR spf 30,50,100 (nietłuste, nieświecące, dobrze chronią, spf50 jest beżowy, "maskujący" i bez zbednej chemii); może być jeszcze Eris do cery fotowrażliwej spf30+, ale nie chroni przed pełnym spektrum UVA Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Aga Re: Krem na naczynka IP: *.echostar.pl 10.01.05, 02:52 A ja polecam zabieg laserowy.Co prawda drogo, ale zamyka popekane naczynka. @50 zl za 15 minut lasera. ja mialem pekniete duze naczynko na policzku.niczym nie szlo zamaskowac zeby w ogole nie bylo widac. teraz nie ma sladu. taki zabieg trzeba powtorzyc tak aby byly dwie serie. mnie pomoglo, nie ma sladu. plus oczywiscie zapobieganie czyli kremy, witaminy itp. Odpowiedz Link Zgłoś
nareene Re: Krem na naczynka 10.01.05, 09:30 Pharmaceris nie polecam - silnie uczula. Rosaliac natomiast jest bardzo dobry - widac efekty prawie od razu. Popekane naczynka są mniej widoczne, skóra jest ładnie nawilżona o jednolitym kolorycie. Problemu popekanych naczynek nie można wyeliminować za pomocą "smarowideł" ale jak widać można załagodzić. Odpowiedz Link Zgłoś
lotoss Re: Krem na naczynka 11.01.05, 17:41 Ostatnio kosmetyczka polecala mi nowy krem Guerlain SOS Cream, ale nie probowalam go jeszcze. Czy znacie adres strony kosmetykow Avene? Nie do konca moge sie zorientowac ktore kosmetyki sa na cere naczynkowa. Chyba skusze sie na polecany Rosaliac i koniecznie pojde do dermatologa. Ciekawa jestem co powiem na stan mojej skory i co mi poradzi. Odpowiedz Link Zgłoś