Gość: asia IP: *.echostar.pl 29.12.04, 13:40 wg mnie HOT GIVENCHY ROZOWY,POPROSTU PIEKNY A MEZCZYZNI OD RAZU SIE"PRZYKLEJAJA";) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: kaloo Re: najpiekniejszy perfum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 13:51 uugghhh.....;/ Jaki perfum??!?Może to jedak perfumy są??? Bosshhh... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: najpiekniejszy perfum IP: *.chelmsl.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 14:27 Według mnie napiękniejsze perfumy to Organza Indecence. Brak mi słów, jak ten zapach rozwija się niebiańsko na skórze:)No i jeszcze niektóre zapachy Diora. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Niteczka Re: najpiekniejszy perfum IP: 217.96.6.* 29.12.04, 21:28 Moja rozwinęła się w zapach wędzonki. Może to podróba jest?:( Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Gosia Re: najpiekniejszy perfum IP: *.chelmsl.no / *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.12.04, 09:20 Na mnie pachnie bosko. Opinia moja i mojego męża;) Może masz zwykłą Organzę , bo jesli o nią chodzi to różne słyszałam opinie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: beatrix.kiddo Re: najpiekniejszy perfum IP: *.man.polbox.pl 29.12.04, 15:11 kaloo jestes boska, w pelni Cie popieram. nie znosze jak ktos pisze PERFUM. szlag mnie wtedy trafia. niestety na allegro to codziennosc:((( Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: najpiekniejszy perfum 29.12.04, 15:13 > kaloo jestes boska, w pelni Cie popieram. nie znosze jak ktos pisze PERFUM. > szlag mnie wtedy trafia. niestety na allegro to codziennosc:((( > Pozdrawiam. oj tak...;/ Buźka! ;* Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: nie jesteś lepsza 30.12.04, 17:23 Nie jesteś lepsza niunia:twoje Bosshhh... to co to niby jest?Bo w słowniku takiego cuda to nie ma.Nie wiem może chodziło ci o:Boże??? Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel wiesz, jest różnica 30.12.04, 17:54 pomiędzy ewidentnym błędem gramatycznym a netowym żargonem. Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: wiesz, jest różnica 31.12.04, 11:14 Jak dla mnie nie ma żadnej różnicy i jedno i drugie razi uszy i oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: wiesz, jest różnica 31.12.04, 11:22 katjuszka2 napisała: > Jak dla mnie nie ma żadnej różnicy i jedno i drugie razi uszy i oczy. Przeczysz sama sobie. Twoja wypowiedz pisana bez przecinkow razi oczy. Poza tym piszac teksty w internecie godzisz sie na stosowanie przez internautow zargonu, nawet jesli sama go nie stosujesz. Po prostu wchodzisz w pena konwencje i tego nie da sie uniknac (wyjatek to e-maile oficjalne). W rzeczywistosci nie istnieje konwencja (znow wyjatek - litaratura piekna), gdzie istnialaby konwencja zezwalajaca na bledy gramatyczne. Odpowiedz Link Zgłoś
katjuszka2 Re: wiesz, jest różnica 31.12.04, 15:21 cytuję:"...nie istnieje konwencja gdzie istniałaby konwencja..."hmmm to dopiero razi w oczy. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: wiesz, jest różnica 31.12.04, 16:39 katjuszka2 napisała: > Jak dla mnie nie ma żadnej różnicy i jedno i drugie razi uszy i oczy. przykro mi :( dobrze, że językoznawcy myślą inaczej. Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: nie jesteś lepsza 30.12.04, 22:05 Niunia-więc juz ci wytłumaczę-jest cos takiego jak gwara internetowa...I czasem wystarczy najpierw troche pomyślec,poszukac,poczytać a potem sie z uwagami wyrywać...;P Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: najpiekniejszy perfum 29.12.04, 21:09 Popieram postulat: precz z perfumem. Skąd to się wzięło?? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tereza_batista Re: najpiekniejszy perfum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:24 Ja do klubu walki z perfumem, perfumą i takimi dziewolągami przystepuję:). Pozdrawiam Tereza Batista wojowaniem zmęczona, pachnąca tylko wodą perfumowaną Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: M Re: najpiekniejszy perfum IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.12.04, 21:22 Kochanie, i żaden z tych przyklejonych mężczyzn nie powiedział Ci, że nie mówi się i nie pisze "perfum" tylko "perfumy"? To taki ciekawy rzeczownik, te perfumy, wiesz? Tylko w liczbie mnogiej występuje... Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: asiaa Re: najpiekniejszy perfum IP: *.echostar.pl 30.12.04, 00:26 ok perfumy wody toaletowe,jak sobie chcecie,zamiast mowic o zapachach jak zwykleprzyczepianie do slowek,polacy Odpowiedz Link Zgłoś
smee Re: najpiekniejszy perfum 30.12.04, 00:30 No właśnie, Polacy (przez duże "p" oczywiście)! Kto ma dbać o piękno i czystość naszego języka, jak nie my??? Litości... Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel bojówko polonistyczna 30.12.04, 00:50 jestem z wami :) jak zawsze. a gusta są różne i mnie się ostatnio najbardziej podoba Mania Armaniego. wieczną miłością zaś darzę Le Feu d'Issey. i nie dam się nawrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
ruda_80 Re: najpiekniejszy perfum 30.12.04, 11:29 Gość portalu: asiaa napisał(a): > ok perfumy wody toaletowe,jak sobie chcecie,zamiast mowic o zapachach jak > zwykleprzyczepianie do slowek,polacy Zamiast się unosić, pownnaś pokornie przyjąć to, że ktoś Cię poprawia i ma w 10000% rację. Co do jednego z Tobą się zgadzam, jesteśmy Polakami (Ty może wstydzisz się swojej narodowości, skoro komuś to wypominasz) a skoro Polacy, to pownini mówić i pisać po polsku. Należy się nauczyć że nie ma słowa "perfum", "perfuma" czy czegoś podbnego, są tylko PERFUMY!!!! Wiele razy już bylo o tym na forum, ale jak widać niektórzy są niewyuczalni i niereformowalni. Poza tym perfumy trochę różnią się od wody toaletowej. A żeby nie było, że tylko przyczepiam się do słówek, to dla mnie najpiękniejsze są Burberry of London. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: diuna Re: najpiekniejszy perfum IP: 81.210.22.* 30.12.04, 09:18 najpiękniejsze są : -Eternity Love -Chic - cool water Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tralala Re: najpiekniejszy perfum IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 30.12.04, 11:53 heh tez mnie strzela jak widze byki gramatyczne i leksykalne ja lubie kilka zapachow, np. nina ricci erm L'air du temps, moze troche pachnie mydelkiem ale zawsze cos innego :) lubie tez zapachy oscara de la renta diora - ale nie wszystkie lubie zmieniac i nie przepadam za zapachami kktore wszyscy "nosza" Odpowiedz Link Zgłoś
alicja_123 A JAKI JEST NAJLEPSZY NOŻYC? 30.12.04, 11:50 Perfum już znamy a teraz może jakiej firmy nożyc do cięcia papieru kupić? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Meganka Re: najpiekniejszy perfum IP: *.crowley.pl 30.12.04, 11:52 Wydawało mi się, że mówi się "TE PERFUMY" a nie "TEN PERFUM".... Odpowiedz Link Zgłoś
charade Re: najpiekniejszy perfum 30.12.04, 13:42 A jakiego majtka dziś na tyłek włożymy ? ;) Co do moich faworytów to są nimi: Trussardi Skin Extravagance Givenchy Bvlgari Pour Femme Odpowiedz Link Zgłoś
kalooo Re: najpiekniejszy perfum 30.12.04, 13:45 charade napisała: > A jakiego majtka dziś na tyłek włożymy ? ;) hehehe..;D A drzwi?Jak odmieniemy zgodnie z perfumem??;P Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: mówi sie perfumy IP: *.optinex.pl / 80.51.144.* 30.12.04, 18:31 Truth C.K - od teściowej. Ha,ha.Przeczytajcie moją prośbę w wątku poniżej i napiszcie- że przecież to "cudnie" pachnie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mimi Re: mówi sie perfumy IP: *.optinex.pl / 80.51.144.* 30.12.04, 18:32 raczej wątek powyżej.Obecna 2 pozycja Odpowiedz Link Zgłoś
smazony_zielony_pomidor Re: mówi sie perfumy 30.12.04, 20:07 ja osobiscie bardzo bardzo bardzo lubie Ode de rere z Ives Rocher i rózowe bruno banani...śliczne, acha no i jeszce podobaja mi sie Ode de l'amour YR Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: najpiekniejszy perfum 30.12.04, 22:12 Mnie przez kilka lat najabrdziej podobaly sie Pleasures Estee Lauder, a od jakiegos pol roku Pure Jil Sander, oba zapachy cudnie komponuja sie z moja skora. Nie pachna natretnie, a ja lubie, jak moj zapach mozna poczuc dopiero z bardzo bliskiej odleglosci. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinia Re: najpiekniejszy perfum IP: *.dip.t-dialin.net 30.12.04, 23:18 coco chanell madmuassel Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Misia a co pachnie wata cukrową ? IP: *.238.124.197.adsl.inetia.pl 31.12.04, 13:22 mam balsam PUPA'y Miss Milkie i jest taki okrutnie slodziutki i cieplutki i poszukuję takiego " mieciutkiego " zapachu ;) Odpowiedz Link Zgłoś
kampysia Re: a co pachnie wata cukrową ? 31.12.04, 13:41 Wata cukrowa pachnie bodajze Baby Doll Yves Saint Laurent. Odpowiedz Link Zgłoś
kragmel Re: a co pachnie wata cukrową ? 31.12.04, 14:18 dokładnie, BabyDoll YSL to wata cukrowa, chociaż z opisu nut można się nie zorientować ;) Odpowiedz Link Zgłoś
fruttini Re: najpiekniejszy perfum 31.12.04, 13:20 moje ulubione perfumy to: DKNY (niezwykle trwałe i intensywne) Trussardi Skin Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: e Re: najpiekniejszy perfum IP: *.cac.psu.edu 31.12.04, 13:54 Tylko Chanell #5. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: sisy Re: najpiekniejszy perfum IP: *.chello.pl 01.01.05, 18:53 GAP- So pink cudowniutki, czy któraś z Was go miała, używała, próbowała, albo widziała? Jeśli tak to w jakiej jest cenie i gdzie można kupić (bo tamten dostałam z Londynu) Odpowiedz Link Zgłoś
ninka25 Re: najpiekniejszy perfum 31.12.04, 13:57 Najpiękniejsze PERFUMY!!!! To liczba mnoga :) Szczęścia w Nowym Roku :) Dla mnie Hypnotic Poison Diora :)) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bajlandia1 Re: najpiekniejszy perfum IP: *.crowley.pl 01.01.05, 10:20 DOLCE VITA - DIOR!!!! tylko i wyłącznie!!! Odpowiedz Link Zgłoś
mule_dose Re: najpiekniejszy perfum 01.01.05, 18:03 DOLCE VITA Diora! Co tu dużo mówić, zapach jest tak intrygujący, że na ulicy oglądają się za mną kobiety, a o mężczyznach nie wspomnę! Cudownie kobiecy i jakiś taki... tajemniczy... Ma się wrażenie, że nigdy do końca nie pozna się tego zapachu. Polecam! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mala Re: najpiekniejszy perfum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 19:08 Moje ukochane to Cerruti Image, ale niestety już ich nie ma, nie mogę znaleźć, podobno już ich nie produkują. :(( Oprócz tego MEXX (bez podnazwy, takie jasnożółte) i oczywiście D&G Light Blue... cudeńko... Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Kasia Re: najpiekniejszy perfum IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.01.05, 20:03 moje piękne perfumy, to ANGEL,mmmm Odpowiedz Link Zgłoś