Dodaj do ulubionych

który krem na blizny potrądzikowe ???

IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 02.01.05, 11:46
Przeczytałam tu na forum o różnych maściach, żelach czy też kremach na blizny
trądzikowe. Niestety nie wiem teraz, który kupić? Zastanawiam się nad
Cepanem, Contratubexem i Tointexem, który najlepszy? Proszę o opinie.

Cepan - ???
Contratubex - ???
Tointex - ???
a może jeszcze jakiś inny ???
Obserwuj wątek
    • Gość: Malwina Re: który krem na blizny potrądzikowe ??? IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 02.01.05, 19:01
      Nikt nie odpowie ???
    • Gość: justyna Re: który krem na blizny potrądzikowe ??? IP: *.aster.pl / *.aster.pl 02.01.05, 19:32
      Z tego co wiem kremy ktore wymieniłaś stosuje się na blizny po skaleczeniach
      czy poparzeniach, a nie po trądziku. Ja tez miałam okropne blizny i dermatolog
      przepisał mi Retin-A, silnie złuszczający preparat ktory mocno podrażnił mi
      skorę. Po zużyciu tubki, poszłam znowu i dostałam Differin, działa on łagodniej
      i dla mnie osobiście jest lepszy. Radzę ci iść do dermatologa ktory dobierze
      odpowiednią maść do Twojej skory. Niestety cokolwiek byś używała musisz uzbroić
      się w cierpliwość, leczenie blizn trwa kilka m-cy, a w moim przypadku już rok.
      • Gość: renata Re: który krem na blizny potrądzikowe ??? IP: *.l2.c3.dsl.pol.co.uk 02.01.05, 20:10
        jest fajny krem,nazywa sie Glyco-A z 12%stezeniem kwasu glikolowego,mozna go
        kupic tylko w aptekach,koszt ok 48zl.Uzywa sie go (bardzo wazne!!!!!)najpierw
        co drugi dzien,potem codziennie.Piecze troche po nalozeniu,ale to swiadczy o
        jego dzialaniu.Nie stosuj peelingu ani innego zluszczajacego specyfiku przed
        uzyciem.U mnie sa efekty.
        • Gość: Malwina Re: który krem na blizny potrądzikowe ??? IP: *.artcom.pl / 194.6.246.* 02.01.05, 20:18
          Renatko powiedz coś więcej o tym Glyco-A.
          Jak działa, jakie są po nim efekty, jak na niego reaguje skóra.
          Interesuje mnie wszystko. Z góry dzięki za odpowiedzi.
          • Gość: nika Re: który krem na blizny potrądzikowe ??? IP: 195.116.1.* 02.01.05, 21:11
            Mnie dermatolog przepisał Skinoren krem,cena ok 40 zł, trochę szczypie po
            nałożeniu ale efekty są widoczne.Działa na przebarwienia i blizny potrądzikowe.
            • Gość: suzi Re: który krem na blizny potrądzikowe ??? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 02.01.05, 21:15
              ale jesli masz wrazliwa cere to uwazaja z glyco a ,ja sie tym kremem doprawilam
              a nie wyleczylam bo byl dla mnie zdecydowanie za mocny(uzywalam co drugi dzien a
              nawet czasem rzadziej)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka