Dodaj do ulubionych

wszystko o algach;)

04.01.05, 12:45
dostałam ostatnio totalnego bzika na punkcie alg i chciałabym podzielic się z
nim z tymi z Was które maja podobnie, a wiem że są takie;) poza tym
chciałabym też dowiedzieć się czegoś więcej na ich temat, co gdzie i jakie ma
właściwości, a zacznę od tego czego sama już próbowałam, do czego i Was
zachęcam:
- pierwsze co to był guam, najpierw zamówiłam ten najbardziej firmowy
lacoste, potem na esentii i ten dużo dużo lepszy (i tańszy), teraz
zaeksperymentowałam i zamówiłam sobie czerwone algi wyszczuplające i
antycellulitowe też do smarowania, uwielbiam to i są efekty

- mam gumową maskę z zielonych alg do cery tłustej, taką co zastyga na
twarzy, najpierw robiła mi ja kosmetyczka po czyszczeniu, teraz już sama
sobie robię, jest super

- zażywam kelp (chociaż dopiero ostatnio dowiedziałam się że to też algi) i
spirulinę, to ostatnie krótko, wiem że to już zakrawa na pzesadę ale bardzo
miałabym ochotę spróbować jeszcze chlorelli;)

- ostatnio zainteresowałam się też japońskimi kryształami alg morskich, chyba
się skuszę i sobie zamówię, a co;)
Obserwuj wątek
    • kampysia Re: wszystko o algach;) 04.01.05, 12:55
      Fajnie, ze sie tak zainteresowalas algami, bo sa rzeczywiscie b.zdrowe! Ja je
      uwielbiam w kuchni japonskiej i cos ci doradze. Zamiast lykac spiruline i kelp
      w tabletkach (latwo mozna przesadzic z porcja lub nie calosc moze zostac
      przyswojona) zdrowiej jest kupic sobie 10 arkuszy (to sa naprawde arkusze:))
      alg nori do robienia sushi w supermarkecie i albo robic sobie sushi samej, albo
      drzec te algi i ilosc odpowiadajaca mniej wiecej biletowi autobusowemu wrzucic
      do cieplej wody i pic taki napoj codziennie (oczywiscie polykajac miekkie
      algi). Czytalam gdzies, ze taka ilosc ma ilosc wit.A odpowiadajaca 4 marchewkom
      (zreszta w ogole algi maja strasznie duzo witamin, zwlaszcza A).
      • justa_79 Re: wszystko o algach;) 04.01.05, 13:42
        kampysia napisała:
        > ilosc odpowiadajaca mniej wiecej biletowi autobusowemu

cudne porównanie, dawno takiego nie słyszałam :D
        • kampysia Re: wszystko o algach;) 04.01.05, 13:50
          Masz racje, smiesznie mi sie wyrazilo:) Mialam na mysli raczej wielkosc. Trzeba
          wyciac taki prostokacik wielkosci biletu.
          Ach, moj Boze, co ta praca ze mna robi! Poprawna polszczyzne zapominam!
          • justa_79 Re: wszystko o algach;) 04.01.05, 14:08
            nie, skąd, myślę, że to poprawne! tylko po prostu tak uroczo komiczne :) widać,
            że masz nieszablonowe myśli :)
    • Gość: mangax Re: wszystko o algach;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.01.05, 14:05
      a takie "cudo" - czyli algi, ktore sie hoduje w sloiku i karmi rodzynkami i
      cukrem???

mozecie cos wiecej na ten temat napisac???

pozdr.
    • Gość: susełka Re: wszystko o algach;) IP: *.petrus.com.pl 04.01.05, 15:34
      Zazdroszcze tez bym sie chetnie tymi algami poobkładała itd.
      Zainteresowła mnie ten guam, który kupiłas na esenti ( jaka to firma i cena?),
      i te czerwone algi i do smarowania, prosze o szczególy.
      Tez mam tłusta cere, uwielbiam maseczki, jak nazywa sie ta Twoja, gdzie mozna
      kupic? Pozdrawiam
      • Gość: akin Re: wszystko o algach;) IP: *.chello.pl 04.01.05, 19:50
        na esenti to sie nie nzaywa guam tylko fangi di alga?? w każdym razie można to
        znaleźć w dziale z preparatami na cellulit na drugiej stronie jeśli dobrze
        pamiętam, to jest zestaw algi + krem + folia + pendzel do nakładania, folia
        fatalna trzeba sobie kupić normalna spożywczą, a pendzel nieprzydatny, jakbym
        się miała smarować pędzlem to wszystko by mi wyschło zanim skończyłabym się
        pędzlować;) ale już algi i kremik super, kosztują teraz w jakiejś promocji 171
        złotych czy jakoś tak i polecam z czystym sumieniem. natomiast czerwone algi i
        maseczka z zielonych alg to odkrycie przypadkowe, jest taka polska firma
        kosmatyczna nazywa się jadwiga, mają swoją stronę i sklep internetowy no tam
        mają te wszystkie algi przeróżnych postaci, maski do twarzy z alg mają chyba z
        4 rodzaje, tych do ciała też kila ale moje kosztowały niecałe 100, a tamte inne
        są już dużo droższe, maseczka jest fajna dokładnie taka jaką robią w gabinetach
        kosmetycznych, natomiast te algi do ciała, hmmm... no fajne s ą ale przy tych z
        esentii "czułam" że działają bo mnie piekło i skóra była zaczerwieniona, ja to
        lubiłam, bo to taki doraźny efekt działania, widziałam też wyraźnie że skóra
        jest mocno napięta po tym okładaniu, po tych czerwonych nie ma takich sensacji,
        no ale przecież ich brak nie oznacza wcale że nie działają prawda? w każdym
        razie te jedwigowe kosmetyki mają też taką wadę, a może zaletę, że są w proszku
        który trzeba sobie samemu rozrabiać, ale nie jest to specjalnie trudne, aha no
        te kosmetyki jadwiga są ponoc kosmetykami profesjonalnymi, przeznaczonymi dla
        gabinetów, wrzuć w googla jadwiga instytut powinno być, jakbyś miała problemy
        to napisz jeszcze to postaram się wkleić linka, powodzenia
    • Gość: beatka Re: wszystko o algach;) IP: *.wroclaw.mm.pl 04.01.05, 23:39
      Ja tez jestem fanka alg, ale robie sobie zabiegi w gabinecie kosmetycznym bo
      sama nie umiem nalozyc takiej budyniowej zimnej masy na twarz, algi sa w
      proszku, a potem nakladane jak budyn na twarz zastygaja. Zdejmuje sie je jak
      odlew twarzy, a efekt zawszy wrecz rewelacyjny. Moze macie jakis patent jak
      nakladac je samemu w domu?
      • Gość: akin Re: wszystko o algach;) IP: *.chello.pl 05.01.05, 09:31
        ale o jaki patent ci chodzi? po prostu te algi w proszku trzeba rozrobić z
        wodą, dosyć nenrgicznie bo w krótkim czasie zaczynają tężeć i taką papkę
        odpowiedniej 'budyniowej" konsestencji" nakłada się na twarz, i tyle nawet
        jeśli troszkę spływa do w kilka dosłownie sekund przestaje bo już zaczyna
        zastygać, to wszystko
        • Gość: egis Re: wszystko o algach;) IP: *.internetdsl.tpnet.pl 05.01.05, 10:27
          A jakie działanie maja pozostałe kolory alg, wiem tylko o zielonej że jest
          przeciwtradzikowa.
          • akin2 Re: wszystko o algach;) 05.01.05, 11:29
            z tego co pamietam co biała jest dla cer wrażliwych, na pewno jest jeszcze
            niebieska i czerwona? nie jestem pewna czy czerwona jest też do twarzy
          • justa_79 Re: wszystko o algach;) 05.01.05, 11:52
            a nie pomyliło Ci się z glinką? ;)
            • akin2 Re: wszystko o algach;) 05.01.05, 11:58
              nie, nie pomyliło się;) ale rzeczywiście kolory mają chyba takie same jak
              glinka i też podobne właściwości co prawda w tym linku chyba nie ma opisów ale
              to jest to www.jadwigajk.hg.pl/sklep/index.php?cPath=31&sort=1a&page=2
              • akin2 Re: wszystko o algach;) 05.01.05, 12:02
                o tutaj sa krótkie opisy przy wiekszych pojemnościach
                www.jadwigajk.hg.pl/sklep/index.php?cPath=32&sort=1a&page=3
      • Gość: doris Re: wszystko o algach;) IP: *.chello.pl 19.02.05, 20:12
        mi naklada moj moza. ma w tym wprawe taka jak kosmetyczka. jak ktos chce to meza
        wypozycze za drobna oplata :-)
    • suselka03 Re: wszystko o algach;) 06.01.05, 09:33
      dziękuje, za szcegółowe wskazówki, juz sie nie moge doczekac, kiedy
      poeksperymentuje. Pozdrawiam
      • Gość: hexi do mangax :) IP: *.zgora.dialog.net.pl 06.01.05, 10:34
        takie algi w słoiku miała kiedyś moja mama przez jakiś czas,ale nikt z
        domowników nie chciał z nich korzystać, o ja głupia niedoinformowana! Każdy
        potraktował jej "nowy wymysł" jako kolejny specyfik nie przynoszący żadnych
        korzysci, a jednak, już za pozno:(( Spytam, być może ma jeszcze jakiś dostęp do
        alg. Z tego co pamietam one były w postaci takich małych przezroczystych
        kosteczek galaretki i ten sok (sama nie wiem co to było..;)) był nawet smaczny..
        • kika50 algi japonskie do picia - jak je uzywac? 19.02.05, 19:52
          Pije od pol roku algi japonskie. Czy musze zrobic przerwe?
    • Gość: kosmisia Re: wszystko o algach;) IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.01.05, 10:42
      ja robię sobie maski z alg w gabinecie kosmetycznym zawsze po czyszczeniu i
      uważam, że sa naprawde super
    • Gość: doris Re: wszystko o algach;) IP: *.chello.pl 19.02.05, 20:16
      ja tez jestem fanka alg. co tydzien nakladam sobie maseczke z zielonych. kupuje
      algi firmy bandi, tez przez internet. mam kilka pytan do bardziej zaawansowanych
      fanek alg:
      1. gdzie mozna kupic algi innych firm np thalgo i oczywiscie za ile?
      2. jakie dzialanie maja pozostale "kolory" i czy tez naklada sie je w formie
      zimnej maski?
      3. jakie wlasciwosci maja algi do picia/jedzenia, czy tez maja rozne kolory i
      gdzie mozna je dostac?
      dzieki za odpowiedzi
      • Gość: Halinka Czy ktos PIJE algi??? IP: *.ip-pluggen.com 20.02.05, 10:18
        Moze podzieli sie swymi doswiadczeniami...
        • Gość: Tonia Re: Czy ktos PIJE algi??? IP: *.raster.krakow.pl 21.02.05, 10:57
          są jeszcze algi różowe ( nawilzające i regenerujące - z witaminą C) , zielone -
          do skór tłustych i trądzikowych, niebieskie- odtruwają i powodują kurczenie się
          naczynek, czerwone są łagodzące, na naczynka, brązowe - algi cynamonowe do skór
          z tendencja do przesuszania. Piszę tu o algach janssena
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka