Dodaj do ulubionych

baza pod podkład

IP: *.petrus.com.pl 06.01.05, 15:03
kupiłam bazę rozświetlającą chanel, dobrze się rozprowadza na niej podkład,
sama baza dobrze sie wchłania ale jakoś tego rozświetlenia nie widzę:(
Pani w douglasie zachwalała białą bazę shiseido, teraz trochę żałuję że jednak
jej nie wybrałam, wybór padł na chanel ponieważ mam podkłąd tej firmy i bałam
się że na innej może się zważyć. Co sądzicie o bazie shiseido? Poradźcie na
przyszłość ewewntualnie jakąś lepszą.
pzdr
Obserwuj wątek
    • voluptas Re: baza pod podkład 06.01.05, 15:08
      Kilka dni temu oglądałam na stronie chanel filmik, w którym jest "instrukcja
      obsługi" tej bazy - makijażysta nakłada ją NA podkłąd i wygląda ładnie.
      Co do Chanel, to jej nie miałam, więc ciężko mi coś powiedzieć, ale ja z moimi
      bazami (Meteorytową i "zwykłym" Guerlain) często robię tak, że kłądę ja właśnie
      na wierzch - zamiast różu na przykład. I efekt bardzo mi odpowieda.
      pozdr.
      • justa_79 Re: baza pod podkład 07.01.05, 12:11
        voluptas, a powiedz mi, czy jak kładziesz bazę na podkład, to ona Ci tego
        podkładu trochę nie rozmazuje?
        • voluptas Re: baza pod podkład 07.01.05, 22:06
          Nie, jakoś mi się to nie zdarzyło. Może dlatego, że ja zwłaszcza te meteorytowe
          bazy po prostu wklepuję (zresztą tak samo, jak np. róż w kremie).
          Poza tym, jak już pisałam, polecam "ideologiczny" filmik na stronie chanel, jak
          pan makijażysta maluje modelkę. Mnie się bardzo podobało ;)
          pozdr.
          • kalooo voluptas,no to daj linka!!! ;) 08.01.05, 00:07
            Do tego Chanela...Bardzo ja Cie ładnie proszę,no prooooszę...;D
            • voluptas do kalooo ;) 29.01.05, 14:30
              ooops, dopiero teraz zobaczyłam...
              Wchodzisz po prostu na stronę www.chanel.com, klikasz zakładkę maquillage (albo
              to samo po angielsku ;) i tam znajdujesz sobie tę bazę. Pod opisem jest bodajże
              mode d'aplication, czy jakoś tak i jak tam klikniesz, to Ci się odtwarza filmik
              ;) A jak masz głośniczki, albo słuchawki, to jeszcze do Ciebie gada ;)
              pozdr.
    • justa_79 Re: baza pod podkład 06.01.05, 15:09
      a jak zastosujesz samą bazę, to widzisz rozświetlenie? spróbuj też nałożyć ją
      na podkład. pod podkładem jest niewidoczna, gdyż ją przykrywasz ;) a podkłady
      mają często właściwości kryjące.
      • Gość: derika Re: baza pod podkład IP: *.petrus.com.pl 06.01.05, 15:18
        na to nie wpadłam, żeby ją stosować na wierzch, mam podkład DP Chanel i nie jest
        on mocno kryjący. Jutro spróbuję tak jak radzicie. Żeby było jasne to mam bazę o
        konsystencji fluidu a nie tą w zakręcanym pudełeczku.
        Jak nakładam samą bazę to jest lekkie bardzo subtelne rozświetlenie.

A co sądzicie o tej białej bazie shiseido?
        • Gość: aga do deriki IP: *.chello.pl 07.01.05, 11:10
          jeśli mowa o bazie chanel blanc universel to niestety: nie widze efektu nawet
          jak nałożę na wierzch, totalne zero wyrównania, rozświetlenia, krycia... baza
          ma miły zapach i konsystencję ale powiedzmy sobie szczerze: nic nie daje :(((
          A co sądzisz o innych produktach chanel? Dostałam kupon zniżkowy a nie wiem co
          jest godne zakupu a co należy omijać?
          Pozdrawiam
          • Gość: derika Re: do deriki IP: *.petrus.com.pl 07.01.05, 13:07
            z produktów chanel najwięcej używałam podładu double perfection fluid, to chyba
            juz czwarty słoiczek, na mnie wygląda najbardziej naturalnie, kolor clair (20)
            jest idealny. Podkład ten może trochę wysuszać ale jak zaczęłam dobrze nawilżać
            skórę na noc effaclarem k problem ten zniknął.

Moja baza pod podkład nazywa sie dokładnie: Base lumiere, czyli poprostu baza
            rozświetlająca, jest więc to inny produkt niż Twój.

Z produktów chanel miaałm jeszcze krem-emulsję solution destressante, bardzo
            leciutka i ładnie nawilża, szybko się wchłania.

Więcej nic tej firmy nie używałam, zastanawiam się nad korektorem pod oczy
            chanel, tym który ma aplikator taki jak mają błyszczyki do ust, ale właśnie nie
            wiem czy to będzie trafiony zakup. Za tym korektorem przemawia tu m.in. jego
            kolor - byłby dobrany idealnie do podkładu, ale nie wiem jak on by się
            zachowywał na skórze - tzn. czy nie wysuszałby skóry pod oczami, czy nie
            podkreślałby linii mimicznych itd.

Z innych produktów chanel, o któych słyszałam że są dobre to pudry sypkie.

Więcej nie znam, ponieważ używam kosmetyków innych firm - pudry clinique, cienie
            isadora, tusze bourjois i jestem z nich zadowolona.

pozdrwiam
          • voluptas Re: do Agi 07.01.05, 22:09
            przepraszam, że się wtrącę, ale gdybym dostała od złotej rybki kupon zniżkowy do
            Chanel, to na pewno kupiłabym jeszcze jakąś poczwórną paletkę cieni. Jakość
            doskonała, nałożone na mokro nie dość, że ślicznie opalizują, to jeszcze są
            potwornie trwałe ;)

pozdr.
            • kampysia Re: do Agi 08.01.05, 00:33
              Zgadzam sie, tez bym kupila cienie. Mam takie jeszcze z 2001, paletke 8 cieni z
              drobinkami rozswietlajacymi i uwielbiam je! To byla seria limitowana, wiec
              uzywam dosc oszczednie, zeby nie wykonczyc...

A co do bazy Shiseido: mam te baze, nalozylam ja pare razy pod podklad (tak jak
              zalecane) i nie widzialam zadnych efektow. Po nalozeniu samej mialam lekko
              rozbielona twarz, a poniewaz nie mam superjasnej karnacji, nie podobalo mi sie
              to. Ale sprobuje NA podklad, moze wyjdzie cos lepszego? Aha, no i podklad nie
              za dobrze sie na tej bazie rozprowadzal (ale nie mialam podkladu Shiseido, moze
              powinno sie uzywac jednej firmy w takim przypadku).
              A tak na marginesie uwazam, ze ladna, mloda cera nie potrzebuje baz.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka