Dodaj do ulubionych

ukryć zmęczenie- POMOCY

IP: *.chello.pl 07.01.05, 11:15
Jak ukryc efekty zmęczenia i zimy? Wyglądam nieładnie- buzia przygaszona,
cienie pod oczami, krótkie rzesy, mysie włosy, jesetm szczupła co potęguje
wrażenie przemęczeniai "przyklapnięcia". Może jakies kremy rozświetlające
(miałam avon i nivea sa kiepskie szukam teraz na wyższej półce), może bazy
pod makijaż (tylko nie chanel
Obserwuj wątek
    • Gość: up Re: ukryć zmęczenie- POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.01.05, 15:28
      • Gość: elkas Re: ukryć zmęczenie- POMOCY IP: *.internetdsl.tpnet.pl 07.01.05, 17:55
        Moim zdaniem powinnaś intensywnie nawilżać cerę i pić dużo wody mineralnej
        niegazowanej ( ok. 2 l. dziennie) Bardzo dobra jest maseczka nawilżająca
        Dermiki"Nasycenie" w saszetkach. Nie wiem ile masz lat. Ja mam po 40-tce i z
        dobrym skutkiem stosuję Hydra Complete dla suchej cery E.L. Radzę raz w
        tygodniu zrobić pilling.Ja stosuję pilling Biothermy dla wrażliwej cery.Również
        woda termalna Avene w areozolu nadaje "świeży "wygląd buzi.A dodatkowo trochę
        ruchu.Zwiększy to dotlenienie organizmu.Zwróć uwagę na to co jesz. Może za mało
        mikroelementów i witamin w Twojej diecie ? Pozdrowienia, radości i optymizmu.
        • Gość: rawita Re: ukryć zmęczenie- POMOCY IP: *.autocom.pl 07.01.05, 23:57
          mnie na przemęczenie bardzo pomógł regularnie zażywany magnez "slow mag z vit
          B6" (podobno bardzo dużo zależy od rodzaju magnezu, ten jest bardzo polecany).
          Wiem, że nie jest to uniwersalna metoda bo może Tobie brakuje czegoś innego,
          ale warto próbować różnych rzeczy. Z kolorów polecam coś czerwonego przy
          twarzy - bluzka, apaszka. Nie wiem jaki masz typ urody, ale prawie każdemu jest
          dobrze w czerwonym i naprawdę mało co tak ożywia. No i oczywiście masa owoców,
          może kuracja cytrynowa (był ostatnio taki wątek na forum). Pozdrawiam!
    • morenne Re: ukryć zmęczenie- POMOCY 08.01.05, 00:11
      HEJ!elkas ma 100% rację!więcej przebywaj na dworze to zapewni dotlenienie skóry
      (okres grzewczy jest koszmarny dla niej), pij dużo płynów , ja polecam
      wieloowocowe (pysio, kubuś)-cera nabierze kolorytu, no ale musisz pić
      systematycznie!równie ważny jest poranny chłodny prysznic!możesz również
      skoczyć na solarium raz na 2 tyg po 10-15 min starczy aby przetrzymać do
      wiosny."Naświetlony organizm" to świetna recepta na dobre samopoczucie. Równie
      ważne są ćwiczenia wysiłkowe!-wzmagają przepływ krwi a tym samym dotleniają
      komórki!więc wygląd stopniowo poprawia się. Również wytwarza się w organiźmie
      serotonina wpływająca na lepsze samopoczucie. pozdrawiam !!!
    • Gość: Kaori Re: ukryć zmęczenie- POMOCY IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.01.05, 09:23
      I nie zapomnij o zywych,kolorowych ubraniach! Duzo ich teraz w sklepach,a
      naprawde ozywaiaja i dodaja blasku! ^_^
      • Gość: aga Re: ukryć zmęczenie- POMOCY IP: *.chello.pl 08.01.05, 12:47
        dzięki za wszystkie odpowiedzi, postaram się zastosować, dla innych które mają
        ten problem sprzedam dwa własne tricki: podkłąd zawsze trochę jaśniejszy od
        cery i róz w płynie. Najgorszy problem u mnie to brzydkie, przyklapnięte włosy
        w kolorze mysim i cienie pod oczami... mimo że dużo spię no i chuda buzia,
        puszyste panie zawsze wygladaja na bardziej energetyczne. Kolorów staram się
        używac intensywnych, kłopot w tym że trudno jest dobrać fajne zestawienie i nie
        wyglądac jak papuzisko... :)
        Pozdrawiam wszystkich
        • renia30 Re: ukryć zmęczenie- POMOCY 09.01.05, 10:43
          a próbowałaś pudrów brązujących, ja bez nich wyglądam jak ostatnie
          nieszczęście. Polecam Rimmel (jest kilka kolorów, ja mam ten z żółtawym
          odcieniem nr 25), Egyptische Erde, Vipera itp.
          A na cienie pod oczami korektor Revlon Colorstay 02 (najjaśniejszy).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka