Dodaj do ulubionych

PROSTE WŁOSY!!!!

07.01.05, 13:35
moje wosy nie sa proste ani krecona, takie "fale Dunaju" brrr strasznie ich
nie lubie i dlatego czesto prostuje uzywajac prostownicy. Czy ktos moglby
poradzic jakies kosmetyki wzmacniajace efekt (po kilku godzinach niestety na
mojej glowie pojawiaja sie fale)i jednoczesnie chroniace czupryne. Jak wiadomo
wlosy strasznie sie niszcza przy tego typu eksperymentach. Prosze o pomoc!!!
Obserwuj wątek
    • oliwka24 Re: PROSTE WŁOSY!!!! 12.01.05, 20:32
      wiem coś o tym mam ten sam problem nieznoszę swoich włosów!Wyglądały jeszcze w
      miarę kiedy były długie , a teraz obcięłam je na dość krótko i był to mój
      największy błąd!!!Nie wiem co mam z nimi począć.Słyszałam o seriach prostujących
      włosy, ale nie wiem czy są skuteczne.
      • policewomen Re: PROSTE WŁOSY!!!! 12.01.05, 22:45
        widze ze nie jestem jedyna dziewczyna z beznadziejnymi wlosamy, plyny
        prostujace sa dobre jesli na dworze nie jest wilgotno, polecam Loreal, ujdzie
        tez Sunsilk ale dzialaja bardzo krotko, wystarczy mzawka i "szopa" gotowa,
        slyszalam o czyms takim jak trwala prostujaca, czy ktos sie orientuje czy to
        dziala i ile kosztuje?
        • alexxx Re: PROSTE WŁOSY!!!! 13.01.05, 12:34
          Przede wszystkim porządna powinna być prostownica. Najtańsza (czytaj: o małej
          mocy)nie zda egzaminu i przy byle mżawce włosy będą sie skręcały. Ja uzywam
          ceramicznej i...wszystko sie trzyma:)
          Co do płynów to owszem, działają, ale nie widziałam takowych w Polsce.
    • issey.miyake Re: PROSTE WŁOSY!!!! 14.01.05, 11:59
      ja od czasu jak zakupilam porzadna prostowice mam proste wlosy do nastepnego
      mycia. dodam, ze ma koncowkach mam resztki trwalej wiec naprawde jestem
      zadowolona.
      dziewczyny, pamietacie jak kiedys szczytem marzen byly wlasnie krecone wlosy?
      kupowalo sie walki, waleczki, na goroaco, na zimno itd:-)) a teraz proste
      chcemy miec.
      ale proste wlosy sa faktycznie duzo fajniesze!
    • oksana.zarewicz Re: PROSTE WŁOSY!!!! 24.01.05, 08:48
      Witam
      Przede wszystkim radzę tobie oraz innym dziewczynom z „beznadziejnymi” włosami,
      abyście polubili swoje włosy takimi jakie są. Ta miłość sprawi, że będziecie
      miały cierpliwość dla ich pielęgnacji oraz wyrozumiałość dla ich potrzeb.
      Zdecydowanie odradzam częstego używania prostownicy, nawet tej najlepszej. Nie
      ma kosmetyków skutecznie chroniących włosy od częstego działania uszkadzających
      czynników termicznych, m.in. prostownicy. Radzę zmieniać fryzurę w zależności
      od pogody. W dni wilgotne prostsza oraz zdrowsza dla włosów będzie fryzura
      typu „mokrej Włoszki”. Dlatego wystarczy po umyciu włosów odpowiednim,
      sprawdzonym szamponem (np. do włosów kręconych) wgnieść w nie trochę pianki lub
      żelu nawilżającego i pozwolić im wyschnąć w sposób naturalny a jeżeli bardzo
      zależy ci na efekcie prostych włosów (radzę aby działo się to jedynie
      sporadycznie) sięgnąć po prostownicę. Włosy przed tym należy umyć i nałożyć na
      nie odżywkę np. regeneracyjną oraz skorzystać z preparatu prostującego np.
      Straight Edge – firmy Joico.
      Pozdrawiam
      Oksana
    • mati711 Re: PROSTE WŁOSY!!!! 24.01.05, 13:37
      Witaj jako fryzjer polecam mleczko termoaktywne wygladzajace iron finish loreal
      professionnele dostepne w salonach fryzjerskich loreala lub jean lui davida
      stosuje sie ja pod zelazko fryzjerskie jest rewelacyjne seria wygladzajaca do
      wlosow liss extreme z serii expert loreal, jednak najlepszy jest zabieg
      wygladzajacy X -Tenso prostuje wlosy na 3 lub 4 miesiace a wlosy po tym zabiegu
      sa naprawde miekkie i blyszczace pozdrawiam
    • fryzjer-bartek Re: Trwałe prostowanie włosów 09.02.05, 13:38
      Polecam wykonać trwałe prostowanie włosów (usługa dostępna w salonach
      fryzjerskich) takie trwałe prostowanie w zależności od produktu może sie
      otrzymywać od kilku tygodniu do ..., prostowanie systemem firmy Goldwell jest
      (chyba) produktem po którym włosy najdłużej pozostają proste, przy trwałym
      prostowaniu nie należy zapominać o prostowaniu odrostów!
      • bandytka1 Re: Trwałe prostowanie włosów 11.02.05, 16:37
        dziękuję wszystkim za porady:))
        --
    • kasiunia18 Re: PROSTE WŁOSY!!!! 13.02.05, 15:16
      tez mam ten problem...ale mam pytanie jak czesto moge stostowac
      prostownice...??? Bo zabiegi prostujac to troche kosztuja,ehh i daleko bym
      musiala jechac aby je zrobic :/ wiec pozostaje mi prostownica...:] A co do
      jakich kosmetykow to ja zawsze stosuje po prostowaniu "gumy, ekstremalne
      utrwalenie" do wlosow jest bardzo dobra!!! I dlugo sa proste po niej :]
      • issey.miyake Re: PROSTE WŁOSY!!!! 18.02.05, 11:13
        do kasiuni
        ja uzywam swojej prostownicy co 2 dzien, mam dosyc cienkie wlosy i slabe, ale
        mam prostownice o duzej mocy i z regulacja temaperatury wiec sama decyduje. i
        nie widze skutkow ubocnych prostowania. nie uzywam za to suszarki ani zadnycg
        szczotek elektrycznych jak to robilam wczesnej. uwazam ze lepsze dla mnie jest
        prostowanie co 2 dzien (raz tylko przejzdzam prostwnica po wlosach)niz
        katowanie ich suszarka, szczotami i walkami co wczesniej czynilam. uzywam tez
        bardzo dobrej odzywki rigenol. pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka