Dodaj do ulubionych

Niesamowity bubel!!

IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 21:10
KUPILAM PLASTRY Z WOSKIEM veet na zimno, zaraz wyprobowałam no i jakiez bylo moj oburzenie,
kiedy ten szajs nie wyrwał prawie zadnego wlosa! Pieniadze wyrzucone w bloto! A robiłam wszystko
wg. instrukcji...radze, nie kupujcie tego g...
Obserwuj wątek
    • Gość: silie Re: Niesamowity bubel!! IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 21.05.02, 21:46
      Hmmm; ja używam TYLKO tego właśnie wosku od kilku lat.
      Fakt, że włosy nie mogą być króciutkie, bo żaden wosk tego nie wyrwie.
      Ale kiedy są odpow. dł. nie ma problemu.

Ja przecinam je na pół, bo są dla dla mnie za długie; przyklejam,mocno nacieram
      już na nodze, żeby wosk nieco sie rozgrzał i bardzo energicznie i szybko
      zrywam.Nie muszę dodawać, że w kierunku pod włos:)))

Dodam jeszcze, że ten sam kawałek plastra wystarcza mi do 3,4-krotnego
      użycia;za każdym razem z doskonałym skutkiem.
      Do tego łatwo schodzą pozostałości wosku dzięki załączonym chusteczkom z
      oliwką.

Być może robisz coś nie tak?! Opisz po kolei jak to robisz.
      pzdr.
      • Gość: marta Re: Niesamowity bubel!! IP: *.ny325.east.verizon.net 21.05.02, 22:03
        woskiem veet zrobiłam sobie dużą krzywdę, ale to wina mojej głupoty a nie
        feleru kosmetyku:((( Po pierwsze nie powyrywał mi włosów na nogach i to chyba
        dlatego że były za krótkie....nie były golone takimi mnie natura odbarowała,
        do tego są jasne... a ja głupia z nimi walczyć chciałam. Mój mąż poświęcił
        kawałek swojego owłosienia, żeby przetestować czy chodzi o długość i co? u
        niego wszystkie włosy pięknie się wyrwały (tylko szzzz bo to tajemnica:))
        Po drugie, mam chyba płytko unaczynione nogi czy co? bo w tych miejscach gdzie
        coś się jednak wyrwało dostałam takich wylewów podskórnych, czy jak to
        nazwać...w każdym razie wyglądają jak fioletowo czerwone plamki i są okropne:
        (((leczę to teraz maścią z kasztanowca, ale nie bardzo pomaga:((
        jak depilowałam mechanicznym depilatorem nigdy coś takiego mi się nie zdażyło,
        reasumując nie było to najszczęśliwsze posunięcie i na pewno go nie powtórzę,
        a wosk tak ładnie pachniał (miałam z aloesem)
        • Gość: silie Re: Niesamowity bubel!! IP: 2.4.STABLE* / 10.120.21.* 21.05.02, 22:11
          Podobne wylewy podskórne robią mi się, kiedy używam wosku do nóg w okolicach
          łona...bądż pod kolanami ( znaczy z tyłu, na zgięciu, na wysokości kolan:)) )
          Tam powinien być uzywany delikatniejszy specyfik; tak więc mają prawo robić Ci
          się Marto, takie rzeczy przy tak "cienkiej" skórze.

Mam jednak do Ciebie pytanie: czy nie wrastają Ci włosy po depilatorze
          mechanicznym? (bo mnie wrastały potwornie, a przy wosku wcale)
          I czy jakiś depilator wyrywa baaardzo krotkie włosy? To właśnie największy
          kłopot z woskiem, że trzeba czekać aż odrośnie...
          pzdr, s.
          • Gość: Karolina Re: Niesamowity bubel!! IP: *.chello.pl 21.05.02, 22:15
            A czy ktoś próbował już nowego wosku Veet w aplikatorze (reklama w TV)?
            • Gość: kasica Re: Niesamowity bubel!! IP: *.warszawa.sdi.tpnet.pl 21.05.02, 22:30
              Probowalam kiedys uzywac podobnego produktu, nie pamietam juz jakiej firmy -
              tez ogrzewalo sie pod kranem, a nastepnie nakladalo i zrywalo plastrem.
              Rezultat byl wyjatkowo mierny - po jednym "zdarciu" wyrywala sie najwyzej
              polowa wloskow, wiec musialam robic to po kilka razy. Kosztowalo mnie to
              wymeczona skore i mnostwo czasu, a potem wloski pieknie powrastaly mi pod
              naskorek. To byl moj pierwszy i ostatni raz z woskiem.
              • Gość: marta Re: Niesamowity bubel!! IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.02, 03:47
                też uważam, że powinnam używać innego specyfiku, teraz to wiem:) w każdym
                razie nie mam pretensji do produktu, bo ten wydał mi się fajny (wosk
                aplikowało się przez roll - on; bardzo wygodne nawet dla kogoś tak
                niewprawnego jak ja). Mam tylko trochę stracha, że takie plamy mi pozostaną,
                ale na razie jestem dobrej mysli bo już troche zbladły.
                Nigdy nie wrastały mi włosy po depilacji mechanicznej, a mój depilator wyrywał
                (używam czasu przeszłego bo tu inne kontakty, napięcie w gniazdku więc go nie
                zabrałam) nawet króciutkie włosy. Nie był z rzadnymi bajerami, jakiś
                podstawowy firmy Philips.
                Ostatnio spróbowałam Lotionu Sally Hansen do usuwania włosów, hmm tylko 4
                minuty i problem z głowy, a raczej z nóg:)) Chyba pozostane przy nim.
                • Gość: beatka Re: Niesamowity bubel!! IP: *.lipno.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 09:12
                  Gość portalu: marta napisał(a):

> Ostatnio spróbowałam Lotionu Sally Hansen do usuwania włosów, hmm tylko 4
                  > minuty i problem z głowy, a raczej z nóg:)) Chyba pozostane przy nim.

Marta napisz mi koniecznie co to za lotion, nigdy o nim nie słyszałam
                  Pozdrawiam

• Gość: Karusia Re: Niesamowity bubel!! IP: *.starogard.dialup.inetia.pl 22.05.02, 12:40
                    Ja słyszałam i widziałam te lotiony w sklepie, koszują około 20 zł. A jak jest
                    z skutecznością?
      • Gość: Nell Re: silie IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 08:17
        Gość portalu: silie napisał(a):

> Hmmm; ja używam TYLKO tego właśnie wosku od kilku lat.
        > Fakt, że włosy nie mogą być króciutkie, bo żaden wosk tego nie wyrwie.
        > Ale kiedy są odpow. dł. nie ma problemu.
        >
        > Ja przecinam je na pół, bo są dla dla mnie za długie; przyklejam,mocno nacieram
        > już na nodze, żeby wosk nieco sie rozgrzał i bardzo energicznie i szybko
        > zrywam.Nie muszę dodawać, że w kierunku pod włos:)))
        >
        > Dodam jeszcze, że ten sam kawałek plastra wystarcza mi do 3,4-krotnego
        > użycia;za każdym razem z doskonałym skutkiem.
        > Do tego łatwo schodzą pozostałości wosku dzięki załączonym chusteczkom z
        > oliwką.
        >
        > Być może robisz coś nie tak?! Opisz po kolei jak to robisz.

Pzrede wszystkim kupiłam wosk, by usunąć włosy w okolicach bikini. Najpierw rozgrzałam plaster z
        woskiem w dłoniach , potem przyłożyłam do owłosionej skóry. Nie przeciełam paska(moze to moj blad) i
        mocno pocierając starałam się, by przywarl do skory. Potem go zerwałam, no i efekt marny- 3 wlosy na
        pasku. A inne wlochy jak były, tak byly..
        pozdrawiam:)
        • Gość: Asia Re: silie IP: 194.204.129.* 22.05.02, 08:25
          kurcze dziewczyny...tak reasumujac to czy warto kupowac ten wosk czy nie bo
          przyznam ze opinie sa tak rozne ze juz sama nie wiem czy jest skuteczny czy
          nie..acha no i na ktory byscie sie zdecydowaly ten nowy z aplikatorem czy ten
          ktory rozgrzewa sie w rekach?
          • Gość: Aga Re: silie IP: *.future-net.pl 22.05.02, 09:30
            Wosk to w ogóle nie najlepszy pomysł na depilację, bo żeby go zastosować,
            włoski muszą być dośc długie, czyli trzeba je "podhodować", co jest dość
            obleśne wizualnie. Poza tym, kiedy odrastają i przekłuwają się przez skórę,
            strasznie to swędzi, brr. Ja stosowałam wosk przez kilka lat, skuszona rzekoma
            obietnicą osłabienia i przerzedzenia się owłosienia. To bzdura, włosów jest
            tyle samo. Włosy zaczynają odrastać już po tygodniu, o wiele prędzej niż po
            depilatorze mechanicznym.
            • Gość: silie Re: silie IP: *.jmk.lodz.pl 22.05.02, 12:36
              Faktycznie włosy odrastają i czuć je pod ręką już po tygodniu, ale
              u mnie wyrażnie sie osłabiły, jest ich duuuużo mniej, i są bledsze.
              U mnie odrastają wolniej niż po depilatorze mechanicznym i wogóle nie wrastają;
              po mechanicznym wrastały mi straszliwie, robiły sie krosty i inne ropne
              wypryski.
    • Gość: kacha Re: Niesamowity bubel!! IP: 195.117.149.* 22.05.02, 12:17
      Ja z veeta używam pianki do depilacji i jestem bardzo zadowolona.Tyle ,że
      trzeba siedzieć z tą pianą do 12 min. co przy depilacji bikini jest nieco
      kłopotliwe.
      • Gość: Krizia Re: Niesamowity bubel!! IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 22.05.02, 12:30
        A ja do usuwania zbednego owlosienia z wszystkich czesci ciala uzywam tylko i
        wylacznie depilatora mechanicznego - szybko i skutecznie, troche boli, ale bez
        przesady (przy wosku boli chyba jeszcze bardziej).

pzdr
        • Gość: judi Re: Niesamowity bubel!! IP: *.setupsys.com.pl 22.05.02, 12:52
          Ja mam ten nowy wosk Veet co się podgrzewa wodą z kranu.
          Nie polecam.Beznadzieja.Strata czsu i pieniędzy.Pozdr
        • Gość: vikcia Re: Do Krizia!!!!!!!! IP: *.pl 22.05.02, 14:15
          Rany boskie!!!!! Używasz elektr.depilatora do pach i bikini???????? UAAAAAA!
          Przecież to potwornie boli! Moja Mama spróbowała na kawałku i raz, że aż
          płakała z bólu (a na nogach jej WCALE nie boli), a dwa, że jej się zrobiły
          takie pokrwawione krosty- na szczęście zeszły, ale wyglądało dramatycznie!
          BRRRR!!!
          • Gość: Krizia Re: Do Krizia!!!!!!!! IP: *.ey.com.pl / 195.187.56.* 22.05.02, 14:43
            Ja kiedys usilowalam wydepilowac sobie pachy woskiem i wtedy doslownie wylam z
            bolu. Nigdy wiecej! Gdy robie to depilatorem elektrycznym bol jest sto razy
            mniejszy. Moze to tez kwestia uzycia odpowiedniego depilatora i odpowiedniego
            przygotowania skory. Przede wszystkim wloski musza byc krotkie (im krotsze, tym
            mniejszy bol) a depilowana skora musi byc sucha (ja uzywam talku). Co
            do "narzedzia", uzywam depilatora Philips ze specjalna masujaca nakladka, a na
            opakowaniu jest wyraznie zaznaczone, ze depilator ten sluzy do usuwania wlosow
            rowniez z miejsc delikatnych. To istotne, poniewaz niektory depilatory
            elektryczne sa przeznaczone wylacznie do nog.

pzdr
            • Gość: Aga Re: Do Krizia!!!!!!!! IP: *.future-net.pl 22.05.02, 16:49
              Oczywiście, że depilatorem boli mniej niż woskiem. Ja zawsze wracałam od
              kosmetyczki z woskowania bikini z krwawymi wybroczynami pod skórą. Teraz golę,
              bo szybciej, ale depilatora uzywam do nóg. A z woskiem się pożegnałam, bo dla
              mnie jest niepraktyczny i za drogi, jak na tydzień gładkości.
              • Gość: marta Re: Do Krizia!!!!!!!! IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.02, 17:47
                to czego używam nazywa się Lotion Hair Remover firmy Sally Hansen. Ma
                konsystencję bardzo gęstego kremu, przez co trudno wydobyć to z butli, ale ja
                po prostu odkręcam nakrętkę nie bawię się w dozownik, na pewno się nie wyleje,
                bo za gęste. Wystarczy potrzymać 4 minuty i już można iść pod prysznic, żeby
                zmyć specyfik. Naprawdę działa, bez zbytniego babrania i bólu.
    • Gość: Maruda Re: Niesamowity bubel!! IP: *.nyc.rr.com 22.05.02, 17:43
      Nell, ja osobiscie uwielbiam plastry z woskiem na zimno veet, ale tylko do nog.
      Do bikini uzywam kremu depilujacego veet (tego w zestawie z kremem
      pielegnujacym). Jak dla mnie - super. Kiedys probowalam woskowac okolice
      bikini, ale po jednej probie dalam sobie spokoj - wlosy w tej okolicy chyba
      mocniej 'siedza', wosk w ogole nie chcial ich lapac (wiesz, ja mysle , ze to
      przez to, ze skora bikini latwiej sie poci, trzeba by ja wczesniej natalkowac
      albo co), a te ktore wylapal zostawialy po sobie krwawe siniaki (wiec w sumie
      moze i lepiej).
      Dla mnie krem depilacyjny jest jedynym rozwiazaniem - golenie nie w chodzi w
      gre - nie moge wytrzymac tego swedzenia odrastajacych wloskow, plus te
      wrastanie w skore...
      • Gość: Nell Re: Niesamowity bubel!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 18:16
        No może do nóg wosk weet jest dobry, ale ja próbowalam nim usunąc wlosy z lona,..do tego celu jest
        niestety beznadziejny. Golenia mam dosc, wlosy po nim rosna jak oszalale, coraz silniejsze,
        próbowałam tez depilatora elektrycznego, ale zaczełam krwawic...A od kremu uzytego w miejscu intym
        dostałam kiedyś uczulenia...
        pzdr:)
        • Gość: Maruda Re: Niesamowity bubel!! IP: *.nyc.rr.com 22.05.02, 18:30
          Ten krem Veet'a jest super-delikatny, specjalnie przeznaczony do okolic bikini
          jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby mi podraznil 'tam' skore, no i ten kremik po
          depilacji jest baaardzo sympatyczny - fajnie pachnie i skora jest po nim taka
          mieciutka i atlasowa. No ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo jesli jestes
          alergiczka -w sumie nie jest zbyt drogi - sprobuj najpierw na wewnetrznej
          stronie uda zeby zobaczyc czy nie podraznia. Ja tam zawsze prosze siostre, zeby
          mi z Polski przywiozla zapas Veet'a i jestem bardzo zadowolona :-)

Wiesz Nell, ja tam Cie lubie, az dziwne, ze swego czasu tak sie sprzeczalysmy o
          ten nieszczesny porod z mezem lub bez :-)))
          Pozdroffka :-)
          • Gość: Nell Re: Niesamowity bubel!! IP: *.torun.sdi.tpnet.pl 22.05.02, 18:45
            Gość portalu: Maruda napisał(a):

> Ten krem Veet'a jest super-delikatny, specjalnie przeznaczony do okolic bikini
            > jeszcze mi sie nie zdarzylo zeby mi podraznil 'tam' skore, no i ten kremik po
            > depilacji jest baaardzo sympatyczny - fajnie pachnie i skora jest po nim taka
            > mieciutka i atlasowa. No ale w sumie to nigdy nic nie wiadomo jesli jestes
            > alergiczka -w sumie nie jest zbyt drogi - sprobuj najpierw na wewnetrznej
            > stronie uda zeby zobaczyc czy nie podraznia. Ja tam zawsze prosze siostre, zeby
            >
            > mi z Polski przywiozla zapas Veet'a i jestem bardzo zadowolona :-)
            >
            > Wiesz Nell, ja tam Cie lubie, az dziwne, ze swego czasu tak sie sprzeczalysmy o
            >
            > ten nieszczesny porod z mezem lub bez :-)))
            > Pozdroffka :-)

Wiesz glupio mi z powodu tych kłotni...Tez Cie lubię i pozdrawiam goraco:)
            • Gość: Maruda Re: Niesamowity bubel!! IP: *.nyc.rr.com 23.05.02, 19:47
              No to duza buzka i przepraszam jesli Ci tam kiedy cos glupiego powiedzialam :-)
    • Gość: ptasia Re: wosk i inne IP: *.wcp.pl 22.05.02, 18:38
      użyłam raz wosku Veet i w sumie z efektów byłam zadowolona, ale trwało to dobre
      pół godziny, trochę włosów przeoczyłam, no i odrosły wolniej niż po golarce,
      ale wciąż dość szybko. Poza tym wosku, zimnego ani tym bardziej ciepłego nie
      powinno się stosować przy skórze naczynkowej :-(((
      a ja wam powiem, że uzywam golarki vel maszynki - najszybciej, bezboleśnie;
      depilatorem nigdy nie osiągam zadowolających rezultatów, no i trwa to dłuuugo.
      Małe pytanko (bo kremów do dep. używałam dawno temu): jak szybko odrastają
      włosy po kremie, np. po tym lotionie Sally HAnsen?
      • Gość: marta Re: wosk i inne IP: *.ny325.east.verizon.net 22.05.02, 19:07
        niestety nie mogę Ci udzieliś odpowiedzi na te pytanie bo zastosowałam ten
        preparat wczoraj.... więc za wcześnie by cokolwiek ppowiedzieć. Obiecuję, że
        będę meldować jak tylko włoski zaczną kiełkować!
    • isia67 Re: Niesamowity bubel!! 23.05.02, 19:03
      Niestety za późno. Już kupiłam i podzielam Twoją opinię. Próbuję zużytkować je
      innaczej. Tnę na mniejsze kawałki i używam do usuwania meszku z nad górnej
      wargi. Jak trafi się bardziej wyrosnięty włosek to muszę zużyć 2 takie kawałki.
      I też efekt jest raczej mizerny. A co dopiero na nogach?!
      • Gość: marta Re: Niesamowity bubel!! IP: *.ny325.east.verizon.net 26.05.02, 23:59
        minęło pięć dni od użycia kremu Sally Hansen, a włosków jak nie było tak nie ma
        obiecałam że napiszę jak sie pojawią a nie chcę żeby mi wątek uciekł, więć
        wyciągam:)
        • Gość: marta Re: Niesamowity bubel!! IP: *.ny325.east.verizon.net 29.05.02, 03:06
          jeśli chodzi o odrastanie włosów po Sally Hansen to jest spokój na
          przynajmniej na tydzień
          • Gość: inka Re: Niesamowity bubel!! IP: *.riv-dyn.charterpipeline.net 29.05.02, 06:02
            Marta, mogla bys powiedziec jaki rodzaj tego lotonu mialas (sa chyba trzy)i czy
            uzywalas tego do okolic bikini. Czy nie mialas podraznien.?
            Pozdrawiam....
            • Gość: marta Re: Niesamowity bubel!! IP: *.ny325.east.verizon.net 29.05.02, 18:38
              to jest zielona butla (podobno z aloesem) i tak spróbowałam do oklic bikini
              (zachęcona dobrym rezultatem na nogach), na początku bardzo nieśmiało i tylko
              kawałeczek - tym bardziej że na opakowaniu nie ma słowa o okolicy bikini, i
              nie dostałam żadnego podrażnienia! Jednym słowem krem sprawdził się i tam. Z
              ty że postąpiłam tak jak prosi producent, tylko spłukałam specyfik, bez tarcia
              i nie umyłam się mydłem (tzn. nie odrazu, odczekałam godzinkę)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka