Dodaj do ulubionych

MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ !

• Gość: maja zamrażanie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.01.05, 14:33
      Byłam u dermatloga i zaproponował mi abym poddała sie albo złuszczeniu naskórka
      albo zamrażaniu ale trzeba sie położyc w szpitalu bo to tylko robi szpital.Nie
      wiem co to jest i czy po tym sa jakies rany czy blizny.Prosze poradzcie.I
      jeszcze jedno.Dermatlog przepisał mi antybiotyk Supracyclin Tabs moze ktos cos
      o nim słyszal czy jest skuteczny .Uzywam jeszcze masci isotrexin oraz papki
      robionej na noc z siarki.Strasznie mi sie przesuszyła twarz.Co na to
      poradzic.Prosze o pomoc .Pozdrawiam
      • Gość: agapa2 Re: przesuszenie IP: *.chello.pl 21.01.05, 16:28
        Dziekuje Ci Maju za porade.Co do Twojego problemu, to powiem ci co mnie pomaga,
        pod warunkiem,ze nie masz ropnych wypryskow- peeling gruboziarnisty Eris, potem
        kilka razy dziennie przemywam twarz tonikiem ogorkowym Ziaja-bezalkocholowym i
        krem nawilzajacy AVON-u Hydrofirming Bio6.Oczywiscie rowniez czasem maseczki
        nawilzajace np. Nivea.Pomaga mi tez maseczka z jogurtu naturalnego.
    • Gość: malgosia60011 Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 24.01.05, 15:23
      hejka mam tradzik juz od wielu lat i nie mode go zlikwidowac.Boze czego ja juz
      nie uzywalam?i nic nie skutkuje.Blagam o pomoc.Mam bardzo tlusta cere i mnostwo
      wągrow.Jka sie tego pozbyc.Regularnie raz w tygodniu oczyszczam cere maseczka
      codziennie przemywam twarz tonikiem.i nic. pomozcie!!
      • Gość: maja Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 18:22
        Do MALGOSIA60011.Tez mialalm mnostwo wagrow i chodzilam co miesiac do
        kosmetyczki na oczyszczania i nic mi nie pomagalo , ale dermatolog przepisal mi
        papke robiona sklad po lacinie wiec nie wiem co w niej jest ale wiem ze jest
        siarka i ziarnami ktora wieczorem smaruje twarz .Naprawde po miesiacu juz
        prawie nie mam wagrow.Twarz nie jest juz taka tlusta poniewaz siarka
        wysusza.Twarz myje zelem Pharmaceris T firmy eris.Boire jeszcze antybiotyk
        doustnie.
    • Gość: Krzysiek Pytanie dotyczące Effaclar K IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:28
      Mam pytanie dotyczące Effaclar K, byłem w aptece ale nie było tego preparatu,
      pani powiedziała mi że może go zamówić, ale wymieniła mi kulka preparatów
      Effaclar, m.in żel, tonik. Możecie mi bardziej sprecyzować czym jest effaclar K
      bo mi się wydaje że to jakiś żel lub maść (chyba za 40 zł).
      A ten Skinoren to chyba tylko z recepty lekarza?
      Proszę o odpowiedz.
    • Gość: Krzysiek Effaclar K Pomoc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.05, 11:29
      Mam pytanie dotyczące Effaclar K, byłem w aptece ale nie było tego preparatu,
      pani powiedziała mi że może go zamówić, ale wymieniła mi kulka preparatów
      Effaclar, m.in żel, tonik. Możecie mi bardziej sprecyzować czym jest effaclar K
      bo mi się wydaje że to jakiś żel lub maść (chyba za 40 zł).
      A ten Skinoren to chyba tylko z recepty lekarza?
      Proszę o odpowiedz.
    • Gość: Michał Blizny i krosty-maści na nie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.01.05, 10:37
      Cześć. Mam problem.
      Dzisiaj poszperałem w internecie i znalazłem podobno świetną maść na blizny i
      krosty, a mianowicie Contratubex. Podobno trzeba tą maść stosować rok, ale
      potem blizny i krosty znikają całkowicie. Może ktoś wie coś więcej o tym żelu
      oraz ile on kosztuje?
      Jaka maść na blizny jest najlepsza i jaką mi polecicie:
      1.Effaclar K
      2.Contratubex
      3.Skinoren
      Czy skinoren mogę kupić tylko z recepty?
      Wczoraj kupiłem sobie mydło antybakteryjne, tonik i krem matujący Clearasil,
      skóra już się tak nie swieci ani nie wydziele sebrum. Pani proponowała mi
      również tańszą firmę Ziaja, ale wziąłem clearasil. Która firma jest lepsza?
      Jakie są jeszcze dobre preparaty, żeby pory się nie zapychały i żeby nie
      tworzyły się syfy i wągry na twarzy.
      Proszę też o jakąś dobrą maść na pryszcze, żeby również przestały się tworzyć,
      bo co jakiś czas mi jakiś wyskakuje.
      Bardzo proszę o odpowiedz.
      • Gość: elissa sprawdzone preparaty na trądzik IP: 80.53.167.* 26.01.05, 18:20
        Jeśli chodzi o skinoren- jest na pewno bez recepty, kirdyś był na recepte ale
        teraz już można go kupić bez. Działa wybielająco więc likwiduje przebarwienia.
        Przez kilka pierwszych dni po nałożeniu skóra strasznie szczypie i piecze bo
        preparat silnie działa. Zawiera kwas azelainowy. Potem już jest lepiej.
        Stosowałam go przez dłuższy czas, trądzik rzeczywiście znikał, ale po kilku
        miesiącach stosowania preparat jakby przestał działać. Poza tym nie nadaje sie
        pod makijaż.

Jeśli chodzi o Effaclar K - to bardzo delikatny i lekki krem, nie złuszcza
        mocno, skóra po nim nie schodzi, raczej polecałabym go dla dziewczyn bo dobrze
        sie nadaje pod makijaż. Myślę że jest on za delikatny do leczenia blizn i
        przebarwien. Z serii Effaclar jrst kilka środków:
        1. Effaclar K - krem z kwasami LHA, 30 ml, cena ok 48 zl
        2. Effaclar A.I.- krem zawierający kwasy LHA, a rownież witaminę B,zapobiega
        tworzeniu sie zapalnych zmian skornych. Wg mnie jest lepszy od Effaclar K,
        leczy ropne krostki i zapobiega tworzeniu sie nowych. Do stosowania punktowo,
        ale lepszy efekt przynosi smarowanie calej twarzy. 15 ml kosztuje ok 35.50zl
        3. Effaclar żel do mycia twarzy - doskonale sie nadaje do codziennego mycia
        twarzy, nie zawiera mydła, przynosi efekty, 150 ml cena ok 37 zl
        4. Effaclar krem nawilżająco matujący - ogórkowy krem nawilżający który matuje
        cerę, ale efekty są dostrzegalne po kilku dniach stosowania, baaaardzo wydajny,
        starcza na długo, 40 ml, cena ok 60 zl.

Krem matujący Clerasil jest niezły, używałam go kiedyś.
        O kremie Contratubex niestety w życiu nie słyszałam. Wiesz może co ma w
        składzie?
        • Gość: Kzrysiek Efaclar IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 27.01.05, 19:36
          Nie znam składu, ale dziewczyna na jednym forum bardzo go zachwalała, pisała że
          po roku stosowania z twarzy znikły jej wszystkie blizny i krosty.
          Małe opakowanie żelu Contratubex kosztuje 25 zł, a duże 50zł.
          Pytałem się też na jednej stronie farmaceutycznej jaka maść jest najlepsza do
          leczenia blizn na twarzy, napisali mi że Contratubex i Cepan, więc chyba ten
          Contratubex naprawdę jest dobry. Podobno twarz bardzo swędzi po posmarowaniu,
          ale nie można nic wyciskać i rozdrapywać.
          Jak uzbieram kasę to kupie duże opakowanie i wypróbuje.
          • medunia CONTRACTUBEX 30.01.05, 14:14
            To jest żel na blizny (na tubce jest napisane: "żel do leczenia blizn
            ograniczających ruch, hypertroficznych, obrzmiałych, powodujących przykurcz).
            Stosowałam go po cesarskim cięciu.
      • Gość: KINIA Re: Blizny i krosty-maści na nie IP: *.lodz.msk.pl / *.devs.futuro.pl 08.02.05, 20:25
        CONTRACTUBEX TO TO SAMO CO CEPAN, TYLKO TEN DRUGI JEST DUUZO TANSZY JEST
        JESZCZE ODPOWIEDNIK HERBAPOLU ALE NAZWY NIE PAMIETA JEST JESZCZE TANSZY ,TE
        PREPARATY MAJA TAKIE SAMO DZIALANIE TYLKO FIRMA SIE ROZNIA WIEC PO CO
        PRZEPLACAC. dO MYCIA TWARZY LUBEXYL!!!KONIECZNIE JEST SWIETNY!I LECZY!!
      • Gość: zuza Re: Blizny i krosty-maści na nie IP: *.provider.pl / *.provider.pl 30.04.05, 20:48
        Hej, Contratubex jest na blizny, ale nie na blizny potrądzikowe. Z ulotki
        dołączonej do leku

Zastosowanie.
        Blizny ograniczające ruch, powiększone (hipertroficzne), obrzmiałe (o kształce
        bliznowca) oraz nieestetyczne blizny pooperacyjne, po amputacjach, blizny
        pooparzeniowe i powypadkowe; usztywnienie stawów (przykurcz) np. palców, a
        także (urazowe) przykurcze ścięgien spowodowane urazami oraz kurczeniem się
        blizny

Tyle ulotka. Ja to stosowałam po operacji na blizne na ciele, aby się szybko i
        ładnie zagoiła. Ten żel nie nadaje się do twarzy.
    • ahm1 Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! 27.01.05, 19:41
      Gość portalu: Pomoge wszystkim ! napisał(a):

> Macie problemy ze skórą ??? Piszcie ...

Wągry!!!-Znasz lekarstwo?
      • Gość: Michał22 Pomoc dla Ahm1 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:35
        Żel Isotrexin - który zwęrza pory i zmniejsza pojawianie się wągrów, cena 38,50
        zł.
    • Gość: sami Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.dab.tke.pl 29.01.05, 15:47
      A co z zaskornikami, jak z nimi walczyc???
    • Gość: ewelina Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 29.01.05, 17:56
      a ze mnie mozecie sie smiac, ale sama swoj tradzik wyleczyłam.. Mianowicie,
      jakos tydzen temu zaczełam uzywac balsamu brązujacego bieledny, bo chcialam
      nabawić się opalenizny, a na solarium mnie nie stac. No i nalozylam sobie gruba
      dosyc warstwe na twarz i zostawilam na noc. Na drugi dzien to samo... i tak
      przez tydzien... wszystkie wypryski mi znikły=) i jestem zadowolona. Byc moze
      glupi sposob, ale jak pomaga... to czemu nie mam go stosowac.

Ps. na twarz najpierw nakladam krem Johnsons Baby a pozniej balsam, zeby nie
      bylo watpliwosci :)
      • Gość: malgosia60011 Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.tvk.torun.pl / 217.173.176.* 01.02.05, 19:31
        mam 21 a tradzik od 12 roku zycia.czy kiedys sie go pozbede?jakie sa szanse?czy
        szansa znikniecia tradziku jest dokladne oczyszczenie twarzy w gabinecie
        kosmetycznym?
        • Gość: Michal22 Pomoc dla Małgosia600011 IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:27
          Bez leczenia na pewno nie.
          Oczyszczenie twarzy w gabinecie kosmetycznym pomoże, ale na krótko.
          Kup mydło albo żel antybakteryjny, tonik i krem matujący. Myj i przemywaj tym
          twarz, żeby pory się nie zapychały i żeby skóra była świeża.
          Ja ostatnio znalazłem swietny sposób na pryszcze on pomaga, a mianowicie
          najpierw dokładnie oczyszczam skórę, potem smaruje maścią Differin (podobno
          złuszcza skórę), następnie smaruje krosty żelem Davercin, który je wysusza (oba
          są na receptę), a na koniec smaruje krosty pastą do zębów. Nawet guz który mi
          się ostatnio stworzył na twarzy już prawie znikł, to naprawdę pomaga, spróbuj.
          Jedna dziewczyna poleciła mi też maść Contratubex, która wygładza blizny, ta
          dziewczyna podobno dzięki niej wyleczyła i trądzik i blizny na twarzy.
          Ja jeszcze nie próbowałem, ale mam zamiar. Ta maść kosztuje małe opakowanie 27,
          duże 52 zł.
    • Gość: Kasia Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.czajen.pl / *.czajen.pl 02.02.05, 00:33
      Czy są jakies leki, tabletki czy coś takiego zeby zmniejszyc wydzielanie łoju
      przez skore i można to kupić bez recepty? Mocno przetluszczaja mi sie wlosy,
      twarz zawsze sie swieci, zbyt tlusta skore mam tez na plecach i dekolzie,
      czasami nawet na ramionach... mysle ze jest to wynikiem zbyt duzej pracy
      gruczolow lojowych i dlatego poszukuje jakiegos specyfiku, ktory znacznie by to
      zmniejszyl, najlepiej tabletki, dodam ze poza swieceniem sie twarzy nie jest to
      tak duzy problem zeby zglaszac sie z tym do dermatloga, dlatego szukam rady
      tutaj.
      Z gory dziekuje
      • Gość: Michał Pomoc dla Kasi IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.02.05, 09:32
        Kup mydło lub żel antybakteryjny, tonik i krem matujący i stosój kilka razy
        dziennie, skóra powinna zmniejszyć wydzielanie łoju.
        Ja znam dwie maści, które zabobiegają świeceniu się skóry: pierwsza to
        benzacne, druga brevoxyl.
        Jest też żel Isotrexin, ale drogi, zwęrza pory i zmniejsza pojawianie się
        wągrów, powinien zmniejszyć wydzielanie się łoju i świecenie skóry.
    • kingaf3 Re: ROACCUTANE POTRZEBNY? 04.02.05, 21:13
      Osobie z recepta odstapie za polowe ceny opakowanie leku(30 kapsulek.
      Nie zdecydowalam sie na leczenie ale wykupilam niestety.
      kingaf3@gazeta.pl
    • Gość: alex bolące wypryski IP: *.pentex.pl 04.02.05, 22:13
      Od czasu do czasu na twarzy pojawiają mi sie pojedyncze bolace czerwone
      wypryski.
      Nie ma w nich ropy (wiec nie mazna wycisnąć, leci tylko osocze), powodują
      lekka opuchliznę. Może to jakaś inna forma tradziku? Jak to usunąć lub
      zmniejszyć opuchliznę. Prosze o radę.
      • Gość: aga Re: bolące wypryski IP: *.chello.pl 01.05.05, 10:25
        ZABURZENIA HORMONALNE tak brzmi moja diagnoza. Obstawiam prolaktyne i
        testosteron, ale moga to byc inne hormony
    • Gość: MiNa Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.05.05, 21:18
      Leczę się dermatologicznie na to paskudztwo jakieś 6 lat. Same antybiotyki
      (chyba miałam już wszystkie, tetracykliny przede wszystkim)i całą masę maści,
      kremów, toników, żelów... Wiem chyba tyle co nasza "pani dermatolog", ale ja
      bym przynajmniej na początku leczenia zrobiła jakiś wywiad z pacjentem, a nie
      od razu: "Dzień dobry, przepiszę antybiotyk i tormentiol"
      Nasza "pani dermatolog" chyba ściągała na egzaminach... ;)
    • lorerai Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! 01.05.05, 23:13
      www.republika.pl/acne/leczenie.html
    • Gość: dommage Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 03.05.05, 17:10
      Męczę sie z trądzikiem od około 10 roku życia, bo odkąd pamiętam(i pokazują to
      zdjęcia) zawsze miałam ogromne ropne krosty na twarzy i dlatego też
      hmmmmmmm...nasłuchałam się od rówieśników "bardzo miłych" rzeczy. Próbowałam
      wszystkiego:stosowałam zewnętrznie spirytus, aknemycin, differin, davercin,
      aknemycin plus, izotrexin a wewnętrznie: tetralysal, wcześniej tetracyklinę i
      jakieś żółte tabletki, których nazwy nie pamiętam. Mam 19 lat i zapewne mozna
      wszystko zwalić na hormony. Oczywiśćie typy trądziku nieco się
      zmieniły:najpierw był różyczkowaty, tarz jest hmmm sama nie wiem już jaki:mam
      dużo wągrów mimo oczyszczania u kosmetyczki(zabieg wykonałam dwa razy w
      odstępie czasu miesiac, ale właśnie po miesiącu moja twarz znowu wraca do
      swojego stadium) i dość częst ropne krosty, które sa duże i czerwone, bardzo
      napiete i bolesne. Nie mają białych końcówek i po dwóch tygodnich trochę sie
      wchłaniają by po miesiącu wrócić. poza tym mam typowe krostki, takie do
      wyciskania z biłą końcówką. Nie wiem co zrobić, pomaga solarium, ale jak
      wiadomo na krótko, apotem wszystko wraca z podwójną siła. Czekam na radę.
    • aretse11 pytanie.... 04.05.05, 17:27
      mam cere mieszana. Nawet jako nastolatka nie mialam raczej z nia problemow..jak
      juz wyszedl mi jeden pryszcz przed okresem..Teraz mam 25 lat..i wokolo ust
      robia mi sie czesto biale grudki..latwo wycisnac te biale nitki..ale za jkais
      czas w tym samy miejscu robia sie nowe..Czy mozna jakos to zlikwidowac..To nie
      jest typowy tradzik..dlatego nie chce stosowac tego typu preparatow..bo za
      bardzo przesusza mi cere..co robic?
    • Gość: gosc Re: MACIE TRĄDZIK ? PYTAJCIE A POMOGĘ ! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 04.05.05, 17:47
      a jak pozbyc sie pryszczy na plecach po ktorych zostaja brzydkie blizny?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka