Dodaj do ulubionych

Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie!!!

16.01.05, 13:52
Jakis czas temu wybralam sie do renomowanego bynajmniej w Gdansku salonu
GABRIEL. Szlam z pozytywnym nastawieniem poniweaz bylam przekonana iz pracuja
tam specjalisci. Do konca nie wiedzialam co chce zrobic z wlosami jednakze
liczylam ze odpowiedni fachowiec cos mi doradzi.
Bylam pierwsza klentka tego dnia wiec wielu fryzjerow bylo wolnych.
Przydzielono mi mezczyzne ,ktory od samego poczatku byl niesympatyczny. Na
wstepie zapytal co robimy -odpowiedzilaam ze do konca nie wiem na co on
zareagowal zniecierpliwieniem. Rozpuscilam wlosy -mialam do pasa - balam sie
cokolwiek zrobic. On zapytal ile ma scia powiedzialam ze wacham sie nad
mozliwoscia sciecia ich do lopatek a zostawieniu troche dluzszych. Wtedy
jeszcze raz zapytla ILE TNIEMY -powiedzialam ze musze sie chwile zastanowic a
on w tym momencie ciachnal mi tak jak stalam dlugi fragment wlosow!!!!!!!
Bylam w szkou gdyz
-nie wyrazilam na to zgody

- scial krocej niz chailam

Potem zaprowadzil mmnie do mycia .
Reszta byla tragiczna kilka razy spadly mu nozyczki , potem grzebien. Starla
sie byc dowcipny wiec uraczyl mnie historia o kobiecie ktorej kolega tez
fryzjer przypalil czolo zelazkiem.

Faktem jest iz po jego zabiegach wygladalam dobrze jednakze nie bylam
zadowolona z ulugi. Zaplacilam za obciecie i ulozenie ok 60 zl .

Wszystkim odradzam ten salon- byc moze pracuja tam lepsi fachowcy niz ten
facet ale on kojazyl mi sie z amatorem.
Nie wiem dlaczego przydzielono mi niedouczonego amatora. Chociaz moze kobieta
ktora to zrobila zasugerowala sie moim wiekiem (18 lat) zobaczyla,ze ejstem
mloda wiec niech sobie na mnie ktos pocwiczy .
Nic nie pwoiedzialam. Wsyztsko dzialao sie szybko .Dopiero po jakiejs
godzinie uswiadomilam soebie ,ze nie mieli prawa tak postapic.

Tragedia!
Obserwuj wątek
    • kalooo Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 13:55
      takie salony pracuja z fryzjerami po 3 miesięcznych szkoleniach..Nie jest to
      zresztą jedyna tego typu sieć,niestety...
      3maj sie ciepło i pamietaj: <wlosy nie palec,odrosną> ...;)
      • nikiitaa Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 13:58
        Dzieki za slowa otuchy:)
        • zoey7 Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 15:30
          Witam ;-) Również jestem z Gdańska, napisz mi proszę gdzie znajduje się ten
          salon (czy może w centrum Wrzeszcza, po schodkach, niedaleko Mc Donalds?).
          Myłaś już włosy poscieciu? Jak się układają i czy jesteś w sumie zadowolona z
          nowej fryzury? Pozdrawiam.
      • kosmisia Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 14:01
        no niby tak, ale niesmak pozostaje
        w ogóle to niestety ja tez jestem bardzo rozczarowana fryzjerami pracujacymi w
        znanych siecach salonow fryzjerskich - przede wszystkim niskim standardem
        obslugi klienta, a i umiejetnosci nie sa rewelacyjne
        • pauli7 Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 14:25
          eh, tak to jest...
          a czasem i dobremy fryzjerowi nie wyjdzie... ostatnio ja sie nacielam na swoja
          sprawdzona fryzjerke - wyszlam i bylam zadowolona, ale po 1szym mysciu okazalo
          sie, ze wlosy nijak sie nie chca dac ulozyc (a zazwyczaj sie daja:)); byly
          jakies dziwnie poszarpane:((
          poszlam gdzie indziej i juz jest ok, na szczescie nie musialam na lyso ogolic;))

Pauli
    • Gość: M Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie IP: *.elk.mm.pl 16.01.05, 14:29
      Dlatego po próbach z salonami,w których fryzjerzy,o przepraszam:
      styliści ,zadzierają nosa,chodzę do pani niedaleko swojego domu, za
      mycie,ułożenie i obcięcie włosów płacę 25 złotych i ZAWSZE jestem
      zadowolona.Wkurzają mnie salony,w których nie ma klientów,ale mnie nie
      przyjmą,bo się NIE ZAPISAŁAM.Teraz omijam takie miejsce snobizmu z
      daleka,oszczędzam pieniądze,wolę w to miejce kupić super szampon lub
      odżywkę.Pozdrawiam.
      • Gość: j Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.01.05, 15:25
        Ja chodzę do Gabriela w Katowicach i jestem b.zadowolona.Umawiam się zawsze do tej samej fryzjerki.
        • Gość: tralala Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie IP: *.lublin.sdi.tpnet.pl 16.01.05, 15:40
          niestety trzeba chodzic do konkretnych osob na ciecie i farbowanie, isc do
          poleconego fryzjera, i tylko do niego/niej sie zapisac. niestety w takich
          salonach zdzarza sie ze zapisza nas do kogokolwiek, lub nawet do jakiej
          konkretnej osoby, a potem jak przychodzimy to bierze nas na ciecie ktorykolwiek
          wolny jest w danej chwili, tak sie dzieje gdy idziemy gdzies pierwszy raz.
          dlatego dobrze jest wiedziec do kogo sie idzie i jak ten ktos tnie i nie dac
          sie wmanewrowac w pania kasie bo pani zosia ktora ma nas obciac jest zajeta.
    • nikiitaa Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 16:00
      Zoey

Ten w kyorym ja bylam jest W Gdansku Glownym

Usytuowany jest na przeciwko Dworca nad EMPIKIEM.

Jak wyszlam od fryzjera to moze i tragicznie nie bylo ale po mumyciu wlosy nie
      ukladaly sie zbyt dobrze.
      • zoey7 Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 16:35
        To znowu ja ;-) Skoro po umyciu włosy nie układają się zbyt dobrze, to nie są
        dobrze ścięte. Może powinnaś iść od dobrego fryzjera, żeby coś poprawił?
        Polecam swoją fryzjerkę - Agnieszka z salonu Scarlett na Przymorzu, ul. gen.
        Bora-Komorowskiego (na piętrze), tel. 553 50 62. To młoda dziewczyna,
        właścicielka, jak ją poprosisz o korektę, tzn. tylko o minimalne podcięcie, to
        na pewno nie ściacha nic ponad to ;-) W piątek za mycie, ścięcie i ułożenie
        zapłaciłam prawie 50zł - no cóż, taniutko tam nie jest, ale naprawdę polecam -
        jestem histeryczką jeśli chodzi o włosy ;-) Pozdrawiam i jak tam pójdziesz, to
        daj znać jak wyszło.
        • nikiitaa Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 20:49
          Ja juz mam "skorektowane" wlosy:)

Bylam w Jean Louisie Davidzie:)
          Teraz mam tam ulubiona fryzjerke i tylko do niej bede chodzic:)
        • Gość: Greta Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie IP: *.chello.pl 17.01.05, 21:21
          Oj chyba się tam wybiore. Dzięki za info.
    • balbina_alexandra Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 16.01.05, 22:36
      Przykro mi że Cię coś takiego spotkało... Też jestem z Gdańska i od zawsze
      słyszałam najgorsze opinie o salonie Gabriela. Nigdy tam nie byłam, bo
      wszystkie moje koleżanki serdecznie odradzały...
      • maga19 Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 17.01.05, 06:48
        Ja tam poszłam pierwszy raz jakieś 4 lata temu, aby z długich włosów zrobiono
        mi półdługie i jakąś fryzurę. Trafiłam do sympatycznej blondynki. Fryzurkę
        zrobiła mi świetną, potem byłam u niej, żeby podciąć jeszcze raz i też ok. Za
        to 2 lata temu poszłam tam w tym samym celu i koszmar, cała obsługa się
        pozmieniała i fryzurę też mi zrobili beznadziejną. Niestety. Pozdr. Magda
    • annika_vik Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 17.01.05, 12:44
      O, tak! Gabriel jest do kitu w całym kraju, wiele razy na tym forum o nich było!
      Zanim tę prawdę poznałam byłam w Gabrielu 3 razy, z czego ostatni raz skończył
      się obcięciem włosów do zera prawie.
      Za pierwszym razem w Gabrielu w Gdyni pani fryzjerka w nerwach WYCIĘŁA mi włosy
      z jednej strony głowy. Wyobraźcie sobie - z jednej strony miałam mniej włosów!
      Za drugim razem zrobiono mi balajaż od razu z odrostami (tak!). Za trzecim (w
      Warszawie) tak mi spalono włosy, że musiałam je całkiem ściąć.
      Fajnie, nie ma co.
      Dodatkowo atmosfera panująca w tym "salonie" jest mocno drażniąca - panowie jak
      z ławki przed blokiem i dziewczęta takież. Dramat.
      Poza tym potwierdzam to, co zauważyła nikiitaa: w Gabrielu zawsze ścinają za
      krótko. Dla mnie jest to dowód na brak umiejętności i nie liczenie się z
      klientem. Coś, co automatycznie przekreśla fryzjera. Dlaczego to się tak często
      zdaża? Nie mam pojęcia.
    • Gość: zizi Dorzucę jeszcze swoje 3 grosze-SOLARIUM tam IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.01.05, 13:14
      A była któraś z Was w tamtejszym solarium?Raz nie chciało mi sie jechac do
      Dalii na Kartuską i poszłam do Gabriela tego własnie na przeciwko dworca w
      Gdańsku.Pomyślałam w końcu firma renomowana to solarium będzie w porządku.No i
      cena też dużo wyższa niż wszędzie.Wchodzę,patrzę,łóżko cos starawe,ale
      nic.Najlepsze było to że pani powiedziała że jak będzie mi za goraco to mam
      waczyć sobie ten wielki wentylator stojący obok łóżka.I okazało się że to w
      zasadzie był jedyny działający nawiew w tym solarium!Te łóżkowe-o ile w ogóle
      istniały-nie działały wcale!Wyszłam po 5 minutach wyłączając łóżko przed
      czasem,twarz oczywiście czerwona z gorąca.No żenada po prostu,jakis stary
      rupiec postawili i jeszcze ceny z sufitu biorą.Pani zapytana dlaczego tak jest
      odpowiedziała że ona nie ma wpływu na to niestety.Nic tylko ostrzeżenie
      wywiesić na drzwiach-NIE KORZYSTAJCIE Z TEGO 'SALONU'!!!
    • Gość: nimi Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie IP: *.adsl.tele2.no 17.01.05, 16:58
      Ha Ha!!! w Gabrielu we Wrocławiu tez mi ostatnio zrobili piękna fryzurke!
      Najpierw Pani ścieła mi wlosy 10cm krócej niż prosiłam twierdząc ze tak bedzie
      mi ładniej (nie jest i nie pytałam jej o zdanie) a następnie stwierdziła ze
      fajnie wyglądałoby pare pasemek (mam czarne włosy).Stwierdziłam że ma racje i
      poprosiłam o średniociemny brązik.Oddałam się czytaniu gazetki a po godzinie
      mialam na głowie rudo-żółte pasma (nie pasemka) i tylko po jednej stronie głowy
      bo Pani stwierdziła ze tak bedzie ładnie.Szlag mnie trafił,rzuciłam jej
      pieniądze na stolik i poprzysięgłam ze już NIGDY tam nie pojde!!!
    • abby.a Re: Najgorszy salon swiata - nigdy tam nie idzcie 17.01.05, 21:10
      I ja moge potwierdzic te opinie!

Tez jestem z Gdanska i rowniez mialam watpliwa przyjemnosc skozystania z uslug
      tego salonu. ZENADA!
      Nikito

Mnie tez scinal facet. Nigdy wiecej tam nie pojde. Ludzie ktorzy tam pracuja
      nie maja kszty kultury.

NIGDY WIECEJ TAM NIE POJDE!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
    • Gość: Greta Balbino Alexandro! IP: *.chello.pl 17.01.05, 21:15
      A który salon w trójmieście bys poleciła? Właśnie straciłam mojego
      rewelacyjnego fryzjera...i szukam nowego. A tylko sprawdzeni wchodzą w grę. Nie
      mam zamiaru testowac na moich włosach umiejętności kogos przypadkowego.
      Pozdrawiam
      • abby.a Re: Balbino Alexandro! 17.01.05, 21:29
        Greto

Ja juz od dosc dlugiego czasu chodze do Jean Louis David.
        Jestem bardzo zadowolona. Za kazdym razem gdy z tamtad wychodze odczuwam
        radosc . Chodze do jednej sprawdzonej fryzjerki . Ma na imie Sylwia.

• Gość: Greta Re: Balbino Alexandro! IP: *.chello.pl 17.01.05, 21:38
          Dziękuje. Mam nadzieję, że tam pracuje tylko jedna Sylwia :)- ta do której
          chodzisz :)
          • abby.a Re: Balbino Alexandro! 17.01.05, 21:53
            Greto:)

Wydaje mi sie z etylko ta poniewaz gdy poprosilam ja o wizytowke dala mi taka"
            firmowa" i z tylu napisala imie Sylwia:) Wiec chyba jest tylko jedna:)
            • Gość: Greta Re: Balbino Alexandro! IP: *.chello.pl 17.01.05, 21:56
              ;))))))
              Pozdrawiam
      • balbina_alexandra Re: Balbino Alexandro! 17.01.05, 22:21
        Ja nie mam niestety dobrego fryzjera. Straciłam swojego Krzysia z gdyni już
        wieki temu i od tej pory szukam szukam... zaliczyłam wiele polecanych miejsc i
        różnie, różnie... nie ma u nas dobrego kolorysty, a moze tylko ja nie umiem
        trafić. Z żadnego balejażu nie byłam w pełni zadowolona. Z ścięciem już lepiej -
        ale u mnie to żadna filozofia, noszę włosy teraz proste do łopatek z reguły
        prosze tylko o wycieniowanie końców i delikatne podcięcie, a to już trudno
        spaprać. Chodzę tam gdzie mi najbliżej, czyli albo do lokalnego fryzjera na
        osiedlu, albo do Welli na Manhattanie (blisko pracy).

Ale kolorysty szukam ciągle. Chciałabym znów zrobić sobie delikatny balejaż w
        ciepłych odcieniach miedzi i złota, prawie niezauważalny, zero blondu! Ale już
        mam dość wpadek i tak łazę we włosach nijakiego koloru :((((
        • Gość: Greta Re: Balbino Alexandro! IP: *.chello.pl 17.01.05, 22:24
          Czyżbyś wspominała o Krzysztofie Sarnie?? :)))) Jak tak to nie ty jedna go
          wspominasz...
          • abby.a Re: Balbino Alexandro! 18.01.05, 16:01
            Dziewczyny , a co sie z nim stalo?
            • Gość: Greta Re: Balbino Alexandro! IP: *.chello.pl 18.01.05, 19:05
              Oj Krzysiu dłużej usiedział na Zielonym w Gdynii. A teraz wybył do
              jakiegoś "Pierdziszewa" na trasie do stolicy- nie pamiętam nazwy. Podobno tam
              ma swój zakład. Może splajtuje i wróci do Doroty?
              • annika_vik Krzysztof? 19.01.05, 11:39
                Gdzie on ciął? Na Osiedłu Zielonym? Niemożliwe! Może u Doroty w Klifie?
                • greta.greta Re: Krzysztof? 19.01.05, 19:08
                  Tak, to ten Krzysiu. Na samym początkiu był u Doroty, najpierw w Klifie, potem
                  w Orłowie. Następna fanka jego nożyczek :)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka