Dodaj do ulubionych

utlenianie + farbowanie

26.01.05, 21:44
chcialabym zafarbowac wlosy na niebiesko, ale moj naturalny kolor jest dosc
ciemny, wiec wydaje mi sie ze najpierw powinnam je utlenic, chcialabym sie
zapytac jak to sie robi ( lepiej u fryzjera ? ) i w jakim kolorze sa potem
odrosty? i czy to bardzo niszczy wlosy?(i tak je potem zetne, wiec chodzi mi
jakie beda odrastac)
Obserwuj wątek
    • justa_79 Re: utlenianie + farbowanie 27.01.05, 09:37
      odrosty są zawsze w naturalnym kolorze włosów :) utlenianie zawsze niszczy,
      więc tym bardziej warto to zrobić u dobrego fryzjera, a nie na własną rękę.
    • mati711 Re: utlenianie + farbowanie 27.01.05, 18:06
      Witaj jestem fryzjerem, jezeli farbujemy wlosy na niebiesko nalezy pierw je
      rozjasnic dobrym rozjasniaczem np ecler cler loreala, nastepnie kladzie sie
      dowolnej firmy farbe w kolorze niebieskim farbe niebieska dostaniesz tylko w
      sklepach fryzjerskich sa to odcienie tzn niebieski,zielony,
      pomaranczowy,czerwony,neutralny - ktore sluza do wzmacniania lub oslabiania
      innych odcieni stosowane do mieszanek ale niebieski ma kazda profesjonalna
      firma np.wellA,cadus,intercosmo,alpha parf - oczywiscie zbieg ten oslabia wlosy
      poniewaz rozjasniacz narusz strukture wlosa, czesto po kilku tygodniach kolor
      niebieski wyplukuje sie prawie do siwego,jezeli nie masz doswiadczenia zabieg
      ten zrob u dobrego fryzjera pozdrawiam
      • wronkaa Re: utlenianie + farbowanie 31.01.05, 15:53
        dzieki :)
    • oksana.zarewicz Re: utlenianie + farbowanie 14.02.05, 08:55
      Witam
      Tego typu zabiegi radzę wykonywać wyłącznie u fryzjera.
      Pozdrawiam
      Oksana
      • fryzjer-bartek Re: !!! 14.02.05, 15:39
        Mati711 czy ty naprawde jesteś fryzjerem??? Mixtonami nie farbuje się włosów!!
        Mix tony służą do wzmocnienia koloru lub do eliminowania niepożadanego
        odcienia. Mati czy cadus, alph parf to jakieś nowe marki? Miałeś na myśli
        Kadusa i Alfaparf??? Wronka idz do dobrego fryzjera a on Ci wszystko
        wytłumaczy, a jak nie znajdziesz dobrego fryzjera to skątaktuj się mailowo ze
        mną! :)
        • mati711 Re: !!! 18.02.05, 17:17
          wITAJ BARTKU WIEM ZE AKURAT NAPISALEM Z BLEDEM FIRME KADUS ALE MIXTONY NIE
          TYLKO SLUZA DO OSLABIANIA LUB WZMACNIANIA KOLORU WLOSOW ROWNIEZ DO TWORZENIA
          FANTAZYJNYCH ODCIENI NP NIEBIESKICH,AKURAT TE UMIEJETNOSCI FRYZJERSKIE
          NABYLISMY NA SZKOLENIACH WE FRANCJI I NIEMCZECH FIRMY WELLA I LOREAL
          PROFESSIONNELE, WIEM ZE SZKOLENIOWCY W POLSCE AKURAT STOSUJA MIXTONY DO
          WZMACNIANIA LUB OSLABIANIA KOLOROW, WIEDZ O TYM JEDNAK ZE TAK NAPRAWDE WSZYSTKO
          ZALEZY OD INWENCJI TWORCZEJ NP FRYZJERA KOLORYSTY. sERDECZNIE POZDRAWIAM
        • mati711 Re: !!! 18.02.05, 17:19
          CHCIALES CHYBA ABY ONA SIE SKONTAKTOWALA MAILOWO

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka