Dodaj do ulubionych

Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!!

27.01.05, 09:42
Dziś się zapisuję, mam nadzieję, że już na sobotę, ostatecznie na przyszły
tydzień. Mam 38 lat, od trzech lat nęka mnie trądzik. Mam trochę wyprysków,
przebarwień, małych blizenek, niewielkie zmarszczki pod oczami. Skóra jest
zmęczona przez te cholerne preparaty p/trądzikowe. Wczoraj byłam w gabinecie,
wypytałam o wszystko kosmetyczkę i stwierdziłam, że jest to coś dla mnie.
Zabieg kosztuje 200zł (twarz), 220zł (twarz + szyja), 240zł (twarz + szyja +
dekolt). Pewnie zafunduję sobie twarz + szyja. Opiszę swoje wrażenia :)
Obserwuj wątek
    • Gość: qwerty Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.petrus.com.pl 27.01.05, 09:48
      życzę powodzenia i dobrych efektów :)

niezapomnij napisać jak wrażenia!!!
      • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 27.01.05, 09:59
        Własnie się zapisałam na 14-tą w sobotę! Wszystko potem opiszę!!!
        • Gość: tuya Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.pinnex.com.pl 27.01.05, 10:38
          Ale zdajesz sobie sprawe z tego, ze jeden zabieg cudow nie zdziala? Trzeba je
          powtarzac, tak co miesiac. Tez sie zastanawialam ale 240 zl co miesiac to
          troszke duzo dla mnie:(
          • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 27.01.05, 11:33
            W różnych publikacjach czytałam, że juz po pierwszym zabiegu widać efekt. Ale
            oczywiście nie spodziewam się cudów. Raz w miesiącu mogę zaszaleć:)
            • Gość: Jolka Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.artcom.pl / *.internetdsl.tpnet.pl 27.01.05, 16:11
              ... no to chyba się rozczarujesz !
              Ja po mikrodermabrazji nie widziałam praktycznie żadnych efektów.
              To jest jeden z najbardziej "minimalnych" zabiegów na skóre.
              Polecam bardziej inwazyjne jak blue, yellow czy easy peel.
              • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 28.01.05, 09:58
                Jakoś boję się tych bardziej inwazyjnych, naczytałam się o różnych problemach
                po takich zabiegach. Zobaczymy...
    • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 30.01.05, 05:51
      Jestem już po i opisuję wrażenia. Na pewno nie jest to zabieg "minimalny". Nie
      jest też przyjemny, miałam uczucie silnego ssanie, zwłaszcza, gdy kosmetyczka
      działała na jakieś przebarwienie. Trawa to ok. 20 minut, potem maska, w sumie
      cały zabieg ok. godziny - za 180 zł (sama twarz). Wczoraj twarz była lekko
      zaczerwieniona, a dziś: zaczerwienienie ustapiło, twarz jest wyraznie gładsza,
      przebarwienia trochę rozjaśnione, zmarszczki pod oczami płytsze a cera wygląda
      na wypoczętą, jakbym wróciła z długiego urlopu. Za cztery tygodnie idę na
      następny zabieg, kosmetyczka zaproponowała cztery w odstępach miesięcznych.
      Ciekawe, jak będzie z moją twarzą po tej serii !!
      • newsstand Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 30.01.05, 23:55
        pixela, a czy przed ta mikrodermabrazja mialas robione czyszcenie twarzy? czy
        twoja kosmetyczka cos o tym wspominala, nalegala? bo ja taka wersje znam od
        jednej kosmetyczki ze najpierw czyszczenie trzeba zrobic. wczesniej inna mowila
        ze nie trzeba, wiec juz nie wiem jak to jest...
        • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 31.01.05, 08:42
          newsstand, kosmetyczka powiedziała, że właściwie należałoby oczyścić przed, ale
          nie jest to absolutna konieczność. Obejrzała mnie i stwierdziła, że moja skóra
          nie jest bardzo zanieczyszczona. Umówiłyśmy się, że za trzy tygodnie się pokażę
          i może wtedy będzie czyszczenie i po kolejnym tygodniu następna
          mikrodermabrazja. A dziś jestem jeszcze bardziej zadowolona niż wczoraj: kurze
          łapki mniej widoczne, zaskórniki zniknęły, a najbardziej się cieszę ze
          zblednięcia przebarwień! Może inne osoby mają odmienne odczucia, ale ja
          stwierdzam z całą mocą, że jest to zabieg dla mnie!!Efekty w stosunku do
          bezinwazyjności zabiegu są imponujące.
    • gevalia Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 30.01.05, 07:30
      Bez porownania lepsze efekty mozna osiagnac w domu!!-
      www.cvs.com/CVSApp/cvs/gateway/detail?prodid=272645&previousURI=/CVSApp/cvs/gateway/search?
      ActiveCat=499^Query=loreal+micr o^Click+to+go+to+search+results ..x=3^Click+to+go+
      to+search+results..y=6
      • Gość: krakowianka Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.veranet.pl 30.01.05, 10:54
        mozna to dostac w Polsce?
      • Gość: doris Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.chello.pl 30.01.05, 17:27
        no wlasnie, gdzie mozna to dostac w polsce?
      • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 30.01.05, 20:25
        Bardzo się cieszę, tylko że jest to kompletnie nieprzydatna informacja, ponieważ
        nie ma tego w Polsce i nie będzie w najbliższy czasie. Na razie mam wybór: nie
        robić tego zabiegu, albo zrobić go u kosmetyczki. Wybieram to drugie. Chyba, że
        jesteś dystrybutorem, albo masz na zbyciu, a może kupisz mi i przywieziesz??
        • Gość: niebieska Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 31.01.05, 10:13
          to kup i dla mnie prosze :)
          • Gość: wawa Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 10:29
            Drogie Panie przeciez jest jeszcze podobno mikrodermabrazja Nu Skin i Avonu,
            chyba ze sie myle. Cos mi sie obiło o uszy ale nie jestem pewna
            • justa_79 Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 31.01.05, 12:30
              jest.
              • Gość: wawa Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 12:33
                Dzięki,
            • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 31.01.05, 12:44
              Tak, są takie preparaty, ale wątpię, czy dają taki efekt, jak zabieg w
              gabinecie. Może ktos już stosował i opisze?
              • justa_79 Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 31.01.05, 12:54
                identycznego efektu nie dadzą, ale mają też swoje niezaprzeczalne plusy:
                1. są tańsze - nie każdego stać na zabiegi w gabinecie.
                2. są delikatniejsze - a więc na pewno lepsze do b. wrażliwej cery. kampysia
                mówiła, że na zachodzie są już zabiegi makrodermabrazji, specjalnie do
                wrażliwej cery - u nas chyba jeszcze nie ma.
        • Gość: Sundae Caramel Mikrodermabrazja L'Oreala - pic na wode IP: *.176.97-84.rev.gaoland.net 23.03.05, 16:02
          Dziewczyny, nie podniecajcie sie tym produktem. Mieszkam we Francji, tu to
          "cudenko" mozna kupic w kazdym supermarkecie, ja oczywiscie dalam sie nabrac,
          kupilam, i.... No i kicha. Wcale nie daje zadnych spektakularnych efektow, ot
          zwykly peeling, tylko te ziarenka (opilki aluminium, tak jest napisane na
          opakowaniu) sa takie jakby twardsze i bardziej "tra" twarz podczas wmasowywania.
          Efekt po zabiegu jak po zwyklym peelingu - pic na wode. Twarz owszem gladka,
          ale zaskorniki jak byly tak sa, przevarwienia tez. zadnych zmian. No i
          absolutnie nie mozna tego stosowac na zmarszczki wokol oczu - wiadomo - chemia,
          no i nie podoba mi sie to aluminium w skladzie. Jednym slowem kicha,
          zastosowalam to cudo 2 razy a potem wrocilam do mojego starego dobrego peelingu
          St. Yves'a. Przynajmlniej bez aluminium. Nie macie czego zalowac, ze tego nie ma
          w Polsce, bo to kolejne nabijanie w butelke przez l'Oreala. "Microdermabrasion
          kit" sie to nazywa i faktycznie jest to jeden wielki KIT.
    • Gość: Zuzia Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.tkdami.pl 31.01.05, 11:04
      A czy mogłabyś powiedzieć skąd jesteś i w jakim gabinecie zrobiłaś sobie zabieg?

Pozdrawiam
      • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 31.01.05, 12:40
        Zuziu, jestem z Warszawy, zabieg robiłam w gabinecie przy pl. Inwalidów, na
        Żoliborzu. Jeśli Cię interesuje - podam telefon.
        • Gość: wawa Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 31.01.05, 12:55
          Do poczytania

www.wizaz.pl/search/search.php?r=10&q=Mikrodermabrazja
        • polojama Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 27.02.05, 22:57
          Czy mogę prosić o nr telefonu do tego gabinetu na Żoliborzu? jak efekty po
          miesiącu?
          • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 28.02.05, 08:20
            Zmarszczki pod oczami nadal spłycone, choć nie tak super, jak na początku.
            Stare przebarwienia zbladły, mniej nowych pryszczy. Żadnych negatywnych
            skutków. Ogólnie jestem zadowolona, pewnie jutro pójdę na następny zabieg. Tel
            do gabinetu: 839 45 35, godz. 9.30-19.00, pl. Inwalidów 3, p. Jola ( w dni
            nieparzyste). A w dni parzyste przyjmuje p. Marta, które rewelacyjnie robi
            pedikiur - jesli kogoś interesuje :)
            • egis Re: Mikrodermabrazja jak się ma do blizn? 03.03.05, 15:42
              Czy komuś z Was przy wykonaniu kilku zabiegów udało się pozbyć blizny
              potrądzikowe w postaci wgłębień?
            • Gość: anka Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 23.03.05, 15:01
              a nie wiesz może, ile kosztuje pedicure?
              I jak efekty po drugim zabiegu mikrodermabrazji?
              • egis Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 29.03.05, 12:25
                dopiero idę drugi raz na zabieg opowiem jakie wrażenia
              • pixela Do Anki 26.04.05, 08:07
                Nie pamiętam, ile kosztuje pedikiur. Podałam telefon, zadzwoń do p. Marty.
            • Gość: cassis Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.gov.pl 29.03.05, 15:20
              Pixelo, powiedz proszę kiedy po takim zabiegu można iść np. do pracy?
              Mam 33 lata, problemy z łojotokiem i trądzikim odkąd pamiętam i już mam dośc....
              Myślałam o tym zabiegu.
              • Gość: magda Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: 81.210.83.* 01.04.05, 14:24
                pixelo czy jest to zabieg ktory usuwa plamy czy rowniez pomaga w zwalczaniu
                trądziku? mój problem był opisany tutaj:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22&w=22271990
                • Gość: kawa Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.adsl.inetia.pl 25.04.05, 22:49
                  Pixela pisz jak dalej Twoja cera po kolejnych zabiegach.
                  kawa
                  • bibi.mal Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 25.04.05, 23:20
                    Ja zrobiłam ten "zabieg" na piersiach - rozstępy... Efekty porażające!! Polecam
                    naprawdę!
                  • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 26.04.05, 07:56
                    Spokojnie po tym zabiegu można iść do pracy, nawet tego samego dnia pokazać się
                    ludziom, bo zabieg nie jest inwazyjny i nie masakruje twarzy:) Kiedy poszłam na
                    drugi zabieg kosmetyczka odmówiła przeprowadzenia, bo miałam ropne wypryski,
                    które trzeba by było omijać, a było ich na tyle dużo, że zabieg nie miałby
                    sensu. A potem, z tajemniczych przyczyn, ten cholerny trądzik zaczął
                    ustępować!! Wróciłam do swojej "starej" kosmetyczki i tam zrobiłyśmy jeden
                    zabieg kwasem glikolowym, który bardzo rozjaśnił przebarwienia i generalnie
                    odświeżył skórę. A potem, ponieważ bardzo zależało mi na szybkiej poprawie
                    wyglądu (tzn. odmłodzeniu o 10 lat:))dwa zabiegi bioton (liftingujące) + maska
                    kolagenowa. Świetnie podziałało, przebarwienia jeszcze rozjaśnione, skóra
                    napięta. Ponieważ już za mocne słońce na kwasy, pewnie skuszę się na
                    mikrodermabrazję - nie mam już wyprysków i może zwalczę do końca te
                    przebarwienia. Napiszę.
                    • dana20 Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 26.04.05, 16:26
                      pixela
                      Jak dlugo utrzymuja sie efekty po zabiegach bioton?
                      Ile w sumie zrobilas zabiegow mikrodermabrazji? (pogubilam sie w tym troche)
                      Jak oceniasz teraz stan swojej skory? warto bylo? aha i ile ten zabieg bioton
                      kosztowal?
                      • pixela Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 26.04.05, 17:45
                        Mikrodermabrazję miałam dopiero jedną. Na pewno pójdę na drugą, bo spłyca
                        zmarszczki, rozjaśnia przebarwienia. Super był też tez zabieg kwasami -
                        ujednolica, rozjaśnia kolor skóry. Nie wiem, jak długo będzie trwał efekt po
                        biotonie, bo dopiero tydzień temu go robiłam. Na razie twarz nadal świetnie
                        wygląda, to jest zabieg silnie liftingujący. W sumie cztery różne zabiegi, skóra
                        jest rozjaśniona, napięta, ujędrniona, zmarszczki spłycone, przebarwienia dużo
                        bledsze i mnie widoczne. Jeśli jesteś z Warszawy, to może chcesz namiary na moją
                        kosmetyczkę - bardzo dobrze zna się na tym co robi, umie dobrać odpowiedni
                        zabieg. Bioton kosztuje 120 zł. Zajrzyj na stronę www.ladystudio.pl
                        • dana20 Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 26.04.05, 19:32
                          Pixela
                          Bardzo dziekuje za odpowiedzi,przepraszam,ze tak mecze pytaniami ,ale sa to
                          dla mnie cenne informacje :)
                          Takze niedlugo zaczne zabiegi mikrodermabrazji ,a dobrze wiedziec co jeszcze
                          daje fajne efekty dla poprawy stanu skory.
                        • cassis Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 27.04.05, 10:56
                          Pixelo, jestem z Warszawy i poszukuję kosmetyczki, która zna się na swoim
                          fachu. I jestem zainteresowana takimi zabiegami, jakie Ty robiłaś. Czy możesz
                          mi dać namiary? Jak chcesz może być na priv.

Dzięki
                          • Gość: Do cassis Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! IP: *.ipartners.pl / *.ipartners.pl 27.04.05, 11:39
                            Moją stała kosmetyczką jest p. Iza z Lady Studio mieszczącego się przy pl.
                            Wilsona. Nie pamiętam numeru domu, a tam jest jeszcze inny gabinet, więc może
                            zadzwoń: 839-66-31. Tam robię manikiur, hennę i wszystkie zabiegi oprócz
                            mikrodermabrazji (bo jej tam niestety nie robią). Pani Iza jest młodą, ale
                            doświadczoną osobą, do tego bardzo sympatyczną i znającą się dobrze na swoim
                            fachu. A na mikrodermabrazję chodzę do p. Joli - gabinet Marta przy pl.
                            Inwalidów 3, tel. 839-45-35 w dni nieparzyste. Ta kosmetyczka też jest w
                            porządku, ale za dużo mówi, jak na mój gust:), więc wszystkie inne zabiegi
                            przeprowadzam u p. Izy.
                            pozdrawiam, pixela
                            • cassis Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 27.04.05, 11:57
                              Fajnie, dzięki, też jestem Iza - będzie łatwo zapamiętać :))
                              Pozdrawiam
                              Iza
                • pixela Do Magdy 26.04.05, 08:05
                  Ja miałam dokładnie to samo: bolesne wypryski po bokach twarzy. Nie wiem ile
                  masz lat, moje problemy zaczęły się 3 lata temu, w wieku 36 lat. Żaden lekarz
                  nie potrafił mi pomóc, jedyną propozycją była Diana 35, na którą zupełnie nie
                  miałam ochoty. Najprawdopodobniej zmiany miały podłoże hormonalne. Jak pisałam,
                  trądzik ustąpił, mama nadzieję, że bezpowrotnie. Nie umiem powiedzieć dlaczego,
                  może pomogły tabletki Menocaps, które teoretycznie są na problemu związane z
                  menopauzą, ale wyczytałamn, że na trądzik o podłożu hormonalnym powinny pomóc.
                  Spróbuj, nie są drogie i dostępne bez recepty. Biorę też Omega-3, Biogal i
                  selen (długo). Zewnętrznie stosowałam Viosept, też tani i bez recepty. Zajrzyj
                  na stronę www.pwsz.krosno.pl/~henroz/PRYSZCZE2002.htm
                  ja znalazłam tam sporo przydatnych informacji. Jeśli masz jakieś pytania -
                  pisz, chętnie odpowiem. Życzę sukcesów!!!
    • polojama Re: Mikrodermabrazja - zdecydowałam się!!! 26.04.05, 22:00
      W jakim stężeniu był kwas glikolowy?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka