Dodaj do ulubionych

Odradzam kupno

27.05.02, 11:54
Zdecydowanie odradzam kupno dwóch może nie bubli, ale bardzo średnich rzeczy
nabytych przeze mnie ostatnio: 1. balsamu brązującego Bielendy oraz szamponu i
odżywki Londa Harmony (jakoś tak).
Balsam za nic się nie wchłania, tylko rozmazuje, dziwnie pachnie, no i
oczywiście nie brązuje.
Szampon Londy nie myje włosów (w sensie oczyszczenia) a odżywka nie odżywia.
Pachną co prawda ładnie, ale tylko przez moment.
Czekam na wasze opowieści o nieudanych zakupach
Obserwuj wątek
    • Gość: sonique Re: Odradzam kupno IP: 217.98.105.* 27.05.02, 18:01
      Juz o tym pisalam w jednym watku, ale sie powtorze. Nie kupujcie balsamu
      brazujacego Kolastyny. Byl swietny przed "ulepszeniem receptury", teraz dodali
      do niego samoopalacza i nawet nie raczyli o tym poinformowac w skladzie. Po
      godzinie zaczelam smierdziec jak stare skarpetki:(
      Ponadto odradzam kupno kremu matujacego LRP Effidrate - skora strasznie sie po
      nim swieci i to nie po jakims czasie, a zaraz po nalozeniu.
      Przestrzegam rowniez przed Air Wear - jesli ktos ma na niego ochote, radze
      najpierw skorzystac z probki. U niektorych dziala swietnie, u mnie zbiera sie w
      porach skory i krótko się trzyma.
      Pozdrawiam
      • damona Re: Odradzam kupno 27.05.02, 23:49
        Gość portalu: sonique napisał(a):

> > Ponadto odradzam kupno kremu matujacego LRP Effidrate - skora strasznie sie
        po
        > nim swieci i to nie po jakims czasie, a zaraz po nalozeniu.

Na mnie akurat ten krem dzialal calkiem poprawnie (tzn. ani zle ani rewelacyjnie)
        Mam cerę mieszana i specjalnie mi sie po nim nie swiecila, natomiast dobrze ja
        pielegnowal,(tradzik) i dobrze sie sprawdzal jako krem pod podklad. Takze co
        kosmetyk to inna opinia...(Potem używalam LRP Effaclar K i bylam bardziej
        zadowolona).

• modo Re: Odradzam kupno 28.05.02, 09:45
        Gość portalu: sonique napisał(a):

> Nie kupujcie balsamu
        > brazujacego Kolastyny. Byl swietny przed "ulepszeniem receptury", teraz dodali
        > do niego samoopalacza i nawet nie raczyli o tym poinformowac w skladzie. Po
        > godzinie zaczelam smierdziec jak stare skarpetki:(

Czy piszesz o tym orzechowym? Bo jemu właśnie "ulepszyli formułę" i teraz dla
        mnie jest do kitu. Zrobił się zbyt gęsty i tłusty (trudno go nawet wycidskać z
        butelki), gorzej się rozsmarowywuje i wchłania. jedyne jednak co mu zostało, to
        to że mnie nadal nie brązowi. Dziękuję za takie ulepszenia.
    • Gość: Xena Re: Odradzam kupno IP: *.acn.waw.pl 27.05.02, 19:59
      No proszę - co użytkowniczka, to inna opinia. Balsam brązujący Bielendy mnie
      może jakoś szczególnie nie olśnił, ale też nie mam na jego temat bardzo
      negatywnej opinii. Wchłania się - w moim przypadku - całkiem nieźle, trochę
      brązuje (choć faktycznie ta opalenizna jest jakby zółtawa, to pewnie przez
      dodatek samooplacza), przyznaję natomiast, że pachnie dość niewdzięcznie (jakoś
      tak chemicznie, smrodliwie, fuu).
      Zaś Londa Harmony baaaardzo mi odpowiada. Nie wiem, o którym szamponie pisałaś -
      ja używam szamponu i żelu pod prysznic 2 w 1 z wyciągiem z mięty i aloesu -
      pachnie wspaniale, myje dokładnie, włosy są po nim świeże, skóra przeyjemnie
      nawilżona. Nie mam żadnych zastrzeżeń i doprawdy nie wiem, czego chcieć więcej
      od zwykłego specyfiku pod prysznic?

Pozdrawiam
    • Gość: satiaa Re: Odradzam kupno IP: *.szczecin.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 00:02
      co do air wear-to mi on bardzo odpowiada i nawet znalazlam sobie dobry odcien
      (16:))
      ja natomiast nie polecam kremu modelujacego z serii fructis-takiego paskudztwa
      to jeszcze do wlosow nie uzywalam...brr....:((poza tym pedzli the body basic, i
      miodowego balsamu tej firmy,zreszta bialego (cos tam z krowka w tytule)-tez
      nie:((
      • Gość: marta Re: Odradzam kupno IP: *.ny325.east.verizon.net 28.05.02, 04:08
        na mnie nie sprawdził się Vinefit Lancoma, miałam wersję kremową (teraz jest
        jeszcze żel) z filtrem 15 (wersja z USA, w Europie były 8) i byłam
        rozczarowana. Działał poprawnie tzn. nie dostałam uczulenie, skóra była
        nawilzona i odżywiona, ale pozostawała po nim lepka i błyszcząca, a podkład
        się wałkował:((
      • Gość: LadyBlue Re: Odradzam kupno IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 28.05.02, 11:12
        jak dla mnie krem modelujący jest super. na rękach klei się strashnie i przez
        to nakładanie jest dość nieprzyjemne, ale za to świetnie modeluje moje
        niesforne kosmyki i w ogóle nie czuć go na włosach.
    • Gość: Meg Re: Odradzam kupno IP: *.krakow.dialup.inetia.pl 28.05.02, 07:04
      1. Krem Synergie Fresh - chybaa, że kto lubi, jak mu zostaje na skórze powłoka,
      na której robią się śmieci z każdego podkładu;
      2. Seria z zieloną herbatą Bielendy - fuuuuj! nie jestem ani specjalnie
      wrażliwa, ani tym bardziej alergikiem, a zlazła mi skóra z dolnej części twarzy
      i to kilkakrotnie, w odstępach dwudniowych. Chyba, żeby tego dziadostwa używać
      jako peelingu :)) no nie wiem...
      • Gość: em Re: Odradzam kupno IP: 62.148.83.* 28.05.02, 07:48
        Podkład Diorlift - taka firma nie powinna schodzić poniżej pewnego poziomu
        zbiera się toto w porach, eksponuje najmniejsze suche miejsca, efekt maski.
        Obrzydlistwo za niemałe pieniądze.
        • Gość: ania Re: Odradzam kupno IP: 217.98.124.* 28.05.02, 09:16
          Nie polecam :
          -nowego tuszu Astor,pogrubia i nieźle siedzi na rzęsach ale zero wydłużenia i
          zero podkręcenia.Obiecanki cacanki itd
          -nowego szamponu Dove-dobrze,że mialam probke, bo pewnie bym sie skusiła
          -kremu pod oczy Chanel(w nazwie słowo Lift, nie pamiętam dokładnie),też dobrze
          że miałam próbkę, ani nie liftował ani nie likwidował cieni i opuchnięć.Wiem
          jednak ,że wile dziewczym było z niego zadowolonych.
          • Gość: kawusia Re: Odradzam kupno IP: *.stacje.agora.pl 28.05.02, 09:40
            Ja akurat mam bardzo dobre zdanie o nowym tuszu Astor, wydłuuuuża przynajmnij
            moje rzęsy, rozdziela, może niepodkręca ale w takie cuda to ja nie wierzę.
            • Gość: Szarlot. Re: Odradzam kupno IP: 195.116.180.* 28.05.02, 09:45
              Kawusia,
              a czy ten nowy Astor kruszy sie lub rozmazuje?
              Konczy mi sie ILLusionist EL (hmm, zadna rewelacja, na pewno nie
              podkreca, ale rzesy sa wyraziste i pogrubione i pieknie czarne, natomiast
              nie wydluza) i musze kupic nowy, a juz mam dosc tuszy z wyzszych polek,
              bo u nas wszystkie sa chyba wyschniete! i szybko sie koncza.... albo ja nie
              mam szczescia do kupna swiezych :-((
              Bede wdzieczna za odpowiedz.
              Szarlotka.
              • Gość: kawusia Re: Odradzam kupno IP: *.stacje.agora.pl 28.05.02, 10:55
                Mam go od kliku dni, niekruszy się, jest natomiast dosć wilgotny i ma dużą szczotkę, nad którą trzeba nauczyć się
                panować bo inaczej można się umazać dookoła oka. To oczywiscie moje subiektywne uwagi.
              • Gość: ania Re: Odradzam kupno IP: 217.98.124.* 28.05.02, 11:06
                Mi też trochę przeszkadza ta szczoteczka,na koniec biorę wacik do uszu i
                ścieram niepotrzebne plamki.Tusz ,w moim przypadku,się nie kruszy ale na dolnej
                powiece po kilku godzinach zostaje ciemnawa smuga.Nie wiem, możesz spróbować
                ale ja wracam , po raz enty !!!,do Maxa Factora 2000 calorii.
        • Gość: ananies Re: Odradzam kupno IP: *.ipartners.pl 28.05.02, 11:05
          Gość portalu: em napisał(a):

> Podkład Diorlift - taka firma nie powinna schodzić poniżej pewnego poziomu
          > zbiera się toto w porach, eksponuje najmniejsze suche miejsca, efekt maski.
          > Obrzydlistwo za niemałe pieniądze.
          >
          No prosze! Jestem zszokowana! Jest to moj ukochany podklad, ktory wszystkim i
          wszedzie polecam, zachwycam sie i bede kupowala, dopoki beda produkowali.
          Po raz kolejny potwierdza sie, ze wszystko trzeba testowac na sobie...
          Co do odradzania: u mnie nie sprawdzil sie szampon Home Institute z henna - mial
          nadawac rudy polysk, a ja mialam po nim wlosy bez zadnego polysku, zupelnie
          matowe, tragedia... Jakies takie lepkie...
          pozdr, a.
          • Gość: katrina Re: Odradzam kupno IP: *.krakow.cvx.ppp.tpnet.pl 28.05.02, 19:54
            Odradzam cienie w kredce Cool Effect Maybelline. Po pierwsze to żadne cienie
            tylko właśnie kredka. Po drugie sama jestem sobie winna, bo czytałam opinie
            (większość negatywnych) na eopinions.com ale jednak dałam się skusić cenie
            (15zł). Rozprowadza się tak sobie, efekt taki sobie, no muszę przyznac że
            trwały, i stało się to przed czym ostrzegano w opiniach - złamał się (przy
            drugim uzyciu! skandal) i nie pasuje do żadnej z moich trzech temperówek. więc
            jeśli zdecyduje się kontynuować używanie, czeka mnie jeszcze zakup temperówki
            Maybelline :(
            Dam jeszcze szansę cieniowi w sztyfie Avonu (teraz promocja).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka