Gość: Justyna IP: *.kornik.sdi.tpnet.pl 28.05.02, 13:05 Co zrobic, zeby miec ladna cere? Ja mam tylko wypryski i popekane naczynka Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: mona Re: adna cera IP: *.osmez.eu.org / 10.1.1.* 28.05.02, 13:55 Ja na wypryski stosuje 2 maście. Jedna droższa Silicol Skin (32 zł)i bardziej skuteczna a druga Benzacne(nie pamietam dpkładnie, ale coś około 5 zł) również bardzo dobra. Ale żeby mieć naprawde ładną cere należy pić dużo niegazowanej wody mineralnej i jeść warzywa i owoce, a przedewszystkim wystrzgać sie czekolady (zwłaszcz tej z orzechamui) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Xena Re: adna cera IP: *.acn.waw.pl 28.05.02, 14:13 Oj, nie przesadzajmy z tą czekoladą, a już zwłaszcza z orzechami! Orzechy zawierają kupę witamin (beta-karoten, wit. C, B1, B2, E, PP, K) i składników mineralnych (potas, fosfor, magnez, cynk) i na pewno cerze nie zaszkodzą - choć nie przeczę, lepiej skonsumować je w postaci pożywnego musli czy surówki piękności, niż w tłustawej czekoladzie. Ale i sama czekolada nie jest zabójstwem dla zdrowia - jest bogata we flawonoidy (kawałek czekolady zawiera tyle flawonoidów, co aż 6 jabłek czy 2 kieliszki czerwonego wina), i spożywana w rozsądnych ilościach zapobiega niektórym chorobom nowotworowym, zakrzepom krwi (a więc zawałom serca) itd. - polecam lekturę Portalu Farmaceutyczno- Medycznego. Ja osobiście nie widzę związku między spożywaniem czekolady a ilością wyprysków na twarzy. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: agul Re: adna cera IP: *.acn.pl / 10.130.129.* 28.05.02, 14:06 Z czekoladą to jest różnie - na mnie na przykład nie działa negatywnie, ale już stres tak, jak sie denerwuję to od razu mi krosty wyskakują. Na pewno dużo wody jest znakomitą sprawą, dobrze robi też regularny peeling twarzy. Jak już masz krosty to dobry jest Dalacin T, dostępny w aptekach. A na naczynka musisz używać odpowiednich kremów.Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Teri Re: adna cera IP: *.abo.wanadoo.fr 28.05.02, 14:39 Justyno, czy to nie Ty zalozylas watek "Cera sucha i tlusta jednoczesnie"? Zbieznosc nickow i adresow jest zadziwiajaca. Jesli to nie Ty, to sobie zajrzyj mimo wszystko, tam skrobnelam sporo o tym jak udalo mi przejsc sie z cery tragicznej (prysczatej, suchej i z pokazujacymi sie naczynkami, ktorych sama ie nabawilam uzywajac roznych prouktow ostrych i tracych, lacznie ze szczoteczka od twarzy) do calkiem niezlej (choc naczynkom nie poswiecilam zbyt wiele uwagi). Jesli to Ty, to czy nasze rady wydaly Ci sie za trudne ;) ? Co do jedzenia, to na swoim przykladzie raz jeszcze (ach, gwiazda byc!). Od paru lat mam ten sam sposob zywienia i zycia ogolnie. Jem duzo owocow i warzyw, bo je po prostu lubie, jem czekolade (uwielbiam), lecz w umiarkowanych ilosciach i pije malo wody (nie cierpie), ale ostatnio stan mojej cery poprawil sie znacznie po tym, jak zaczelam obchodzic sie delikatniej i sensowniej z moja cera. Wiekszego zwiazku cera-zywienie nie zauwazylam. Co od czekolady: czekolada gorzka zawierajaca ponad 80% kakao (lub cos blisko tego) jest wysoce WSKAZANA. I jeszcze anegdotka o zwiazku pomiedzy zywieniem a wygladem (malo zwiazany z cera, ale nie moge sie powstrzymac). Razu pewnego pewien nastolatek zapytal mojego brata co zrobic, zeby miec wlosy na klatce piersiowej (kobiety rzekomo uwielbiaja to ). A moj brat, nie myslac o naiwnosci pytajacego, zazartowal: "Pij duzo kawy". I ten mlodzieniec zaczal pic nalogowo kawe. Ciekawe, ile wlosow mu uroslo. Pozdrawiam T. Odpowiedz Link Zgłoś
moniaag1 Re: adna cera 28.05.02, 15:00 1. Wysypiac sie! To jest podstawa. Jak bedziesz zasypiac przed 11 (regularnie!) to szczeka Ci opadnie jak zobaczysz jak sie moze zregenerowac cera poczas nocy. Z doswiadczenia wiem, ze niewyspanie to najgorsze co mozna dla cery zrobic. 2. Duzo wody. 3. Cera poprawia sie po pigulkach anty (ale to chyba w sumie jedyna ich zaleta). Odpowiedz Link Zgłoś